Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Nybörjare!

2013-10-08 10:13 #0 av: Tinisen

Hej på Er alla Glad

Jag har en svår IBS som jag slåss med sen några år tillbaka. Har provat det mesta och ätit mycket mediciner som inte hjälper. Är nu trött på alla mediciner och att min IBS hindrar mig i vissa saker i min vardag! Har pratat med massor av läkare och även dietist och nu har de rekomenderat mig att prova LCHF och se om magen mår bättre! Går jag sen ner några kilo så är det oxå ett plus, har inte mycket övervikt utan bara några kg! Har lite koll på det då jag har en syster som oxå ätit efter det men jag är långt i från fullärd! Jag har sökt på olika recept på nätet och det finns ju massor med gott. Det jag undrar är om hur många kolhydrater om dagen så att säga man får äta? Jag vet att man ska kolla så det står att det är max 5% per 100 g på varorna man handlar. Är det nått speciellt man ska tänka på och i så fall vad när det gäller LCHF! Tacksam för svar!

Anmäl
2013-10-08 10:16 #1 av: JMW

Om du kikar till vänster finns en bra tråd att läsa.

"13 artiklar jag som nybörjare har stor nytta av"

Anmäl
2013-10-08 10:21 #2 av: Tinisen

Tack ska absolut kolla in den sidan :)

Anmäl
2013-10-08 12:33 #3 av: Zepp

Skit i att räkna så noga i början.. kika mer på innehållet och pröva lite nya recept.. gör om gamla!


Om du efter tre månader inte har fått någon förändring alls, så kan du börja räkna lite för bättre koll.

Det handlar rätt lite om sifferexercis för de flesta utan mer om att äta riktig mat och inte vara rädd för fettet.


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-10-08 12:40 #4 av: dufva

Skippa alla spannmål till att börja med och sluta vara "fettskrämd"

Det är oftast allt som behövs Skrattar

Anmäl
2013-10-08 12:43 #5 av: MimLan

För IBS gäller det mer att ha koll på vad som får just din mage att krascha.

Att utröna finns spannmål, mejerier, olika typer av grönsaker (t.ex. broccoli kan vara ett problem), nivån av fiber och att det är rätt fiber (gelé-varianten), osv.

Anmäl
2013-10-10 15:11 #6 av: Tinisen

Har ätit Lchf i 2½ dag nu, magen är bättre redan och jag har gått ner 1,2 kilo redan! Vad hände liksom :) Men jag är bara glad. Räknar inte eller så utan har tagit bort allt spannmål som ni säger och det går som en dans!

Anmäl