Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - På stan, hur gör jag?

LCHF i London, uppdatering?

2013-09-25 11:59 #0 av: konichiwa

Jag åker till London en långhelg i Oktober.

Har sökt på restaurangtips men de är rätt gamla (2010-2011) och sånt ändras ju ofta.

Vill gärna ha uppdaterade tips på var det går att få bra LCHFmat!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-09-25 14:19 #1 av: modesty007

Åt själv på ett steakhouse i Southampton och det gick utmärkt att få byta pommes mot sallad samt få extra olivoja och smör. För lite gourmet ätande kanske denna - http://www.svd.se/mat-och-vin/amator-far-stjarna_7555564.svd

Anmäl
2013-09-25 14:31 #2 av: konichiwa

Jag har läst om honom för något år sen, vad kul att det går så bra för honom!

Nu har jag rätt lite pengar så nåt dyrt och flott blir det inte frågan om utan mer 'vanlig mat' på stan.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-09-25 16:38 #3 av: Essaka

Jag skulle rekommendera Whole food market, som du hittar på olika ställen i London. Underbar matbutik där du kan finna glutenfria kakor, och plocka ihop din egen tallrik och betala efter vikt.


Den jag besökte mest ligger nära Piccadilly Circus.

Anmäl
2013-09-25 22:16 #4 av: konichiwa

Whole food market låter som en marknad , men det är alltså en restaurang, eller? Kakor äter jag inte för jag antar att de är bakade på mjöl och med socker?

Ska kolla upp den, tack!


Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-09-25 23:43 #5 av: Minorca

Jag var i London i augusti, Vi hittade ett skottska steakhouse vid Bayswater (en station från Notting Hill). Där fick man köttbit med några salladsblad och några gurk- och tomatskivor samt mao på flaska i grundpriset, ville man ha pommes till fick man betala extra. Det var ganska prisvärt ca 160 kr utan pommes på kvällstid. Sedan  åt vi lunch Duke of Wellingt Portobello Road (samma gata som bokhandeln i filmen Notting Hill). Där var det riktigt gott kött med god Bea, till ett pris av ca 230. 

Bilden vissar maten på Skottska steakhouset 

Anmäl
2013-09-25 23:53 #6 av: Minorca

Kompletering till #5

 Maten på Duke of Wellingt, Med pommes, vilket jag inte åt utan en i sällskapet. Köttet var otroligt gott.

Anmäl
2013-09-25 23:53 #7 av: Skrufs

Jag var precis i London helgen som var. Valde att göra avsteg för afternoon tea men annars var det inga större problem tycker jag. Ägg och bacon till frukost, sandwich på puben till lunch där jag struntade i brödet och tog grönsaker i stället för pommes. Dock var majonnäsen light... Köttbitar hittar man ju överallt! Var ingen som ens höjde på ögonbrynen när jag tackade nej till pommes etc. För min egen del så känns det ok att vara lite mindre strikt på kortare resor, att välja bort dom mest uppenbara kolhydratbomberna men inte vara så petig i övrigt. Funkar att dricka te med mjölk (istället för grädde) och ingen kaka när man fikar osv. 

Anmäl
2013-09-26 13:35 #8 av: Essaka

Nej Whole food market butikerna är ingen marknad, de är matbutiker där du kan hitta nyttig som "vanlig mat". Jag såg det som en perfekt ställe att luncha på el varför inte ta en nyttig fika paus.

Kakorna som jag nämnde som jag köpte där var som sagt inte bakade med gluten el vanligt socker... detta är ju ändå ett LCHF-forum;). 


Anmäl
2013-09-26 17:16 #9 av: misty09

Leta efter Nandos. Finns bla i Westfield köpcentrum. Här komponerar man ihop sin måltid själv. Feta såser och smör finns att få som tillbehör.

Anmäl
2013-09-28 08:58 #10 av: thewaythingsare

Jag bor i London sedan två år och mina favoriter är Pret A Manger och Nandos som finns runt om i stan. På Pret finns en kycklingsallad som är LCHF-vänlig: http://www.pret.com/menu/sushi_salads_soups/chef_s_italian_chicken_salad_PUK3842.shtm och de har också en tonfisksallad som är bra: http://www.pret.com/menu/sushi_salads_soups/tuna_nicoise_salad_PUK5185.shtm En sallad på Pret med dryck kostar runt £6.

Nandos serverar kycklingrätter där du kan välja egna tillbehör och styrka på kryddningen. Efter grillning så penslas peri-peri sås på köttet och alla såser har runt 7-8g kolhydrater per 100g, så det blir inte så mycket per portion. Du kan också välja till en grönsallad eller coleslaw som en 'side order' utan problem. Det finns också sallader som passar bra, se menyn här: http://nandos.co.uk/restaurantmenu/mains Ett mål på Nandos kostar runt £10-13 per person.

Andra bra ställen är tex:

-Leon som har många olika alternativ: http://www.leonrestaurants.co.uk/menu/

- Angus Steakhouse där man beställer kött plus en side order med flera LCHF-vänliga alternativ: http://www.angussteakhouse.co.uk/pdf/menus/2.pdf

-Hamburgerkedjan Byron som har en hamburgare som heter 'Skinny' som kommer utan bröd: http://www.byronhamburgers.com/menu/food/

För mellanmål kan man kila in på någon av matbutikerna. Runt om i centrala London finns det många Tesco, Sainsburys och Waitrose där man kan köpa tex nötter, ölkorv, grönsaker med dipp, räkor med krämig sås, bitar av kokosnöt osv.

Anmäl
2013-10-01 15:21 #11 av: kpytt

Jag bor ocksa i London och har levt lchf i over 3 ar nu. Paleo borjar sa smatt att bli populart men i liten skala och high fat ar fortfarande helt frammande for de flesta har. Men det ar normalt inga problem alls att be 'vanliga' restauranger byta ut det jag inte vill ata. Sok pa paleo eller keto restaurant london sa kommer manga sidor upp med forslag. Dock inte alltid latt nar man ar pa sprang inne i stan, haller med om att Pret A Manger har bra alternativ och de finns overallt. 

Anmäl
2013-10-01 15:24 #12 av: konichiwa

#11 tack! ska kolla keto restaurant

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-10-01 15:32 #13 av: konichiwa

Titta här vad jag hittade då :-) 


http://www.gastronoms.co.uk/2013/02/keto-friendly-lunch-options-in-central-london/

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-10-02 14:11 #14 av: Miss-S


Ar inga problem alls att ata LCHF i London. Bott har i manga ar, atit LCHF nastan alla de aren. No problemas! Byt brodet mot oliver, pommes mot sallad, bearneaisesas finns pa var och varannan meny, Pret gor fantastisk god avokado och kraftsallad. Ja, det ar bara att njuta och slappna av.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.