Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Någon som slutat med LCHF?

2013-08-26 19:45 #0 av: Fyraan

Jag undrar om ni känner till någon som slutat äta LCHF? Iså fall av vilken anledning har personen i fråga slutat? 


Anmäl
2013-08-26 20:24 #1 av: evion

Min svägerska har slutat med LCHF. Hon körde endast en kort period för att gå ned i vikt inför en hästtävling. Hon gick ned 6 kilo på 1,5 månad. När tävlingen var över började hon äta som vanligt igen och gick upp de där 6 kilona ganska snabbt. Anledningen till att hon inte fortsatte säger hon är att pasta är alldeles för gott. Nu är hon gravid och har gått upp en del i vikt. Får se om hon hakar på igen.

Anmäl
2013-08-27 10:10 #2 av: Torin

Jag har slutat. Orsak förstoppning. Läs här

http://vegetariskt.ifokus.se/discussions/519beca58e0e74060f00042c-forstoppning-och-dyrt

Hälsningar Göran/.Värd för pensionärer/ifokus. Författare till "Konsten att leva billigt och må bra" samt "Mystiska träd"

Anmäl
2013-08-27 11:01 #3 av: subcalva

Jag ökade på andelen kolhydrater rejält när jag fick problem med frusenhet framförallt i händer och fötter och störningar av nattsömnen när jag vaknade med stark oro och svårigheter att somna om.

Anmäl
2013-08-27 11:13 #4 av: Lilltilda


Jag har INTE slutat med lchf, men ökat mängden kolhydrater och lagt till små mängder av rotsaker, potatis och frukt så nu är nog min kost mer "lågkolhydratskost" än ren lchf. Anledningen? Jag mår bra på det! Jag har saknat just dessa tre saker och när jag lagt till dem i kosten igen så upplever jag fler fördelar än nackdelar.

Anmäl
2013-08-27 11:20 #5 av: Vyer

Ja, jag vet några i min närhet som testat LCHF under ett par månader med sedan slutat och gått tillbaka till den kost de åt innan.

Den ena är min sambo, han slutade eftersom det finns en massa maträtter/onyttigheter som han inte "vill ge upp". 


Anmäl
2013-08-27 12:18 #6 av: Hungerflickan

Jag slutade med strikt lchf eftersom det blev svårt att få ihop med ett socialt liv, plus att jag inte hade samma ork som när jag åt kolhydrater. Dessutom gick jag upp i vikt. Kör istället en modifierad variant där jag håller vikten och mår bättre. 

Anmäl
2013-08-27 13:23 #7 av: goliath

Jag äter numera lågkoliskost+

Anledning -det blev mycket enklare i vardagen och ger mig inga negativa konsekvenser..

MEN, jag anser att LCHF i praxis omhandlar fler hälsoaspekter än bara förhållandet mellan kolisar och fett. Och de sitter fortfarande kvar även om jag ökat betraktligt på kolisarna..

Anmäl
2013-08-27 13:28 #8 av: majala

Jag har slutat pga rädsla för min egen hälsa. Har hjärt- och kärlsjukdomar i släkten och trots att jag ätit LCHF tidigare och gått ner i vikt till och från så kan jag inte bortse från känslan av att jag gör mitt hjärta en otjänst när jag äter grädde, smör och fett kött.

Anmäl
2013-08-27 18:28 #9 av: goliath

#8

Fårstår dig.. Det är en känsla som hemsöker väldgit många.. Min mamma kan fortfarande inte äta mer än ett ägg om dagen..

Anmäl
2013-08-27 18:47 #10 av: MimLan

#8 Hur åt dina släktingar med hjärt/kärlsjukdomar?

Anmäl
2013-08-27 19:28 #11 av: Ary

Jag kör inte "ren" lchf längre utan lågkolhydrat efter en period med kolhydratssug och platå nu pendlar det mellan lchf/liberal lchf och lågkolhydrat. Mer flexibelt både ute och lättare att variera maten och kan nu äta en del saker jag saknat utan att gå till överdrift.

Att man mår bättre av färre kolhydrater än normalkost har jag aldrig tvivlat på, dvs sedan jag ändrade kosten för knappt ett år sedan.

Anmäl
2013-08-27 19:49 #12 av: Framåt


Jag experimenterar mig fram för att hitta vad jag mår bäst av . Blir nog en lågkolhydratvariant av GI snarare än LCHF. Jag har svåra ätstörningar / sockerberoende och dessutom svåra problem med magen pga mycket värktabletter. Jag gick ner en del med LCHF men har behov av att maten har volym och det har ju inte lchf-kosten direkt. Jag är i alla fall inte på nåt sätt fettskrämd!

Jag äter inte mjöl eller mejeriprodukter eller ris eller potatis. Klarar frukt bättre än mejeri - det går inte alls. Men gillar inte frukt så mycket så det kanske påverkar.

Blir lite nyfiken över vad som fick TS att ställa frågan!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.