Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Medlemmar -

Socker mot diabetes?

2013-09-25 07:59 #0 av: bustas

Det här publicerades i "Dagems medicin" dagen efter SBU:s rapport. Är det månne en tillfällighet?

http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/easd2013/forvanande-resultat-om-socker/

 


 

Anmäl
2013-09-25 08:39 #1 av: RobinEH

Ja, en tillfällighet. Eller så visste man att SBU skulle släppa sin rapport just när de gjorde och bestämde datum för EASD i Brasilien för att på så sätt få folk att glömma bort den rapport som nämnde LCHF en gång här i Sverige.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2013-09-26 07:13 #2 av: AndersAA

http://ettsotareblod.se/forvanande-resultat-om-socker-i-dagens-medicin/

Anmäl
2013-09-27 18:01 #3 av: Zepp

Man delar in folk i två grupper som äter samma usla sockerstinna mat.. några utvecklar diabetes.. men iomed att de åt samma mat så är det statistiskt säkerställt att det inte var maten som var orsaken!

Skit in skit ut.. har man mest skit i huvudet kan man inte dra rätt slutsatser.. för är man forskare så vet man att det är en genetisk skillnad mellan mäniskor och en del tål inte samma höga glykemiska belastning!

Såå.. studien är antagligen ytterligare ett bevis på hur offentliga medel slösas bort på odugliga forskare!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-09-27 20:37 #4 av: Ary

7 dagars kostdagbok som folk fört själva är väl inte riktigt vad jag kallar för pålitlig studie, pffft.

Skulle nästan tro att sockerindustrin sponsrar studien..... Djävlas

Anmäl
2013-09-28 00:49 #5 av: goliath

Men lugna er :)

Forskarna skriver ju att orsaken är oklar och kan bero på konfunderande faktorer:

"Forskarna skriver i sina slutsatser att resultatet kan spegla en effekt av ett mindre intag av exempelvis mättade fettsyror bland dem som fick i sig mycket fruktos och glukos, men att detta är oklart och att kommande studier får granska sambandet närmare."

Anmäl
2013-09-28 02:12 #6 av: hemul

Ha ha! Ja, det lär ju alla bli lugnare av. Skrattar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.