Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Erfarenheter från min första lchf-vecka!

2013-09-16 10:15 #0 av: Bellena

Först vill jag säga att jag är fascinerad över att sötsuget försvann så snabbt! Inte trodde jag att jag skulle tycka att osockrade hallon i turkisk yoghurt är sött!

Men omställningsbesvären är lite jobbiga:

- Jag är hungrig.

- Hjärnan verkar skrika efter kolhydrater och är slö. Har huvudvärk.

- Muskelsvaghet (de första dagarna i a f).

Angående hungern: Jag har läst lite vad andra äter och jag tycker verkligen inte att jag äter mindre, jag tänker på att lägga till fett t ex. Så jag utgår ifrån att kroppen måste få tid på sig att ställa om sig. Lite vanligt småhunger är ok men i natt tex var det fråga om något helt annat, en hunger som inte gick att negligera! 

Jag önskar gå ned några få kilo (hade BMI 24,5) och jag har minskat minst en 1 cm i både midja och stuss! Jag vill här lägga till att jag går dagliga promenader i c:a 6 km/h-tempo på minst en halvtimme och att jag försöker tänka på kcal.

En lustig sak som kanske inte alls har med saken att göra är: Jag är på fantastiskt bra humör! Fastän jag inte borde vara det den här tiden i månaden...  ;)  (Det kan ha med andra saker som hänt i mitt liv - eller en kombination?)

Jag ville bara rapportera om en nybörjares erfarenheter!

 

 


 

Anmäl
2013-09-16 10:17 #1 av: Orakletidelfi

Du ska inte behöva vara hungrig, de flesta eller iallafall många, äter som hästar i början. Vräk och ät, bara du håller ner kolisarna och upp fetthalten så ät ät ät tills du är mätt. Det reglerar sig av sig själv när kroppen anpassat sig helt!

Anmäl
2013-09-16 10:25 #2 av: kaisakavat

Ja, det är vanligt med rejäla hungerdagar i början. Och det bra-iga i kråksången är, att när man käkar LCHF så är det bara att käka. Ät ordentligt och ät mer om du blir sådär vrålhungrig som du beskriver.

Det kommer stilla sig. Snart äter du allt mindre portioner självmant, för du är nöjder.

Roligt att humöret är på topp!! 

Segheten går ju över den också. 

Hejja dig!

Anmäl
2013-09-16 15:43 #3 av: Bellena

Tack så mycket för svar!

Ja, jag ska nog äta lite mer än jag gör. Funderar på om jag då kommer att gå upp i vikt (för jag tycker att jag redan nu äter mycket) men det visar sig.

:)

Anmäl
2013-09-16 20:55 #4 av: smurfis

Jag har upplevt allt det där, men hungrig vet jag inte om jag varit faktiskt. Du kan äta mer i början för det regleras sen som sagt. Snabbare än man kan tro. Och var inte rädd med fettet. Tror inte du kommer gå upp i vikt om du håller nivåerna med kolhydraterna. Jag upplever att man inte kan överäta när man äter fetare mat. Ihop med kolhydrater går det, men inte med LCHF. Jag blir mätt på mycket mindre. Jag håller mig även mätt väldigt mycket längre. Därför äter jag oftast bara tre gånger om dagen och inga mellanmål. Det behövs inte.

Det jag kände i början var illamående så jag kunde inte äta. Det var jobbigt men det har ju gått över.

Anmäl
2013-09-16 21:01 #5 av: Orakletidelfi

Fast det finns de som rapporterat att de ätit uppemot 3000 kcal i början och ändå gått ner! Bara som sagt man håller ner kolisarna och fokuserar på fettet!

Anmäl
2013-09-16 21:09 #6 av: Bellena

Tack #4

Jag tror nog inte riktigt på att man kan strunta i energi in - energi ut om man vill gå ned i vikt, men det visar sig. När magen skriker av hunger brukar jag ta en espressokopp grädde (390 kcal c:a) och dricka det. Tänker att ur energisynpunkt är det inte så bra. Jag ska prova mig fram för att hitta nivå som passar.

Anmäl
2013-09-16 21:12 #7 av: Bellena

#5 Bra. Finns hopp Ler

Anmäl
2013-09-16 22:30 #8 av: Zepp

Ett tips.. är du hungrig.. ät.. vaknar du mitt i natten och är hungrig.. ät.. men lär dig att äta mer innan du går och lägger dig!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-09-17 07:38 #9 av: Siggebus


Jag räknade absolut INGENTING i början förutom kolhydraterna!
Ät riktig mat som ägg, kött etc och glöm inte fettet beroende på hur fett köttet är.
Ät så du verkligen blir mätt utan att för den sakens skull bli övermätt.

Anmäl
2013-09-17 11:28 #10 av: Bellena


#8 och #9 Ska jag tänka på, absolut!

Anmäl
2013-09-17 17:06 #11 av: Mozzarellan

I början var jag av och till vrålhungrig. Frågade här och fick till svar ÄT. Det gick sen över, lärde äta mig mätt och det varar ju så länge. Känner skillnad på om det är sug eller riktig hunger.
Lyssna på din kropp så lär du dig signalerna och skynda långsamt.

Anmäl
2013-09-22 17:49 #12 av: smurfis

Glöm kalorierna, du behöver inte tänka på dem! Äter du när du är hungrig och slutar äta när du är mätt så kommer det bli rätt mängd ändå. I början kan det vara svårt att skilja på sug och hunger men det gick ändå förvånansvärt snabbt för mig att lära om.

Man kan inte tro att man kan äta så mycket och ändå gå ner i vikt men det funkar. Jag äter inte enorma mängder, det gör jag inte. Men jag är inte heller hungrig. Aldrig! Ät rätt saker så kommer det funka jätte bra! Gör det inte heller svårare än vad det är...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.