Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Medlemmar -

Kavatologiskt 2

2013-08-23 12:24 #0 av: kaisakavat

Förkortade trådnamnet lite. Och ordningsfascisten i mig krävde tvåan på det.

Måendet - Har inte varit bra på ett tag. Från januari och fram tom juli klart bättre, men sen kris. Det finns ett mönster i att jag brakar ihop på sensommaren.. (värmerelaterat helt eller delvis). Läge minimera risk. Senaste dagarna tecken på möjlig förbättring (svalare väder, uppstyrt käk).. gäller inte dra iväg för radikalt nu kaisakavat.. Lugn och fin.

Maten - Under längre tid diverse vinglande, inte urspårning men heller inte optimalt. Önskar mig en lugnare mage, minimum av värk och färre snår med konstigheter. Och det är ju en gång för alla så att ska under ske (optimalt mående), så hänger det på en själv. 

Alltså uppstyrning. Går bra, har tagit det lite stegvis.

Förtroendekris mellan mig och min ordinarie läkare, numera omdöpt till Fjant. Inser att jag måste byta läkare igen, kan inte gå till den idioten mycket mer, måste hitta en där det finns ngt vettigt bakom fasaden. Inledande positiv erfarenhet av annan doktor på samma vårdcentral, avvaktar utvecklingen där (om han nu inte är där tillfälligt bara). 

Arbetsträningen - Ger en bra feeling, gott skilja arbetstid och fritid åt.  Kommer alltmer in i verksamheten.  Möte på tisdag, stämma av fortsättningen med högsta chefen. Men allt verkar klart redan nu - jag fortsätter. 

'Eget rum' från måndag, kommer förbättra min arbetsmiljö MYCKET. Praktiskt, fysiskt snällare/ möjlighet att variera, lugn och ro, samt svalare. Och nya projekt att 'bita tag i', av ny sort. 

Ekonomi - Troligen sjukskrivning igen om en dryg månad, trots att jag egentligen inte vill. Handlar helt krasst om pengar - Aktivitetsstödet efter 90 dagar är ett dåligt skämt. Och tvärt emot vissa idioters för egna syften passande tro, så blir man inte friskare av piskor närman är sjuk - inte ens om de är vackert dekorerade med imbecilla fantasier kring min bristande karaktär faktiskt (vilket avser att dölja det krassa inunder - att man vill drastiskt öka ojämlikheten i samhället). Istället ren stress, som leder till extrem trötthet, som leder till rädsla och spökande uppgivenhetskänsla. D v s idiotiskt kontraproduktivt. 

Men AF är krasst tydliga: Håll fokus på arbetsträningen, skit samma vad ersättningsformen 'heter' - bara det innebär tillräckligt med pengar.  

Sålunda: Fortsatt ögonen på bollen - oavsett typ av distraktion. 

Lång trådstart.. men  härifrån kör jag. Häng med om du vill! 

Förra tråden.

Anmäl
2013-08-23 12:40 #1 av: obstitant

Jag är med! Glad

Anmäl
2013-08-23 12:40 #2 av: bluegoose

Jag hänger med! Hejar på dig! Pokal

Anmäl
2013-08-23 12:45 #3 av: Effie

Jag oxå! Absolut!

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-08-23 12:46 #4 av: Torparmor

Är också med. Håller tummarna att både AF och FK samarbetar betr arbetsträning OCH sjukersättning /Lill

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-08-23 12:49 #5 av: maria6

Hänger pá som vanligt.Sol


Anmäl
2013-08-23 12:58 #6 av: kaisakavat

Hej på er! Kul! 

* *

Igår fick jag ett sällan skådat ryck och producerade två objekt: 

Den grå tröjmojjen har jag gjort från scratch.. mönster och allt. Men tja.. inte så svårt, mer som en lång utsvängd t-shirt, längd en bit under ändan. Den andra - västen - är en radikal slakt av en riktigt dåligt skuren skjorta från Crap-Ahl vars ärmar var för snäva och kragen löjlig. Tröjan inuti är också Crap-Ahl. Såhär blev det till en fungerande kombi. Längd, en aning kortare än 'tröjan'.. men ändå under ändan.

Jag borde koncentrera mig på byxor. "På byxfronten inget nytt." Alltså, fortsatt brist, det är bara till de längre tunikorna/klänningar som det funkar med leggings och strumpbyxor. Men det är så tråååååååkigt med byxor.. Konstaterade i morse att jag kommer i byxor jag har. Blev förvånad.. Men inte helt bekvämt och definitivt inte fint med mina senaste pluskilon involverade. 

Valet står alltså mellan: 1. bort med åtminstone ett par kilon, eller 2. sy byxor. Suck!! Men tja.. det kunde definitivt vara värre..

Anmäl
2013-08-23 15:32 #7 av: KarinJ46


Tjoohoooo :D

Anmäl
2013-08-23 18:42 #8 av: kaisakavat

Tjohooo, var ordet! Glad

*

Jag har just käkat middag: Köttfärsröra, kaffe med lite glass - kanel- och kardemummasmak denna gång.  

Min våg har typ pajjat. Ibland fastnar den - lite varsomhelst. När det hände första gången stannade den på sisådär en 120.. och en gång gick den 'runt' och stannade på noll. Kanske vågen vill säga nåt till mig, men jag duckar - låtsas alltså att den är trasig! Skämtar

Nu går det väga sig igen, alltså den stannar på en hyfsat trolig siffra, men  förhåller mig skeptisk till resultatet. Konstaterar att jag nog 'måste' köpa en ny - även om jag väger mig sällan men ojämnt så är det ett sätt att stämma av. En digital kanske.. eller inte. De gamla vanliga är nog billigare och så jäddra noga är det inte. 

Har haft lite luktsinne ett par dagar och känseln är tillbaka lite grann på kritiska stället på högra benet. Dock lite tung i skallen denna afton.. 

Anmäl
2013-08-23 20:53 #9 av: Torparmor

Äh, varför lägga pengarna på en våg? Du vet väl att du bara ska kolla på hur kläderna sitter.  och inte är det konstigt att du är tung i huvudet efter en kvällsglass med kanel- och kardemumma. Skrattar


Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-08-23 21:11 #10 av: kaisakavat

Hm.. Jag VILL HA en våg. Funderar 

Praktiskt, grovt mått, precis som kilocalorimåttet för 'ungefärlig totalmängd mat/energi', så visar vågen kilomåttet för 'ungefärlig totalmängd kaisakavat'. Skrattar

Har inget osunt förhållande till vågar. Ett av flera verktyg som kan tas till ibland. 

Och inte ska vi skylla huvet på glassen - fy på dig! Skämtar - blev ju off långt innan. Det är kh-neddragningen och/eller min allmänna status som spökar. 

Lite uttråkad av att inte göra nåt, men krisar det så kan man ju alltid diska.. Partajar

Anmäl
2013-08-23 22:36 #11 av: Torparmor

Nja egentligen inte glassen utan mer kanelen och kardemumman och särskilt i kombination - dom gör ju att kroppen vill coolar ner liasom Pratar i nattmössan

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-08-24 11:26 #12 av: Kajak11

Hej. ..dina kläder...förstår att du vill må bättre i magen och i det hela taget. Tyckar du har jobbat ordentligt...men jag sksll inte prata mat. Har druckit alkohol med dött likör och jag har ätit glass i semestern men inget bröt i stort sett..i dag åker vi hem från Gran Canaria. Vi hörs:-)

Anmäl
2013-08-24 11:26 #13 av: Kajak11

Fina kläder skulle det stå....

Anmäl
2013-08-24 11:28 #14 av: Kajak11

Totalmängd kaisakavat är bra....och du får inte nolla humorn

Anmäl
2013-08-24 12:19 #15 av: kaisakavat

kajak - Hoppas ni har haft en fin semester. Det låter så iallafall. Gott med likör och glass.. Glad

Välkommen hem till den kalla Norden. Fast det är inte kallt - hor mig är är varmt och soligt..

* *

Om våg och vikt.. hur jag tänker om våg och hur jag använder den, samt min 'viktproblematik.

Vågen visar en långsiktig trend. Tendenser hit eller dit. Men även plötsliga uppvaknanden, för om den nu håller sig i det vanliga spannet där man alltid ligger och pendlar så är det ok, men om den plötsligt gör en ny toppnotering (eller slutar pendla neråt..) så är det läge att vakna och bevaka. 

Jag lyckas ibland bromsa i de lägena.. Min viktuppgång sedan LCHF-bottennoteringen 70 kg är på ca 8 kg till ca 78. Flera gånger har jag varit på väg över 80 kg, men då har vågen gett mig en hint och jag har skärpt mig med käk och aktivitet, så det inte behöver gå mer uppåt.

(Jag råkar nästan alltid använda byxor i stretchmaterial, alternativt löst sittande, vilande på höften. Och då dröjer det onödigt länge innan man märker av viktförändringar.)

Det som möjligen kan bita på min vikt?

Rätt käk. Inte snåläta, men heller inte överäta. Och low carb, men som faktiskt inte behöver vara superextremstrikt.. bara vettigt och jämnt fördelat ätande 3 ggr per dag utan småätande och tjafs) samt fysisk aktivitet. Det räcker INTE att käka bra, går INTE ner i vikt av det. Aktiviteten behöver inte vara hårdträning, utan istället verkar aktivitet över tid ge mer effekt än korta fakirpass. T ex ett utdraget promenerande i timmar, jag måste ligga på; känna av ansträngning, men tiden/uthålligheten tycks viktig.

PROBLEMET är ju att sådan utsträckt i tid fysisk aktivitet är kontraproduktiv. Jag orkar inte. Om jag envisas så går jag in i väggen med en fet smäll - förr, eller senare.  Oftast förr och oftast med tråkiga följder för längre tid. 

I andra änden hindras jag av att inte kunna äta snålt, kalorireducera. Om jag äter snålt kraschar jag också. Bokstavligen. Vilket inte vänder förrän jag har ÄTIT IKAPP, d v s ätit mycket under ett antal dagar, månader, beroende på hur länge och hur mkt jag har snålat.. Det här fenomenet upptäckte jag långt innan jag blev sjuk också, inget som dykt upp på senare tid eller med LCHF, även om det blev mkt värre när ohälsan slog till. 

D v s om jag nu skulle få för mig att vilja offra mina muskler (och organ) alltså, vilket jag inte vill. En viss muskelstyrka är ngt oerhört bra, livgivande, funktionellt, friskt. Och en sorts 'marginal' mitt i all skit. Svält är INTE min grej ens på idé-stadiet.

Så..

Gällande vikten är jag alltså 'inringad' av följande strategiskt (av f*n själv) utplacerade issues: Dysfunktionell ämnesomsättning/förbränning; Behov av ordentligt energi- och näringsintag; Låg förmåga till aktivitet. 

Tack f*n!  *djup, innerlig, själsligt betongförankrad ironi*

Under en period nu har jag känt mig ganska tillfreds med att inte kunna bli smal igen (även om jag drömmer ibland). Men jag ämnar bevaka - kan jag förhindra att det blir värre, så ska det ske.

Anmäl
2013-08-24 19:08 #16 av: Torparmor

KLart att du fixar så det sker. Hejja Hejja Hejja! Tummen upp

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-08-24 20:27 #17 av: kaisakavat

Haha tack!

Inköp av våg idag. Det blev ClasOlssons billigaste av märket Coline. Men den verkar funka.. startade på 00.0 och stannade på en jävla massa när jag testade. Skrattar

Men den verkar typ nästan synkad med min förra.. stannade inte på sååå mycket mer. Och jag brukar ju väga mig om morgnarna efter uppstigning och första kissning, och då väger jag alltid som minst sett över dygnet. Så imorgon före frukost kommer DOMEN, sanningen osminkad. Förskräckt Skämtar

Tror jag är lite mindre komatrött/tung i skallen idag. Det började rätt illa men är bättre nu. Däremot är det INTE bra i musklerna eller i orken. Gjorde ONT i benen att cykla och tillochmen att GÅ på PLAN MARK i em.  Skumt och o-kul.

Ger sålunda tysan i fyspass för närmsta tiden.

* *

Kollade min ekonomi idag. Augusti är rena tortyrmånaden med CSN och bilskatt och diverse annat. Men å andra sidan ramlar det in endel retroaktivt från FK/AF om ett par dagar. Plus det ordinarie för månaden. Lätt få svindel när man ser den summan - ovant - men det är ju bara stoppa i hålet - jättekratern - som uppstod i juli när jag fick typ ingenting. Och då blir det välbekant liten summa kvar.. 

Men jag är inte pank. Budgeten håller, snålandet tidigare lönar sig nu. Glad över mitt mikroskåpiska Mikroskåp. Utan billig hyra hade det varit riktigt svårt nu. Tack till själva mig för att jag bestämde mig för att söka och tack till livet för att jag hittade det kära gamla rucklet!! Kär

Anmäl
2013-08-25 11:53 #18 av: kaisakavat

Premiärvägning och omstart i tänket.. Nya vågen visar nämligen 1,5 kg mer än gamla, så här blir det till att synka om. 

Om jag får gissa, så var det gamla vågen som ljög, men egentligen är det oväsentligt vilket. Jag väger det jag väger och vågen är till för att mäta eventuella FÖRÄNDRINGAR. Det absoluta talet den visar är inte helt ointressant, men underordnat.

Alltså; ny utgångsvikt: 79,5 kg

* *

Sömnen är förbättrad, drömmer inte så konstigt. Men det finns klara tecken på inte-ok, märks tydligt på morgnarna när det är svårt att vakna. Sover konstigt hårt, som vore jag drogad. 

En utbredd känsla i kroppen av obehag vid ansträngningar. Och motstånd, spagetti.. kroppen säger att den redan har gjort arbetspasset, långt innan jag börjar. 

Önskar innerligen piggna till ett snäpp. Så den hemska uppförsbacken på morgnarna  försvinner och ersätts med åtminstone plan mark. Snääääääääälla.. 

Anmäl
2013-08-25 23:18 #19 av: pamina

Hej! Jag hänger också med i tråden!

Jag har under sommaren börjat springa, en mycket försiktig start med ökning i längd. Jag springer superlångsamt, tror nästan att jag skulle gå snabbare men tanken är ju att få igång springet. I alla fall; drog igång med kolhydratreduktion på allvar igen (för femtielfte gången) och det gick bra som det brukar göra de första tre veckorna, glömde att ta B-calm och fick kramp som vanligt men det löste sig ju då med hjälp av piller. Nå - efter att ha gått framåt som tusan med springningen (alltså - med mina mått) så fick jag plötsligt verkligen värk i musklerna, det var/är värken som var/är problemet mycket mer än flåset. Nu har jag blivit tvungen att käka lite mer kolhydrater, kan inte ha så jäklar ont i benen. Men hur gör man? Jag vill gärna hålla igång tränandet och skulle också gärna gå ner några kilo men det funkar inte om det gör så ont i musklerna (inte bara när jag springer utan hela tiden). Jag antar att det kanske inte är för alla att vara riktigt restriktiva med kolhydrater? Det svåra är ju bara att inte falla tillbaka och börja äta sötsaker för att en kokt potatis eller en rågbrödskiva triggar igång suget!!

Ursäkta "kapningen" av din tråd, jag kopplade liksom på det du skrev om muskelvärk, bara. Men om du eller någon annan i tråden har goda råd så mottages de gärna. Jag ska pröva att springa i morgon igen och se om det är bättre nu. Det kanske inte alls har med kolhydraterna att göra?

Hoppsan, är ju sent, jag önskar god natt och god arbetsvecka till allesamman!

 

PS det är inte träningsvärk jag menar - det vet jag hur det känns!Skrattar

Anmäl
2013-08-25 23:34 #20 av: kaisakavat

Strunt i det där med trådkapning. Intressant ju.. Jag funderar massor kring mina idiotiska muskler som inte alls beter sig ens i närheten av normalt. Dina erfarenheter och funderingar är av värde.

Men om du ska kunna utvärdera vad som är vad så tror jag generellt det är bra att inte experimentera med flera saker samtidigt. Och att ligga på en någorlunda jämn nivå med kh över längre tid.. typ. Det där med att hatta hit och dit är jag själv hopplös på i perioder - även om det inte är jättestora variationer så kanske det försvårar för en redan 'svår' kropp.

Hoppas du får ordning på det där. Inte kul, när man är motiverad, att det ska strula så förbaskat.

Vi funderar vidare. Måste stänga av den här dagen. Hoppas sova ok för imorrn är det jobb.

**

Fotbollen kul ikväll. Mycket action av Zlatans PSG och deras motståndare. Bra match. PSG vann.. Zlatan bakom de flesta mål hittills i säsongen, genom snygga passningar. 2 mål mot 1 denna kvällen.

Barca vann även de. Men snålt.. för att vara dem. 1 enda mål i hela matchen. Fast det matchen såg jag inte - Elitserien (hockey, trööökigt) har inte kört igång än, så jag kan inte snylta på sonens c-sportsabonnemang än. Sålunda otrevligt dyrt. Söjer.. men snart så. Skämtar

Tjoff!

Anmäl
2013-08-25 23:43 #21 av: Kajak11

Magnesium hjälper mig...annars lite mer salt i maten. Om man inte går upp i vikt då kan ost kanske funka. Men det kan vara en omställningsperiod...ta det lugnt...och promener också gärna tills det funkar med att löpa. Näh sprang langsamt i dag. En vecka semester nästan utan vanliga rundar och mer mat...vin...och sött ups. Ja det blev periodisk fasta i dag. Var inte hungrig. Skall se om det kan gå med två måltidar om dagen. Det funkar för mig atg springa på tom mage. Känns bättre när man springer tyckar jag. Men försök med lite ökningar i löp. Inte överansträngning. Drick mer vatten i värman når man motionerar. Kom hem i natt kl. 2 från värma. Tack kaisakavat. Sov gott alla. Ha en brå måndag. Vardagen kallar. ..huha.

Anmäl
2013-08-26 07:44 #22 av: kaisakavat

Ja, i paminas fall kan det ha att göra med omställning och eller brist på salt/magnesium. Kan också vara 'för låg' kh-halt, kanske. Jag vet inte, men nog kan det vara så att alla inte mår bäst på strikt. 

Man måste liksom prova sig fram. Konstigt då att det blir värre och värre ifall det är omställning.. Funderar

Sen - om man ska äta mindre strikt - gäller det hitta den mat som inte får en att spåra ur helt, eller mest äta trams. För egen del vet jag inte om det är 'sug' som får mig att svammeläta när jag är mindre strikt. Tror det är mest att jag blir lite som en åsna mellan för många hötappar. För mycket att välja på.. Hyfsat strikt low carb/LCHF passar mig för det är enkelt, praktiskt, behöver inte 'bestämma' saker varje måltid - det är ju redan 'bestämt' liksom när man äter strikt. Yrar

Sen är det ju inte säkert ett vinnande koncept för alla alltid. Kanske inte ens för mig alltid.. Men när det gäller min muskeldysfunktion så spelar det INGEN roll vilken kh-nivå jag ligger på (10, 20, 50 gram), det är ändå samma. Och när jag åt 'normalkost' så var alla mina hälsoproblem värre.

* *

Idag var nya vågen lite snällare än igår. Stannade på 79 blankt. 

Igår fick jag ett nytt ryck, tog ett överblivet tygstycke glest-grovt vävt svart tyg och konstruerade en väst med rimsade kanter och ett satängband som dekoration inanför rimset på framkanter och runt hals. Och knytning fram. Den blev lite kul. 

Såna här händelser visar på att något är bättre än på länge länge, trots slitenheten nu. Måste städa dock.. allt eländes klippskräp från tygerna. Och trådstumpar. Och knappnålar..

Fast först iväg till jobb!

Och komma ihåg beställa tandläkartid! JÄTTEKUL!! (inte)

Anmäl
2013-08-26 08:34 #23 av: Mozzarellan

Kul med ny tråd som jag hakar på såhär direkt efter min lilla semester.
Vad duktig du är som svängt ihop kläder med fräscht resultat. Jag och symaskin ingen bra kombo alls, noll tålamod liksom.

Det där med våg är ju trots allt bra så man ser trenden som du skriver innan man ev "ballar"ur och det drar iväg nånstans man inte vill igen.

Skall kolla min egen efter 7 dar i NY.....

Anmäl
2013-08-26 18:02 #24 av: kaisakavat

Ibland undrar jag ifall folk har otur när de tänker, inte tänker alls, eller tänker medvetet gälet för att de tror det är coolt.. En kompis berättade just att på hennes sons f d förskola, så var barna tvungna att äta en tallrik gröt innan de fick smörgås. Ok, jag känner igen resonemanget från 'normalkosttiden' i mitt liv, men egentligen!!?? Det är samma som att säga:

"Ät en tallrik deg vännen, så får du den gräddad med pålägg sen."

Kompisen vek sig dubbel i skratt när jag kläckte ur mig den..

Vidare.. Nämnda kompis nämnda son började skolan och så småningom (9 år nu) visade det sig att det på skolan finns en regel; man får tugga tuggummi. Det har ifrågasatts av vissa föräldrar som undrat stort över att ungarna prompt vill ha tuggummi med sig till skolan hela tiden. Varpå lärarna - inte så lite förvånande - hänvisar till en vetenskaplig studie som säger att barn koncentrerar sig bättre om de får tugga tuggummi under lektionerna. 

Och ungarna hakar ju på.. man får ju tugga tuggummi liksom..

Alltså.. 

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Men först.. några funderingar kring vilka tuggummin och med vilket innehåll som var lämpligt (tänker 'godisliknande' tuggummin och sötningsmedel) hade lärarna inte alls funderat över, visade det sig efter nämnda kompismammas frågor. Inte heller hade de funderat något över huruvida det var .. liksom.. vettigt att pådyvla ungar tuggummituggande sådär allmänt.. och naturligtvis hade de inte tänkt på, att det ju finns ungar som redan klarar av att koncentrera sig redan utan tuggummi - och att dessa ungar efter ett tag med total 'hype' kring detta, kom att uppfatta det mer som en last att faktiskt klara koncentration på skolarbetet utan. Det blev en mindre önskvärd duktighet för då behövdes ju inget tuggummi, mamma och pappa - hemska människor - ifrågasatte.. och så satt man där ensam om att inte tugga. Otuggandes.. 

De där studierna sen.. tror ni lärarna hade läst dem?? Svar; naturligtvis inte. Någon hade läst det i typ iForm eller nåt.. och på den vägen..

Och ska man nu dra vidare på temat (när jag nu ändå är igång) så skulle man kunna hävda, att ifall nu tuggummi är ett i vetenskapliga test bevisat effektivt inlärningshjälpmedel, så kanske skolan ska stå för inköpen.. eller är jag ute och cyklar nu?? Tyst

Man undrar.. 

Vad tycker ni om dylika 'kreativa' idéer?? FunderarSkrattar

Anmäl
2013-08-26 19:15 #25 av: pamina

Hej! Otur när de tänker - he he! Jo, det har de nog. Jösses vad jobbigt det blir om det visar sig att massa ungar har tuggat socker-tuggummi dagarna i ända och har hål i varenda tand. Tänktäentepåde...

Tack för inspel om muskelvärken.  B-calm som jag alltså äter innehåller magnesium, kalium och kalcium och det hjälper bra mot den "vanliga" krampen när man är strikt med kh. När det var så varmt så tog jag lite extra salt och vatten dricker jag alltid mycket av.  Jag äter ju normalt inte massor av kh men hade ändå omställningsbesvär ett par dagar nu när jag striktade till det men muskelvärken nu är något annat. Kanske bara är så att kroppen är ovan och muskelfästen, senor och vad mer helt enkelt protesterar mot nya vanor. Jag får avvakta ett tag helt enkelt. Det blev dock inget spring idag för det värkte så och jag känner mig kymig överhuvudtaget. Kanske bättre i morgon!

