Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Imorgon blir det utmaning nummer 1!

2013-10-11 15:59 #0 av: Ralktad

Imorgon ska jag va en hjälpande hand under ett barnkalas för min brorsdotter. Det kommer bli en riktig utmaning och sötsuget kommer ligga på 100%. Sedan är det samma sak dagen efter, men då för familjen. Det kommer stå framme tårta, godis, glass, bullar etc.

Jag vet inte riktigt hur jag kommer klara detta då jag känner av sötsuget redan nu när jag bara är inne på min 3e dag..

Usch, detta kommer bli jobbigt Tyst

Anmäl
2013-10-11 16:03 #1 av: Margareta

Jag startar sådana dagar med något jag blir riktigt mätt på - då sjunker sötsuget dramatiskt. Det är omöjligt att klara om man är det minsta hungrig

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2013-10-11 16:08 #2 av: Zureel

Som #1 ät ordentligt innan och ta med något att äta vid behov som ölkorv , kokta ägg eller något annat.

Anmäl
2013-10-11 17:44 #3 av: Mooniq

japp, överät hemma, eventuellt ta med dig riktigt mörk choklad - 86 -90% och ev ta en liten liten bit o sug på om det skulle behövas. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-10-11 17:50 #4 av: Ralktad

Men jag vill verkligen inte fuska. För mig är det liksom All-in eller ingenting..

Men jag ska göra mitt bästa för att avstå sötsakerna som kommer ligga på bordet!

Tack för tipsen Glad

Anmäl
2013-10-11 17:51 #5 av: Mooniq

då skippar du mörk choklad, helt klart Glad 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-10-11 17:56 #6 av: Ralktad

Hallon då? Jag vill hålla mig under 5/100g. Är hallon ok då?

Anmäl
2013-10-11 18:05 #7 av: Ralktad

Såg att det fanns en sockerfri choklad sötad met sorbitol som innehåller 1,7g/100g. Någon som testat den? Säljs den fortfarande i vanliga livsmedelsaffärer?

Anmäl
2013-10-11 19:15 #8 av: Zepp

Altså.. så kommer ditt framtida liv att se ut.. vänj dig vid det.. lär dig lite olika strategier för att minimera skadan!

Är det en katastrof, näe det är det inte, det är så livet ser ut.. och om folk åt socker, godis, kakor, tårta, drack läsk bara vid sådana tillfällen.. ja då hade vi haft ett helt annat hälsoläge i landet!

Förr var jag småaktig och grinig.. vägrade äta.. numera smakar jag, det är för övrigt inte gott.. och så äter jag mat hemma.. för näring och energi!

Dvs det går hur bra som helst att äta en kaka, ta en liten tårtbit.. man behöver inte.. ingen behöver ta stora lass.. iallafall om ingen hotar en med hagelgevär!

Såå.. om inget hagelgevär finns.. smaka en kaka, var nöjd med det, ät rejäl mat både före och efter, då är du inte lika sugen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-10-11 19:36 #9 av: Brynhilde

Zepp, det du skriver funkar inte om man som jag är svårt sockerberoende. Det blir som "liten tuva stjälper stort lass."

Anmäl
2013-10-11 19:43 #10 av: OlgaMaria

Ja är man bara inne på sin första LCHF-vecka är det nog inte läge att fuska.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-10-11 22:09 #11 av: Mabrotnosh

Strunta sorbitolet och tugga tuggummi hela dagen så tuggar du iallafall på något som smakar något. Sötningsmedel yes mem det stör inte viktnedgång, inte min iallafall

Anmäl
2013-10-12 00:22 #12 av: jessirene

Choklad med sötningsmedel är riktigt äckligt, risk att du måste följa upp med något godare...
Följ din strategi. Är det nolltolerans så kör på det. Är det att ät socialt någon gång i månaden, så kör på det. Det är ju beroende på dej och dina egna behov som du äter på ett visst sätt.
Lite sent kanske, men lycka till, och går det inte som du tänkt så är det en lärdom.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.