Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Lchf och autism

2013-09-12 14:42 #0 av: KarenG

Hej
Kanske har det diskuterats forrut men jag ar my har och nyfiken pa om andra med diagnosen autism ater lchf och vad de tycker? (Min son 18 ar och jag sjalv har Lagt om kosten sedan I somras)
Kanske tidigt annu att bedoma effekten for oss

Anmäl
2013-09-12 19:05 #1 av: Malluppa

jag har hört att lchf ger bevisad effekt om man har epilepsi, minskade anfall. Men autism vet jag ej, vore intressant och veta då jag jobbar med männniskor som har autism. 

Anmäl
2013-09-13 05:53 #2 av: willas

Jag såg en dokumentär i TV (Finland) för några veckor sedan där utgångspunkten var att en rubbad bakterieflora i tarmen kan orsaka autism.

LCHF korrigerar kanske inte en rubbad tarm, men socker garanterar sannolikt att den inte förbättras.

Tips: Jag googlade nyss orden autism, bacetria och gut och det gav många träffar.

Anmäl
2013-09-13 12:17 #3 av: KarenG

Tack for svar och tiips.

Ja, jag tycker att det kan vara vart att prova iallfall just pga att han ar otroligt trott jamnt (uppochned av sockret?) och stora problem med magen. .Bara att detta kanske kan bli battre ar ju en bonus. Att han sedan haller pa att ga ned i vikt ar han ju sjalv ocksa glad over.

Anmäl
2013-09-13 12:54 #4 av: Effie

Jag har för mig att jag läst någonstans om gluten- och mjölkfri kost vid autism. Men jag satte mig aldrig in i frågan.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-09-14 08:12 #5 av: willas

Om dokumentären jag såg berättade sanningen så kan kopplingen mellan tarm  och autism vara problemet för din son.

I programmet blev barnen bättre då tarmfloran korrigerades.  All orsak att försöka få reda på mera om det!

Anmäl
2013-09-14 09:01 #6 av: Maria Katarina

Här i Barcelona finns en läkare som specialiserat sig på kopplingen tarm-autism, hon tar också emot patienter via Skype (också på engelska). Hör av dig via PM om du vill ha mer info! Tror inte det är så dyrt, ska själv dit på onsdag i ett annat ärende.

Anmäl