Tänk vad fantastiskt att kunna sy så som du gör! Måste vara otroligt kul och så praktiskt. Det är ju så svårt att hitta snygga plagg i butikerna. Och byxor är ju kört, jag har helt fel figur för att passa i köpebyxor. När de är ok över lår och rumpa så är de gigantiska i midjan, allra helst bak i ryggen. Jag skulle ofta få plats med en limpa eller två där bak för att fylla ut liningen. Jag undrar vem som är så stor där??

Anmäl
2013-08-26 20:11 #26 av: kaisakavat

Haha, limpa eller två. Ja den känner vi igen. Limpförvaringsutrymmet i midjan bak. Eller: "Vem behöver köpa ryggsäck till backpacker-jordenruntresan?" Skrattar

Jag är SÅ trött på eländet. Det är därför jag gått in stenhårt på linjen lång tunikaklänning, då kan man köra med tajts, leggings.. Och så har jag ett par vanlig-benta jerseybyxor från kappahl, som ser ut som vanliga svarta byxor. 

Äger också två par s k kostymbyxor, som jag har fått sy in midjan på. De är av den sorten som GÅR sy in. Endel byxor är ju helt hopplösa.. Men båda de byxorna är lite för små nu (trots stretch i tyget) för det blir lite fulveck över låren. 

* *

Lite rationell kaisakavatisk matlagning nyss. Hade tänkt göra grispippibiffar, men iddes inte. Och smeten blev lite lös, så jag slog över allt i gratängform och körde i ugnen. Grispippipudding eller typ..

Ser kanske lite trist ut, men blev god. Innehåller: 400 g fläskfärs, 400 g kycklingfärs, 2 ägg, en hackad gul lök, rätt mkt finhackad vitlök, 200 g fetaost, grädde efter behag (kanske 2 dl). Lite salt (fetaosten är salt..) och svartpeppar. Tjofsa ihop och grädda i ca 50 min.

Före.............. och efter.

Anmäl
2013-08-26 21:51 #27 av: Kajak11

Du är duktik på syning, mat, att tänka tankar, och att bolla kaiskakavat:-)


Oj vad bra. Jag behövar tuggummi för att hänga med, men på den andra sidan, näh candida gör att huvudet inte hänger med om det blir mer socker....eller? Ja skolen får definitivt inköpa maten/tuggummiet, då dom annars tillåter mobiltelefoner och annat i klassrummet....

Liksom att föräldrar tillåt barnen att sitta med Ipad vid bordet n¨r dom åt kvällsmat på hotellet (i semester), ja jag vet, jag är gammeldags.

Nu försökar jag att hänga i, för kaffe, likör och annat är inte bra....efter semester.

Det var nu bra med 10 mil kajak rundt Orust i semester, och sedan mycket sol till att lada upp på.

din grating ser bra ut. Den får jag prova snart.

Det var bra pris på renskarv, tänkar att ha den på söndag, da jag tror jag är ensam hemma på kvällen, och då får man äta det man gärne vill- enklast och snabbt och bra.

Men nu blir det tidigt läggdags. Det var tuft att komma åter i vardagen. Hoste och slim efter ac på hotellet, hade det inte på i sovrummet, men det blev ju varmt och kallt och man blir svettig.

sov gott

Anmäl
2013-08-27 22:22 #28 av: kaisakavat

Näe, mobiltelefoner i klassrummet är ju riktigt knasigt. Tuggummi på det.. nog kanske det finns dem som funkar med tuggummi i truten hel dagen, men jag tänker mig rätt mycket 'styr' kring det projektet. Tuggummin och skräp överallt, och att det blir fokus på en sån grej känns också weird..

Men vad vet jag.. Nörd

*
Idag möte med bossen. Som han levererar, styrde upp så det ska fastställas mer i detalj hur och vad jag egentligen ska göra, för tydlighets skull - och för min skull. Han var också bra på att ge mig 'makt' i situationen, utan att peka ut det specifikt. Förmedlar en känsla av att han är intresserad av både vad jag gör och vem jag är/hur jag funkar. Känns som att han ger stöd, även om jag knappt träffar honom under dagarna. Hoppas det fortsätter så.

Knaset med sov:et fortsätter, men jag mår konstigt nog bra mitt i eländet. Eller om man preciserar; fysiskt-kroppsligt är det inte så bra, ont lite här och var på olika sätt, känsla av att var rejält 'sliten'. Men kognitivt är det verkligen inga problem. Huvet är med. Och fast jag är trött som tysan i perioder under dagen, så lägger inte huvudet av ens då.

Otroligt.. 

Planen är att, med viss försiktighet öka arbetstiden upp till 15 timmar. Jag tror det kommer gå, för det är inte vistelsetiden på jobbet som är jobbig. Det är annat. Men ingenting är förstås säkert, återstår att se hur det går vartefter..

* *

Jag har gjort egen majonnäs. Vilken helt fantastisk fullträff. Lätt som en plätt enligt receptlänk i # 37 i den här tråden. Jag piffade med 'beakryddning' denna första gång. Vansinnigt lyx-gott till liten sallad på babyspenat och tomat. 

Nästa gång kör jag nog citron-persilja. Längtar.. 

Anmäl
2013-08-28 07:52 #29 av: kaisakavat

Onsdag elfte veckan - Betydligt piggare i kroppen idag, än så länge. Kände det redan 'innan' jag vaknade. Må det bestå.

Idag tänker jag köra 6 timmar, med avbrott för lunch, om allt flyter. Flyter det inte, så sticker jag hem. Enkelt.

* *

Frukost: 3 kokta ägg, hem-majjo, hackad paprika, kaffe m lite grädde

Lunchlåda: grispippi-fetaostpudding m baby-spenat, tomat, paprika och hem-majjo

*

Oerhört vackra sensommardagar nu. Tack och lov lite svalare - och klar luft, tror rötmånaden har släppt greppet. 

Igår kväll fick jag ett akut skvaller-sms från dottern som ju inte är i närheten av Piteå, men hon hade hört att det var ett fantastiskt norrsken här. Jag ut på bron - och WOW! Två breda stråk av norrsken. Neongrönt och vitt. Flammande, ändrar utseende och flyttar på sig.

Man bara glor, känns magiskt. 

Men nu: Hoppa i skorna och rejsa ner till kommunadministrationen! 

Anmäl
2013-08-28 16:40 #30 av: kaisakavat

Jobbat från 8 till 16 minus lunch. Hoppsan. Men det bara blev.. Funderar

Måste säga att det var både supergott med käk när det blev lunch, och superskönt med vilopausen. Och anmärkningsvärt hur väl jag kom igen efteråt.  

Reflektioner.. är för tidiga att göra kanske, men måste säga att jag mår bra. Inte speciellt trött, förutom i benen. De j*vla benen. Lite ont i händer och handleder också, men det är ju förståeligt med tanke på det mekanisk-fysiska jobbet att hiva arkivvolymer hit och dit.. De gör inte ont om jag inte belastar dem mycket.

Det blev alltså.. totalt nästan 17 timmar denna vecka. Inte riktigt ok. Det är ett för kraftigt ökningsryck, troligen. Men nu blir det vila i flera dagar. Eller iallafall inte jobb. Har lust att göra annat, och jag tror jag kommer ha ork. Hoppas.

Så kan det gå.

Anmäl
2013-08-28 21:56 #31 av: Kajak11

Oj vad du har tur att se norrsken. Det ville jag gärne. Vi reste til Island för några år sedan i julen och hade hoppats att se detta fänomen, men icke, dårligt väder den dagen. Trodde det var som mest om vintern? Har set enstaka grönaa vågor i mars före året i Vemdalen.

Fint att du mår bra med maten och jobbet!

Vad härligt. och ja, det är visst at hösten med solen åar fin nu. Det är nog fina färger hos dig snart?? Frost snart om natten?

Det har varit ett bra DHL stafetlöp på 5 km, I går I Köpenhamn, men har hoste och trodde det var slutt, men nä, så hoppas sova bra i natt... slimlösnande inköppt. Stigar up redan kl. 5 I morgon, så natti natti.

Sov bra.

Anmäl
2013-08-29 18:29 #32 av: kaisakavat

Höstfärger. Inte än men snart, som du skriver. Har ju planerat att åka till dotterns jobbort också, när höstfärgerna sätter in - en nästan-fjällort väldigt vackert där. Det blir troligen av, men inte den här helgen heller - för hon har ledigt i 6 dagar nu - och kommer hit.

Vad är ett DHL stafettlöp? 

Trist med hosta. Hoppas du är ok nu.

* *

Jag mår bättre. Ny luft, svalt och klart och ljuuuuuuuuuuvligt! Mindre ont i kroppen, benen känns bättre, mm. Märkligt nog har jag mindre ont i magen också.. 

Fick en trötthetsattack under eftermiddagen och somnade. Sov konstigt, helt ok är jag ju inte.

Men befriande bättre.

* *

Knasigt experiment idag. På kul bara. LCHF är det inte i grunden, men kanske användbart:

Rosbuskarna på tomtgränsen är i dagarna fulla med ovanligt fina, stora illorange-röda nypon och man ska ju ta vara på gudagåvorna tänkte jag. Så jag knipsade av ett gäng. Delade och tog bort kärnorna. 

Plasthandskar mot klipulvereffekten. Man minns ju sin barndoms storebrors busstreck..

Ner i kastrull, med skvätt vatten, citron, lite vinäger, tabasco, ingefära, nejlikor.. och kokade liten stund. Sötade lite med sukrin+stevia. Målet var en sorts chutney och det blev en sorts chutney. Smakar bra, men ngt gör mig osäker. Utseendet lite - ser mest ut som en puré, men.. kanske saknar jag något i smakpaletten. Hm.. Ska konsultera kocken i afton när hon dyker upp. 

Hehe.. jag är knasig. När jag kunde ha dammsugit och tvättat fönster..

Anmäl
2013-08-29 22:46 #33 av: Kajak11

Höst färger...och inget halsinflammation eller vad det är....hmm. men bättre med hosten i dag...blir liksom inte bättre när man är på jobb kanske...men ja...DHL löp er frakt firmat DHL som står bak om arrangementet. En hel vecka springar företag och det är et socialt löp för kolleger. ..
Nypon sylt....smaskens..men chutney låter härligt.
Ja här lite trött det är infektionen i kroppen...har inte tid. Nästa helg bryllup på Jylland. Sambons lillasyster. ..skall giftes 7-9-13...ett lyckotal på danska:-) men fin åesrid ja kaisakavat...klart väder...inte då ljummigt kladdigt. Godnatt.

Anmäl
2013-09-01 13:39 #34 av: kaisakavat

Är du hostfri och frisk nu? Jobbigt inte vara ok..

Roligt med bröllop!

Nyponchutneyn behöver piffas upp med vitlök, kanske lök, definitivt mer kryddor, även salt. Kommit fram till det i samråd med dotter. 

* *

Jag är ruskigt trött i kroppen. Huvudet inte lika illa, där händer saker och jag kan koncentrera mig. Det är jobbigt med utmattningskänslan i kroppen - det tar emot massor.

Vidare.. Det känns på kläder - och syns - att jag samlat lite mer vikt. Det är inte roligt. Har inte vägt mig sen sist jag antecknade här, men det behövs inte. Vet ändå att trenden är uppåt. 

Och jag vet inte vad jag ska göra. Går ju inte ta lååååååååååånga promenader när man knappt orkar gå alls. Ledsen Äta annorlunda - hurdå?? I helgen har jag haft känningar av att äta för lite. Borde jag äta mycket mer? Har ingen aning..  Funderar

Men tack och lov är det svalt. TACK!

Igår blev det varmt inomhus på kvällen. Full rulle med spisen, mm. Och jag var inte riktigt på min vakt, hade dörrar och fönster stängda. Så mitt i allt utbröt den där värken/krampen/extrema stelheten i nacken och milda svep av yrsel. Buhuu.. Lite känner jag av det ännu, trots att jag vädrade tills jag hackade tänder. Älskar att frysa! Skämtar ..en stund.

Anmäl
2013-09-01 22:30 #35 av: Kajak11

Ja, tack,hoste är kvar. Fredag kväll blev det båda röttvin och irsk kaffe till halsen:-) ups...men sov bra...så där....och det blev bättre I går, men då ingetDrinki går...

Det går bättre men tar tid!

Nu utslag...hmm. det är konstigt....vet inte om det är linfrö som jag inte tåler bra, eller om det är något annat. Gjorde ett kärnbröd I går, men hann inte äte något särligt av detta...men I dag inget linfrön men då jag svettades blev det massor av små vaattenblåsor. Inte smärtor eller klia men nog konstigt oavsett.

Så min svavel MSN tar jag kanske lite avbrott från. Vet inte om det är den.Annars brukar jag inte ha problem med allergier.

Du får prova med mer protein? Ägg, kött? Om man får för lite protein stannar viktminskningen och man frysar. Så hade jag det förut i alla fald.

Äter du för mycket mejerior?

Hoppas du får bra natt sömn. Här skall jag upp kl. 5 dom två nästa dagarne...Förskräckt

Anmäl
2013-09-02 18:29 #36 av: kaisakavat

Oj, klockan 5. Det låter hårt.

Tack för förslag om hur jag kan käka. Själv håller jag på med något sorts cirkelresonemang.. och kommer inte fram till beslut. Grunden för mig är, att jag kan inte käka snålt. Kan inte heller använda motion/träning som komponent. Åtminstone inte nu när jag är i en fys-svacka utan nåd (gick till och från jobbet idag, maklig takt, och nej, det var INTE roligt.) Vad jag har att spela med är alltså:

Fördelning av makro, samt val av mat livsmedel - allt inom totalen. Vad totalen bör landa på är som absolut minsta nivå 1600 kcal som genomsnitt. Då har jag ingen marginal, så egentligen bör jag äta mer. Övre gränsen - ingen aning. Jag vet inte om jag riskerar viktuppgång av att äta mer, vet inte heller om jag är onödigt trött/sliten nu för att jag äter för lite. Inte mycket jag vet.. 

Men alltså:

Protein - Visserligen finns utrymme för ökning här. Jag äter långt ifrån 'högstanivå' av protein. Å andra sida 'behöver' jag ju inte mer protein. Blir ju mest bara dyrt. Ligger kring 80 g per dag i genomsnitt..

Fett - Jag kunde öka på fettet. Ligger ofta på ca 130 g - inte speciellt mkt. 

Häromdagen köpte jag Kung Markattas ekologiska kokosolja på Coop - och har gjort mitt femtielfte försök att få in det i käket. Det går INTE bra, trots endast en tesked olja per dag, så får jag ONT i magen, nästandiarre, illamående, BLÄÄ! Och inte blir det bättre heller, bara värre för varje dag tycks det.

Ska det bli mer fett, så får det alltså bli andra fetter. 

Kh - Här joxar jag omkring lite fortfarande. Det finns dagar då det sticker iväg uppåt. Tror det vore väldigt bra att få bort de utfärderna helt för en tid. Men måste inte vara superstrikt. Bara jämnare och under 20g.

Mejeri - Det här är en post jag har funderat mycket på. Kanske är mejeri en issue när det gäller min vikt. Jag har egentligen aldrig prövat skippa förut. Använder ost av olika slag och och grädde/cf. På sistone har jag skippat grädde i kaffe ofta och cf använder jag rätt sällan. 

Å andra sidan har det ju blivit en hel del glass.. 

Här närmar jag mig action. Testa ett par mejerifria veckor till att börja med.

Fasta - Har funderat lite på detta. T ex 5:2. Och är då ute efter 'fasteeffekten' - inte kalorireducering, då jag ju ABSOLUT INTE kan dra ner på totalkäket från nuvarande nivå. 

Det pratas om hälsosam hormonpåverkan och om effekter på blodsocker mm av fasta. Men hur i sjutton genomför jag det? Att äta bara 500 två veckodagar tror jag är riktigt svårt för mig även om jag ökar de andra dagarna. Kunde jag istället förlänga natten, nattfastan istället. Möjligen kan detta testas. Skjuta på frukosten, helt enkelt? Men skulle jag klara att jobba utan att ha ätit innan?? Och att äta tillräckligt totalt sett?

Har inte funderat färdigt.

Summa: Det jag hittills är inne på att genomföra, är: Stabilare o lägre kh-nivå, mer fett, skippa även nötter och fibrertjafs, samt i princip mejerifritt. Köra en tvåveckorsperiod - om det går - och sen utvärdera utifrån frågan: Mår jag bra? 

Anmäl
2013-09-03 08:53 #37 av: Effie

Bara en hastig reflexion om 5:2 och 16:8. Om de passar dig vet du inte förrän du testat. Mina erfarenheter är: 16:8 började jag med helt naturligt på helgerna. Jag är seg på helgmornar, tycker om att dra mig, och är inte intresserad av mat förrän till lunchtid. Det var det som fick mig våga prova även på vardagar. Jag var orolig för att bli det-finns-ingen-botten-hungrig, som jag blir om jag väntar för länge med att äta när jag är hungrig. Men för mig funkar det att vänta till lunch (annars har jag makrillburkar liggande). 5:2 har jag inte fått till (ännu?) Jag blir konstant hungrig, har lätt för att äta fel och på tok för mycket.

Mejerifritt...kokosmjölk i matlagningen och glass, äggmjölk i kaffet, get- och fårost (jag är inte säker på om det är bra eller dåligt med sådan ost). Jag ska försöka detta, jag också. För jag tror att det passar mig.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-09-03 12:22 #38 av: kaisakavat

Tack Effie. Glad Bra förslag hur hantera mejerifritt. 

Jo, jag har läst i din tråd om vad du har för dig och hur det går. Det är bra med andras erfarenheter. Bl a tänker jag att ifall du har det joxigt med 5:2 så kommer det bli liknande för mig. Eller värre. Utifrån hur jag är med tendenser att glömma bort att äta.. och hungerkänslor som bara sköter sig någorlunda när jag äter ordentligt.

Känns också som om jag inte har marginal att experimentera. Behöver fungera och inte haverera två eller flera gånger per vecka stup i kvarten. 

Väntar med frukosten gör jag ibland, enstaka tillfällen. Och då är det ingen fara, går bra. Men det finns en uppenbar risk att de dagar jag skippar frukost, så kommer jag aldrig igång med ätandet överhuvudtaget. Tappar rytmen, tappar aptiten.

Men 16:8 skulle kunna gå, kanske, ifall jag kör mat-och-mängd-klocka - d v s väldigt medvetet bestämt kring ätandet under de 8 ättimmarna. Kommer kräva fokus uttav 17. Exempelvis måste innehållet i mina lunchlådor dubblas.

* *
Natten INTE ROLIG - magen helt kejk, det eländes kokosfettet. Hur kul är det? Kunde inte gå på jobbet i morse, för det bara vrider om och sen är det toarejs!!! Illamåendet har upphört, men det här kan man inte ha. Hoppas hoppas det är över nu.

SMS:ade handledare att jag kör jobb onsdag-torsdag istället, så de slipper se liket. 

Spontanfasta inatt-idag alltså på grund av magens urflipp. Äter frukost först nu, efter typ 15 h uppehåll. Nu gäller det att mata på.. Dagsransonen på 8 timmar..

Käkar: 

Fläskstek som gått med kryddor och citronskivor i lågtempad ugn länge. Lite tomat och gurka och mozarella. Extra smör. 74 fettE% och 3% kh. Kan justeras upp den förra och ner den senare, men ok.

Har också Kycklinglårfilé som gått i gryta med dijon och massor av örter ur min trägga.

Gröna blad; babyspenat och ruccola. Ett blomkålshuvud, knaprar litegrann av det rått.

Anmäl
2013-09-03 17:08 #39 av: Kajak11

Har provat kaffe med ägg och lite kokosolja. Det gick bea men anbars. La bli att ra kokosfett om inte du baea steker maten i den. Mitt tipp. Ja periodiskt faste utan mejerier är ochså mitt tipp. Min brist är ost och latte på mjölk. Men intw mjölk vardag. I morse lite grädde i kaffet. En halv tekaka och i kväll kvällsmat. Men 5:2 är ju det nya hit men inte säkert det funkar för alla. Ett hälso vinst kanske? Men 16-8 verkar att passa många på lchf. Då börde jag nog inte ha grädde till frukost. Stannar fasten lite. Hoppas magen okej nu.

Anmäl
2013-09-03 22:29 #40 av: pamina

Hej! Jag hoppas att magen har lugnat sig nu så du slipper det eländet. Man blir ju helt slut av mag-körare.

För egen del har det blivit bättre om än inte helt bra med muskelvärken. Jag skippade springet i åtta dagar och åt också mer kolhydrater och mineratillskott. När jag nu sprang i söndags kändes det faktiskt riktigt bra! Alltså, jag är på en riktigt låg nivå, men det är fantastiskt att kunna säga att det känns bra att springa över huvud taget! Via jobbet kan vi mot en låg avgift få massage och vi har en riktigt bra massör. Hon sa att det var normalt att få ont i musklerna när man börjar springa, det verkar alltså inte ha varit annat än ovana och lite överansträngning. Så - nu borde jag kunna strika till det med kolhydraterna igen, eller hur? (retorisk fråga till mig själv.....) De känns supersvårt att hitta en modell som fungerar i längden. Ok om jag faller i PMS-veckan (gör jag alltid) men bara jag kan komma upp på spåret igen sedan men det är så svårt! Kanske också ska fundera på den där 5:2 för att få till viktnedgången?

Anmäl
2013-09-04 13:11 #41 av: kaisakavat

Kajak - Jag tar lite paus från kokosfettet. Min mage känns helt TRÖTT av  erfarenheten. Kanske smyger jag på duttar här och där i fortsättningen, men bara duttar. Synd inte använda upp burken liksom..

Förlåt mig, men har lite svårt förstå hur du menar att du äter, det du skriver.. 

pamina - Ja, magkrisen tycks vara över. Den ägnade ett dygn åt att vrida ur sig helt, sen blev det lugnt. Håller med dig - man blir helt urlakad..

 Jättebra att dina muskler slutat värka. Hoppas det går fortsatt bra. Om att sänka kh direkt.. vet inte. Kanske är det bra att ta det stegvis/försiktigt när du nyss hade den där pärsen? Frågan är ifall man kan stå emot lusten att komma vidare när det går så bra igen. Glad

* *

Imorse bedömde jag läget så, att med tanke på min helt nyliga totala magtömning - och det faktum att jag behöver krafter till jobbet - så var det läge för frukost. Åt ordentligt.

Hemma på lunch nu. Åt ordentligt igen. Tänker mig att just nu passar det nog bäst att lägga all eventuell fasta till tiden efter middagen, över kvällen och över natten. Istället för att lägga den över kvällen, natten och fram till lunch. Inte troligt heller det kommer bli fråga om 16 timmars fasta. Men om jag äter ordentligt under dagen t o m middag, så kanske det kan räcka så. Säg fasta mellan 17 och 07 - hur många timmar blir det? 14 va? 

Testar så.

Måste säga att förutom svackor av sömnighet som beror på obefintlig sömn en natt samt halvtaskig senaste natten, så mår jag rätt bra. Benen åt h-vete fortfarande då, tydlig tendens till sämre styrsel o mera ont på/i högerbenet igen. Som förra hösten.. SKIT! Armarna får nervvärk och obehagskänsla, men än så länge inga större motorikkonstigheter, inte ens fingrarna. Bara enstaka 'hintar' - inget ihållande. Känsel: Varierande vid höger knä. Inte alltför krisartat.

* *

Om min vikt. Tror jag har ändrat humör i frågan. Visserligen ser jag ju att ännu mer extrafläsk har anslutit sig, men tror jag återgått till att vara rätt cool ifråga om saken ändå. Lite perspektiv. 

Såhär ser jag ut, det här är jag. Visst är jag tjock och definitivt inte 25 längre.. men jag är ok ändå - på många enskilda sätt och sammantaget. PÅ vissa vis är jag tom bättre nu än när jag var 25 - och de visen räknas verkligen för mig själv. Men visst, till 'mig' hör ett visst arbete med att bekämpa viktökning, bara att acceptera. Kommer aldrig komma undan det, men vill heller inte 'släppa greppet' och låta det gå åt fanders.

