Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Gastroesofageal reflux

2013-10-13 03:08 #0 av: goliath

Någon härinne som har detta? Det är vanligt att refluxen förvärras av fettintag. Är det någon härinne som upplevt förbättring av lhcf kost?


Anmäl
2013-10-13 11:38 #1 av: Brynhilde

Jag fick konstaterat bråck på övre magmunnen för ett antal år sen, innan jag började med lchf. Jag hade fruktansvärd halsbränna 24/7. Nu har jag i stort sett aldrig halsbränna. Jag äter mellan 75-85 E% fett.

Anmäl
2013-10-13 11:46 #2 av: sundsvallstjej

Jag blir sämre av bacon, men inte av fett generellt

Anmäl
2013-10-13 15:04 #3 av: konichiwa

Jag har en god vän som har den sjukdomen och därför inte vill prova lchf. Jag vill gärna veta era erfarenheter som jag kan föra vidare i så fall!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-10-13 15:39 #4 av: Zepp

Criss Kresser har litta artiklar om Gerd/heartburn!

Har inte läst någon av dem.. då jag inte har problemet.. men sällan läst något på hans sida som inte är vettigt!

http://chriskresser.com/heartburn

Det är tex bra att veta vad reflux är för något och hur det påverkas av kost, medeciner, livstil, alkohol, patogener osv!

Och om ni hittar något anmärkningsvärt bra där i textmassan.. var inte för blyga för att skriva en rad här i denna tråden om det!!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-10-13 19:50 #5 av: goliath

Tack för det zepp! Jobbar natt på sjukhuset inatt så ska läsa igenom länkarna på sidan om det är lugnt!!

Ni andra här med reflux, tack för era kommentarer. Det hade vart spännande för mig att höra lite mer om vilka typ matvaror som förvärrar er reflux och vilka ni lärt er funkar bra..

Anmäl
2013-10-13 20:38 #6 av: kaisakavat

Jag har en halvdan övre magmun, inte bråck (tror jag) men viss dysfunktion konstaterad av läkare vid gastroskopi. Håller inte tätt som den ska. 

Kanske är det en gnutta relevant.. om inte - strunt i det jag skriver.

Har inga problem alls på LCHF, om jag inte skulle råka äta mig extremt mätt. Medan jag hade problem ganska ofta med s k normalkost. Tyvärr tyvärr minns jag inte alls vad som gav mig problem på den tiden.. länge sen nu. Rent hypotetiskt skulle det ju kunna handla om mindre mängd mat (volym), men vet inte. Funderar

Inte mycket jag vet.. Förlägen 

Anmäl
2013-10-13 20:44 #7 av: obstitant

Jag har det problemet. Tycker inte det påverkas alls av LCHF. De saker jag kommit fram till gör det värre är stark mat, bacon och alkohol.

Anmäl
2013-10-13 21:05 #8 av: goliath

#6, joda, det är relevant :)Intressant.. 2 st som reagerar på bacon redan..

Anmäl
2013-10-13 21:51 #9 av: [tick]

En till på bacon här, om den är knaperstekt. Egentligen är det nog inte baconet i sig utan hårdstekningen som ställer till det för mig.

Anmäl
2013-10-13 21:55 #10 av: [bittek]

Reflux (och katarrmage) här! Alla problem försvann när jag gick över till lchf. Däremot kan jag fortfarande inte äta rå morot, rå paprika eller gurka med skal - då kommer eländet tillbaka.

Bacon har jag inga problem med. Puh...! Glad

Anmäl
2013-10-14 12:28 #11 av: Anneli Carlson

Jag har problem med både magkatarr och reflux. Jag tycker att katarren har blivit bättre. Refluxen lindras med mindre portioner och att inte äta innan du lägger dig. Har man kraftiga besvär kan de bara bota med operation.

Anmäl
2013-10-14 19:35 #12 av: goliath

Ni med reflux/halsbrand,

Hur påvärkar följande ert tillstånd?


Fiber

Fett

Måltidsrytm

Måltidsstorlek

Beredning

Mejerier

Övrigt

Anmäl
2013-10-14 19:56 #13 av: stepside88

Har fått något konstigt med halsen/magmun efter lchf

och i samband med träning. drog ihop sig i halsen. Mycket skumt.

Hänt tre ggr och alltid vid tunga lyft.

Anmäl
2013-10-14 20:12 #14 av: kaisakavat

Numera bara matmängd som kan ge problem. Som jag nämnde ovan. Men jag äter mig nästan aldrig såpass mätt på ett sånt sätt att det märks av. Inga såna behov eller beteenden på LCHF.

Anmäl
2013-10-14 20:31 #15 av: Brynhilde

#12

Det enda som inverkar för min del är måltidsstorleken. Dvs om jag äter mig superproppmätt så kan jag få aningen halsbränna. Fast det händer ytterst sällan att jag äter mig så mätt. De andra sakerna du listat spelar ingen roll hur jag gör med.

Numera håller jag mig mellan 5-15 g kolhydrater/dag. När jag levde på HCHF (läs socker och stärkelse) hade jag alltid halsbränna.

Smör och kokosfett är enbart positivt för min del. Det känns lugnande i magen.

Anmäl
2013-10-14 21:31 #16 av: [bittek]

Fiber - Magen kajkar ihop

Fett - Inga problem, klarar tom ordentliga mängder kokosolja nu för tiden

Måltidsrytm - Jag kan äta var, när och hur som helst

Måltidsstorlek - Storleken har faktiskt ingen betydelse ;-) Kan äta hur mycket eller hur lite som helst.

Beredning - Inga problem. Kanske skulle jag reagera om jag åt friterat, men det äter jag inte nu för tiden.

Mejerier - Inga problem.

Övrigt - Kom på att jag faktiskt kan få katarrkänning om jag äter för mycket vitlök (både rå och tillagad). Men då dricker jag en kopp kamomillte, så lugnar magen ner sig. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.