Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Billiga ingredienser

Billig studentmat i London

2013-08-23 17:21 #0 av: [MajaWrangstadh]

Jag ska flytta till London om ett par veckor för att plugga på universitetet, och väl där så kommer jag att behöva leva på en extrem extrem extrem matbudget. Jag vet att det redan finns en hel del sådana här trådar, men jag hittade inte riktigt svaret jag sökte ändå, så här kommer min fråga:

Vad är den billigaste/bästa maten jag bör hålla mig till? Då är det alltså kolhydratfritt som gäller samt även så mycket mejerifritt som det går. Jag kan också tänka mig att undvika kött så mycket som möjligt, både för att det är dyrt samt för att jag vet inte riktigt hur bra köttet är i England (speciellt det billiga). Storkok är tyvärr inte möjligt då jag inte kommer att ha tillgång till en frys.

Det enda jag kommit fram tills än så länge är ägg. Haha. Och rapsolja/olivolja (eller vilken olja som nu är bäst att steka/smaksätta med). Och grönsaker antar jag.

Tack för svar. Ler

Maja

http://majaelsas.blogg.se 

Anmäl
2013-08-23 17:44 #1 av: lizzzie86

ASDA har bra grejor, skillnaden på mat är inte så stor från Sverige.

Anmäl
2013-08-23 23:59 #2 av: modesty007

Det finns helt ok grejer på Aldi och Lidl också. Kolla om det finns en farmers market eller slaktare i närheten visserligen dyrare än billigt kött, men man kan ju tillaga lite mindre dyra bitar. Här skriver jag lite om kött etc och sen bloggar även Anna N, vi båda bor i UK sen flera år, mitt favorit smör är Kerrygold från Irland där korna betar gräs 90% av året.

Anmäl
2013-08-24 01:17 #3 av: [MajaWrangstadh]

#2 Som sagt, jag är på en MYCKET tight budget. Men Farmer's markets låter spännande! Är grönsaker och dylikt billigare där än i livsmedelsbutikerna? Vet du om det finns någon i centrala London?

Anmäl
2013-08-24 01:44 #4 av: modesty007

Du får nog kolla, men ofta när man är på marknad kan man göra bra deals när marknadsdagen går mot sitt slut. Ingen aning vad som finns i London, googla lite så kan du nog hitta nått, gissar att det finns flera. Anna N som nämnde kan kanske ha bättre koll. Tips att du även kollar online för de olika kedjorna och kan hitta tillfälliga bra priser på de varor du är ute efter.

Anmäl
2013-08-24 13:18 #5 av: [MajaWrangstadh]

#4 Det var en bra idé! Ska definitivt hålla koll på butikernas hemsidor.

Någon som har tips på matvaror också? :)

Anmäl
2013-08-24 13:38 #6 av: Lchfman

Kokosfett, men det kanske är för självklart :)

Anmäl
2013-08-24 13:52 #7 av: [MajaWrangstadh]

#6 Istället för smör/olja? Är det billigt?

Anmäl
2013-08-24 14:35 #8 av: Lchfman

Nej, det kan snarare vara ett dyrt alternativ. Men det går att hitta till vettigt pris. Om inte i uk, så via webben.

Anmäl
2013-08-24 14:56 #9 av: lizzzie86

 Har du precis börjat med lchf? För du kan ju äta precis det du gör i Sverige.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.