Som den store filosofen Zlatan säger: "Ibland gör man mål, ibland gör man inte. Så är det bara." Alltså; oflyt är inte skäl att kasta in handduken, man har att fortsätta i med- och motgång, uppgiften bara är. Evig. Skrattar

Anmäl
2013-09-04 19:09 #42 av: kaisakavat

Magen visade sig inte alls vara bra. Gräslig magknip under ett par timmar i em. Sen helt utmattad och sov lite, vilket gjorde att jag missade mitt ätfönster och käkar först nu. Blir alltså kortare fasta än jag tänkt. Men.. det hela får gå stegvis och efter bästa förmåga. Man har ju lite fler än en sak att parera här i världen. Jag är NÖJD, för jag har ätit väldigt bra idag. ALLT åt rätt håll. Mer fett, mindre mejeri, inget trams.

 • Protein 86 g (19 E%), fett 155 g (79 E%), kh 11 g (2 E%)
 • 1770 kcal
 • Två cykelturer tor jobbet idag - plus själva jobbet

Mycket korridorknatande och stående på mitt jobb. För mig. Flinade lite för mig själv när jag stod och kopierade beslut.. Det sägs Maj-Lis Hellenius (?) ger bantningsrådet 'stå och jobba' istället för sitta - och att man då går ner 10 kg på ett år. Och det vet vi ju: Teorin har rätt, jag har fel - jag är alltså 3/12 av 10 kg - alltså 2,5 kg smalare nu än i juni - inte 2 kg tjockare! Diff mellan verkligheten och min inbillning på 4,5 kg. Funderar

Tänka sig.. Skrattar

Min papa ringde häromdagen. Han vill ha med mig på road trip ner till hufvudstaden om ett par-tre veckor. Naturligtvis vill jag det, glad-skutt!! Men vet inte hur jag kan få det att passa in med jobb och diverse annat. Å andra sidan är jag HELT DESPERAT när det gäller tyg!! Och Stockholm erbjuder ju så mycket annat trevligt.. Vinkar

Funderar..

Anmäl
2013-09-04 19:27 #43 av: Kajak11

Jag kommer åter från datorn. ...senere.

Anmäl
2013-09-04 19:54 #44 av: MimLan

Se till att planera vilodagar mellan jobb och 08-land om du åker med hit!

Ytterligare tips om tyger, SidenCarlson, köpte själv byxtyg där idag. Äntligen hittade jag en affär som har "riktiga" byxtyger i ull/polyester-blandning. Och så blev det i mängd så jag blev stressad av urvalet. 

Nu jäklar skall jag se till att få mönster gjort som passar mig så att det blir enkelt att sy upp. Har ledsnat totalt på att köpa halvdana byxor i både usla och alltför fina kvalitéer som måste skarvas åt alla håll och kanter.

Anmäl
2013-09-04 20:42 #45 av: kaisakavat

På SidenCarlsson har jag blivit hög mer än en gång. Det är UNDERBART med deras kvalitetstyger!! Jag brukar få fly därifrån.. Tummen upp Har ett typ skjorttyg köpt där. Har inte vågat bestämma mig för vad jag ska sy av det än.. 

Grattis till byxtygsfynd!! Ja, ett bra grundmönster utifrån själva dig är en mycket god investering. Ljuvligt när det sitter rätt och inte halvdant som sagt.. Jag har ett par byxor som är typ bra - resten är inte ens halvdana. Suck.

Vilodagar. Ja, sant. Men det blir svårt att få in tillräckligt av dem innan jag måste vara tillbaka på jobbet. Redan kort stund hos syrran  - och jag är typ helt slut. Ju längre jag stannar desto värre blir det - ljud, rutiner, aktiviteter, förväntningar. Åker oftast hem snopen - och gråtfärdig av trötthet och ont. Drömmer om att resa för egen budget och kunna bo på hotell/hostel, rå mig själv och portionera ut mina små krafter efter egen vilja och behov. Skulle bli annorlunda och mycket roligare, men det håller ju inte min plånbok för. Ska jag ner så är släkten som gäller.

Annat händer här också i höst. Tysan åxå att ha så skrala marginaler jämt!!

Avvaktar och funderar..

Anmäl
2013-09-04 22:11 #46 av: Kajak11


Ja ursäkter, ser att det blev lite kort och inte klart vad jag skrev. Det verkar inte funka från tlf. trots updateringer.

Jag ville säga att jag drickar kaffe med lite smör, eller grädde och kokosfettet kan du steke i och inget annat när magen strular. Men man kan ochså undvära. Ja och sedan var det ett tip om att ta bort mejerior för en period, kanske. Det kan störa vikten. Jag har en svakhet för ost och kaffe latte. Det är inte bra heller. Har inte samma fettbehov nu som före sommaren. Det är ju 1½ år sedan att jag började så jag är ju fortfarende ny. Försökte med en ägg, kaffe och kokosolja latte i lördags. Mixade allt i stavmixer. Det smakte bra, men mättnad var hög. Tror inte det blir så mycket ut av detta. Helst gör jag kaffe, svart, på morgonen och vänter till lunch med mat. Äter inte mer på kvällen av dette.

Jag ser att du inte har stor apptit. Kanske 16-8 periodiskt faste är något. Det står så mycket om 5:2 fasten, men den engelska journalisten tyckar inte att LCHF kan användes på detta såg jag kort I tidningen i dag. I Övrigt har han ju tappat 9 kilo och nu går han på 6:1 faste i stället. Stod det ochså...ja, ja, vi vet att det inte går med 10 kilo om man står och jobbar....men promenad, inget trötta binjurar och sköldbruskkörtler, då funkar vikten. Nej det var inte för att vara rolig, bara lite ironi.

Låter bra med Stockholm tur; härligt. Du får kliva undan var dag....så du får LUGN...när du är på familjbesök.

Anmäl
2013-09-05 09:08 #47 av: obstitant

Du vet att du har ett gästrum här att krypa undan i om du behöver, och om resan så tillåter.

Anmäl
2013-09-05 09:31 #48 av: MimLan

Ah! Du kan så klart ta tre 90-sängar här om du vill. Har dem staplade i andra rummet då jag ville ha min egen säng.

Och är det om tre veckor är jag borta lör-sö, så du kan vara själv.

Anmäl
2013-09-06 11:45 #49 av: kaisakavat

Tack för fina erbjudanden hörrni!! Märks att ni fattar läget..

Jag testkör olika resalternativ i skallen.. och konstaterar att minst ont i magen får jag av att skjuta Stockholm på framtiden. Jag vill inte skjuta på det, för det vore ju störtmysigt och förstås mer najs åka ner nu än under gråblåssvinkall senhöst/vinter. Eller att vänta på obestämd tid.

Jag kunde TA mig råd med en flyg-/tågbiljett upp. Men om jag liftar med pappa ner, så krävs det (outtalat) att jag bor hos och umgås med släkten. Och då måste jag - för jag vill och det är mysigt - engagera mig i de söta ungarna. (Hur säger man nej - de är ju helgoa?!) Och svara mot viss mängd andra mer subtila förväntningar. Och pappa som på många sätt är självgående, men som inte längre är ung och - ofta lite under ytan - söker stöd.. 

Tror inte jag orkar, blir typ nedstämd bara av att tänka på det faktiskt.. eftersom erfarenheten av kaosartad utmattning ju sitter nitad i minnet.  

Sen.. Vill och måste prioritera jobbet, vila och en tur till min dotter i vackra obygden. Längtar till höstfärgade vidder och klar luft - och så ska jag hjälpa henne med lite diverse. 

Kommande månadsskiftet och tiden på det blir en pärs, måste genom mangelkombin FK+AF+läkarbesök med åtföljande ovisshet, pappersexcercis, besöksstolar, nervärde, idiotikvotsproppfyllnad, mm (en oändlig serie ljuva faktorer i den härligheten). Den ständiga frågan: Vad händer mig (min ekonomi) efter den 3:e? Nytillkommet tjorv: Hur kommer de olika inblandade se på min arbetsträning; min arbetsförmåga; min ev. rätt till ersättning från systemen?? 

Alternativ teoretiskt aktuella för mig, enligt folket i mangelkombin:

 1. Om jag inte återförsäkras så blir det fortsatt aktivitetsstöd men på sämre nivå (flera trappsteg neråt efter perioder med visst antal dagar) för att se till att motivera mig, min lata f*n. Och boendestödet försvinner -> summa i praktiken på eller runt soc-nivå och kanske tom behov av att faktiskt bli inskriven på soc. Lätt ironiskt isåfall - jag jobbar på andra sidan en glasdörr från dem.. på ett jobb som normalt avlönas med typ 3 ggr pengarna efter skatt (jmf soc, inte min ersätning nu.. nu har jag drygt hälften av en lön e skatt - boendestödet höjer till ca sjukpenningnivå i praktiken)..

  Hur skulle det kännas? Bittert?? Jag vill inte bli/vara bitter.. men är jag en tillräckligt änglalik inkarnation för att kunna undvika det? 

  Igår, när min handledare fick en massa cred för hur fantastiskt bra det inom snar framtid totalkrisande arkiveringsproblemet plötsligt har löst sig.. och hon glömde tala om för alla jublande att det f**n är MIN förtjänst alltihopa, inte hennes.. förutom ett kort möte nu på slutet där hon tog det hela formellt - (utan mig: kunskaper, analysförmåga, engagemang och ENVISHET i att påpeka bristerna och hur dessa kommer slå - så hade katastrofen permanentats för lång tid framöver) - då kändes det faktiskt.  Förstår innerligen väl hur t ex fas3-are känner sig.. Ledsen 

 2. Blir jag återsjukskriven så blir det sjukpenning, d v s ok nivå, så fast jag inte vill det egentligen - vill ju helst lämna FK och den formella definitionen sjuk bakom mig - så tvingas jag hoppas på just detta alternativ. Det bästa under omständigheterna.

Åter till ämnet Stockholm.. Man kunde ju tänka sig att skratta skiten i ansiktet, dra iväg och bränna besparingarna.. som en Studie i Trots emot denna ständigt återkommande prövning från ovan.. Eller egentligen deep down; trots emot KÄNSLAN som den återkommande prövningens alla inslag framkallar. Ringa in en sjukanmälan (en karensdag) eller strunta i det.. Ta in på ett BRA hotell, bra läge, frukostbuffé.. med ombokningsbar returbiljett.. 

En REJÄL urspårning i slutet av arbetsträningen vore nog bra för möjligheten till återsjukskrivning.. och är väl nåt man kan förvänta sig av en hypokondrisk slut-i-huvudet-sveda-värk-och-brännkärring på snart 50. Eller vad tror ni?? 

Men man landar på jorden.. Spåra ur har aldrig varit min grej.. Hm.. Kanske blir jag återsjukskriven och då kan jag nog ta mig mod till och råd med Stockholm på sikt. Blir jag INTE återsjukskriven så har jag inte ens råd att drömma om saken.. Tyst

Sparar era erbjudanden och råd i minnet och i Hjärta.

Anmäl
2013-09-06 15:25 #50 av: kaisakavat

Om mitt ätande

Testen av periodisk fasta har startat försiktigt, men ändå en tydlig uppstädning i tid då jag äter och tid då jag låter bli. Det är lite underhållande; uppenbarar tydligt små vanor man lagt sig till med, som har sina underliggande tankar - och kanske får följder. T ex: tendens att betrakta viss mat som ok att äta närsomhelst och utan särskild tanke på mängd och frekvens, att småätande (ngt till kaffet, eller bara munsbit i förbifarten) alltid är helt ok om det är rätt sorts mat.

Äre junte! Varför är det nu ok med lyx, snax, mums, extra munsbitar jämt och samt på low carb när jag aldrig var sån med normalkost??  Vadan detta ofta-ätande när det inte behövs?? Godbitarna finns ju kvar, handlar ju inte om att bekämpa sockersug e dyl, jag kommer ju fortfarande att få äta dem. Bara på annan tid, samlat inte utstrött.

Läge att se sig i spegeln och säga: "Men jösses!!" Och sen skärpa till sig.

Nu låter det kanske som om jag varit helt urspårad i mitt ätande. Och som jag ofta överäter. Men så är det ju inte, utan 'bara' ströätande, slarvigt och onödigt. Det går ju ut över rejäla måltider och innebär troligen fel signaler till min redan förvirrade kropp, t ex motverkar det fungerande hunger- och mättnadssignaler och jag får svårt att äta optimalt energi- och näringsintagsmässigt (äter mindre och mindre) när det är svårt uppskatta mängd.. hur många småsnuttar behövs egentligen för att bli till en storsnutt?? Svårt se/väga när man svalt dem.. 

Fastefönster och Ätfönster.. men jag har också funderat på  skillnaden mellan lediga dagar och jobbdagar. Det är lättare att få till längre fastefönster när jag är ledig, för då kan jag verkligen låta bli att äta frukost tills jag blir hungrig. Men behöver inte skjuta på sluttiden för ätande en massa för det. Och det verkar få den följden, att det bli mindre totalmängd mat lite automatiskt, när jag är ledig. 

När jag jobbar däremot, passar det bättre att väcka upp hela mig och boosta orken redan från morgonen. Och äta radikalt under dagen.

Sålunda en kaisakavatsk 3:4-metod med 3 störreätardagar och 4 mindreätardagar - alla med ätfönster/fastefönster - som tycks kunna komma av sig självt när jag medvetet boostar på jobbdagarna. 

För tidigt säga nåt säkert, men kanske. 

Oavsett allt annat:  "Men Jösses, kaisakavat!! Sluta småäta!!"

Anmäl
2013-09-07 16:39 #51 av: kaisakavat

Hm.. Sluta småäta, var det ja. Aningen svårt när man är på vift, kom jag just på. 

Kompis ringde och ville ha med mig på loppis. Och efter loppisen kaffe på stan. Supertrevligt tjôt och mer trevligt folk dök upp och fyllde på vid bordet. Och till kaffet köpte jag ostskivor+skinkskivor som mellanmål för att hålla uppe ätandet i ätfönstret. 

FEL TÄNKT!! 

Nu är jag hemma och har noll motivation att äta. Så varför äter jag inte ordentligt nudå?? Ja, troligen för att småätet rubbade rytmen och tog bort den hunger som annars skulle ha uppstått tills nu. Vilket får som följd att min middag kommer bli försenad och timmarna gå och dagens intag landa i för litet.

Som jag misstänkt.

Hade varit bättre att bara dricka kaffe och komma hem rejält hungrig.

Shit happens.

ÄT NU, klantskalle!!!

Anmäl
2013-09-09 13:54 #52 av: kaisakavat

Ajajaj i min kropp. Inatt konstaterade jag att i den dåliga fas jag är i nu så tål min kropp inte en upptrappning av arbetsträningen. Huvet tål det, humöret tål det, jag trivs och gör nytta mm, men får mer och mer ont, på fler och fler sätt. Sömnsvårigheter, pulsrusningar, knasiga drömmar, motorikspökerier, svullnader. 

Meddelade pappa att jag inte åker med till hufvudstaden den här gången. Storgråter Förvarande på jobbet idag, om att jag kan behöva några sjukdagar för att möjligen bryta den onda cirkeln. Jag vill skippa Stockholm och jag vill inte heller ta sjukdagar. Det är ju kul på jobbet! Eller ja, det är förstås rutin och endel strul också, men.. 

Å andra sidan är det nog bättre odds att jag blir kvar i längden om jag trappar ner.. 

Så ifall jag inte mirakulöst känner mig som ny imorgon bitti, så blir det tandläkare på mårrånen - beredd på att stora fina tusenlappar ska ryka - och på det karensdag för det nog blir att åka hem.

Kavatska 3:4 med ät- och fastefönster

I stort sett har jag hållit mig till planen, förutom att jag ligger efter med ätandet idag. Marsch mot köket!! 

Anmäl
2013-09-10 14:10 #53 av: Efva

Hallå på tråden! Roligt att se att du skriver vidare. Men inte så kul att läsa att du börjar må sämre. Ta hand om dig!!! Skickar en massa krya-på-dig-kramar! Kramas

 

Här är det jobbsnurr i 180, med två långtidssjukskrivna arbetskamrater och inga vikarier. Och två som är på väg till andra jobb under hösten. Man vet att man lever... Mitt eget mående är inte alls på topp, och idag är jag jättematt. Men - bara att bita ihop och försöka gå hem tidigare och lägga mig. Jag har väl varit lite för generös med min ork på senaste tiden, och det kommer surt efter. Njuter dock av att vädret är så himla trevligt, så att jag oftast kan ligga och vila ute i solen efter jobbet och på helgerna. Men hösten närmar sig...

 

Håller tummarna för att du kan vila dig i form!

Anmäl
2013-09-10 16:17 #54 av: kaisakavat

Hej Efva!

Ojoj.. strängt läge på ditt jobb. Egentligen FÅR DU INTE ta ut dig sådär! Arg

Men jag vet typ hur det är. Har inte så på jobbet, men typ i LIVET. Det ena efter det andra staplat på varann, tycks inte lugna ner sig heller.. När en sak är fixad så dyker tre nya upp. 

Puh!

Kanske blir vi divor i nästa liv. Ligga på divan och bli uppassad.. Snopen

Tandläkarbesök i morse. Alltså.. jag till tandis, inte tvärtom.. Nervös som tysan, men ändå inte värst. Kanske för att jag har pengar undanlagda till detta - behöver inte ha panik trots ovisshet om den exakta summan.  Och då trodde jag att alltså att jag mådde helt ok. Tills efteråt. Då insåt jag - igen - hur fruktansvärt spänd jag har varit. Hela jag skakis i mer än en timme efteråt. Såg allting genom ett grått filter.. och händer/fingrar ville inte lyda. Pulsen ojämn från lugn till rusningar..

Jag glömmer bort att andas i tandläkarstolen. Gör ni det?? Min snälla tandläkare påminde mig flera gånger, men det var svårt ändå. 

Tvåtysentvåhundra fattigare alltså. Men det behövdes ingen rotfyllning, trots att tanden (en gammal skada) var sprucken. Sprickan förklarade att det gjort vrålont när jag råkat bita i nåt hårt. Men tandläkaren fixade. Ändrade formen på tanden liksom, så  den inte riskerar 'haka i' lika mkt i underkäkens tänder/tand, men ändå har full funktion. Lagningen anpassad till hur sprickan går i tanden, hela tanden nu stabiliserad. Han sa att det nu ska funka mkt bättre än förut.

Vilket han har rätt i. Najs att kunna tugga på den sidan utan att det gör ont alls. Åratal sen. Och summa summarum har jag inga problem alls i truten längre. Bara tandhalsar från helvetet - en tand i underkäken. Men det kostar åtminstone inga pengar.. 

* *

Jag hade ju tänkt ta sjukdag idag, och vila. Men när jag väl var klar hos tandis var lättnaden så stor att jag 'flög' till jobbet och gjorde flera timmar av bara farten. Fått iväg en jättebunt handlingar till skatteverket, gällande fastighetsregistret. Så nu vet nu att de har att göra en tid. Kan lägga mindre krut på erat skattefiffel! Skämtar

Och utväxlade alltså HELT oskyldiga blickar.. Djävlas  ..med en av kollegorna. Nästan värt tvåtysentvåhundra. Det är en fin en. Cool 

Tänk, att han 'ser' mig. Otroligt..

* *

NU: Städa, diska, tvättstugefanskapet och snart FOTBOLL. Hur ska jag få ihop detta??

Anmäl
2013-09-10 16:43 #55 av: kaisakavat

Gaaaaaaaaaaaah!! Jag har slut kaffe!! Måste åtgärdas.. Men först:

Ser att det blev fel i #52 - det saknas ett INTE före 'skippa Stockholm' i andra stycket. Men det hajjade ni kanske.. Skrattar

Sen.. om käkandet.

När jag kom hem från jobbet kom jag på att jag inte hade ätit nån frukost. Den stod nämligen kvar på assiett i köket.. Men nääää, inte var jag nå nervös inför käftis inte.. Neeeeej, neeeeeejdå! *himlar med ögonen*

Allstå blev det LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG fasta från igår kvällning tills tidig eftermiddag idag. Och SOM jag har ätit efter det. Och skall äta mer. Får inte slarva med det.

Anmäl
2013-09-11 18:06 #56 av: kaisakavat

Vaknade med konstig känsla i halsen. Som när man andats in mjöl. Som vartefter dagen fortlöpt utvecklats till vrålhalsont. Vid två-tiden började jag känna små flunsa-matthetsattacker, så då packade jag ihop och stack hem. Det går visst nån sån skitförkylning nu.

Förutom det eländet så har dagen gått hyfsat. Jobbat på. Snabbträffat både chef - som alltid checkar av mitt läge och betonar att han är positiv till arrangemanget och mig - och AF-handläggare som hastigast. Det börjar koka ihop till behov av tidsbokning hos Fjant. Bläää!! Men jag och AF-handläggaren ska ses först, en längre stund och stämma av.

Och så lite lagom pinsamt i dörröppning med han som är så fin. Väl så nära.Dreglar Som tur är så hade jag tempo och kunde fly till arkivet utan större fadäser.. Må vara att det möjligen finns nåt där, men det ska inte bli nån offentlig föreställning av det hela.

På det har vi mellanchefen som mer än nånsin lyser upp som självaste solen när han ser mig. Han är verkligen jättegullig, men hm.. 

Det är kul när det är kul på jobbet! Yrar 

* *

Nu är jag - som tur är - ledig i några dagar och hoppas kunna kombinera vila och försök till motning av förkylning, med stegvis höstning/vintring av trädgård och syprojekt. Gärna rätt fritt från ljud.

Nu: hungrig. Sista snäppet av ätfönstret skola nyttjas rejält.

Anmäl
2013-09-11 22:37 #57 av: obstitant

#56 Det kanske är något som går, det låter som samma åkomma som tydligen är hotande nära att göra mig till änka, enligt gnällsklingen här hemma. Hoppas jag klarar mig, jag har inte kommit över min förra virusvända än så jag har definitivt inte tid eller plats för en till!

Och lite spänning på jobbet är ju inte att förakta...

Anmäl
2013-09-12 06:48 #58 av: KarinJ46

Gnällskling Skrattarden norpar jag!

Anmäl
2013-09-12 10:29 #59 av: kaisakavat

Hälsa gnällsklingen obstitant. Att han nog kommer överleva.Glad 

Men jobbigt förstås. Hoppas ni är friska snart.

Jag har MER ont i halsen idag än igår. Bläää!!! 

Anmäl
2013-09-12 12:01 #60 av: kaisakavat

Störande..

Har försökt byta ut grädden i kaffet mot kokoscreme. Kokoscremen ser ok ut i kaffet, men den ger ju absolut ingen effekt förutom färgen, så det känns liksom bortslösat.  

Skippar det alltså. Får köra hälften av gångerna svart kaffe och resten av gångerna med grädde, som förut. Så kan kokoscremen användas på annat vis där den kommer till sin rätt. Borde funka riktigt bra som 'sås' till bär, t ex. Och i glass. Men jag har paus i glassorgierna, så det får vänta.

Anmäl
2013-09-12 13:07 #61 av: Effie

Kokosmjölk i kaffe..neej. Det är inte gott. Äggmjölk är bättre. Men jag kör också mest svart (på jobbet) och vispgrädde hemma. Jag gillar inte kokosgrädde till bär heller. Bara i matlagning. Och glass.

Och kommer osökt att tänka på ett av citaten i min samling, av okänt ursprung:

"Sockerberget växer. Typiskt fiffel-Sverige - alltfler dricker kaffet svart" Oskyldig
Krya på dig!

