Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Isomalt?!

2013-09-13 21:14 #0 av: Prior

Jag sitter här utomlands och fick en dropask med isomalt tillslängd mig! Kan man smaka av den eller höjer det mitt blodsocker? Är det liksom "0"kh som i t.ex. Stevia, som är okej att fuska med för kvällen? Är inte så bra alls på.sötningsmedel...

Ursäkta att jag inte googlar, befinner mig som sagt utomlands och det är billigare/enklare/bättre att snacka med KiF :)

Kolla bilden!

Anmäl
2013-09-13 22:46 #1 av: RobinEH

Du kanske har hunnit stoppa i dig dem redan men, isomalt är ju en sockeralkohol. Likt många andra sockeralkoholer så påverkar isomalt blodsockret, men väldigt lite. Det mesta passerar till tjocktarmen likt fibrer där det till viss del bryts ner och ger kring 2kcal/g. Du bör dock undvika att äta mer än 50g, för då lär du åka på ränneskita.

Isomalt skiljer sig alltså från sötningsmedel som steviaglykosider och aspartam.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.