Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

spenatstuvning?

2013-09-25 12:56 #0 av: andersson..

Har någon ett bra recept på lchf-spenatstuvning och hur man kryddar så det blir bra?

Jag har aldrig ätit vanlig spenatstuvning som icke-lchf:are heller för jag har alltid trott att jag inte tycker om spenat, men nyss blev jag bjuden på en gratäng med spenat som ju var jättegod så nu skulle jag vilja prova på att göra en spenatstuvning att ha till lax.

Anmäl
2013-09-25 12:58 #1 av: korseett

tar en kastrull  och fräser upp spenat i smör, sen kan man ha i philadelphiaost och grädde, lite vitpeppar

Anmäl
2013-09-25 13:01 #2 av: emmastina

Jag brukar steka lök så den blir lite mjuk o sen ha i tinad urkramad spenat och steka bort lännu mer av vattnet. Sedan har jag i färskost och ofta ganska mycket smör. Senat behöver ganska mycket salt så smaka av ofta till det blir bra. Och peppar med förståss. Vill man kan man ha i vitlök också.

Jag tycker till och med det blir godare än "vanlig" stuvad spenat som jag älskade förr.

Anmäl
2013-09-25 13:15 #3 av: andersson..


okej tack! :)

Anmäl
2013-09-25 14:07 #4 av: konichiwa

Att krydda spenaträtter med riven muskot gör det ännu godare!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-09-25 15:52 #5 av: nyborjare08

Fräs lite finhackad vitlök lätt, blanda ner spenaten, smula ner fetaost och häll i creme fraiche och puttra ihop. Mums!

Anmäl
2013-09-25 16:11 #6 av: MimLan

Jag kramar ur hel, tinad, bladspenat och fräser i smör och blandar ner grädde som får puttra.

Och kryddar med salt, vitpeppar och muskot.

Anmäl
2013-09-25 16:46 #7 av: andersson..

Jag har ingen aning om hur "vanlig" spenatstuvning smakar eftersom jag aldrig smakat det men guuud vad himla gott detta blevSkrattar Muskot hade jag tyvärr ingen hemma men hade i vitlök som jag tycker är gott och lite peppar och salt.

Antar att vanlig spenatstuvning innehåller mjöl men varför det behövs förstår jag verkligen inte, det blir ju tjockt ändå
 Nu ska jag börja äta spenatstuvning ofta!

Anmäl
2013-09-25 22:06 #8 av: konichiwa

Och jag har blivit sugen på spenat igen, hade lite glömt bort det!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-09-25 22:09 #9 av: Jojomaja

Eller spenatsoppa med ägghalvor och knaperstekt bacon ... Mums! Hjärta

http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=9555


Anmäl
2013-09-25 23:47 #10 av: hemul

#7 Därför att vanlig stuvad spenat gör man vanligtvis på fryst, hackad spenat (som vätskar jättemycke)t och mjölk.


Anmäl
2013-09-25 23:48 #11 av: korseett

Köp inte fel spenatpåse bara. Gubben fick med lättstuvad spenat hem och det visade sig vara färdigstuvad :)

Anmäl
2013-09-26 08:16 #12 av: Orakletidelfi

äh tänkte helgalet och tar bort...


hade varit bättre med lätt stuvad... så man får välja själv!

Anmäl
2013-09-27 22:21 #13 av: Mozzarellan

Prova gärna med färskriven parmesan vid serveringen 😃

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.