Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för vegeterianer

kombinera vegetariskt protein utan spannmål, potat

2013-09-08 13:13 #0 av: tililili

Jag äter liberal lchf.

Äter till största del vegetariskt, för att jag tycker det är gott och att bra kött är dyrt.

Äter lite kött ibland och äter mjölkprodukter.


Men funderar på detta med fullvärdigt protein de dagar jag "glömmer bort" att äta kött. Man måste ju kombinera vegetariska livsmedel för att få i dig alla olika proteiner pratas det om.

Men alla rekomendationer om hur det ska kombineras börjar med potatis, ris eller spannmål och sen vad man ska äta för bönor eller linser eller vad man nu vill äta.


Jag vet ju att bönor innehåller en del kolhydrater. Men är inte så strikt på dem, däremot vill jag inte äta potatis, ris och spannmål.

Anmäl
2013-09-08 13:23 #1 av: MimLan

Du äter inte ägg?

Anmäl
2013-09-08 13:27 #2 av: tililili

jo, det gör jag :)
Brukar bli ett ägg till frukosten och ett till mellanmål på eftermiddagen. Äter jag fler än så tröttnar jag.

Men vill ju kunna "få nytta" av allt proteinet jag äter...antar att bönorna innehåller en del aminosyror och saknar andra. Så man behöver äta ngt annat för att "väga upp" det?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.