Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Hur va det där med majs?

2013-09-22 14:48 #0 av: [Camia7]

Hur va de där igen? 

Kroppen kan inte bryta ner majs? 

det är bara bukfylla men tillför inte kroppen något?

Anmäl
2013-09-22 15:00 #1 av: Jojomaja

#1 

Om man inte tuggar tillräckligt bra kan vissa grönsaker gå hela vägen genom mag-tarmkanalen utan att brytas ner. De ser då likadana ut när de kommer ut med avföringen. Lite av de näringsämnen som finns kan säkert tas upp men det mesta har inte tillfört kroppen något värdefullt. Däremot tar de ju plats vilket gör att man får en mättnadskänsla.

Om du tuggar din mat normalt så tas majsen upp och den har ganska hög sockerhalt. (18-22 gram kolhydrater per 100 gram beroende på sort) 

Det är alltså normalt bara några enstaka korn som kommer ut hela i avföringen som inte tagits upp av kroppen. 

Anmäl
2013-09-22 16:02 #2 av: Zepp

Majs är säd!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.