Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

Svettas inte längre, någon som känner igen sig?

2013-09-25 10:20 #0 av: rosevin

Hej!

Jag har ätit lågkolhydratkost nu i 1,5 månad. Jag är inte jättestrikt utan tillåter mig att äta frukt (inga mängder) och rotfrukter ibland. Jag mår jättebra och har hittills gått ner en storlek i kläder. :) Men en sak som jag tycker är väldigt underligt och som jag inte hört någon annan berätta om är att efter ca 3 veckor så slutade jag att svettas. Jag har alltid annars i mitt vuxna liv varit tvungen att använda starka deodoranter som Bats och liknande för att jag brukar svettas och för att det inte skulle lukta. När jag ätit så som jag äter nu i ca två veckor började min deodorant ta slut, jag fick mindre och mindre varje gång jag tog den och jag glömde att köpa en ny och då märkte jag att jag inte luktade svett efter en hel arbetsdag fast att jag inte haft någon deodorant. Jag tycker att detta är helt fantastiskt och väldigt skönt då deodoranter med aluminium i inte är särkskilt bra, men jag har varit tvungen innan.

Är det någon annan som märkt denna skillnad efter att ha börjat äta Lchf eller mindre kolhydrater?

Anmäl
2013-09-25 10:23 #1 av: dufva

Svettas lika mycket när jag sportar men svetten är luktfri idag Glad

Anmäl
2013-09-25 10:31 #2 av: MimLan

Jodå.

Anmäl
2013-09-26 08:35 #3 av: Tina62


Vet inte har inte provat...ska pröva att inte ha något deo from i dag och se vad som händer

Anmäl
2013-09-26 08:40 #4 av: Zureel

Svettas inte mindre men upplever att svetten luktar mindre.

Anmäl
2013-09-26 08:41 #5 av: Jojomaja

Jag upplever också att jag svettas mindre men jag tror det beror på att jag gått ned i vikt och därför inte är så ansträngd vid minsta kroppsrörelse. 

I övrigt upplever jag också att om jag svettas så luktar det inte alls. Att svett luktar handlar väl om att det växer bakterier i den när den kommer ut i luften men jag tror att själva sammansättningen av svetten är annorlunda nu på något sätt och att bakterietillväxten inte blir som förut. 

Anmäl
2013-09-26 10:54 #6 av: jessirene

Har inte använt fotdeospray på länge nu. Och inte saknat det. Jag brukade ha en "elak" fotsvett. Det är ett försök som jag hoppas på.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.