Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

High fat? Jo relativt sett så...

2013-09-24 11:52 #0 av: Bellena

Detta är min tredje vecka. Jag har nu lärt mig att registrera mat i Matdagboken och fått koll på mitt intag. Inser att jag enligt denna äter lite för lite kolhydrater annars ok.

Jag är ju inte överviktig och har inte följt någon diet eller bantat eller så på väldigt länge. Jag har ätit och druckit gott, haft ett bra förhållande till mat och motion; äter bra mat men även godis och håller en stabil vikt.

Dieten low carb high fat gav mig förespeglingen att jag skulle få äta mycket mer fett än jag redan gjorde. Men jag tycker inte det. Jag köper visserligen en 10 % fett yoghurt istället för en 2 % - men det är den stora skillnaden... Jag älskar redan smör och grädde!

Så jag det här med "high fat" är ju relativt.. :)

Anmäl
2013-09-24 12:18 #1 av: Orakletidelfi

Det är en mycket svårutrotad missuppfattning att vi vräker i oss fett. Senast i går sa en bekant: jag skulle kunna tänka mig LCHF men det bär mig emot att dricka så mycket grädde, jag gillar inte det. Och blir det för fett mår jag illa. Fick förklara det där med E%  att det inte är mängden som ska vara hög utan andelen av energinoch att det ofta räcker med att välja fullfeta produkter och inte vara fettskrämd. Att det dessutom sker automatiskt om man håller upp kalorimängden och inte överäter protein.

Anmäl
2013-09-25 09:54 #2 av: Bellena

Ja, nu har även jag lärt mig detta och kan då vara delaktig i att avliva den myten!

Tänk vad man lär sig!Ler

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.