Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter

Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på kötträtter

Boeuf bourgignon lchf?

2013-10-02 20:20 #0 av: Jojo55

Jag gillar  boeuf bourgignon men har inte lagat det sedan jag började med lchf för det är ju så magert. Nu tänkte jag att man kanske kan konvertera det till lchf men jag vill inte hälla i grädde, då tror jag rätten förlorar sin karaktär. Funderar på att ta i en rejäl skiva smör i stället, vad tror ni om det? Och framförallt hur mycket smör bör man ta för att det ska bli en ok fetthalt?

Anmäl
2013-10-02 20:34 #1 av: MimLan

Magert?

Högrev, sidfläsk. Allt bryns i rikligt med smör/olivolja. Lägg ner märgben.

Anmäl
2013-10-03 19:56 #2 av: Jojo55

Okej, det gör kanske susen. Inget sidfläsk eller märgben i det recept jag följt.

Anmäl
2013-10-03 20:34 #3 av: goliath

Jag tycker inte det blir gott om det är för mycket smör i.. Jag har förstört många gryträtter genom att smöra på för mycket. Då tror jag hellre jag hade gått för olja för att feta till det.. Tillsammans med sidefläsk eller bacon borde det bli tillräckligt fett med en skvätt olivolja eller rapsolja om olivoljan smakar för starkt.. Men mycket smör... Blä!!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.