Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - Radio/TV

The Secrets of Sugar

2013-10-11 20:16 #0 av: Zepp

Ett bra program från Kanada!

We’ve heard for years about the dangers of eating too much fat or salt. But there have never been recommended limits for sugar on Canadian food labels, despite emerging research that suggests the sweet stuff may be making more of us fat and sick. In the fifth estate’s season premiere, Gillian Findlay digs into the surprising science — and the reaction from the food industry — to reveal The Secrets of Sugar. Has the sugar industry been hiding an unsavoury truth from consumers?

A small but influential group of medical researchers is stirring up the health debate, linking sugar not just to rising obesity rates but also to a host of diseases including cancer, heart disease and Alzheimer’s.

We put a family of four on a healthy diet to try to beat their sugar habit and track the surprising results. We talk to leading scientists – and their critics. And we ask the food industry why those ingredient labels are far from clear when it comes to how much sugar is really on your plate.

http://www.cbc.ca/fifth/episodes/2013-2014/the-secrets-of-sugar

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-10-12 08:44 #1 av: spirit

I princip en bra film men varför räknar man bara på tillsatt socker?

Kolhydrater=socker=kolhydrater.

Kolhydrater och socker är synonymer, alla kolhydrater består av socker.

All stärkelse består av polymeriserad glukos som kroppen med lätthet bryter ned till glukos som tas upp och höjer blodglukos och därmed höjer insulin som höjer vikten.

Så tyvärr har filmen missat en viktig poäng, kolhydrater är socker.


Anmäl
2013-10-12 09:05 #2 av: Zepp

Aldeles riktigt men.. ser man lite utanför LCHF perspektivet så inser man att det främst är socker som är problemet i första hand.. i andra hand andra raffinerade kolhydrater.

Troligtvis är det inget som helst problem att äta riktig mat.. från riktiga råvaror.. oavsett kolhydratinnehåll.. så länge man är frisk.

Och som du vet så är problemet att andelen rent socker ökar i våra livsmedel och i vår kost.. speciellt som missriktade kostråd har lett till minskad fetthalt i allt fler produkter.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-10-12 09:10 #3 av: Zureel

Jag tror mycket går att vinna på att bara reducera eller helt ta bort tillsatt socker.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.