Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Vem får flest likes härinne?

2013-09-22 01:44 #0 av: goliath

Svar: De som ger mest kritik till "etablissemanget" staten och SLV. Om kritiken är saklig och befogad eller helt befängd verkar inte spela någon större roll.

Detta kan vara tokigheter som t.ex att bastant påstå att "fibrer ger tarmcancer!" eller "befolkningen måste äta 15-25g salt om dagen för att inte drabbas av hyponatremi och dö en för tidig död!"

Fler än mig som tycker detta börjar bli aningen tröttsamt (även om det självklart i sig kan vara positivit att ifrågasätta)?

ps. alla förstår nog att det inte är likes i sig detta handlar om, men att många verkar blint sympatisera med åsikter bara för att de strider med det etablerade eller är trendiga.

Anmäl
2013-09-22 06:45 #1 av: lizzzie86

Talar du om för oss vad vi skall like eller?

Anmäl
2013-09-22 08:02 #2 av: asahars

Jag håller med dig. Förnuftet ska inte försvinna när sockret åker ut.

Anmäl
2013-09-22 08:29 #3 av: asahars

Förresten det här med att gapa o skrika o peka finger åt etablissemanget istället för att argumentera och föra en saklig debatt får oss bara att framstå som asociala fundamentalister som till slut aldrig blir bjudna på fester och trevliga tillställningar eftersom vi är så besvärliga med maten. En klok person skrev en gång att man inte ska diskutera mat och vikt i lunchrummet för du vet aldrig vad den andre bär med sig i bagaget.

Anmäl
2013-09-22 09:43 #4 av: Effie

Jag gillar kritik - av etablissemanget, eller LCHF - men det ska vara sakligt och med bra argument. Ja-sägare, oavsett vad det gäller, är farliga. Med kritik kan man lära sig mera, och få en chans att rätta sina fel innan det blir katastrof. För inte kan och vet vi allt.

Sedan kan man nog uppfattas som asociala fundamentalister oavsett hur väl man argumenterar, bara för att man säger något som strider mot samhällets världsbild. Men det är ju inget skäl till att överge lugn och saklig argumentation (om än med glöd och övertygelse). Ja, vad är det jag försöker få fram nu? Att några övertygas av argumenten, och några av ens övertygelse. Tror jag.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-09-22 12:10 #5 av: goliath

Men det är ju så ofta att detta forum uppfattas precis som Effie skriver, som "ja-sägare". Bara att det inte är staten man säger ja till, utan allt som är emot staten. En gapar om mörkläggning och konspiration och plottar ned någon svagt underbyggd teori och resten instämmer i ett rungande JA. Även om argumenten till gaparen är uppenbart felaktiga. 

JAg har tex inte ord för vad jag tycker om en del av utlåtandena till kostdemokratiet och häpnas över det stöd dessa utlåtandena får härinne.

Ibland kan detta forumet uppfattas som ett konsensuforum mer än en faktaforum. Och det är ju precis detta vi avskyr med staten och önskar jobbar emot. Men för mig ser det ut som att vi gör precis samma sak härinne ibland.

En fälla som är otroligt lätt att falla i och som är värd att nämna ofta och fundera över.

När detta är sagt är detta ett av de bästa forumet jag vet om Pokal

Anmäl
2013-09-22 13:17 #6 av: goliath

#1 gör jag det?

Anmäl
2013-09-22 13:38 #7 av: LaRose

Håller fullständigt med dig, Goliath. Och du är en frisk fläkt härinne. En modig själ.

Den som tror att man med detta kastar ut barnet med badvattnet, får tro det.

Anmäl
2013-09-22 13:41 #8 av: hemul

Likes är väl alltid tröttsamt.


Anmäl
2013-09-22 14:47 #9 av: saraBvB

Jag tycker hela grejen med gilla knappar och tävlingar i att gilla och skriva mest är rätt fånig och överflödig. En del likes får man förmodligen också för att folk trycker fel Skämtar

Anmäl
2013-09-22 15:01 #10 av: goliath

Den som fått flest likes när de dör vinner!

#8,9

Använde likes blott som en analysparameter för att illustrera min poäng. Håller med er... Men erkänn att ni älskar att få likes! Skämtar

Ps. gav er en like var..

Anmäl
2013-09-22 16:54 #11 av: Effie

Men nu är det också så att det här forumet inte är till för kritik och debatt av LCHF-kost (även om jag personligen tycker debatt är intressant). Det är ju avsett som ett ställe där man kan få stöd och hjälp när man vill äta LCHF.

Och visst är det trevligt att få några likes. Det betyder ju (förhoppningsvis) att någon tycker man sagt något vettigt eller intressant. Inte nödvändigtvis håller med, men att det var ett läsvärt inlägg.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-09-22 17:07 #12 av: goliath

Men ingen har väl sagt nått om kritik av lchf kost?

Och hur ska du kunna undvika att olika aspekter av lchf kost debatteras när du har 20000 lchf intresserade medlemmar samlade på ett och samma forum? Snacka om ogivande forum det hade vart om det inte var för debatterna. Då tycker jag hellre man man borde ändra "stadgarna" än att frånbe debatt.
Anmäl
2013-09-22 17:13 #13 av: kaisakavat

goliath - Du är ju bra på att sätta 'tummen i ögat'. Vet vi sen tidigare. Tur vi har dig.

Generellt så.. orkar inte klicka 'gilla' på alla som skriver nåt bra, åtminstone inte systematiskt. Det skrivs en hel del bra.. 

Kanske skulle det finnas en ogilla-knapp.. för att trappa upp det hela lite.. Skrattar Näe, skojjar.. Men måste säga: jag GILLLAR verkligen allt VETTIGT som skrivs! Knapp, eller inte.Skämtar

Anmäl
2013-09-22 23:30 #14 av: goliath

Jag gillar tanken på ogilla-knapp STARK, kaisakavat! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.