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-09-12 21:44 #62 av: kaisakavat

En överj*vlig förkylning må ju vara ett ypperligt skäl för att ladda glassmaskinen.  Och om man gör glassen till största delen på kokoscreme så är det ju inte ens en mejeribomb!! Kom jag på. Får idé

Riktigt gott blev det. Hade i hackad syltad ingefära. Och äggulor förstås. Och en skvätt grädde. Men mest kokoscreme.

Effie - Säkert stämmer det att äggmjölk funkar bättre, men jag tror jag kör med bara smör, eller svart, de gånger jag inte har i grädde. Ids inte göra äggmjölk, det hägrar inte nog av nån anledning.

Noterar din varning för kokoscreme till bär. Du har nog rätt.. gifter sig kanske inte ändå..

Ditt citat - riktigt kul! Skrattar

* *

Jag blev RIKTIGT glad för ett par timmar sen. Min duktiga dotter har blitt 'head-huntad' till fin restaurang här i stan. Hon har inte ens sökt där, men de är överlyckliga att ha fångat henne. Och min son är platschef på större bygge här i stan. Tysan, jag har duktiga barn! 

Och nu kommer vi samlas på samma ställe, åtminstone för en tid. Dotterns pojkvän flyttar hit från USA ngn gång under kommande vinter-vår - och tja..  Så kan det gå. Skönt i hjärtat.

Anmäl
2013-09-13 14:40 #63 av: kaisakavat

Rethostattack nyss, av den grad att jag nästan tappade en mugg kaffe, räddade själva muggen men spillde ut allt, inklusive grädde, över mig och hela halva lägenheten. Hostade tills jag nästan låg ner på golvet. I kaffeplasket.

Inte skönt.. Yrar

Jag är nästan heldöd. Börjar förstå vad obstitants och hennes gnällskling menar. Vad är detta??  

Kan ju bara ta och glömma alla saker jag hade tänkt göra. Äta mat - låter oöverkomligt jobbigt, men petade i mig några tuggor fläskstek m blomkåls'risotto' i morse.. Smakade salt, annars inget - och kändes som fårull i konsistensen. Måste bli bättre tills imorgon s jag kan åka o handla. 

Puh!!

Gnäller jag också. Staaackars mig.. Kämpar

Anmäl
2013-09-13 23:14 #64 av: Kajak11


Hoppas du mår bättre snabbt. Här hosta på tredie veckan. Men tur inte så mycket på nättorna. Har varit på frivillig job i morse som utdelar av nyheter med tidning och juice (inte till mig) och sedan arbetet.

Sovit lite i denna vecka. Och bröllop före helg på Jylland var bra men mycket att göra, se till barn, hjälpa med ena och annat och huvudvärk då jag åt det som var....(nja, nu får det sluta, mår ju aldrig bra efteråt) men vilken vecka...drack inte mycket, men åt söt, kaka.

På tisdag och torsdag föredrag, torsdag går jag ut på svenska på närmaste blioteken, upps:-) om kvinnor och barn, utbildning och så vidare....du vet.

Glassen låtre bra, eller hur med kokoscreme och ingefär?

Grattis med din dotter och son. Det är bra nyheter.

Trevlig kväll och må nu bättre.....

Anmäl
2013-09-14 10:35 #65 av: obstitant

Stackare! Gnäll på du bara, det får man göra när man är sjuk och ensam. Hoppas eländet ger sig snart. Hosta kan vara ett segdraget sattyg.

Gnällsklingen gick faktiskt till doktorn och fick penicillin så han börjar bli bättre i halsen. Och jag verkar tamejtusan ha undvikit att bli smittad! *ta i trä* Har verkligen inte tid att bli sjuk de närmaste veckorna.

Det låter ju fint att ha ongarna på samma plats ett litet tag så du får se dem. Och duktiga, du verkar ha gjort nåt bra där!

Anmäl
2013-09-14 10:54 #66 av: kaisakavat

Tack för jag får gnälla. Ballong

Kände mig rätt ok när jag vaknade idag. Men det var ett felslut.. kan ju vara så med förkylningar. Nu mår jag skit igen, om än kanske inte som igår. Visar sig. Efter diverse anti-piller igår orkade jag handla lite. Så nu har jag nödmat för helgen iaf. Och glass i frysen. Och en flaska mineralvatten.  

Just det, jag har ju fått ärva sonens soda streamer - måste hämta den och skaffa fräsch gaspatron. Orkar jag det idag? Hm.. Kanske får sonen fixa.. jag är typ sämst i världen på att be om hjälp.

Om mina ongars duktighet. De kanske är duktiga TROTS mig. Förskräckt

Har deltagit i långvarig internetdiskussion med två bekanta, varav den ena är i princip helt okritisk till barns omfattande datorspels- och TV-spelsspelande. Och hon har argument. Visserligen är de väldans tendensiösa hennes argument, men hon är stöddig som f*n i saken och drar upp forskningsstöd. 

Så jag tänker.. kanske mina erfarenheten och iakkttagelser var/är helt fel. Kanske skulle mina barn ha blivit MYCKET DUKTIGARE av att inte bli uppfostrade och att inte ha haft gränser satta av en besvärlig morsa med krav på att de ska kunna gå att ha i möblerade rum.. 

Man vet aldrig.. Glad 

Btw..

Familjen med havererad ekonomi och morsa som knaprar piller och dotter som bl a knaprar piller - har blivit anonymt anmälda till soc, ifråga om dottern. Och mamman ifråga? Tja.. hon snackar sitt vanliga avstängda 'saksnack'.. som om hon pratar om vädret, när vädret är rätt ok.

Hoppas det 'händer' nåt nudå.

Anmäl
2013-09-14 10:58 #67 av: kaisakavat

Förresten.. 

Visst är man ett närmast perfekt ämne för kommunanställning (eller anställning överhuvudtaget) när man blir sjuk på sina lediga dagar..?

Anmäl
2013-09-15 11:55 #68 av: kaisakavat

Söndag..

Mår bättre, tror jag. Har faktiskt städat lite. 

Den i förrgår hotande bihålekrisen är över, men hostar och får plötsliga attacker av rethosta/panikhosta som inte är att leka med. Sådär så man kollapsar. Och frisk, nej. Blir matt som spagetti i perioder och hostan känns som en smitthärd. Får skjuta på jobbet i morgon, till senare i veckan. 

Mat och käkande

De här dagarna har jag nästan gett attan i min kaisakavatska 3:4 med ätfönster. Har inte orkat bry mig.. Har ätit till nöds, för att jag måste, men tidpunkter? och hur mycket/lite? - vette sjutton. 

Men inte gör det nåt!

Idag har jag - hittills - reg:at ätandet för att få lite koll. Det ser bra ut. Min nödmat har bestått i en bra salami från Willys (Aladin): 17 g protein, 40 g fett och 1 kh per hundra gram. No bad tillsatser. På det kaffe, lite grädde, lite glass, lite krimskrams. Vatten.

Annars käkat lite ägg som smakar BLÄK, lite kött som smakar salt ludd.. hemgjord majjo som smakar ingenting och gör mig myskomående fast den är helt ok.. 

Ja, ni vet hur det är.. när en 'tjej' är riktigt förkyld..

* *

Kyrkoval idag. Har bestämt mig för att rösta, vilket jag inte gjort så många gånger förut. Min röst får bli en motvikt mot de inslag av idioti som tyvärr har visst spelrum där, tänkte jag.. För trots det - och även om jag inte tror rätt sätt - så kan kyrkan vara en bra kraft i samhället. Göra gott för människor när andra/annat sviker.

Vackla till vallokal då.. Men det går bra - rätt nära. Ska försöka låta bli att hosta på vallokalfolket.

Anmäl
2013-09-15 20:09 #69 av: Kajak11

Hoppas du mår bättre nu...ja det är inte roligt med en så rejäl förkylning. Kyrkoval har jag inte provat. Tror det krävs statsborgerskap. Har inte en sån svensk. Men visst är det väl bra att gå till val. Är det mest i landsbygden folk går till val eller hur? Här finns en rimlig aktiv församling men vi är nog 3000 i den liten stad. Fororts kommun till Malmö.

Anmäl
2013-09-15 20:57 #70 av: kaisakavat

Jag mår mycket bättre, tack. Ikväll har hostattackerna förkortats och jag börjar ha energi att göra saker igen. Men tror jag bör avvakta..

Man måste vara medlem i Svenska kyrkan för att få rösta. Det är ganska få som röstar av de som får, men kan bli fler i år eftersom det har fått mer mediautrymme än tidigare, av olika skäl. Man kan nog säga att det röstas både i städer och på landsbygden, men jag vet inte så noga.. 


Anmäl
2013-09-16 17:41 #71 av: kaisakavat

Varning för utbrott!!! 

Två jobbiga brev med posten idag.

1. FK meddelar att de har tagit ett felaktigt beslut om min ersättning och vill ha igen 1500 spänn.. Dr* *t h*lv*tt*! vill jag säga åt dem, men säger istället annat. Jag får yttra mig i saken.. innan de tar beslut om huruvida jag ska "bli skyldig att betala tillbaka min skuld" eller inte. 

Jamen tack. Idioter. Jag har ju bara ringt miljarder gånger!!!

För det första. Jag känns inte vid nån SKULD. Jag har INTE lånat pengar av dem, jag har INTE skrivit på någon skuldförbindelse. Tvärtom har jag ringt som en galning för att se till att rätt ersättningsbeslut ska tas och helst innan nästa millennium. Varje gång har de sagt: "Ha is i magen, det är bara preliminärt nu - det blir rätt sen i augusti." 

Jomen just det!

För det andra så är det inte jag som har gjort fel. För det tredje är jag innerligt trött på alltihopa med papper och ersättningar och felaktigheter och motstridigheter och total kaos. Och så vidare.

Hon i telefonen - kundtjänst - skrev ner mina argument samt att jag vill bli kontaktad av en handläggare innan de tar beslutet. Enligt deras rutiner kommer jag bli uppringd senast onsdag.

Pappskallar!!!

2. Jag har en pensionsförsäkring, som jag tecknade när stora pensionsförsäkringsdriven gick för ett antal år sen. Tror jag var typ 27 nånting.. Ett antal år senare blev jag sjuk och en skyddsparagraf utlöstes, bolaget betalar premien åt mig, förutsatt läkarintyg.

Och vad händer då när man blir utförsäkrad?? Näh, just det - man får inga läkarintyg - vi är ju så käckt friska och arbetssökande plötsligt - och har därför inga att uppvisa för försäkringsbolaget. Innebär att de hotar att frånta mig premiebefrielsen. Förra utförsäkringen fick jag böna och be och tjata och nästan hota den dåvarande läkaren, som till slut skrev ut ett specialintyg på några rader. Hon hade stora problem - för vem skulle hon ta betalt av då?? Ingen, föreslog jag.. Och hon bara satt tyst och såg helt skärrad ut. 

Svårt..

Så.. here I go again. Har väntat på hotelsebrevet och idag kom det.

Orka.. 

Terapibild:

Anmäl
2013-09-16 18:03 #72 av: kaisakavat

God mat.. 

Ni kanske redan har koll på det - men för mig en ahaaa-upplevelse: 

Det går att göra typ italiensk proffsrisotto low carb - på blomkål. Jag åstadkom en sorts bas till det medelst slarv, skulle bara mixa blomkål tillsammans med smör och grädde med stavmixer till mos, men körde kort tid och det blev grovpluppigt och krämig fin konsistens (rätt lite grädde - rätt mkt smör). 

Hade inget vin hemma - det får jag testa avrunda med nästa gång - men väl Västerbottensost som jag rev i. Peppar och lite salt.

MUMS!!!

Anmäl
2013-09-17 18:52 #73 av: kaisakavat

Tisdag, tror jag.. 

Arbetsträningen gick fint idag. Trots att jag vaknade med överjävlig huvudvärk som inte gick över förrän vid lunchtid. Trots dubbelpiller.

Jädrigt bra arbetsdag, konstruktivt - alltså nytta gjort för kommuninvånarna och för mig själv - och mycket trevligt. En av mina 'extrahandledare' en dam som börjar närma sig pension och är en pigg och rolig/busig en, hon är himla go med mig. Och så de andra, som får mig att känna mig inkluderad, normal - ibland tom duktig, att jag verkligen har nåt att tillföra. Blir lite rörd ibland. Tysan vad man saknar sånt där när man 'lever i utanförskap'.

Mitt i lunchen ringde FK-handläggare på 'pengarbeslutssidan'. Hon var inte pappskallig utan saklig och ursäktande. Nästan undfallande. Frågade hur jag såg på saken och jag drog argumenten. Kände mig rätt upprörd - och hon svarade att hon noterat dem och kommer ta beslut, jag får besked om 2-3 veckor. Hon sa också att det lutar åt att jag inte blir återbetalningsskyldig.

Bra! Hoppas på det..

Trött efter jobbet, men vilade och piggnade till.

Käkar nödkost - frysta halvfabrikats-köttfärsgrunkor som är bra och goda och heter nåt jag inte nånsin lär mig säga.. på C.

* *

Funderar på att ta en kvällsprom ner till sportbar och kolla Zlatan i Champions League.. PSG spelade ju helt underbart i ligan i fredags.. Nyfiken ifall det håller i sig. Om inte, så går jag nog ner imorgon - för då spelar Barca.

* *

Tjock är jag också. F**n!!

Anmäl
2013-09-18 06:22 #74 av: KarinJ46

Cevvapicci eller nåt sånt! Min pappa kallar dom för "MachuPichu" :-) (eller vad det nu heter där i bergen i Peru)

Anmäl
2013-09-18 11:54 #75 av: kaisakavat

Hej Karin!! Det ser rätt ut! Får nog också hitta på ett alternativnamn, för det fastnar bara inte. Glad

* *

Hemsk huvudvärk även idag. Lite oroande.. Varför det nudå? Mer eller mindre bröt jag ihop igår kväll-inatt. Av stress. Har skjutit på dagens arbetsträning, kan inte sova och att ta mig ur pyjamasen har hittills bara inte varit möjligt. 

Märkligt hur det kan vara relativt lugnt ett tag. Ojämnt, men liksom funkar. Sen plötsligt brakar kaoset loss. Knäppa brev med posten. Min taklampa ovanför köksbordet har slutat funka och felet går inte hitta. AF-handläggaren har återgått till att vara konstig.. mycket förvirrande. FK-handläggaren är på semester, hon som annars är en klippa att stämma av emot. Och snart är min 3-månaders arbetslivsintro över och här sitter jag. 

Vet inte hur det kommer bli. Jag orkar inte med osäkerheten. 

Andra - många - får ett femte jobbskatteavdrag. Den snälle Reinfeldt..

Lort och pannkaka.

Jobbar desperat för att lösa ett antal små issues, ringa och kolla och joxa. Lipar här och där mellan varven, utmattning, rädsla.. Har äntligen kommit fram till VCs svarare - ska beställa läkartid när de ringer upp. 

Det går åt rätt håll, värsta terrorstressen mildras. Men skakar lätt.. lite asplöv över mina händer. Jobbigt läge, men förhoppningsvis snart bättre. 

Anmäl
2013-09-18 17:52 #76 av: Orakletidelfi

" På särskilt jobbiga dagar, när jag tror att jag omöjligen ska överleva, försöker jag påminna mig själv om att jag hittills faktiskt överlevt  100%  av alla dagar, till och med de allra värsta, och det är inte så illa!"

Anmäl
2013-09-18 18:14 #77 av: kaisakavat

Så väldigt klokt talat! Tack! Glad

* *

Har kämpat ihärdigt idag. Jag är numera värsta experten Skämtarpå hur man importerar sin egen bil från Norge, hur man ställer av och på den, hur besiktnings- och skatterutiner skiljer sig från Sveriges, e t c. Fasligt trevlig karl på Tullverket, förresten. En röst och en vänlighet, så man bara vill krypa in i hans famn, oavsett allt annat.. Kär

Även annat på schemat - förutom att vilja krypa in i vissa famnar - jag är även expert på att INTE får en lampa att funka, INTE får en läkartid och INTE äta som man ska på grund av stress. Inte kommer ur pyjamasbyxorna på en hel dag.

Allt detta jox till komp av fortsatt skitjobbig huvudvärk som piller inte biter på. 

Har pratat med VCs telefonsvarare, endast en gång. Sen med en livs levande sköterska två gånger. Har fortfarande ingen läkartid. Sköterskan låter som om mitt önskemål om läkartid är en förfrågan om huruvida hon kan ta ned La Luna åt mig. Förmodligen är det så hon har det. Total överbeläggning och läkare som gör sig oåtkomliga.

Men jag har ju överlevt hittills. 100 % av alla issues sen jag föddes!! CoolSkrattar

Önskar bara stresskrampen i magen kunde ge med sig. Och huvudvärken, som iofs kom innan stresskrisen. Det är rätt illa.. vill slappna av och bli glad igen. Men det kommer..

Dottern är glad igen, saker verkar falla på plats. När hon mår bra, så hjälper det även mig. 

Anmäl
2013-09-18 22:02 #78 av: obstitant

Det kunde vara värre... Aftonbladet

Anmäl
2013-09-19 07:51 #79 av: kaisakavat

Haha..  Mina återkrävda korvören blev plötsligt mycket små/få.. Gapskrattar

Jag upprepar mig, men: Pappskallar..

Nog förstår jag att det kan bli fel här i världen, men pappskallandet ligger ju i alltmöjligt, från bristande handläggning från början till alldeles för sen kontroll/uppföljning (vad nu dessa brister i sin tur beror på för brist..

*

Fortfarande alldeles förstörd av stress och förutom de två timmarna jag sov igår morse efter sjukanmälningen från jobbet, så har jag sovit ingenting på jättelänge.

Alldeles för mycket nu. Roligt delvis, men för mycket. Tror det möjligen känns igen..?

Borde inte gå till jobbet, huvudvärk och konstig obehaglig känsla i hela mig. Men känner pressen, det är ju datorsystemsintroduktion på programmet och hon som ska introducera mig ska ha semester sen. Och äntligen access - nu kan jag lätt hacka mig in i lönesystemet och betala ut lön till mig själv.. Skrattar

Om inte annat än för att testa kommunens pengarkontrollrutiner. Tyst

Anmäl
2013-09-22 11:37 #80 av: kaisakavat

Vilken pärs!!

Förra veckan.. ett TYPEXEMPEL på hur kaisakavat goes hyper. Behovet av att hantera import av dotter och bil och övrigt bohag, samt utförsäkringsadministration och spännande jobbträning! (och div annat på schemat) gjorde tillsammans att jag tappade sömnen och kraschade ländryggen, samt att läkningen från förkylningen reverserade och halsen på nytt svällde igen så jag har haft svårt att andas liggande för rethosta mm.

Tjoflöjt liksom. Men nej, än är jag inte dö! Skrattar

Huvud o kropp i 190. När det gäller importfrågorna så var jag inte så lite ångestdriven - det handlar om rätt många tysenlappar (och som jag nämnde innan - dotterns oro och stress på det. De två absolut värsta sakerna för mig att hantera). Men i fredags föll saker slutligen på plats och vi har nu en hel pärm med handlingar (egna + av myndigheter utfärdade) som tillsammans med bil ska visas upp i tullen i slutet av nästa vecka och som till 99,9 % säkerhet kommer innebära tull- och momsfritt.

Men att det från och med då var lugnt fattade inte min kropp/hjärna. Den hade fastnat i hyper-stress-ångestläget. Lugnet som först sänkte sig.. bröts snart igen, av nya attacker av pulsstegring och panik. När jag skulle sova. Varje gång jag skulle sova..

Det slutade förstås med att jag var tvungen att ta in på Jourcentralen. Igår, började bli rädd på allvar för en totalkrasch, vilket nog var en befogad rädsla det också. Till Akuten - efter uppmaning från 1177 - fick vänta 2,5 timmar (men ärligen, det gjorde inget när jag väl var där.. Halvsov stundvis snyftande, i en extremt obekväm fåtölj) träffade läkare i typ en halvminut och fick insomningsmedicin och blev avsnäst när jag försökte fråga om dos kontra mig/verkning.. fanns inte tid enligt läkaren. "Bara gör som det står." Ok.. de har förstås patienter i akut livsfara att ta hand om.. sorry. Skit samma.

Har aldrig tagit sån förut vad jag minns - men det funkade ju!! Avrundade lördagkvällen med Barca-match och tog sen pillret. Slocknade och har sovit 10 timmar - wohoooo. Vaknade en gång, gick upp och drack vatten (mådde illa), men slocknade igen. Är lite halvt överkörd, men absolut ingen värre än andra sådär-dagar. Kommer ta det lugnt - men arbetsträna, nya moment som är easy-trevliga-roliga - i början av veckan.. och sen åka till dottern och vara med henne i fjällorten och ha semester (förutom tullbesöket) i ett par-tre dagar. En road trip i norrbottenshösten och ifall ork och väder tillåter; stilla fjällpromenader i öppen terräng. Hoppas på frisk luft och gärna lite sol. 

Det hela känns tom riktigt roligt, jag blir för det mesta 'hög' av att ta mig igenom snår som detta. Och av att lära mig saker. Jag är On top of the situation!! Om jag klarar det här, så klarar jag ju rätt mycket ändå. Om jag bara har vett att be om hjälp.. och nu har jag recept på insomn:isar, ifall jag hamnar i det läget igen.

Skämtade med dottern i fredags. Vi är ju experter på viss sorts import nu - kommer väl till pass när vi ska ha in hennes fästman, en process som startar efter nyår nån gång. För han ska väl också artbestämmas och äganderätts- och försäkringsbevisas över längre tid, besiktas och värderas och så ska det ju anges vad hon ska ha honom till..?? Samma grejj liksom. Skrattar

Lika bra starta Importfirma.. 

I skuggan av import-paniken har mitt utförsäkrings-AF-FK-kaos kommit att verka som en baggis. HAHA!! Hoppas den känslan består. 

Återstående: Problem med ländryggen. Nå nu har jag tagit anti-piller mot det (kaisakavats pilleranvändning ökar, tillfälligt..) och ska ut på stilla promenad. 

Allt är gott.

Hoppas ni alla har det bra!

Anmäl
2013-09-22 11:45 #81 av: kaisakavat

Och så har jag tappat nästan två kilo.. Trots att jag har ätit ikapp efter dagarna då jag knappt fick ner nåt, och hela tiden druckit mycket vatten. 

Syns att höfterna smalnat, fettkuddarna har krympt.. 

Rekommenderar INTE metoden, men hm.. Återstår att se ifall det strax går uppåt igen, eller om jag kan få stanna här. Vore najs med det senare.

Anmäl
2013-09-22 12:42 #82 av: Kajak11

Hoppas det blir mycket bättre nu när du får sömn. Fjällpromenader skönt:-) och bra natur. Härligt. Otrevligt med ångest och papper. Ja du har behov av lugn i tankarna. Här var det ochså vecka med dårlig sömn grundet att stiga upp kl.5 och 5.45 och vakna många gångar. Men föredrag på svenska i torsdags kväll gick bra. Desutom full arbetsvecka och tid vid datorn på kvällen. Har sovit denna helg i stugan. Njutit trädgård. Klippt grässet och planterat löken. Och ätit bra mat:-) sprang runda i går på skogsvägar. ..härligt liv på landet. Hoppas att allt ordnar sig...kaisakavat. trevlig söndag.

Anmäl
2013-09-22 21:20 #83 av: pamina

Hej!
Vilken pärs! Jag hoppas att du kan landa lite efter att i alla fall fått sova.

