Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

Gissa vem

2013-09-03 09:31 #0 av: Anders-S

Gissa vem som skrev det här:

Under de första katabola behandlingsdygnen sker en nedbrytning av glykogen, vilket leder till en betydande initial viktreduktion då glykogen binder närmare tre gånger sin vikt i vatten. Dessutom leder snabbt sjunkande insulinnivåer till renala natrium- och vattenförluster vilket ytterligare bidrar till viktreduktionen. Under de första dygnen är därför en viktnedgång på 2–3 kg inte ovanlig. När glykogenförråden tömts utvecklas en ketonemi i den takt fettväven tas i anspråk för fortsatt energiförbrukning.

Behandlingen under 2–4 månader ger en viktnedgång i storleksordningen 20–25 kg. Tyngre patienter går ner mer. Några allvarliga komplikationer vid betydligt längre behandling har inte observerats.

Typ 2-diabetiker som behandlas med insulin måste omgående kunna justera doserna. Ofta kan såväl insulin som perorala antidiabetika helt sättas ut. Blodtrycksbehandling kan vanligen minskas så att hypotensiva symtom undviks. Även lipidsänkare kan ofta seponeras.

Kontraindikationer:

Absoluta kontraindikationer:
Normal vikt (BMI < 25 kg/m2)
Graviditet
Amning
Samtidig svår katabol sjukdom
Typ 1-diabetes
Klinisk ätstörning
Psykisk obalans

Relativa kontraindikationer:
Ålder < 18 år
BMI < 27 kg/m2
Hjärt–kärl–lever–njursjukdom
Radikalbehandlad cancer

http://ltarkiv.lakartidningen.se/2000/temp/pda21626.pdf

Fast det avser förstås inte LCHF...

Anmäl
2013-09-03 11:36 #1 av: Inkanyezi

Jag gissade rätt.

Anmäl
2013-09-03 12:18 #2 av: SpurtAnne


Jag med! Men typ, det kan väl inte vara hen??!! Men det var det!

Anmäl
2013-09-03 12:18 #3 av: savonit

Det är ju helt stört då samma effekt fis vid LCHF.

Anmäl
2013-09-03 12:27 #4 av: Cessy

800 kcal per dag i 8-16 veckorFörskräcktVem tror han klarar detta???

o han som satt o var lätt negativ till 5:2 som ju innebär 500/600 kcal 2 dagar av 7, men rekommendera 800 kcal per dag i 8-16 veckor går tydligen bra. Prata om att svälta ner sina patienter o inte undra på att hans patienter inte gör som han säger.Skrattar

Anmäl
2013-09-03 12:40 #5 av: Lilltilda


Ja den mannen måste ju ha svultit bort en å annan hjärncell eftersom att han fortfarande låst sig kvar vid sina gamla föreställningar.
Mest roande tycker jag det är att googla efter lite bilder på karln. Det finns en hel del bilder som avslöjar en inte allt för fit äldre herre som knappast själv lever som han lär...Eller är det det han gör och därför misslyckats med att få en fit kropp?

Anmäl
2013-09-04 10:32 #6 av: jessirene

Tragiskt att tvinga "folk" (folk gör inte som man sägerStorgråter) att gå hungriga (hur mycket vitaminer och annat går de inte miste om, dessutom) när de egentligen kunnat äta gott, bli mätta och nöjda.

Anmäl