Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Snabbaste rostbrödet!

2013-09-09 18:34 #0 av: nospnt

Världens snabbaste lågkolhydratsbröd?? 4 ägg och ca 2 dl kesella blandas med visp. Vill du ha mer fett så blanda i valfritt 1/2-1 dl... Sen i med mjölblandning av: 1 dl kokosmjöl, 1 dl mandelmjöl, 2-3 msk husk, 2 tsk bakpulver, ev 1 msk brödkryddor, ev lite frön typ 1/2 dl vardera solros o linfrö men det blir bra utan.. Vispa ihop allt, låt svälla 5 min. Lägg i smörsmord microsäker form, jag har fyrkantig 1 liter, vill du så på med lite extra frön: vallmo, sesam el annat.. Kör på högsta effekt i micron 6-7 min. Voila! Klart. Blir 10 skivor perfekt rostbröd. Varje skiva innehåller, om man tar kesella o inget extra fett: 7 g protein, 7 g fett, o 1,7 g kolhydrater. Och det tar max 15 min inalles!!

Anmäl
2013-09-09 18:52 #1 av: nospnt

Kom på 1 tsk salt också!!

Anmäl
2013-09-14 12:13 #2 av: CasaRamon

Nu har jag bakat detta bröd och det blev jättebra. Snabbt, lätt och gott. Kan verkligen rekommenderas.

Men när jag lagt in alla ingr. + 1/2 dl linfrö (1 gr kolh) på kostbevakningen, får jag det till totalt 24 kolhydrater. Alltså 2,4 per skiva och inte 1,7.  Jag hade ingen form på 1 liter så det blev en på 750 gr och då blev det ett högt bröd men ändå 10 ganska tjock skivor.Glad

Anmäl
2013-09-14 12:23 #3 av: Gerd Fors

Tror ni att man kan grädda det där brödet i en vanlig ugn också?

Anmäl
2013-09-14 15:01 #4 av: smurfis

Jag skulle säga att allt man kan göra i micron funkar även i vanlig ugn men man kan ju få prova sig fram med värme och tid.

Anmäl
2013-09-15 11:46 #5 av: CasaRamon

#3

Har du ingen mikro? Finessen är just att baka detta bröd i mikron för att det går så snabbt. Det finns många fina recept på bröd i ugn. Då slipper du att testa dej fram.

Ett litet tillägg i bakningen: Jag tog 30 gr smör som jag smälte i formen i mikron och sedan hällde i smeten. Då blev formen smörad "på köpet"

Anmäl
2013-09-15 15:03 #6 av: Hungerflickan

Perfekt! Har ingen ugn så detta ska testas!

Anmäl
2013-09-16 14:46 #7 av: crikarlshamn

Slängt ut micron sà om nàgon testar ugn...

Anmäl
2013-09-16 15:10 #8 av: CasaRamon

#7

Nu förstår jag inte vad du menar.

Det finns massor av brödrecept som bakas i ugn, men bara något enstaka som bakas i mikron. Varför skulle vi då ändra på detta?

Anmäl
2013-09-16 15:15 #9 av: crikarlshamn

Men oj, kära #8 inte har jag väl bett att nàgon ska ändra nàgot...?

Receptet ser enkelt och gott ut och innehàller det jag har hemma och undrade i all enkel och vänlighet om nàgon provat i ugn.

Ber om ursäkt om jag trampat pà tàrna och hoppas i all välmening att detta inlägg förstàs.

Namasté

Anmäl
2013-09-16 15:29 #10 av: Orakletidelfi

Testa själva vettja, ni som vill veta om det går att göra i ugn vilket det med största sannolikhet gör! 

Anmäl
2013-09-16 15:53 #11 av: Gerd Fors

#5 Jodå jag har micro men ingen lämplig bakform att använda i micro.

Jag bara frågade IFALL någon skulle ha råkat prova före mig i vanlig ugn då jag tyckte det såg gott och enkelt ut att göra.

Men jag ska absolut testa någon dag när det passar

Anmäl
2013-09-18 13:34 #12 av: Orakletidelfi

Testade detta bröd, och det var toppen! Gott både rostat och orostat. Jag hade bara ca en halv dl mandelmjöl hemma så jag fyllde upp med gult linfrö som jag malde. Tog också en slatt smält smör, smorde runt i burken och blandade sen det som rann ner med smeten. Fick nog köra lite längre tid än 7 minuter tror jag, började med fem men fick lägga till en minut tre gånger om jag nu räknade rätt. Tror det är bäst att börja lågt och lägga till om det verkar behövas så man slipper få det för torrt. (första gången alltså, nu vågar jag börja med 7 nästa gång)  Det blev helt perfekt iallafall! Lägre med kh också med linfrö än mandelmjöl. Tänkte först ta hälften lin och hälften sesam för jag trodde inte jag hade nåt mandelmjöl alls. Det skulle nog också gå bra. 

Min man äter rätt mycket bröd (carbzone) det är ju inte optimalt pga glutenet så jag ska göra massor av detta och skiva så han kan göra mackor att ta med till jobbet av det! Han kan inte tänka sig att äta t.ex. köttskivor som macka. 

Anmäl
2013-09-18 14:36 #13 av: Orakletidelfi

Funderar också på att använda fil som får rinna av istället för kesella, borde bli ungefär samma sak, men billigare. Tror man ska kunna få ut tre ggr så mycket för ungefär samma pris.

Anmäl
2013-09-19 15:59 #14 av: CasaRamon

#9 crikarlshamn

Måste be om ursäkt.

När jag nu läste ditt svar #7 för andra gången ( har just hämtat mina nya glasögon) så ser jag att du skriver "slängt ut micron". Jag läste "släng ut micron" som en uppmaning alltså. Det var det jag inte förstod.

Lovar att läsa tydligare i fortsättningen så att inga missförstånd uppstår.Generad

Anmäl
2013-09-19 16:09 #15 av: crikarlshamn

CasaRamon - Stoooort leende Tummen upp och allt ok! 

Har själv läst andras email och inlägg "baklänges" ibland.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.