Jag tänkte på dig igår: jag vaknade nämligen själv och kände mig ovanligt piggt och vid gott mod; så som jag själv skulle kalla "mitt egentliga normaltillstånd" men som inte har infunnit sig särskilt ofta de senaste åren. Alltså, jag kände mig full av ork och framför allt lust att göra något, annars är det oftast jämtjockt och jag mera gör utan att vilja och orka riktigt - om du förstår vad jag menar. Och då är jag alltså en icke-sjukskriven heltidsarbetande och i de flestas ögon förmodligen "normalfungerande". Det finns och har funnits anledningar till att jag inte är i toppform men egentligen vet jag inte hela anledningen till att jag känner mig ganska dassig. I alla fall; när jag då kände mig så uppiggad av att vakna och vara tillbaka i något slags normal-glad-pigg-läge så tänkte jag på dig. Du som har så mycket tuffare att slåss emot, bara allt detta ekonomiska skulle vara nog för att verkligen slå undan benen på vem som helst, fasiken, jag ville (och vill) skicka all pepp och uppmuntran och jäklar anamma och varma hälsningar genom cyberrymden till dig som jag bara kan.

Och de där jäkla Reinfeldt och Borg och deras anhang; de gör vi oss av med i nästa val. Deras idé om detta landet är inte min idé. Jag vill inte ha de där 590 kr i månaden som de tänker ta från sjukskrivna och arbetslösa och personer som behöver personliga assistenter. Och inte de tidigare skatteavdragen heller.

Stor kram till dig!

Anmäl
2013-09-23 07:21 #84 av: kaisakavat

Hej på er. Glad

kajak - Lugn i tankar och själ och kropp är inte så dumt. Hoppas du har det också - du har mycket att göra. Du verkar må bra i stugan, det är bra. 

pamina - Dina ord är fantastiskt stöttande. Varmt tack. 

Jag känner mig ofta gnällig. Gnatig-negativ.. Så många gånger jag får höra det - ifall jag nu skulle råka ha missat det som händer ute i världen och att det finns fler svenskar än jag som har det tufft: "Det kunde vara värre, att bli utförsäkrad går faktiskt bra.." Och liknande tröstefulla, hjälpsamma peppningsförsök. Försäkringskassans käcka uppmaning: "Ha lite is i magen så.."

Hm.. jag vet att det kunde vara värre. Det är det som skrämmer mig.. att det riskerar att bli värre. Hela tiden.  

Sen vet jag inte varför jag hela tiden förmodas jämföra mig med de som har det lika illa eller värre. Vet inte varför vissa människor enligt ngn sorts etablerad uppfattning behöver näst intill ingenting, medan andra erkänns VERKLIGEN BEHÖVA jobbskatteavdrag på jobbskatteavdrag.. Och de riktiga höginkomsttagarna behöver ENORMA skattelättnader.. de som skriker som bäbisar. Stackarna.. Bonniers och Wallenbergarna de kommer minsann undan jämförelsen - deras gnäll är inte oskönt i somligas öron, uppenbarligen. 

Det är faktiskt fånigt. Om man inte har annat för sig, så kan man ju roa sig med att i teorin slå ut allas jobbskatteavdrag på oss sjuka. Vi skulle bli sjukt rika. YrarGalenSkrattar

Rekommenderar dokumentären Lönesänkarna, för en liten check kring vart den ekonomiska politiken med t ex jobbskatteavdrag bär - och hur felaktiga grundantaganden som görs, har gjorts, av dem som tror på denna ekonomiska modell..

Hoppas också på att de blir utbytta förstås. Slagfeldt och Sorg.. Skämtar Jag är ingen stor f*n av vissa aspekter av socialdemokratin, brukar säga att socialdemokratin tycks ha haft blandat ihop företeelsen 'lika värd', med 'likadan'. Men dess ledning idag förefaller betydligt mer sansad och kompetent än den gjort på ett tag. Inte lika retoriskt skickliga som de ovan nämnda tomtarna, men är retorisk skicklighet nåt bra.. när det syftar till solförmörkelse..?

* *

Idag äre måndag och arbetsträning. Har intagit seriös frukost.

Funderar om det går ta sig tor jobbet och tor stan idag utan att bli genomsur. Dags skaffa en regncape e dyl. Saknar helt. Paraflax är rätt värdelöst ifall det blåser..

Ha en grejt måndag alla som ev. tittar in! 

Anmäl
2013-09-23 08:53 #85 av: Effie

Som göteborgare har jag sedan länge insett att paraflax inte är användbart; har en regncape à 20:- från Liseberg, och någon regnjacka jag säkert fått som premie när jag prenumererat på nåt. Fast idag kanske de inte behövs; vi fick vår beskärda del i helgen.

Jobbskatteavdrag...visst skulle jag kunna hitta på nåt kul med de hundralapparna. Men jag föredrar absolut en bra skola, en bra vård, hjälp till arbetslösa (och då menar jag hjälp, inte bara bidrag) - och så vill jag kunna gå ut utan att vara orolig för att någon skjuter i närheten. Nog finns det problem så det räcker, att ta tag i.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-09-23 14:35 #86 av: kaisakavat

Jodå, det finns mycket för samhället - för oss gemensamt - att bita tag i. Många olika sorts uppgifter. Du har så rätt i det.

Det är roligt när det är uppehåll mellan regnen. Hoppas du får uppehåll och sol. När det gäller skydd från plaskblöthet - passar mig nog bäst med en sån regncape såhär till vardags. Finns på Clas O och på Rusta, som jag vet. Varför köpte jag inte då?? Att skjuta upp till morgondagen.. 

Sol och regnskurar om vartannat här.

* *
Har just pratat med tullen i Tärnaby. Jo, jag tjatar.. Tydlig och trevlig tullklarerare, har ok:at våra papper i teorin. Återstår verkligheten men att ha snackat med den faktiska person som kommer ta beslutet och våra papper sägs duga, har magisk effekt på mig. Som en drog.. lugnet sprider sig.. mungiporna upp. *stresskadad knasboll* Skäms

Det ljuva ordet är Flyttsak. Bilen är en flyttsak - inte en import. 

Lugnande besked även från försäkringsbolag. Och äntligen en läkartid. På ett datum som funkar. 

Lite trött, men BRA - och kul-spännande.. 

Emotser fjällweekend med twist! 

Nu laga mat och ÄTA!

Anmäl
2013-09-23 19:22 #87 av: pamina

Hej!

Kort apropå jobbskattavdrag, låga ersättningsnivåer och dylikt: Vad jag har väldigt svårt att förstå är att de som nu inte bryr sig om andra, de som inte är solidariska, varför bryr de sig inte åtminstone om vad som skulle hända dem själva om de blev sjuka (eller arbetslösa)? Hur många av oss som är vana vid att ha jobb och i alla fall hyfsad inkomst skulle klara vår nuvarande levnadsnivå i mer en ett halvår på a-kassa eller sjukpenning? Inte många vad jag tror.

Åtminstone borde man kunna räkna ut att det kan drabba en själv eller någon av ens närstående, eller?


 

Anmäl
2013-09-23 20:33 #88 av: kaisakavat

Jag förstår inte heller. 

Ämnet kom upp på min arbetsträningsplats, och jag lyssnade med elefantöron.. efter just hur de tänker de som är friska vanliga vettiga människor. Vissa fattar till synes fullt ut - nämner anhöriga eller andra nära som råkat illa ut. Andra är mer distanserade, hört flera säga typ: "De har visst gjort om det där.. Det verkar ha blivit svårare." Med lite tankspritt tonfall som om det inte riktigt berör dem, men som de iofs inte gillar. 

Jag tror, att folk tror de (och därmed andra) har större marginaler än de har. 

Sen tycker jag det är slående tydligt hur folk inte vill kännas vid kopplingen till valdagen. Två rikdsagsval nu. Vem är 'De' i mitt fingerade citat ovan, vem är det som egentligen har "gjort om det där"? Som bär ansvar.. "Inte jag."

Och så retorik, a la Slagfäldt: "Det skulle inte vara bättre med nån annan regering." 

Jobbigt det där med demokrati. Äsch. Nu blev jag gnatig igen.. Lipar

* *

Hungrig. Köttfäslimpa med fetaost och ditt och datt, i ugnen. 

Anmäl
2013-09-25 16:22 #89 av: kaisakavat

Tisdag..

Äter - Mat. Inte speciellt mycket, inte speciellt lite, typ mittemellan. Jag har lyckats HELT med föresatsen att sluta småäta. Hurra!!

Jag har rätt bra med energi och är riktigt klar i skallen jmf med på länge. Väldigt väldigt konstigt är, att jag inte drabbas av energi-/orkbrist och kollapsar a la typiskt mig.. med tanke på att intaget mat är lite sådär.. Why? 

Jag har som nämnts tappat vikt. Bestående sen flera dagar två kilo ner, och snarare på minskande än på ökande. Matlusten varierar, inte allt är gott, men jag är ju härdad när det gäller att tvångsäta. Tur det. Gissar på 1500-1600 kcal iaf. Och förstås näringstätt. Höjt fettintaget och ibland åt 'fastahållet' eftersom jag inte småäter och det kan dröja rätt länge mellan sista målet och frukost.

Är det avsaknaden av småätandet som gör skillnaden? 

Inte enbart. Tror jag.

Fysiken - Märkliga ting.. Inte nog med att jag har energi att tillgå och att huvet är med - i hög grad - så har värken i kroppen minskat. Stumheten i benen klart lindrigare. Förvånansvärt mitt i allt - jag som hade skitont innan, överallt.. Mina neurospökerier - hysteriska nervvärk, känselbortfall, ytliga 'rysningar', motorikhack, mm.. ligger även de just nu lågt. 

Frågan är nu, i mitt huvud: Beror allt på att stresshormon i större mängder har forsat runt i min kropp och för en tid tagit över systemen?? Är jag i ett "antilopen-jagad-av-lejon-på-savannen-tillstånd?? Då kroppen ju stänger av de långsiktiga grejjerna och koncentrerar/skärper sig optimalt inför 'hotet'??

Kanske..

Eller också har min senaste skit-helvetes-period släppt taget.. Hur det nu kan få för sig att göra det mitt i en period med STOR belastning.. Vet inte. Men tiden lär ju visa. Glad att jag funkar iaf, oavsett hur/varför, för det är underbart att funka. 

Och på jobbet har jag just nu uppgifter som gör att jag sammanträffar återkommande med väldigt fin medarbetare. Dreglar YrarKärSkämtar

Inte gör det nåt. Hehe..

Anmäl
2013-09-25 20:37 #90 av: Orakletidelfi

Skönt! WTG!!!

Anmäl
2013-09-26 05:37 #91 av: Kajak11

Härligt....tränar att slippa nötter och ost som småätande men kaffe med smör blir ofte frukost. Trevligt att du mår bra!!!!! Yes....det funkar med mindra mat...härlig dag...

Anmäl
2013-09-29 14:44 #92 av: Efva

Hej på tråden! Tittar in och läser ikapp sen senast. Hoppas att du mår bra och har en härlig fjällsemester!

Här har det varit lite smått hysteriskt. Har haft massor att göra på jobbet, och har även tagit ut mig rent fysiskt på fritiden. Mycket skulle fixas, för i onsdags opererade jag bort en tumör och drygt halva sköldkörteln. Så nu blir det till att vila sig i form. Mår rätt dåligt i kroppen, men kan inte känna om det är mitt 'normala' orkeslösa krig som pågår, med tanke på att jag gick på i 180 under de senaste veckorna, eller om det beror på att den del som är kvar inte producerar tillräckligt med hormon. Vi ska avvakta några veckor och se om det kommer igång, eller om jag behöver medicin. Har tänkt på dig och dina bekymmer med rätt dosering. Jag hoppas att det löser sig.

Här sprakar höstfärgerna utanför fönstret, och solen tittar fram då och då. Nåt att vila ögonen på istället för TV:n... Nu blir det filmtajm: Don Juan de Marco. Ska man ändå vara fast framför TV:n så ska man ju se till att ha sällskap av våran Johnny... ;-)

Anmäl
2013-10-01 18:38 #93 av: kaisakavat

Hej på er!

Har gjort små tittar hitin på KIF under veckan, men inte skrivit många bokstäver.. Inte tillräckligt med ro i kroppen.. sinnet. 

Men jag har sett era kommentarer - tack för dem. 

Orakletidelphi - Glad

Kajak - Jag har kört smörkaffefrukost nääääästan, ett par gånger, d v s haft i smör i kaffet och inte ätit frukosten förrän ett par timmar senare. Det känns inte rätt på jobbdagar, men möjligen ibland på lediga dagar. 

Efva - Drastiskt med op. Hoppas verkligen allt blir till det bättre. 

Mina skk-problem.. ett enda tjorv, men tror inte du kommer få samma. Jag är ett pucko-fall. Och mår ju bättre utan dem nu.. så det kan vi inte gå efter. Istället håller vi alla våra tummar för att du kommer får ett mer lätthanterligt läge och verkligen bli hjälpt nu. Man kan ju tänka att ett identifierat problem ska gå lättare att möta än nåt kaisakavat-svammel..

Sköt om dig väl.

Ja, hösten är färgsprakig. I Hemavan hade de haft rejäl storm några dagar innan jag kom dit. Så där hade nästan alla löv blåst ner. Lite synd. Men ändå vackert.

Anmäl
2013-10-01 19:22 #94 av: kaisakavat

Helgen i Hemavan har varit jättefin och trevlig och allt som skulle göras blev gjort plus lite till. Tullstationen - ett intressant äventyr - gick förstås fint. 

God mat har intagits - dottern äter ju LCHF nu, så vi gick loss.. Ena dagen skav på vilt med diverse tillbehör och gräddsås. Lördagen nötstek som stått i ugn på lågtemp i 6 timmar - bland de bästa stekar jag någonsin ätit. Till det stora gratinerade champinjoner fyllda med parmesan och penslade med örtoljamojs.. Och lite annat. MUMS!

Sociala aktiviteter med dotterns arbets-/kompisgäng, sällskapsspel och ett glas vin. 'Krogrunda' a la Hemavan lågsäsong på lördagkvällen. Nästan dött överallt. Bland annat tittade vi in på Stig Strands ställe, med det fyndiga namnet Stig Inn.. och kollade fotboll. Lite vodka+lime.. Med mera. 

Lördag på dagen - vandringstur på fjället. Jo - jag gav mig attan på att jag skulle upp ovan trädgränsen, vilket faktiskt gick. Värt besväret. Fast iofs var det mysigt gå leden genom knotig björkskog också, över forsar, uppför och nerför efter Drottningleden.. Tog på benen kan jag säga. 

Söndag hemfärd. Funkade hur bra som helst, kändes som om jag kunde ha kört hur långt som helst. 

* *
Jag är skittrött. Men mycket av tröttheten har att göra med 1. gårdagens möte med FK och Af, med alla dess teknikaliteter. 2. Läkarbesök idag. 

Många turer, men summa summarum är alla överens. Jag är inte frisk och kan inte 'stå på egna ben' utom sjukförsäkringen. Åtminstone inte än. Jag har nu läkarintyg på 'nytt sjukfall' fast det är mitt gamla vanliga.. med sjukpenning. Med 'löfte' att i samverkan med AF och FK fortsätta min arbetsträning där jag nu arbetstränar. Tills vidare.

FK-handlägaren - en klippa. Hon är helt outstanding, önskar ALLA fick en sådan handläggare. Hon sa klart ut att jag ska skyddas från tortyren med drastiskt - i återkommande steg - sänkt ersättning. Att reglerna är urkorkade och att det bara förstör. Så fort jag har läkarintyg så är det klart (förutom en eller två veckors handläggningstid då jag får 'ledigt' från arbetsträningen.. av försäkringsskäl). 

Vilket inte heller är fel - jag behöver vila.. Huvudet dunkar.

Jag ville inte bli sjukskriven igen. I mina drömmar.. Ögonen på bollen och så vidare. Men here I am - och jag har TUR och det är BRA. Jag är skyddad igen.. iaf för de närmsta 4 månaderna. 

Sen får vi se. 

Här är en kaxig version av mig. Som det ser ut kanske.. I verkligheten var jag närmast paralyserad.. bron gungade REJÄLT.. och under den en vild fors.. Förskräckt

Och kameran ljuger bort flera typ många kilon - så ni vet..

Anmäl
2013-10-01 21:46 #95 av: Kajak11

Oj vad fina vyer! Jag längter mot fjällen....Så underbart att du fick uppleva bra ture. Och så bra att du fik ordning på det mesta.

Jag får nöja mig med att titta på fin kort  på facebook från Vestnorge, det är förstås mycket billigt bara att titta.

Har haft bekymmer för hur det skulle bli men som vanligt klarer du på kaisakavat manér saken:-) Det ser bara så fint ut och du med.

Anmäl
2013-10-01 22:22 #96 av: Torparmor

Åh va fick du de ifrån att kameran minskar vikten? Den ökar ju vikten med 7 kilo, det lärde jag mig redan som barn. Fast det är väl alla transfererer till KIF förstås som gjort det Funderar eller kanske luften förändrar Får idé tänk om du varit kvar en hel vecka hur smal hade du då inte blivit? å på två veckor kanske ett Spöke

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-10-02 20:47 #97 av: kaisakavat

Hehe. Jag LOVAR - jag är tjockare än det tycks.. Jackan o tröjan under döljer och gör om mina proportioner. Jag är ju ganska smal upptill, med ALLT fett över höfter ända och lår. Och inte så långa ben.. och inte alls snygga ben. Suck.

Men jag vet att det inte är katastrof, kunde ha det mycket värre. T ex om jag inte skulle ha hittat Skaldemans rosa bok i den där bokhandeln för 8 år sen. Då vägde jag mer än nu - och även om det går lite uppåt här på det stora hela, så är jag ÖVERTYGAD om att jag skulle ha varit rejält överviktig vid det här laget utan LCHF/low carb. Vägt mycket mycket mer. LCHF innebar först viktnedgång, sen har det varit i alla fall en broms.

Tack för det - evinnerligen - Skaldeman! Och alla andra som stöttat mig efter vägen, under tiden. KIF-sajten - fantastiskt!

*
Jag har ärvt sonens soda streamer och dricker just nu fräscht äkta citronvatten med lite lagom bubblor. Till det hm.. ett par bitar mörk choklad.. Hyschar

Käkat idag: Fläskfärslimpa med fetaost och tomatsalsa. Rejäl klick smör över. Kokta ägg och majo. Med mera.

Jobbat 7 timmar idag.. Fy skäms på mig! Det var lite för länge, mosig i skallen på slutet.. Men jag hade sådant flyt, otroligt roligt att komma mer och  mer in i verksamheten och kunna bli en riktig del i den. Mer och mer kan jag ta egna initiativ och verkligen uträtta saker. Och det var så mysigt på jobbet. Och liksom.. vackert. Oskyldig Och hade inget annat för mig idag så. Och eftersom jag ska ha ledigt en till två veckor nu, medan FK och AF gör sin pappersexercis, så jag får tid för återhämtning. Ska faktiskt dit även imorgon. Oj.. Men sen ledigt.

Fixar annat. Lista på sånt som ska göras - full koll. Gillar känslan. Stressnivån allt lägre.Glad

Men samtidigt.. Alldeles strax börjar Ch League-matchen PSG vs. Benfica. Som jag inte kan se. Det är SYND OM MIG.. Storgråter Nej, jag har inget sinne för proportioner.. Det här ÄR ett stort problem. Det ÄR en mänsklig rättighet att få se bra fotboll!! Arg Pustar

Så det så! Skämtar

Anmäl
2013-10-02 21:38 #98 av: kaisakavat

Kollade just lite löner och skatter. Eftersom AF-mänskan nämnde att arbetsträningen måste syfta till anställning, arbetsgivaren visa ngn form av vilja till det (vilket alltså chefen INTE har gjort än, allt är i teorin) annars måste jag sluta där jag är nu.. Och så pratade hon om möjligen lönebidrag på 25 % och FK-mänskan då om sjukpension på 75 %.

Jag hoftade till med en ca-lön för administrativ handläggare och kollade skatten. Kollade också skatten för pensionsdelen och slog ihop.. Hm.. Rikare finns det dem som är, om man så säger.. 

Men till saken:

Visste ni, att för en lön på 6001 - 6099 kr, så skattar man 670 kronor, medan för lika mycket i sjukpension skattar 1374 (skattetabell 34). Mer än dubbelt. 

(Edit: justerade siffrorna några kronor, råkade kolla gammal tabell)

Förlåt min franska, men FY F****N!

Anmäl
2013-10-03 08:52 #99 av: kaisakavat

Snäll våg denna mårrån.. Står på 79 blankt, de försvunna två kilona är fortfarande försvunna. Vikttoppen från sensommaren är kapad igen, 'uppåttrenden' tillfälligt bruten. Bra.

Frukost: Ruskigt tråkiga kokta ägg med majo. Blää. Kaffe m lite grädde. Smör.


Anmäl
2013-10-03 17:43 #100 av: kaisakavat

Jag fattar faktiskt inget när det gäller min konstiga kropp. Efter invägningen i morse åt jag den tråkiga äggfrukosten inklusive en hel del fett. Sen drog jag på jobbet. Igång i flera timmar med paus i mitten. Hade inte käk med mig, för jag hade inte väntat mig jag skulle bli kvar efter lunch. Men hade med mig ett paket grädde.. och väntade tills köksalkoven var tom, hällde kaffemuggen typ halv med grädde och fyllde på med hett starkt mocca. Inte riktigt fettkaffe, några kh - men endel fett..

Fortsatte jobba och kom hem vid 4-tiden. Lite hungrig på ett skön-normalt sätt, men lugnt. Käkade - och inget mer med det.

Hur kommer det sig att jag har slutat kollapsa när jag äter mindre?? Jag äter inte jättelite, ska ju dra i mig ett mål till i afton t ex och igår blev det också tre mål näringstätt, men förut hade jag rasat ihop på motsvarande mängd. Visst blir jag trött-mosig, men när jag vilat och käkar så piggnar jag till igen. Och jag verkar gå ner i vikt fortsatt.. inte bara de två första.

Just nu tycks min kropp fatta det där med 'energi finns tillgänglig på lager -- använd det'.  Som den inte har fattat på ett antal år. Som om den plötsligt 'tänkte' "Mäh, jag får ju faktiskt low carb-näringstätt käk - no problem då!"

Why? Varför nu? Min kaisakavatska ätmodell 4:3 med ätfönster har jag ju inte ens kommit igång med, inte systematiskt.

Jag är ju som vanligt för tidigt ute med funderandet. Det är kanske väldigt tillfälligt, det hela. Men ändå.. 'Väckte' hyperstressen på sistone upp mig ur någon dysfunktionsdvala? Så något 'hoppade rätt'? Är det D-vitaminet som läker ut nåt, var bristen så allvarlig??

Eller vad i hela friden??

Tja.. retoriska frågor. Ingen vet och allra minst jag själv. Men jag undrar verkligen vad som pågår. Fortsätter detta så betyder det ljusning på garderobsfronten kan jag säga.. Byxor på lager. Cool

Men visst ringer varningsklockor. Jag är jättetrött ibland och fortfarande lite stressad. Stressen är inte likadan som tidigare.. det finns mer av flow nu, det går ju så jäddra bra med typ det mesta, och då GER det energi. Men tar. Får tagga ner nu - och se tiden an.


Anmäl
2013-10-04 06:29 #101 av: Kajak11

Du är i färd med att uppleva fastens lycksagligheter...bättre energin. Och det resulterer i vikttab. Grattis!

Anmäl
2013-10-04 07:41 #102 av: Orakletidelfi

Grattis, det går utför med dig! Skämtar jag går ner kanske 300 gram i veckan nu när jag kör 5:2, liiite väl segt kanske... jag väger drygt 10 kilo mer än du. Om jag nu minns din vikt, skrollade lite upp och ner men hittade inte... 

Anmäl
2013-10-04 08:37 #103 av: kaisakavat

Kajak - Hade ju kunnat vara en förklaring.. ifall jag hade fastat. Men det gör jag ju inte, har inte kommit igång med det. Glad

Den 'ökade energin' (frånvaron av kollapser) hade jag rätt länge innan jag började fundera på fasta-grejen.

