Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 11020 ggr
andersson..
2013-09-25 12:56

spenatstuvning?

Har någon ett bra recept på lchf-spenatstuvning och hur man kryddar så det blir bra?

Jag har aldrig ätit vanlig spenatstuvning som icke-lchf:are heller för jag har alltid trott att jag inte tycker om spenat, men nyss blev jag bjuden på en gratäng med spenat som ju var jättegod så nu skulle jag vilja prova på att göra en spenatstuvning att ha till lax.

Annons:
korseett
2013-09-25 12:58
#1

tar en kastrull  och fräser upp spenat i smör, sen kan man ha i philadelphiaost och grädde, lite vitpeppar

emmastina
2013-09-25 13:01
#2

Jag brukar steka lök så den blir lite mjuk o sen ha i tinad urkramad spenat och steka bort lännu mer av vattnet. Sedan har jag i färskost och ofta ganska mycket smör. Senat behöver ganska mycket salt så smaka av ofta till det blir bra. Och peppar med förståss. Vill man kan man ha i vitlök också. Jag tycker till och med det blir godare än "vanlig" stuvad spenat som jag älskade förr.

andersson..
2013-09-25 13:15
#3

okej tack! :)

konichiwa
2013-09-25 14:07
#4

Att krydda spenaträtter med riven muskot gör det ännu godare!

nyborjare08
2013-09-25 15:52
#5

Fräs lite finhackad vitlök lätt, blanda ner spenaten, smula ner fetaost och häll i creme fraiche och puttra ihop. Mums!

 

 

MimLan
2013-09-25 16:11
#6

Jag kramar ur hel, tinad, bladspenat och fräser i smör och blandar ner grädde som får puttra.

Och kryddar med salt, vitpeppar och muskot.

Annons:
andersson..
2013-09-25 16:46
#7

Jag har ingen aning om hur "vanlig" spenatstuvning smakar eftersom jag aldrig smakat det men guuud vad himla gott detta blev😃 Muskot hade jag tyvärr ingen hemma men hade i vitlök som jag tycker är gott och lite peppar och salt.

Antar att vanlig spenatstuvning innehåller mjöl men varför det behövs förstår jag verkligen inte, det blir ju tjockt ändå
 Nu ska jag börja äta spenatstuvning ofta!

konichiwa
2013-09-25 22:06
#8

Och jag har blivit sugen på spenat igen, hade lite glömt bort det!

Jojomaja
2013-09-25 22:09
#9

Eller spenatsoppa med ägghalvor och knaperstekt bacon … Mums! ❤️

http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=9555

hemul
2013-09-25 23:47
#10

#7 Därför att vanlig stuvad spenat gör man vanligtvis på fryst, hackad spenat (som vätskar jättemycke)t och mjölk.

korseett
2013-09-25 23:48
#11

Köp inte fel spenatpåse bara. Gubben fick med lättstuvad spenat hem och det visade sig vara färdigstuvad :)

Orakletidelfi
2013-09-26 08:16
#12

äh tänkte helgalet och tar bort…

hade varit bättre med lätt stuvad… så man får välja själv!

Mozzarellan
2013-09-27 22:21
#13

Prova gärna med färskriven parmesan vid serveringen 😃

Annons:
dufva
2013-09-28 10:37
#14

Nu blev jag inspirerad att gå ut och skörda grönkålen som står i landet

Det blir en lite "mustigare" spenat av den 😃

Upp till toppen
Annons: