Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Varför jojjar vikten upp o ner?

2013-08-29 07:04 #0 av: totten

Ena dagen 85,7 sen 85,4 sen 85,8....

Varför när jag äter strickt och max ca 10 gram per dag med kolhydrater? Det går neråt men det är som om det måste upp några gånger innan det går ner.

Anmäl
2013-08-29 07:37 #1 av: MimLan

Vikten jojar inte, det där är fjärran jojo. Det där är bara fullt vanlig variation, som kan vara ett par kilo under en dag beroende på var vågen står, hur du står på vågen, hur mycket du ätit/druckit/bajsat/kissat/etc.

Släng vågen, den förvirrar bara.


Anmäl
2013-08-29 09:07 #2 av: totten

Funderar på det...

Anmäl
2013-08-29 09:15 #3 av: jessirene

Jag äter inte strikt men nästan. När jag ställer mej på vågen, jag väger varje morgon, så är det allt mellan 50 och 53 kg. Så väg gärna ofta, men för att lära dej hur vikten rör sej. En riktig förändring tar ju längre tid. Jag loggar en gång i månaden vikt och mått.

Anmäl
2013-08-29 12:02 #4 av: ASD66

Vet inte om du är kvinna eller man men jag väger mig 1 gång i månaden, 6 dagar efter att mensen startade. Slipper alla såna småhopp som kan bero på allt möjligt.

Anmäl
2013-08-29 13:36 #5 av: Jojomaja

Har du funderat över att de där hektona du pratar om kan handla om mängden kiss i blåsan, bajs i tarmen, mat i magen eller helt enkelt vätska i kroppen beroende på var du befinner dig på dygnet eller i månaden? En deciliter kiss är ett hekto. Ett glas vatten innan vägning är 250-300 gram.

Väg dig inte för ofta. Gör det alltid efter att du varit på toa och gjort tvåan. Titta på om du just nu samlat vätska på grund av hormoner och försök att undvika vägning vid PMS. Jämför inte äpplen med meloner. 

Anmäl
2013-08-29 18:20 #6 av: Zepp

Drick ett glas vatten och du har gått upp 2 hekton!

Bästa är att väga sig 10 gånger om dagen.. för då inser man att det är helt normalt att vikten jojar upp o ner, både över dagen och mellan dagar!

Sen när man har konstaterat detta så kan man väga sig 1 gång i månaden för att eventuellt fånga en trend.. men bäst är att överhuvudtaget inte förlita sig på vågar när det handlar om hälsa och kroppskomposition!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.