Oraklet - Det sägs ju vara glatt när/där det går utför.. Hoppas du  mår bra i 'halkan'. Skrattar

I #99 skrev jag att jag står på 79 blankt. Det är ju på nya vågen - och skulle motsvara typ 77-nånting på den gamla. (Har lite svårt att synka om min hjärna än, med nya vågen.. 77 låter mycket mindre än 79 dessutom.. Skämtar

Jag är inte säker på att min viktnedgång beror på bra skäl. Om det är stressen så är det ju egentligen ett dåligt skäl. Men men..

* *

Har sovit risigt inatt. Det är lite av en prövningarnas tid..

Ongens bil, som vi tullade för en vecka sen, har gått hur bra som helst utan problem hittills. Men plötsligt nu - när man gasar så hörs ett tydligt missljud.. med styrka som följer graden av gasning. GAAAAH!!! 

Stressen i taket igen. Törs jag köra den alls, eller är det nåt allvarligt? Måste försöka få ett utlåtande av någon som vet lite mer om motorer. Sonen trodde inte det var panik, men han är inte säker. Och bilskrället som ska id- och inregistreringsbesiktas. I Luleå, fem mil enkel väg. Som tur är har jag inte beställt tid än.

Sen slutade plötsligt min spis och ugn fungera. Stod och brynte fläskstek och hade ägg på uppkok - och så bara dog den. Säkringen såg ok ut.. och där stod jag och kände hur uppgivenhetskänslorna bara sköljde genom mig.. Och vad tysan göra med maten - förstörd?!?! Men bytte säkringen ändå  på prov - och då gick fanskapet igång så snällt.

Puh.

Mycket nu.. 

Anmäl
2013-10-04 08:50 #104 av: Orakletidelfi

ja just det ja, ja drygt 10...  3-4 kilo mer då beroende på vågar och annat. 

Är det inte det ena så är det det andra!

Tur att det bara var säkringen vad gäller spisen iallfall! Nu ska jag sätta på (öh... jaja) en fläsklägg!

Anmäl
2013-10-04 09:00 #105 av: kaisakavat

Vi får fortsätta på vår väg utför. 

Ha så roligt med fläskläggen.  Skämtar


Anmäl
2013-10-04 19:07 #106 av: kaisakavat

En dag i aktivitetens tecken. Fixat ett flertal petiga energitjuviga ärenden, handlat och lagat massor med mat. Köpt nytt skal till min Ajfån som blev jättestilig. ;) 

Städat hela lägenheten (som ju är liten), inklusive torka golv och vädra+damma sängkläder. Härligt när det är rent.

Haft en hyfsat bilkunnig kompis att lyssna på missljudet i bilen, varpå bilen naturligtvis vägrade göra missljud just då.. Surprise! Men efter diverse forskning konstaterades att det nog bara är en rem som behöver sträckas. Mest troligt. Hoppas det stämmer.. höll på att börja lipa av lättnad. Kompisen sa att bilar är allierade med den som hittat på 'lagen om alltings konstanta jävlighet'. Inte alls säkert att den ska gå sönder, huvudsaken är att jag oroar mig. Kämpar

Hehe.. När ska jag lära mig att 'lukta på basilikan'..? Oskyldig

Ätardag också. För säkerhetsskull, så jag inte hamnar i kollaps.

Frukost: Kokta ägg med majjo. Bra sorts fet korv i hyfsat stor mängd. Kaffe med smör och grädde

Lunch-middags-långtidsmåltid: Kycklinggryta på lårfilé och cf, paprika och tomat. Smöööör i massor. Fläskstek som smäääääälter i munnen, jag bredde dijon på skivorna och rullade ihop. Ugnsgratinerade stora champinjoner med vitlökshack och västerbottensost som tillbehör, en utvikning ifrån Hemavanmiddagen (vitlöken).

Matade i bilkollande kompisen middag också - han utstötte diverse njutningsläten under ätandet. Trevligt. Glad

Behövde nog käket. Känner mig styrkt.

Anmäl
2013-10-07 12:14 #107 av: kaisakavat

Kunskap är min väg ur stressträsket.. märker jag. Och det är välan bra, men man riskerar ju att bli en total kontrollfreak. Är kontrollfreakar ångestdrivna? Skulle tro det.. utan att vara ens i närheten av ngn expert i frågan.. men känner att det hänger ihop för mig. 

Och det låter inget vidare. Om det hjälpte mig i kaoset nyligen att bli 'expert' på olika saker, petnoga-expert, så ok. Men jag MÅSTE se till att tagga ner!! Är fortfarande i ett läge där stresspåslaget inte motsvarar de verkliga skälen till stress. Uppblossande pengarpanik och en löjligt överdriven oro för dottern och lite alltmöjligt när jag ändå är igång. Knäppskalle!! Lugnar mig själv genom en sorts ritual; kollar igenom papper.. räknar lite.. Konstaterar att det kommer gå bra. Jättebra! 

Tills nästa panikomgång..

Asså - Det här är inte alls likt mig. Stresskänslig har jag varit sen jag blev sjuk, men inte alls sådan ångest. Det är ju helprilligt!! Måste hitta en väg att tagga ner. Slappna av. Färdig med knäpperiet! 

What to do??

Piller är inte min grej. Har inte tagit fler sömnpiller det här måste lösas den friska vägen, inte 'huvudet-i-sanden-vägen'. Ångestdämpande - njae.. Det handlar ju om att hitta tillbaka till mig själv - vore väl f**n om det inte skulle gå utan piller. Gå bättre utan piller.. 

Mindfulness.. hjälper bara för stunden, än inte bestående. Och definitivt inte alltid. Min hjärna överlistar.. eller tja.. hjärnan har ju fel, men ger sig inte.

Sååå.. Ut i naturen - vilken fantastisk höst!! Vänner!! Finns väldigt mycket som är fint och roligt - lyft upp det, kaisakavat! 

Fantastisk musik, brillianta musiker, skiftningarna, helheten.. 

Sun, come shine my way

May healing waters bury all my pain
Wind, carry me home
The fabric of reality is tearing apart
The piece of me that died
Will return
To live again

And at last the time has come
To unite again as one
To the power of the Earth I'm calling
Crossing bridges in the sky
On a journey to renew my life
Shaman take my hand

(Dream Theater, Bridges in the sky)

Anmäl
2013-10-07 20:51 #108 av: Kajak11


Vackert vy! Och du måste gå ut i naturen. Hitta kroppen igen. Det finns bara en väg ur huvudet och det är in i kroppen...alltså promener:- mer:-)

Annars meditation:-)

Hösten är fin...

Ja, jag hade huvudvärk hela dagen grundet ett elände av varma och inget aircondition (värmflukt) på jobbet i dag. Ingen vits att sitta med tunga sakor hela dagen. Det blev ochså mycet stressande.

Måde bättre da jag lämnede kontoret. Vet inte vad dom hade gjort vid varmanlägget där. Det var tur, trode jag var helt galen i mit huvud.

Inget piller om man kan lade bli. Om inte det kan vara annorlunde.

Nytt föredrag på onsdag, men det är ju skoj, det.

Trevlig natt.

Anmäl
2013-10-12 13:37 #109 av: kaisakavat

Hej å hå!

Kajak - Hoppas det går bra med allt. Föredragen t ex. Och att ni fått tillbaka luft på ditt jobb. Det är jobbigt med värme och dålig luft.

*

Jag har tänkt mycket på naturen. Och ser mig omkring när jag är ute, så jag lägger märke till allt det vackra. Men det har inte blivit några skogspromenader än - haft rätt mkt annat att fokusera på.

Men nu lugnar det ner sig alltmer. Allt eftersom. Inatt har jag sovit 11 timmar utan att vakna och utan skumma drömmar. Skönt.

Dotter på väg till USA. Hon har gjort ett långpass på nya jobbet och är glad, för där är trevligt och väl fungerande arbetsmässigt. Rolig meny med diverse smaskigt special. Det har också ramlat in flera SMS från andra restauranger som hört hon är back in town och som försöker sno henne. Erbjuder chefskockjobb och vice chefskockjobb. Roligt för henne. Det är stor brist på bra kockar, uppenbarligen. Återstår hitta lägenhet, men det kommer lösa sig.

Bilen - Ärendet handläggs just nu på Transportstyrelsen, som ska ok:a alla papper vi skickat in. Brukar ta några dagar, så snart. Sen inregistreringsbesiktning och sen förhoppningsvis klart. Vi får de svenska skyltarna och tjoflöjt. Kan förstås bli nåt fix när den kontrollbesiktas, men det borde inte bli nåt dyrare - vi pysslar om den för fullt i dagarna. Till låg kostnad hittills.

Jag och mig - hm.. ja, ego.. Skämtar

Vägde mig i morse. Min NYA våg står alltså på spik 78. Motsvarar drygt 76 på gamla vågen. Så lite har jag inte vägt sedan jag kom från Marocko för några år sen.. Det fortsätter alltså gå neråt, som jag misstänkt. Kläder som sitter allt bättre.. alternativt sitter allt lösare.. Tur mina nyligen sydda alster lätt går att förminska.

Och jag har inte ens ätit strikt, fuskat med lite strunt tom. Än mindre brytt mig om de där ät- och fastefönstren a la kaisakavat. Bara käkar tre mål mat per dag som tidigare. Kaffe med grädde, som tidigare. Möjligen lite mindre kaffe totalt sett, och mer vatten sedan jag ärvde sonens Soda Streamer. Vatten som jag preppar med lite mineralsalt.

Men inget småätande. Hade lite tendenser en dag, och blev arg på mig själv. Rejäla måltider och sen: glöm käket emellan dem.

Fortsatt d-vitaminboost. Tänker faktiskt ta lite större dos än jag gjort, efter att ha läst lite om d-vit och skk-skrutt. 

Anmäl
2013-10-12 13:43 #110 av: kaisakavat

Sedan dottern åkte har jag omvandlat gästsängen (IKEA hopfällbar, ska egentligen ut i förrådet) till divan. Många kuddar i huvudänden och en rejäl en under knäna. Där kan man se på TV, läsa, surfa på nätet i mycket bekväm ställning. Det är egentligen för trångt här för den, men tror tysan jag behåller den så ett tag. Skrattar

Där satt jag igår kväll, med fleesefilt om axlarna och såg Zlatan och Co - efter diverser 'ute-och-cykling' i försvaret i första halvlek - klå Österrike och bli klara för VM i Brazilien nästa år. Ljuvligt!!! Och konstaterar att jag har dålig förmåga till 'delay of gratification', för trots att det var smart av Z att ta gult kort och bli avstängd mot Tyskland - betydelselös match just nu - och därmed bli helt utan prick, inför play off (de samlar korten två och två - efter två gula kort blir det en match avstängning) så surnade jag rejält iför att inte få se honom spela till veckan. Det är ju uppehåll i alla ligorna under VM-kvalveckorna. Jag svälter (kanske därför jag går ner i vikt förresten..) och lider av svår abstinens!!!

Å andra sidan gjorde Xavi mål för Spanien mot Vitryssland - och humöret åkte upp en bit igen. 

Sån är jag när det handlar om fotboll.. åtminstone när det handlar om fotboll.. Yrar

Anmäl
2013-10-12 20:17 #111 av: maria6

Haha, tänkte pá dig när Xavi prickade in 1-0Skrattar


Anmäl
2013-10-12 20:26 #112 av: kaisakavat

Haha!! Jamen, där ser man. Tack för det, söta du!Skrattar

Anmäl
2013-10-13 20:19 #113 av: Kajak11


Tackar. Ja fick luft igen:-) men har varit en surring, alltså, humöret...kanske lite för trot ibland, vet inte.

Men det gick mycket bra med föredraget och dom gav pengar till föremålet, det var bra. Det tok 3 timmar att åke från Nordsjälland och hem på orten utanför Malmö. Det vill säga att jag var hemma kl. 0.30 ca och fick stiga upp torsdag morgon kl. 5.45.....uakk. Var verkligen trött då men kunde inte ta ledigt. Det gir ju mycket skoj för mig dom föredrag, och det var ochså bra mat innan.

I går på liten möte och städning på "våran" secondhand affär i Köpenhamn....var verkligen trött då det blev mycket lyftande, men annars bra efter lång sömn i dag. Städning hemma och sen en löprunda, och den gick bra! Bra med fotballsmatch. Och sedan är det höst, men här regn i dag och åska! Får flytta till Nordsverige! Har ni inte ordentlig väder året om? Vinter när det skall vara vinter och sommar när det borde vara sommer:-)

 

Trevligt med din nya vikt i tall

Anmäl
2013-10-14 10:41 #114 av: kaisakavat

Lite väl kort natt där, kajak.. zzzzzz... Somnar Men du gör bra och trevliga saker, fint. Glad

Sant att häruppe blir årstiderna tydliga. Sommar vinter höst och vår. Enda kruxet enligt mig, är att vintern är så mörk så länge. När det gäller mörkret kunde man ta bort två månader typ..

Detta året har varit helt konstigt. Så långa sommar vi har haft, den började ju redan i maj egentligen. Tidigt fint. Sommaren var också fin, inte många dagar med dåligt väder - och på det en lång varm höst.

Man undrar hur vintern blir. Den känns långt borta, men alla vi vet att vilken dag som helst har vi ett par dm snö. Torsdag skulle visst snön komma, sa nån.. Idag är det strålande sol, aningen mindre varmt, men ändå 5-6 plus och i min rabatt blommar fortfarande lila och gula lupiner, samt blå näva. Helknäppt! SolGlad

* *

Igår köpte jag 2,2 kilo färska kycklinglårfileer för en hundring. Två dagar kvar på datumet. Absolut godaste kycklingköttet - blev två stora kycklinggrytor, en med cf och en med kokosmjölk. Olika kryddning - cf-grytan med min standardbas; dijon, vitlök, mm.. kokosmjölkgrytan med koriander, citron, chilli, ingefära.. 3/4 av det hela åkte i frysen i 3-4-portionsbyttor. 

Har också några stekta karréskivor i kylen och en stor bit högrev i frysen. Rik. 

Brysselkål, tomat, babyspenat, lök som tillbehör när jag käkar. 

Igår åt jag en knäckemacka med en massa ost. Ett sorts test. Det var inte så gott som jag mindes det, men skyller det delvis på mitt icke-ok smaksinne. Det känns bedövat.. Men lite gott var det. Fick förstås lite lätta känningar i magen, som gör att det INTE är värt nöjet med knäckebröd återkommande. Får bli väl spridda urspårningar isåfall, om alls.

* *

Måndag och fortsatt ofrivilligt ledig från arbetsträningen. Bra och inte bra samtidigt. Har sovit ikapp. 

Har iofs mycket att göra fortfarande.. Ska snabbstäda ur två bilar och spola av McBettan utvändigt. Fylla i en hopplös blankett.. ett par fält där jag inte fattar vad de menar. Ju fortare jag fyller i den och skickar in, desto fortare går pappersexercisen och arbetsträningen kan återupptas. So get on with it!! Varför ryms jag aldrig i blanketter??

Anmäl
2013-10-15 21:05 #115 av: Kajak11

Tack.

Ja, somnade en timma på soffan i går kväll....det var all den standing lördag och söndag.

Det verkar att vara bra mat du har gjort, och fint med höst aktiviteter...har verkligen inte tid att jobba... var til tandläkaren i dag och sedan köpe nya löpskor, det trängtes..men nu får man lite mer lust på mat i kulden, men skall försöka att inte äta innan kvällsmaten.  Gör LCHF tekakor, 6 stycken som jag har kvar en vecka nästan. Dom är bra. Tack för din recept förslag.

Ja, sambon prater mycket om Nordsverige, att dom behövar arbetskraft och ett år i Ljusdal gav ham nog smak för mer. Han trivdes i mörket ochså men jag vet inte.....du har rätt...men snö och fin natur....och inte slask i söder....men vi får se...oavsett längter vi mot fjällen mot höst (fjällturer) och när vintern kommer, längdåkning:-) Men nu skall det nog bli lite kallt till helgen, och då blir det stugan:-)

Försökar att sätte i gang med lite akvarelmålning då.......

Har du ledigt från jobbet?


 

Anmäl
2013-10-16 14:28 #116 av: kaisakavat

Ljusdal.. är nog lite mildare än Norrbotten. Kan vara ett fint med ett mellanting - man behöver inte bosätta sig på Kebnekaises topp.. eller i något riktigt kallhål. Vuoggatjålme tror jag är ett sånt känt kallhål - Sveriges lägsta upmätta temperatur, tror jag- akta er för det. Skrattar

Men det låter fint att ni uppskattar växlingarna, även vintern alltså. Mörkrets makt får vi mota bort med stearinljus, goa filtar, elektriskt ljus, elementvärme och människokärlek.

En annan sak med 'klimatet' här uppe, är att vintervädret sällan är sådär rå-blåsigt som kring kusterna i södra Sverige. Men igår blåste det urk - jag hade ont överallt hela dagen - och helt kokoo i huvet.

Bättre idag.


Anmäl
2013-10-16 21:23 #117 av: Kajak11


Du har rätt! Samma i Köpenhamn. Har en kusin i Oslo som blev mycket förundrat då hon frös på ett visit i staden på hösten. Det var så råkallt.

Den blöta kalla vind eller det regniga vädret...så är det inte på Oslo kanten. Eller i fjället. Tack för tipps om Norrbotten och skildnaden:-)

Ja, blåst är hemskt, det påverkar humöret...på något sätt. Tror det gir mer värk, och tror det är lågtrycket som gör det.

Anmäl
2013-10-16 22:34 #118 av: kaisakavat

Norrbotten är fint också - de kallaste ställena är ofta fina, men det finns 'snällare'. Kusten t ex. Vi har inte sååå kallt. Och kallt är det ju inte hela vintern, bara tillfälliga köldknäppar och annars ofta 5-10-15 minus. Vilket jag trivs rätt bra med. 

Norge.. Golfströmmen påverkar ju Norge mycket.. gör det annorlunda. De kan förstås ha riktigt hårt väder vid kust och på fjäll, men annorlunda jmf med 'oss'.

* *

Jag är hungrig. Ätit mycket kyckling senaste dagarna.. Men funkar för jag gör olika varianter av dem. Har några små svenska jättegoda äpplen från syrrans makes släkts koloniträgga i Uppsala. T ex skar jag ett kvarts äpple i tärningar och strödde över kycklingen till serveringen. MUMS!!

Tror det får bli ett kokt ägg så jag somnar utan hunger. Fågel det åxå, men i ofödd form.

Längtar lite till arbetsträningen.

Anmäl
2013-10-17 07:56 #119 av: MimLan

#116 Apropå klimat. När jag var i Jämtland nyligen var det runt 5 grader. Och jag traskade rätt ut i skogen i bara tunn tröja som inte ens hade hellång ärm. Var ute en tre kvart, och tyckte mest att det var kyligt om händerna.

Finns Inte En Chans Att Det Går Här Nere. Ever.

Anmäl
2013-10-17 16:12 #120 av: kaisakavat

Det är stor skillnad. Vad det då är.. luftfuktihet i kombi med annat eller typ.. 

Minns när jag hade boyfriend i Sundbyberg och åkte ner till honom de helger ungarna var hos sin far. Höll på att frysa ihjäl i storstan medan det var fullt tillräcklig mundering för hemmabruk, fast tempen här uppe kunde var kallare.

* *

Road trip i norrbottensskogen idag, tillsammans med kompis som behövde hämta viktigt papper hos i-skogen-boende-bekant. Bara typ 17-18 mil, men hunnit uppleva allt från snöstorm till vårsol och McBettan går som en klocka. Vinterskorna på. Skrattar

Ätit kebabtallrik på Sibylla-krog, hade extremt låga förväntningar och blev - kanske därför - positivt överraskad. Inte var det nån lyxmat precis, men grönsakerna fräscha om än typ smaklösa, dressingen smakade förvånansvärt ren från skit, god och tsatsikiliknande, och kebabköttet smakade riktigt bra. Inga glutamat-vibbar.. hoppas jag har rätt. Riktigt kaffe också, inte nåt skit.

Där ser man.

Mina lupiner blommar än.. Gapskrattar

Anmäl
2013-10-17 21:23 #121 av: Kajak11

Kollade hemnet i går till sent:-) der finns mycket till salu...men ja drömmar. ..vilket fint kort med lupiner och snö!!! Otroligt att det finns lupiner nu. Rallarroser finns nog på Söderåsen..men annars är det 10 grader nu. Blött väder i söder.och grått. Fina löv änn. Och en helg i stugan. Målning av akvarell och läsande och vedugn. Najs.

Anmäl
2013-10-19 14:34 #122 av: kaisakavat

Hemnet.. farligt. Man kan få för sig att köpa hus. Skämtar

Ert stugliv låter jättefint!

* *
Min hjärna tänker på smörgåstårta. Möjligen vill den berätta att den är leds på kyckling. Den tänker mer specifikt bl a på att de där tekakorna skulle bli extraordinärt svingoda och funktionella bottnar.

Så.. om man gör kycklingleverpastej. Och tekakebottnar.. Kokar ägg, gör en legym-typ-sallad, köper hem skinka och salami och gurka och tomat.. diverse mums till fyllning och dekoration. Tänk..

Nu är det ju inte så att en smörgåstårta blir till av att man tänker på den, men men..

Anmäl
2013-10-19 17:48 #123 av: Kajak11

Oj vad bra. Smörgåstårta med rekor ochså bra.
Ja hemnet är jättefarlig. Hur ser det ut med jobb i Norr och Västerbotten tror du? Ja stugan är fin men inget fjäll här:-) vi har promenerad långs söen då vattenstånden har gått mycket ner grundet inget regn och alltså inte mycket snö före vintern. Våran sö använns som dricksvatten för Skåne så det är nog inte hellt bra.
Jag fick förresten en nybakt bulla av närmaste granne. ..en kanel och socker sneckor bulla...ij bara smakt och aldeles för sött. Ja har sakt att jag inte äter mjöl länger men svårt att förstå för en nästan vegetar som äter bröd...socker kakor och äter kolhydrater i lass. Vi har inte diskuterat LCHF annars. Hun tror på fikabröd:♥

Anmäl
2013-10-19 23:21 #124 av: obstitant

När jag dagdrömmer på Hemnet har jag alltid just vunnit 200 miljoner på Lotto, så jag brukar köpa det största finaste hus med sjötomt som jag hittar, sen riva lite väggar, göra nytt badrum, slå ihop mindre rum, göra om ett halvt våningsplan till en gigantisk walk-in closet och sätta in en jacuzzi eller fem.

Frågor på det?

Anmäl
2013-10-20 00:31 #125 av: kaisakavat

kajak - Jag har lite dålig koll på huruvida det finns jobb. Men det beror säkert mycket på vilket jobb man är ute efter och vilken bakgrund man har. Vilka meriter. 

Generellt sett är det förstås inte lätt. Många sökande för varje jobb. HÄr vid kusten finns det fler jobb, men också fler som söker. I inlandskommunerna - där fjällen finns - är kommunerna små och jobben färre. Å andra sidan kan företag och offentlig sektor ha svårt att rekrytera rätt person, just för att där bor för få, eller kanske snarare att rätt kompetens saknas.

Här t ex kan man se de utannonserade i Norrbotten just nu. Vilka branscher som rekryterar mest. Typ.

obstitant - OK. Blir det nåt gästrum? Walk-in skafferi?Förlägen


Anmäl
2013-10-20 10:38 #126 av: Kajak11

#124..he he. Ja förstår. Jag vill gärna ha söutsikt och fjäll:-) men annars skog. Har kollat olikt men vi vill gärna ett gammalt hus med skog. Jobb är jag fleksibel. Har dansk lärare utbildning och erfarenhet inom kontor.
Tack för bra tipp Kaisakavat! Skall kolla. Trevlig söndag.

Anmäl
2013-10-21 08:37 #127 av: obstitant

#125 Ett? Flera gästrum, med eget badrum såklart. Skafferi hade jag inte tänkt på, men det går säkert att bygga till om det inte finns!

Anmäl
2013-10-21 11:07 #128 av: Orakletidelfi

Varför inte bygga nytt med alla önskemål inplanerade från början? 200 mille bör räcka mer än väl! Då kan man (i princip) få det läge man vill också!Tummen upp

Anmäl
2013-10-21 11:15 #129 av: kaisakavat

#127 Puh! Tänkte väl.. Glad

#126 Om ni är intresserade av skogsfastigheter - med vidhängande bostadshus :) - så är det kanske inte alla som annonseras ut via vanliga husmäklarfirmor. Endel kan dyka upp i särskilda tidningsannonser.. typ via juridiska ombud tror jag.. Om det är dödsbon eller konkurser eller nåt. Vet inte riktigt, men det är nog olika. Om de annonseras på nätet vet jag inte heller. 

Inte mycket jag vet.. Galen

* *
Igår var det möte med lokala bankföreningen. Vår ordförande har nyligen bara gått och dött, i en bilolycka. Så konstigt allt blir.. Vi satt med tänt ljus och pratade både om honom och om oss och om relationer och kommunikation - och om föreningen.

Innan jag åkte dit, så tänkte jag att det är lätt en sån här gång att vi hamnar i nåt sorts handlingsförlamat vaccuum.. men att jag inte vill det. Det är ett bra gäng, en bra och viktig tanke bakom verksamheten, inte ska vi sätta oss i ett hörn och deppa. Istället kan vi i sann Keynesiansk anda gasa oss ur krisen. Så jag föreslog att mig själv får åka på JAK-skola i Skövde i november, den utbildning jag skrev om ifjor vid den här tiden och som jag bedömde alldeles för jobbig då. Som jag tror mig orka med bättre i år. Vääääldigt intressanta seminarier! Och JAK centralt betalar allt. 

Och genast hakade en av de andra på - jättetrevlig kvinna. Vi blir två som åker - per tåg - och via Stockholm hem, troligen. Om JAK godtar 'omvägen' i tid och geografi.

Genast blev allt roligare.

* *

Bakat fröknäcke enligt recept i #3 i den här tråden. Det blev verkligen superbra!!!

Min viktkurva ser ut som Alperna.. Upp, ner, upp, ner.. 

Bryr mig inte just nu, tror jag.

Anmäl
2013-10-21 11:58 #130 av: kaisakavat

Fortfarande inte ett ljud från FK. Alltså fortsatt ingen arbetsträning.. Arg

Fortfarande inte ett ljud från Transportstyrelsen - hur sega är de?? Lovar 1 veckas handläggningstid och nu har det gått två. Otålig. Vill åka och inregistreringsbesikta plåthögen nån gång!! För att sen få in den på verkstan och installera motorvärmare - INNAN NÄSTA ISTID helst.

Edit: Och där kom posten - med godkännandet från Transportstyrelsen. All seghet förlåten! Inregbesiktning/ursprungskontroll bokad nästa torsdag. Skrattar

I väntan på att få hoppa i de ovan nämnda 'jobbskaklorna' så virkar jag på en filt till systerdottern - som råkar gilla rosa.. Och jo, det tar sig.. Sexton rutor kvar, tror jag. Sen ska de virkas ihop och hela filten kantas. Det är kul - lite av upplopp nu. 

Anmäl
2013-10-21 12:06 #131 av: kaisakavat

Ujuj..

Kollade just veckans matsedel på Axevalla folkhögskola, där kursen i november kommer hållas och där vi ska bo.. 

Jag får magknip av att läsa - vad tycker ni?? 

Vissa måltider är bra, men andra..

Anmäl
2013-10-21 12:27 #132 av: Orakletidelfi

Ujuj ja det var inte mycket som passar en LCHF:are där... chili sin carne... hmmmmm  stekt fisk--- förmodligen panerad--- ja hoppas de har en hyfsad salladsbuffe iallafall! 

Anmäl
2013-10-21 20:48 #133 av: Kajak11

Alltså vad är detta med inget arbetsträning nu, Kasisakavat, något jag inte fick med från tidigare.

Så tråkigt med ördförande, och ja, man får lite tankor.

Ja till Folhögskolens kurs, men nej till maten i stort sett, kolhydrater i högar: Kan man ha egen mat med, ägg och annat? Fisken är bra men...det ser svårt ut med maten. Någon lössning får det gå med, dom skall bara koka ägg och göra en bra salladbuffet och så får det vara sås och mayo, och kanske lite mer vanligt kött.

Tack för tipps. Ja skogsfastigheter i lokala tidningar är nog svårt för os att kolla, men dom är tröga på majls. Vi har upplevt att några först svarer när fastigheten är solgt. Det har vi provat förut....men vi kollar lite ibland.

Ja, jag vet några millioner kan lösa drömmar och huse:-)

 

 

Anmäl
2013-10-22 12:12 #134 av: kaisakavat

kajak - Om arbetsträningen, det är uppehåll. Beror på att Försäkringskassan håller på och 'tar beslut', skriver papper om mig - och innan besluten är klart (att jag ska vara sjukskriven och gå på rehabpenning inte sjukpenning, samt ingå i rehabprogram) så får jag inte arbetsträna. Av försäkringsskäl, ifall 'det händer nåt' på arbetsplatsen.

Suck!

Och jag som längtar efter att saker ska hända, på arbetsplatsen.. HÖHÖ.. Skrattar.. men det är kanske inte det jag försäkras emot..

Om käket på fhsk under kursen. Vi kommer ju vara där under helgen - och på helgen verkar menyn en aning bättre. Vad vi kommer få till frukost vette 17 - men då borde det gå att få ihop nåt. Ägg, pålägg.. förhoppningsvis smör.. Och då får jag väl langa in ordentligt.

Det finns en ruta för 'kostönskemål' i anmälningsformuläret på internet. Jag skuttade till av glädje, men sen funkade inte den rutan. Det jag skrev kom inte med. Men det betyder ändå att man kan HA önskemål. 
Så det ordnar sig.

* *

I afton: Champions League, gruppspel AC Milan vs. FC Barcelona

Jag är nervis. I våras höll det på att gå åt fanders i slutspelet mot Milan, men Barca tog det på uppstuds i returen på Camp Nou. Och Barcas ny tränare har varvat spelarna bättre, så enskilt är de piggare och laget 'mår bättre'. Hoppas hursomhelst få se storspel från båda håll - jämn bra match är alltid roligare.

Lite prydnad i tråden (alternativ till Lupinerna härute, som faktiskt har svimmat av för säsongen)..

Anmäl
2013-10-26 16:06 #135 av: kaisakavat

Jag bakar! Vilket totalt skitjobb det är att baka. Jag menar..:

Det skräpar och jag kladdar ner och så blir det ett BERG med disk. BLÄÄÄÄÄ!! Har ju inte precis världens största kök, eller diskmaskin. Är inte heller slavägare (överväger just nu..).. Ugnen i min spis är typ hopplös, gräddar knappt ovanifrån alls..

Fler aber.. Mina parenteser hälsade på igår, och mamma ville diska efter middan. Hon håller nämligen jämt på att frysa ihjäl (kolhydratskonserverad) och blir varm av att diska. Och då min mamma 'diskar', har det till följd att TYP INGENTING i hela köket är på den plats den varit innan.. 

LETA GREJJER!!! Ofta i kritiska moment.. stå med uppochnervänd smetbunke och inte hitta nån av sina tre slickepotter.. Har fem saxar - alla som bortblåsta! Med mera.

Men TACK för hjälpen, snälla mamma! Skrattar

Fikat är till imorgon då vi har kursdag här i stan, JAK Medlemsbank grundutbildning. Räntefri, hållbar ekonomi enligt vårt koncept.

Jag bjuder på två olika sorts 'fikan':

1. Äppelkaka med kanel, i grunden ett vanligt sockerkaksrecept som jag halverat sockermängden i men som ändå är så söt att tungan och bukspottkörteln får SPADER. Insulinflöde som lava-askafloden vid matchen Vesuvius vs Pompeji..

Men folk hörs ju äta sånt. Tyst 

2. Kokoskaka a la australiskt recept i denna tråd. Står i ugnen, strax klar. Man får ju faktiskt ta chansen och.. vägleda mänschor.. när man kan. De får ju välja.. och kommer troligen inte kunna låta bli att smaka.. 

Höhö.. 

Och DÄR ringer äggklockan - kokoskakan är visst klar! 

(hm.. försiktig test när det gäller att få ut den ur formen.. visar risk för att den inte vill släppa. Får stå en stund.. blottnar kanske lös..)

Och SUCK, nu börjar min tvättstugetid.. när jag faktiskt behöver vila. *gnällspik, gnällspik, gnällspik*

Men om TVÅ timmar - då äre fotboll!! Tummen upp

Anmäl
2013-10-26 16:18 #136 av: kaisakavat

Kokoskakan..

Läxa lärd: Använd springform, den gick sönder. Tvärs av plus smul.. 

Övrigt: Den är RUSKIGT GOD! Skrattar *tjuvsmakare av tras-smulor*

Anmäl
2013-10-26 17:37 #137 av: Kajak11

Oj, hann inte svara, men jag fick läst att du väntar på svar från Försäkringskassan....hoppas det snart kommar. Ja det blir bra med posititivt svar......

Annars ser det mycket trevligt ud med din kaka! Kokoskaka? Ser fint ud! Använder du suckrin i kakan? Spännande med möte i morgon?

Jag har inte bakt sedan LCHF tekakar - för 14 dagar sedan.

Men det har varit lite mycket på gång och tyvärr lite olikt alvarliga undersökelser i bekanntskapskredsen, så har inte suttit mycket vid datorn än kortvarigt denna vecka.

I går kväll fest på arbetet; tapas och rött vin- hu ha......det var nog för mycket vin, och lite starkt med korven, magen var inte nöjd då jag kom hem. Nej, jag tåler det nog inte mer. Men inte mycket sött, alltså inte sockermage eller mjölmage. Men alltså vinPartajar ups.

Sidsta föredrag på torsdag denna gång. Jag förtsätter med att akvarellmåla i morgen, inte i dag:-)  Trevlig kväll.

Anmäl
2013-10-28 17:21 #138 av: kaisakavat

Änglar finns! Alltså den mänskliga på-jorden-sortens änglar. Den andra sorten vet jag inte säkert..

Idag kom en gammal kompis/bekant förbi. Hon och jag har samma figur bortsett från att hon är ordentligt längre än jag och har blivit rundare med åren. Så hon har rensat garderoben - en halv säck kläder hade hon med sig! Olika typer av plagg, bas och lite roligare. Finare kvalitet än jag är van vid.

Prova och filosofera. Alla kan jag inte ha, ska skicka vidare, men: 

Byxor olika typer (de flesta sommar-). Kan justeras för min hopplösa figur.. Sy om igen, men vissa tror jag kommer vara värda slitet.

Annars.. Ett par svarta stretchjeans (och ett par vita) är bara att ta på sig - sitter skönt, perfekta t ex på jobbet. En svart tunn, mjuk 'täckväst'  för innebruk, ett par linnen, skjortor, långtröja, tunn linnetunika. 

En kort jeansjacka i originellt utförande med 'järntråd' inuti fållkanterna som gör att man kan forma dem (!). Den har puffärm - MÅSTE BORT, men det är rätt lätt gjort. TUFF. Tummen upp

Och jag som just deppade, den där på-gränsen-till-white-trash-feelingen som jämt följer mig. Vet inte än ifall allt blir trivselplagg-favoriter, men flera har potential. Och alla är fina, bra tyg, stil. 

Mycket fint har hänt mig på sistone. Det värmer skönt inuti. Glad

Men nu måste jag äta. Hur hinna allt!? Skämtar

Anmäl
2013-10-28 18:04 #139 av: Kajak11

Der ser du. Ting och sakor händer:-) trevligt.
Här storm. Sittar inomhus i ett center och vänter på Öresund sbron öppnar senere. Vi får äte här.

Anmäl
2013-11-01 16:36 #140 av: kaisakavat

En hård vecka. Länge sedan jag var så genuint trött. Först trodde jag det var en släng från slarv med maten, men efter flera dagar när det mest tycks bli värre och andra symtom ökar i styrka..

Så..

Konstig i kroppen.. Ont i hela det osympatiska paradox-banala nervsystemet samtidigt. Tryck över tinningarna. Ont i tänderna. Jätteond munblåsa. Krampande benmuskler, armarna darriga. Nåt som liknar histaminreaktioner i huden av beröring/kläder mot kroppen. Inte så mycket dimma i skallen, mer typ totalt motorstopp. 

Vad duktig idag - ställde in ett möte. Jag sk*ter i att det var 'viktigt'. 

Skrapade ihop mig själv, tog bilen förbi FK och dumpade den femtielfte miljardonde blanketten (där en idiot utan tillstånd lyckats felparkera över TVÅ handikapp-p-platser.. WHAT!? - jo jag orkade bli irriterad, gott tecken eller blir det värre då??), vidare till ICA och köpte sticknålar (tänk att man ännu saknar viss size rundsticka..), mörk choklad och ost. Allt som tillbehör till kaffet. 

Mat finns, t o m tillagad. Tur nu. 

Avser att låta hjärnan ha motorstopp bäst den vill. Mössan jag stickar har jag stickat två gånger förut, så det borde gå ändå. Om inte, så blir det kanske kul se vad det råkar bli istället..

Och så lite fotboll. 

Hoppas ni får en kul och fin helg, folket!!!

Buuuuu.. Spöke

Anmäl
2013-11-02 10:37 #141 av: Torparmor

Tycker det låter som du behöver lite PEPP Present kanske lite mer  PEPP Vinkar PEPPSol. Låter som det är nån sorts Flunsa på gång. Du får affirmera att den flyger sin väg Ballong Sköt om dig!

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-11-02 13:02 #142 av: Kajak11

Har vaknat kl. 10.30 i dag.....efter 11 timmars sömn..du är tyvärr inte den enda som har mått eländigt. Men jag tyckar synd om dig. Har en teori om att kraftiga lågtryck får en att må pyton. Om det förstås är lågtryck i Nordsverige...men nu är det helg. Våran storm över...och bra sömn och vila och bra mat gör det. Har fuskat lite med maten torsdag kväll. Men inte ätit mycket mat sedan tisdag. Haft för travlt. Sista föredrag torsdag kväll var bra och mysigt. Kyrkan hade arrangerat. Det blev sang. Lite Allahelgons tekstläsning. Lotteri och fika:-) därför fusket då jag inte kunne lade bli att smaka. Mit medvetna val:-) hoppas du mår bättre snabbt och stickandet blir trevligt ochså. Det är nu vi skall ta vara på verandra. Jag var hos kiropraktorn måndag och onsdag. Bättre nu:♥ det händer att en fel stol gir problem för ryggen....men nu vila i stugan. Kanske mer skvarell måling. Målade flre helg trotts ryggproblem. Trevlig helg.Du behöver den.

Anmäl
2013-11-02 21:15 #143 av: kaisakavat

Torparmor - Tack, snälla, för pepp. Jag behöver pepp förstås, som alla andra. Behöver iofs en ny kropp åxå, men det är svårare uppnått än 'nytt humör' och ny kraft.

Det är inte flunsa, men känns precis som. Mitt ohälsotillstånd sen många år, när det blossar upp känns det precis som så. Men jag känner mig lite bättre idag, tror jag. 

Håller mig till det jag har bestämt, tar det superlugnt. Stickar och glor på menlös TV. Men snart är det säsongsstart för Downton Abbey, ngt bättre TV på G alltså. 

Hoppas du har det fint du åxå. Ballong

Kajak - Mitt mående påverkas av vissa vädertyper - blåst till exempel - men inte av andra.

Du behövde säkert sova, hoppas du känner dig mer utvilad. Gäspar Glad

Hoppas också din rygg blir bra. Är bra.

* *

Allhelgona, jag har tänkt lite på olika personer som gått bort. Bland annat på en tidigare KIF-vän, Flikkan, som var aktiv här för några år sen. Tills hon gick bort. Kände inte henne utanför KIF, men hon saknas. Gör ont, men jag tänker på henne med glädje ändå, och med värme. Fina tjej.


Anmäl
2013-11-02 23:22 #144 av: Kajak11

Tack Kaisakavat för ljuset! Oj ja så tråkigt när man tänker på dom som kunde vara här nu. Ja det blir ju tyvärr några stycken att tänka på ju äldre en blir. Men kanske man får trösta med att dom har satt spor i en och då lever dom ju vidare på ett sätt. Bra att ha satt spor. ..i andras liv ochså.. ja vi får peppa verandre och det hjälper.. har bara slappnat av. Lite gjort men det är okej. Vila i stugan med rolig bok. Mikael BergstrandsDimma över Darjeeling. Lite om Sverige och Indien:-) Men annars gått en runda och kollat om träder står kvar runt om. Stugan mår bra men många träd i skogen..särskilt björk blev drabbat.
Ja tack ryggen mycket bättre men lovade kiropraktorn att inte jobba...eller springa än. AAlltå inte jobba med tunga sakor:-) det är inte så det brukar vara så är lite rastlös:-)
Vila och sömn nog nödvendigt. Det har varit hektisk på jobbet särskilt denna veckan då kollegan hade semester. Härligt att höra om du nu mår bättre. Blåst är otäckt men annars är höstluft ju bra med lite kyla och kanske sol? Hur går det med maten?

Anmäl
2013-11-07 12:50 #145 av: kaisakavat

Jag blir intresserad av den där boken, Dimma över Darjeeling. I förrgår var jag på biblan - och glömde kolla efter den. Men lånade två ljudböcker - andra - tänkte att det kunde ju funka när man stickar och virkar. Ljudböcker har inte funkat tidigare för mig, jag blir rastlös och klarar inte av att koncentrera mig. Men på senare tid tycks det kunna gå. Kanske.

Får kolla efter Dimma över Darjeeling nästa gång.

* *
Jag har spårat ur med käket. Igår stack jag ner på stan för att kolla på Ch L fotboll, och beställde en nacho-tallrik med grillad oxfilé, smältost, gucca, salsa, och nacho-chips. Till det ett glas gott vitt vin. Blev störtled på att alltid snåla.. så det var ett urspårande ekonomiskt också. Det var ju alltså inte meningen att jag skulle käka chipsen, men mitt i allt tvärbestämde jag mig för att det skulle jag visst det!! Dippade dem ibland i medföljande värdelös fusk-gucca troligen full med majsstärkelse och fanskap, för det smakade inte gucca och konsistensen var skum. Synd det inte var bättre kvalla när man nu bestämmer sig för att ge järnet. Men köttet var gott!!! Och vinet och osten och.. chipsen. Skrattar

Slocknade när jag kom hem, fortfarande utan 'men', men vaknade med ONT I HUVUDET!! Pustar

Haha, självförvållat! Och som frukost fortsatt urspårning; Husmans-knäcke-macka med berg av Norrgott och ost! Skrattar

Det är faktiskt också gott!! Undrar varför inte min mage har gjort uppror än. Och varför kroppen - förutom huvet - inte gör ont. Men det kommer säkert. 

Tjoflöjt! Glad

Anmäl
2013-11-07 14:12 #146 av: kaisakavat

Och så bilbestyren.

Har just trafikförsäkrat och ställt på dotterns bil. Bytt skyltar på´n, vilket gick jättebra, en fiffig manick till skyltfäste. 

Så nu är HELA processen klar - bara att köra och va' gla'!! Roligt att fixa, när det funkar. I mitt esse. Imorr'n till verkstad för att få motor- och kupévärmare installerad, för att förutom svensk också bli en riktig norrbottning. Skämtar

* *

Jag borde laga mat. Har kycklingfärs i kylen som jag ämnar blanda med hackad lök, äggula och finhackat rökt renkött (har liten överbliven bit, perfekt för ändamålet) och sen steka små biffar/järpar. Tror på smakkontrasten.

Men har också ett skadat finger (halvinfekterat sår efter ungsrengöring, på bättringsvägen men ej ok) på höger hand som jag inte vill utsätta för gegg med mat.. så jag måste köpa såna där tunna engångsgummihandskar innan. Alltså hoppa ur hemmauniformen, helst kamma sig.. och iväg till affär. Suck.. omväg.. hade ingen lust. Men nödvändigt. Och det kommer bli goa biffar - en s k 'morot'.. motiverar. DreglarGlad

Anmäl
2013-11-07 14:19 #147 av: kaisakavat

Och ännu en sak: Ikväll pratar Ann Fernholm om Ett sötare blod här i stan, på Krokodil kulturcafé

VILKET JAG MISSAR på grund av ett j*vla möte. Varför måste möten krocka hela tiden!!?? Arg

Anmäl
2013-11-07 20:02 #148 av: Kajak11

Ha, ha en bil som blir norrbottning.

Ja vi har kollat hemnet och får nog drömma än....

Aj så manga ting på gang. Det var trevligt med ditt kött och nachos kväll Skrattar, ja ibland får man alltså prova:-) gå "all in" och sen..

Och ta huvudvärket efteråt.......Somnar

Men men du klarer det fint. Renkött och kycklingfärs låter som mycket spännande kombination

Jag äter för mycket och magen är inte så hellt bra. Men det blir i regelen för mycket mat på kvällen. Äter inte frukost, inte hungrig så tidigt.

Jag har inte hunnit läsa boken färdig men rolig och trevligt läsande och mycket optimism. Du fär läsa den, tycker den är värd det.

Ja, det var otur att du inte kunde lyssna på Ann Fernholm, som verkar vara mycket bra. Men möten och annat har det med att krocka...svårt.

Så är det så mycket man vill och hinnar med om. Rygg mår batter nu så träning börjar lite lagom nu.  Det var aldeles för stressigt fore vecka. Nu är det läggdags lagom, alltså så det blir 7 timmar sömn...kanske:-)

Hoppas det blir bra med fingret ochså??

 

Anmäl
2013-11-10 01:47 #149 av: kaisakavat

Just nu är jag lite ilsk.. och lite road samtidigt. Med posten igår fick jag papper om kursen jag tänkt åka på senare i november och kombinera med Stockholm då jag får resan betald. Vet ni vad det står om kost?? Jo, följande:

"Under helgen serveras i första hand vegetarisk mat. Önskar du pga medicinska skäl annan kost så hör av dig före 16 november till.."

Allvarligt. Får lust att bojkotta hela skiten och lägga ner mitt ideella arbete i föreningen. Samtidigt får jag små skrattanfall - 'av medicinska skäl'.. Ujuj. Men kanske är det en överreaktion..

Det handlar om JAK Medlemsbank och den officiella verksamhetsidén gillar jag till fullo, den om ränte- och inflationsfri ekonomi, etc. Sen jag gick med och blev aktiv har jag anat rörelser inom rörelsen.. lite inslag av foliehatt mm. Jag har tänkt att det är ok så länge det inte dominerar, bara själva banken är seriös och professionell. 

Men så poppar detta upp, och nej, jag blir inte jätteförvånad. Kanske är inte vegetarianism exempel på 'foliehattar' direkt, men jag är besviken. "I första hand vegetarisk mat." Alltså ett sorts ideal. En inofficiell policy. Why!!?

Vad gör jag? 

Visst kan jag åka på kursen och begära animalisk mat som tillägg till grönsakerna. Men jag VÄGRAR ange det som 'medicinska skäl' - jag tänker inte underordna mig. Och VIKTIGARE - står jag ut med att detta är en såpass dominerande om än informell policy i organisationen?? Vill jag vara delaktig då? Alls? 

Just nu - nej. Och samtidigt - jag skulle verkligen vilja utmana och ifrågasätta det här. Vad är det för jädra svammel, att blanda in detta jolm i allt det smarta??! (Skulle ÄLSKA att göra en riktig policystudie av detta..) 

