Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Frågelåda - MinMat

Är den här OK att äta?

2013-10-11 20:07 #0 av: Ralktad

Förlåt om jag gör för många inlägg.. Är så ny inom detta och här inne finns det så många kunniga människor.

Jag älskar broccoligratäng men är inte bra i köket, så tänkte höra med er vad ni tror om denna: http://www.findus.se/produkter/gronsaker/mixer-och-gratanger/broccoligratang/ ?

Är det för mycket dåligt eller funkar den som LCHF lunch/middag?

Anmäl
2013-10-11 20:13 #1 av: Mooniq

Mja, den är rätt ok

Men även om du är ovan i köket så prova att koka broccoli 3-4 minuter och slå bort vattnet,. Lägg i ugnsform och slå över lite creme fraiche utrört med gorgonzola eller färskost.. Jättegott och enkelt. in i ugnen 220 grader 10 - 15 minuter.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-10-11 20:14 #2 av: Ralktad

#1 tack! Den lät enkel att göra! Provar den imorgon!

Anmäl
2013-10-11 20:20 #3 av: Mooniq

busenkelt. låt vattnet koka upp. lägg i broccoli eller blomkål. Sen gör man enkel gratäng av dem. Olika ostar ger olika smaker. Gott med stekt bacon till eller stekt/grillat kött.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-10-11 20:26 #4 av: Zepp

Ja fast du får lägga på en klick smör samt mer ost.. såvida du inte har det i det andra du äter till.

och om du följer Mooniqs recept.. så inser du snart att det går snabbare, blir godare och billigare att gära det själv!

Tiden blir det samma.. köp deras frysta Brocoli i stället!

Köp för övrigt lite olika frysta grönsaker.. så får du variation.. men framförallt.. då har du råvarorna hemma.. och kan göra lite olika anrättningar när andan faller på.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-10-11 20:41 #5 av: Mooniq

variant två är:

ca 500 gram kokt broccoli eller blomkål, lägg i en skål, däng i en 200 grams Philadelphiaost, naturell eller vitlök och ta mixer eller elvispen och mixa/vispa nån minut. Salta o peppra lätt och du får supergott broccoli/blomkålsmos. 1 pressad vitlöksklyfta är jam-jam att ha i om man gillar vitlök. jättegott till stekt/grillat fisk, fågel eller kött.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-10-12 08:47 #6 av: spirit

Ugnsgratinerade grönsaker behöver man inte ens förkoka.

Det brukar bli bättre med al dente i ugnen.

Anmäl
2013-10-12 09:54 #7 av: kaffemoster

Instämmer i ovanstående kommentarer! Om du vill jobba lite mer med maten (men ändå väldigt enkelt):

1. Dela en bukett färsk broccoli i mindre bitar och förväll. Lägg i en smord ungsform.

2. Klicka över fyra matskedar keso eller riven ost av frivillig sort. Krydda med Trocomare örtsalt (eller salt och peppar).

3. Vispa ihop 4 ägg och 2 dl vispgrädde, krydda med lite mer salt och peppar och häll över broccolinl 

4. Grädda i 200 grader ca 40 minuter. Klart!

Denna låda gör jag ofta med olika sorters grönsaker som bas, delar den i fyra delar och så har jag tillbehör till maten i fyra dagar framåt!

Anmäl
2013-10-12 10:04 #8 av: Jojomaja

Jag tycker den där produkten är okej som nödlösning men är för mager och har stärkelse tillsatt. Dessutom vet man inte vad den vegetabiliska oljan är. Det kan likväl vara solrosolja eller palmolja och sånt försöker nog de flesta undvika. Jag tror som de övriga här skrivit att du får betydligt snabbare och godare rätter väldigt enkelt själv genom några få moment i köket. Glad

Anmäl
2013-10-20 17:26 #9 av: [ElisabethYL]

#8 Vilken olja ska man välja?

Är också ny på detta och precis som TS är jag galen i broccoli.. (sist jag var på sjukan blev jag jätteglad att "grönsakerna" var morot, ärtor och broccoli) men hur är det med "underjordiska vegetabiliska råvaror" typ morot?

Anmäl
2013-10-20 17:30 #10 av: Zepp

Man får kolla kolhydratinnehållet.. men morot har inte särskildt mycket kolisar, likaså rädisa, rättika, majrova, persiljerot och rovor!

Rårivna morötter lär du inte ta upp så mycket kolisar av.. märks på eventuell gasbildning.. men kokta med vitlökssmör är rätt gott och man äter väl inte hur mycket som helst.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.