Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

stickningar

2013-08-23 21:38 #0 av: cissy99

Har under fyra dagar haft stickningar i händer och fötter . Tar magnesium tillskott och kör Lchf. Nåhon aom har haft liknand och vill dela med sig. Har ökat kolhyter då jag låg oftast vid 20g per dag men detta har inte hjälp mig bara resulterat i viktökning.

Anmäl
2013-08-24 06:19 #1 av: OlgaMaria

Du kanske ligger lågt i Kalium. Kalium är lika svårt att få i sig tillräckligt av som magnesium när man äter LCHF. Och magnesium förbrukar kalium i kroppen. Använd mineralsalt (häll lite i ett glas vatten och drick t ex).

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-08-24 07:58 #2 av: steglits

Kaliumbrist höjer blodtrycket också.

Anmäl
2013-08-24 08:22 #3 av: cissy99

Hej 

Tack för rådet, jag har använt mineralsalt ca 1/2 tesked i ett glas och även vitamin tillskott Mitt val kvinna med järn och folsyra i men inget har ändrats. Det konstig är att under natten så känner jag inte av det och jag har inte ont någonstans heller, förutom vissa symptom som träder upp då och då som tex tryck över halsen, yrsel och låg puls. För  nog bli en koll hos läkaren imorgon. 


Anmäl
2013-08-24 10:01 #4 av: steglits

Du ska nog prova att ta kalium.
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2172&print=1

Anmäl
2013-08-30 17:02 #5 av: cissy99

Uppdatering.


Läkarbesök skedde i måndags, väl där berättade jag om mina symptomer och bad att dem skulle testa hypotereos och hon sa att det skulle vi göra, även B-vitamin och järn. Järn fick hon reda  på en gång( konstigt för förra gången tog det en vecka innan jag fick reda på det): De andra får jag besked först om två veckor.

Då mina stickningar blev mer och mer ringde jag igen och läkarsekreteraren så att jag skulle vända mig till kiropraktorn då hon hade haft liknande besvär. Jag ringde och fick tid direkt. så igår var jag där och han sa genast att jag hade överrörliga senor i händer och tog något slags test på händer och fötter med någon stickningsapparat( eltest). Detta kändes väldigt obehagligt då det är precis så jag känner i fötter och händer. Han knäckte nacken och ryggen, nu skulle jag avvakta en vecka och sen tbx igen.

Nästa problem han såg var mitt knä, den har varit svullen i ca 2år. Han frågade om jag kollat upp det och jag svarade "Jag har gjort det och fått skosulor samt knästöd och när jag begärde magnetröntgen sa de Nej. Han reagerade och sa att han själv skulle ta upp det med min läkare. Nu till min fråga kan detta bero på knät?

Eller beror det på att jag ändrat mina matvanor( äter Lchf). 

Wow lång inlägg  blev det.

Jag tackar för alla råd jag får.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.