Annons:
Etikettmat-recept-på-kötträtter
Läst 6480 ggr
Jojo55
10/2/13, 8:20 PM

Boeuf bourgignon lchf?

Jag gillar  boeuf bourgignon men har inte lagat det sedan jag började med lchf för det är ju så magert. Nu tänkte jag att man kanske kan konvertera det till lchf men jag vill inte hälla i grädde, då tror jag rätten förlorar sin karaktär. Funderar på att ta i en rejäl skiva smör i stället, vad tror ni om det? Och framförallt hur mycket smör bör man ta för att det ska bli en ok fetthalt?

Annons:
MimLan
10/2/13, 8:34 PM
#1

Magert?

Högrev, sidfläsk. Allt bryns i rikligt med smör/olivolja. Lägg ner märgben.

Jojo55
10/3/13, 7:56 PM
#2

Okej, det gör kanske susen. Inget sidfläsk eller märgben i det recept jag följt.

goliath
10/3/13, 8:34 PM
#3

Jag tycker inte det blir gott om det är för mycket smör i.. Jag har förstört många gryträtter genom att smöra på för mycket. Då tror jag hellre jag hade gått för olja för att feta till det.. Tillsammans med sidefläsk eller bacon borde det bli tillräckligt fett med en skvätt olivolja eller rapsolja om olivoljan smakar för starkt.. Men mycket smör… Blä!!

Upp till toppen
Annons: