Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Hur länge "håller" ben?

2013-09-15 10:41 #0 av: MimLan

Insåg att det bör vara rätt så fånigt att slänga de märgben jag haft i en gryta, när grytan är klar. De har väl bara puttrat med i 3-5 timmar då och kan inte vara slut som mineralgivare. 

Är det någon som har en susning vad man kan gå på för att utröna dugligheten? 

Tänkte slänga ner senaste märgbenen från 17 portioners-Boeuf bourguignonen jag gjorde igår i lite kokande vatten för att rensa bort köttgrytemustigheten och sedan lägga dem i frysen till nästa kok. Verkar det vettigt?


Anmäl
2013-09-15 17:20 #1 av: Halvdansken

Mjaaa... jag tror nog att de kokat ur det mesta på 5 timmar. Men det beror givetvis på hur stora de är. De jag köper är ca 6-8 cm och alltså delade tvärs av.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-09-15 17:39 #2 av: MimLan

Jag undrar eftersom buljongkok kan hålla på ett halvt dygn, och när jag läser om kycklingbuljongen som pågår en vecka tills benen är spröda, och att det skulle ge bra buljong ändå, så borde fem timmar i en gryta inte ha kört slut på benen.

Anmäl
2013-09-15 17:44 #3 av: Lisabet

När jag kokar buljong låter jag det koka (på svag värme i en sk crockpot) i 36 tim.

Det finns en beskrivning här på KiF. Här står att man kan koka upp till 72 tim, och att buljongen blir rikare ju längre man håller på.

Anmäl
2013-09-15 18:30 #4 av: MimLan

#3 Justja! Har du märkt någon förändring i benen som gör att det kan tolkas som att de är "färdiganvända"?

Anmäl
2013-09-16 10:42 #5 av: Lisabet

Det tror jag inte att jag kan. Jag har inte kollat på dem emellanåt. Tunna ben, typ kycklingben, kan man klämma sönder mellan fingrarna efter 24 timmar (slutade då senaste kycklingkoket).

Har som sagt inte testat, och vet inte hur man skulle kunna se det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.