Men jag kan nog inte ta fighten när jag är där för att kursa i ränte- och inflationsfri ekonomi. Stor risk att jag övergår i hyper om jag taggar upp.. och troligen t ex tappar sömnen och kursen går åt h-vette. Och jag har inte eget rum.. kan bli en ren plåga. Och hur kul är det att anlända 'sån' till Stockholm sen? Och bo hos syrran vars små söta barn vaknar halv 6 på morgonen och är obarmhärtigt glada att moster kommer. GladHjärta

Å andra sidan. Kan jag åka ner och INTE ta fighten? När jag är som jag är - kaisakavatisk??

Och slutligen.. Å tredje sidan. Borde jag bojkotta och stanna hemma? Vill jag det här? Jag kommer få det andra på köpet även om jag är där för bara kursen och även om det är 'inofficiellt', officiellt sett.. Orkar jag?

Svårt läge - alla grät. Nu är det dags att sova. Skrattar

Anmäl
2013-11-10 14:25 #150 av: Effie

Min magkänsla säger...bojkotta inte. Men ta inte mer strid än du orkar, för det är lååångt kvar. Jag tycker också att det är tufft att vegetarisk mat så självklart räknas som miljövänligt och solidariskt, och att alla som äter kött bara gör det för att det är gott. Jag har guskelov aldrig hamnat i din situation (bara funderat lite löst på den kursen) men har börjat mycket mycket smått att säga emot, t.ex. på Facebook, när jag ser dessa vegan-argument.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-11-10 15:42 #151 av: Kajak11

Oj jobbigt..hollar med...stå på kurset men inte ta det du inte vill. Jag tror jag kunde hitra på medicinske skäll..för om det är mycket kllhydrater där serveras då tåler du det inte så väl. Nu från telefon med fel.

Anmäl
2013-11-10 20:21 #152 av: kaisakavat

Tack för era funderingar. Effie - du är som vanligt vettig, hjälper mig se proportioner. Att ta 'striden' i små portioner är förstås bra. Rom byggdes inte på en dag.. och det vore ju synd om de som begriper sig på ritningar gick och tog ihjäl sig innan bygget ens startat. Skrattar

kajak - att gå med på 'medicinska skäl' känns för mig som att verkligen acceptera deras policy. Underordna mig. Det vore att medge att det är jag som är 'problemet'. Men så är det ju inte. Det är deras upplägg som gör att eventuella problem uppkommer, genom att hävda en icke-hälsosam kostpolicy. 

Varför är jag petnoga?? Jo, jag vet.. jag är petnoga. Ingen blir sjuk eller dör under en kurshelg på veg-mat. Lite ont i magen och korkad skulle jag bli, men inte värre.. Men det handlar inte bara om en kurshelg, det handlar om en övergripande policy som står på högst tvivelaktig grund - mer känslomässigt och religiöst än baserat på kunskap. Gör såna som mig till avvikaren, den sjuke, problemet, medan de driver vidare myten om att 'vegetariskt = etiskt rätt, hög moral och dessutom hälsosamt'. 

Det är också enligt min mening pinsamt. JAK underkänner det etablerade ekonomiska systemet för dess sätt att räkna, för dess värderingar. Man menar att det saknar helhetssyn, är ekologiskt sett förkastligt, ohållbart rent ekonomiskt, då det leder till orättvisor och alltmöjligt allsköns elände. Men så plötsligt godtar man en tanke, ihopmeckad och ihopkalkylerad av f*n vet vem.. knappast professor i ämnet ränte- och inflationsfri ekonomi, synnerligen dåligt underbyggd vetenskapligt, ekonomiskt, matematiskt och som har NOLLKOMMANOLL i helhetssyn.

Ooops..

Nu när det fått lägga sig lite.. Jag vill faktiskt ner på kursen. För själva kursen, men även för att liksom kunna bedöma den här issuen på plats. 

Om jag inte åker så missar jag inte bara kursen, utan förblir ovetande om hur illa eller inte illa läget är. Jag är trött i själen på alla ogenomtänkta s k sanningar som basuneras ut och prackas på mig, men å andra sidan betyder det ju att jag har vanan inne, så att säga.. Om jag tar ett djupt andetag och tänker 'kärlek och frid', så kan det gå bra. 

Får väl gå undan ifall dimman skulle tätna. Att man går i tystnad, i ett visst ögonblick, kan säga mycket..

Återstår klara av ha folk omkring mig HELA TIDEN (överbelagd kursgård) från torsdag kväll när jag sätter mig på tåget (vi är två härifrån) och till söndag kväll. Hm.. Går det ens - eller kommer jag mörda nån på söndag morgon till frukost á lá lättyoughurt från Arla med råriven gurka??ArgSkrattar

Anmäl
2013-11-10 23:05 #153 av: pamina

Hej!

He he "inslag av foliehatt", förstår vad du menar, man kan bli rätt trött på de som är frälsta - oavsett vad de är frälsta på.

Men du, rent praktisk; det är ju inte vegankost som de serverar. (i så fall hade det ju kunnat bli riktigt knepigt) Du skulle ju kunna anmäla att du inte äter mjöl? Ofta serveras mycket gratänger med ost och grädde när man får vegetarisk mat, så kanske behöver det inte bli så illa. Och så lite typ parmaskinka eller annat torkat kött som reserv att ta med? Föresten kan du väl ringa dit och fråga vad menyn kommer att vara den aktuella helgen och om vad det finns till frulle?

Kursen låter intressant, jag hoppas att du får möjlighet att ägna dig åt den i huvudsak och mindre åt maten, lycka till!


 

Anmäl
2013-11-10 23:21 #154 av: Kajak11

Allt jag skrev nyss försvann.Vil bara säga att jag förstår vad du menar kaisakavat. Tycker ochså de frälsta attitud är fel. Det finns ju inte mycket frihet och tolerans mot andra i den. Ja det kan bli en kamp men kanske dom har ägg:-) och mayo och smör. Nej inte vettigt. Jag vet att om man sa till vegetarer att dom inte kunde få den mat då skulle det bli bråk...men motsat får man då trycka ner detta till andra. Nej det får ju vara frihet...

Anmäl
2013-11-10 23:34 #155 av: Kajak11

Denna helg var maten på folkhögskolan nog okej om man ser veckans mat seddel..men men.

Anmäl
2013-11-11 14:20 #156 av: KarinJ46

hmmm..kan man inte vända på steken och säga att man bara äter gräsbeteskött och närproducerat av etiska skäl? Istället för sojabiffar och frukt som färdats över halva jordklotet? Nu hårdrar jag det lite men du kanske förstår min andemening Kaisa?

Anmäl
2013-11-11 16:04 #157 av: kaisakavat

Åh, najs med era funderingar i tråden. :)

När jag läser skolans ordinarie meny får jag vissa vibbar. Kostcirkel och skit. Med den hållningen ifråga om mat är risken mycket större för soja och mjöl och margarin, än det är för ägg, grädde, majjo och smör. Tror jag. Men vet ju inte. De kanske lätt anpassar sig om de bara vet vad som önskas.. Och jag är inte kräsen egentligen - skulle kunna leva på kokta ägg hela helgen ifall de bara finns att tillgå. Glad

Jag kan inte ha med egen mat, kan och/eller typ vill/ids inte krångla med det. Kliver på tåget vid 6-tiden kvällen före och på kursen kommer jag dela rum med flera andra personer. Om jag bestämmer mig för att åka - återstår ta beslut - så kommer jag ringa arrangören och meddela att jag inte äter vegetariskt. Beroende på vad personen i andra änden säger så återstår det att se fortsättningen. 

Tror mig visst förstå ditt perspektiv KarinJ. Och GILLA DET. Skrattar Nåt jag mycket väl kan tänkas säga i en diskussion eye-to-eye, men kanske inte per tel. Kanske. Beror på vad den andra säger, vilken ton som brukas i övrigt.

Och så tänkte jag.. Kanske skulle man ha föreslagit en omformulering av texten i kurspapprena: 

"Under kursen kommer vi servera undermålig, otillräcklig mat. Hör av dig till kursledningen om det är ett problem för dig."

* *

Jag umgås endel med tanken på att stanna hemma. Vill ju verkligen delta i kursen, men jag har ganska mycket att göra dagarna fram till dess - och det riskerar bli hyfsat stressigt. Sen kurs i 190 knyck.. 

Vet inte. 

Hemma kan ta det lugnare.. Det frestar. Har bestämt att besutet får bero.. lite till.. Det är också ett beslut. :)

Anmäl
2013-11-12 20:20 #158 av: kaisakavat

Nu har jag bestämt mig. 

Hade det inte varit för att hela hösten tycks ha bestämt sig för att vara proppfull av händelser, och därmed jag själv 'på gränsen' hela tiden, så skulle jag ha åkt. Men jag stannar hemma. Behöver vila vid sidan av arbetsträning och de säsongbestyr som brukar dyka upp såhär års

Det fiffiga är, att min kompis som åxå skulle ner på kursen, och som hade hamnat på 1a reservplats nu får min plats! Jättekul. Liksom en poäng i att skippa det även av det skälet.

* *

Jag är trött men glad. Mår fysiskt lite skräpigt men gott ändå. Har lyckats sticka en fin mössa och har en ny på g i annan färg. Ska också göra klar den virkade rosa filten till syrrans onge som snart fyller 3 år och sen börja på ett par ullvantar.. och sen ett par ullvantar till.. som ska bli julklappar. 

Har just sytt in midjan på ett par fådda jättefina stretchjeans - blev superbra. Fick ju några plagg nyss av väninna. Fina. 

* *

Just nu landar min unge på Arlanda efter att ha åkt hem från Phoenix via London - och jag ska hämta henne på Kallax vid midnatt. 

På jobbet håller jag på att lära känna några personer lite mer. Som håller på att lära känna mig. Visserligen är det ju jobbrelation i huvudsak, men jag har varit mycket isolerad i rätt många år - mår väldigt bra av det här. 

Idag flyttade jag ut ur mitt tredje tillfälliga rum och in en trappa ner hos 'staben' där det finns ledigt skrivbord. Bra för mig att bli bekant med fler personer 'upptill' i organisationen - om man tänker jobbmässigt framtid.. Men jag hör fortfarande till 'gamla' stället och kommer vara där mycket, samt fika och luncha där. Vilket är najs för.. det är najs. Fin utsikt.. Oskyldig

What else..?

Zlatan fick guldbollen, Lotta Schelin diamantbollen - och på fredag är det MATCH!!! Svårsvårsvår match mot Portugal. Och sen returmöte.. svårtsvårtsvårt. Puh! Om Sverige vinner kommer jag uppgå i Nirvana.

TV4:s fotbollsgala igår kväll är nog för övrigt det pinsammaste jag någonsin har sett. Brukar inte se galor, men hade tänkt.. men Ujujujuj.. 

Anmäl
2013-11-13 08:19 #159 av: Effie

Låter rätt tänkt. Roliga och intressanta saker ska inte kännas som "och så det också - suck, jag orkar inte". Jag har lätt för att vilja göra för mycket roliga saker, så jag får tänka medvetet "det här gör jag för att jag vill, för att det är kul" (annars blir även det roliga ett måste, på väg till nästa måste), och jag får säga nej ibland och göra ingenting. Det blir väl fler kurser. Och så kan du få höra från kompisen hur det var, och hur maten var. (jag är oxå nyfiken)

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-11-13 11:42 #160 av: kaisakavat

Ja, precis.

Vet jag skulle ha roligt under kursen, men ALLT kommer bli lidande, hur kul det än är. Jo, kurstillfälle igen redan till våren och nån gång ska det välan passa. 

Kompisen är vegetarian, så hon tycker säkert kostupplägget är HELT FANTASTISKT. Har inte pratat med henne om det där.. känsligt. Glad

Anmäl
2013-11-13 12:14 #161 av: Effie

Ja, det är svårt att övertyga folk när det gäller deras kost..jag brukar ligga lågt; får gliringar om sekt ändå. Men neutrala frågor typ "vad fick ni för god mat?" och "pratade de något om maten?" borde funka?

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-11-13 20:09 #162 av: Kajak11

Bra! Jag tror ochså du gör rätt i inte att ta denna kursen i December, och som du skrivar; det finns så mycket bredvid i December...att.

Ja, jag har sagt nej till flera arrangementer, står inte ut med att inte vara ledig någon gång i helgen fram till jul. Det är ju hysterisk denna månad.

Då jag har gjort upp att jag inte vill må dårligt grundet julbord med dryckar och mat, så gör det inget...man kan ju faktisk ochså äta i januari...

Anmäl
2013-11-23 23:27 #163 av: Kajak11

Hur mår du kaisakavat? Här händer intressante sakor men kan inte berätta mer nu. Det är inte min månad november men försökar styra undan dårliga kolhydrater. Smakt en lakritsfudge och annars ser jag till att försöka lade bli tänka godis och annat..typ måler lite akvarell enstaka timmar i helgen. Trevlig helg.

Anmäl
2013-11-29 14:15 #164 av: kaisakavat

Tack för ditt skriv kajak. Jag har förstås läst, men som du märker inte skrivit nåt här på länge.

Hur går det med att undvika kolhydraterna?

Jag är inte petnoga. Kanske käkar jag upp till 30 gram kh per dag nu, t ex käkar jag ibland en hårdbrödsmacka med mycket ost och smör (Husmans knäckebröd), händer jag äter choklad av mindre mörk sort, men lyckas utan problem hålla nere mängderna. Det blir EN macka - inte fem. Det blir en eller två goa chokladbitar, men inte fler.

I övrigt äter jag bra mat. Inget trams. Tendens att glömma bort att äta, men i stort sett funkar det. Småätandet har heller inte kommit tillbaka, så när jag verkligen äter så blir det riktiga måltider. Nästan alltid..

Så det funkar.

Är väldigt sliten. Extremt påverkad i hela kroppen, trötthet värk obehag i nerverna.. Och som om inte det vore nog, så har jag hela hösten haft EXTREMT ont i tandhalsarna. Så fort jag käkar nåt, så fort det ens kommer in i munnen, eller om jag andas in kall luft, så sätter det igång. Har varit till tandläkare igen - vem behöver pengarna till nåt annat? - men inget är fel i någon tand. Han behandlade mot tandhalsproblem och det var bra i ngn dag - sen lika illa igen. Senaste dagarna har jag - faktiskt - tagit till värktabletter, för jag står inte ut.

Vad gör man?? Har ni varit med om nåt liknande?? 

Anmäl
2013-11-29 14:23 #165 av: kaisakavat

Mitt i allt trötthets-ont-skit, så har jag hamnat i en extremt kreativ fas. I mitt huvud bara exploderar det av idéer jag vill sätta fingrarna i - virkning, stickning, sy.. Händerna hinner förstås inte med - men idéer antecknas, skissas.. till senare.

Och så har jag gjort klart ett par seriöst problematiska UFOn - UnFinishedObjects, som legat i påsar i garderober nåt tiotal år bara..

Har återförälskat mig i garn. Har äntligen fattat att det finns TVÅ jättefina garnaffärer i kommunen - båda i byar utanför centrum. Den ena - ägaren har ofta riktig billig-rea på överblivna 2-5 nystan så det går fynda på riktigt - och har hittills mest gjort småprojekt där ett par-tre nystan räcker långt. Dottern - som tillfälligt bor här i väntan på eget - är likadan. Och en kompis till henne - även hon knäpp på samma sätt. Så vi har en alternativ IOS här - en Indefinitely Ongoing Syjunta. Vi tar pauser för jobb och sömn och mat och utegång, men syjuntan är ändå liksom igång hela tiden.. Yrar

Min lägenhet är ett totalt kaos. Jag struntar i det, nästan hela tiden (men visst ska det bli skönt sen..). Extrasäng, dotterns grunkor, kläder väskor. Garn, tyg, lådor, pågående projekt, sy- stick- och virkmönster i slarvig hög på bord, strykbräde och järn uppställt, datorn igång med sjuttielva flikar uppe - hemsidor, bildsök, inspiration.. Kaffe, muggar, choklad, ost.. igår en slurk vin.

Haha!! Ljuvligt..

Innebär att det blir mindre tid här på KIF.. men jag är här och snokar ibland. Spöke Vinkar

Anmäl
2013-11-29 14:50 #166 av: kaisakavat

Jobbträningen

Det går. Inte jättebra nu när slitenheten är så markant, jag tenderar att knappt orka röra mig de lediga dagarna.. går in i nån sorts koma-grotta förutom textilhantverket. Men det är ju fortfarande meningsfullt med jobbet - och jag vill fortsätta.

Men.. 

Fler och fler arbetsuppgifter dyker upp. Folk har börjat 'efterfråga' mig även inom omkringliggande avdelningar. De vill jag ska ta tag i deras gamla surdegar, helt okvalificerat och jävligt tradigt sånt som de själva vill slippa och har gett tysan i hur länge som helst.

Jag gillar det faktiskt inte. 

Finns en hierarki i detta - och ett arbetsmiljöproblem. Riskerar att cementera min roll som typ sophinken man öser skitjobb i och dessutom permanenta/cementera mitt arbete till monotont skit i rum med dålig ventilation och extremt mycket damm.

Och sen har vi ju det här med rätt och fel. Dels handlar det om regelrätta arbetsuppgifter som inte ska gratisgöras - en facklig fråga, en rättvisefråga på samhällsnivå. Och hon som mest av alla vill ha mina tjänster (en listig intrikat typ) är den fackliga företrädaren..

Och dels.. What's in it for me?? Tänker jag oftare och oftare. Ska jag fortsätta så måste jag börja ställa krav för egen del, annars kommer det här bli hur okul som helst i längden.. AF spökar. Hon ska arbetsträningsplats-besöka mig på onsdag. Då kommer ämnet troligen vidröras. Men den människan är ju dum i huvudet, bara under senaste telefonsamtalet frågade hon samma fråga flera gånger - en fråga jag har svarat på femtielva gånger förut. Om "hur jag mår, hur det går och vilket stöd jag har från min läkare".

Är inte riktigt i form för en strid. Och vet inte var jag ska börja, hur jag ska tänka.. än mindre vad jag ska säga.

Suck.

Anmäl
2013-11-30 17:09 #167 av: Kajak11

Syjuntan härligt;-) många folk i din lägenhet? Ja du har cisst många ting och tankor på gång eller hur? Ja förstår. ..inte hellt så lätt att jobba...men efterfrågan är stor:-) jag kännar det. Sopptippen...hmm.
Men jag hittar inte lösningen. ..brukar liksom tänka att det är dom andras fel om dom inte orkar engagera sig i deras arbeta..alla uppgiftor inclusiva! Men här akvarellmåling ibland. Om du förstår.men inte lätt.
I dag styrelsemöte i Köpenhamn. ..och massor av folk på julmys i staden. Ufs...Tivoli ingångar helt i stopp..skyndar mig hem nu.
Ja kaisakavat...det händer i dom dagar att vi har köpt gl. Torp i Västernorrland! Inte för flytt....men...gl. timmerhus utan vatten och toalett. Skall åke och titta i julsemestern. I dag köpt varma stövler till kulda.
EN julpresent till mig.

Anmäl
2013-11-30 19:05 #168 av: Kajak11

Glömde att svara på mat frågan.. ja det är lite svårt med maten. Det blev lite choklad. ..ischoklad och lite kaka. ..har inte haft styrkan att dra undan. hmm. Men annars bra. Har ätit nötter på helgen men mindre på sistone. Julbord blir det inte så mycket av nu men ost blir det i helgen:-) nu hitta jullådan fram. ..trevlig kväll.

Anmäl
2013-11-30 20:29 #169 av: [tick]

Om tandhalsarna - jag hade för några år sedan problem med rejält isande tandhalsar, smärtsamt till och från. Då fick jag rådet att använda sensodyne-tandkräm och det hjälpte väldigt snabbt. Inte alla som tror på konventionell tandkräm men det kan vara värt ett försök :)

Anmäl
2013-12-07 20:40 #170 av: kaisakavat

Jo, det är alltid värt försök med Sensodyn.

Själv har jag använt Sensodyn i åratal. Nu på sistone deras senaste extraeffektiva specialare Sensodyn Repair and Protect. Hjälper bara i några minuter - eller absolut max en halvtimme.

Skjuter undan problemet mentalt. Vägrar tänka på huruvida det bara är början till alltmer ont (enligt tandläkaren kan det alltså ha att göra med att jag saknar den permanenta tanden som skulle ha varit framför (den behagar inte finnas, blev aldrig till, hade mjölktand kvar tills jag var typ 35), för med åren kryper tandköttet ner alltmer vid en glugg.. eller om det är tillfällig svacka av extra svår känslighet. 

Om problemet fortsätter finns alternativen 'mecka med onda tanden om och om igen för att dämpa och därmed många pengar sammanlagt'.. eller som jag lutar åt: 'döda den jävla tanden'. Rotfyllning av frisk tand alltså. Men jag kommer inte att stå ut om det fortsätter - och i längden är jag rätt säker på att det sparar pengar. 

Det är som sagt ett h-vete varje gång jag äter. Triggar igång smärta som varar i ett antal timmar. Vid de särdeles jobbiga ilen så använder jag Ipren. 

Tjoflöjt.. Eller inte. 


Anmäl
2013-12-07 20:51 #171 av: kaisakavat

Lätt överkörd idag efter intensiv dag med 'firman' igår. Först work shop kring hittills uppnådda resultat av omorganisationen - och hur vi går framåt. Sen fest, 1-årsfest. Bra mat, lättanpassad till en lowcarbare utan att jag ens behövde joxa. Desserten inte alls optimal förstås.. och inte lät jag bli den helller, åt kanske tre fjärdedelar. En chokladgrunka med citruscreme till. 

Ni behöver inte skicka Uppdrag granskning, för vi betalade alkoholen själva, men det blev mer än jag brukar dricka: Torr cider (inte helt fel.. men jag föredrar) vitt vin och Mojito gjord utan sockerlagen som annars ska i. 

Ujuj.. 

Ställe mig på vågen idag och väntade mig det värsta. Men nähä, den visade inte alls nåt särskilt mycket och jag fick för mig att prova mina typ för snäva byxor. De var mindre snäva. Tjoho. Och inte för att det har med saken att göra, men mitt hår är jag rätt nöjd med just nu. Kör balsamtvätt sen rätt länge och det blir ju finfint. Just nu alltså inte helt deppad över min appearence.

Och idag berättade sonen att han hade fått SMS av kompis som var ute och festade i samma lokal som jag, igår kväll: "Är din mamma här på ***** ikväll?? Tyckte just jag såg dina förträffliga gener gå förbi."

Rolig kompis, men jag passar på att tolka in allt positivt jag bara kan i det. Skrattar

Så.. 

Lördag kväll. Zlatan har gjort två SNYGGA mål och två SNYGGA assist idag. Han leder skytteligan både i Frankrike och i Champions League (det senare tills med Ronaldo) och leder assistligan åtminstone i Ligue 1 (vet inte hur det är med det i ChL, men troligen ligger han fint till även där). En fantastisk fotbollsspelare.

Nelson Mandela var mycket mer fantastisk - och på ett mycket viktigare sätt. R.I.P.

Jag har gott kaffe, grädde till det, kör stickning på två olika projekt. Strax Downton Abbey. 

Rätt okey läge ändå, alltså.

Anmäl
2013-12-21 00:12 #172 av: pamina

Hej! Vad stilla det har varit i tråden!? Jag har själv inte varit inne på KiF på ett tag så, jag har inte heller bidragit. Jag hoppas att det är bra med dig Kaisa, trots tystnaden.

Ville bara titta in och önska dig och övriga trådare God Jul och Gott Nytt År!

Anmäl
2013-12-21 06:55 #173 av: Kajak11

Hej i tråden. Jag önskar ochså kaisakavat och andra trådare god jul och gott nytår. Det blir avsteg med choklad och lite jul godis men annars ett nytår på lchf igen. för 3. År. Är i Östersund och omnejd i helgen. Vacker stad ved Storsjön. Jul i Småland. Härlig julsemester till alla.

Anmäl
2013-12-21 06:56 #174 av: Kajak11

Hej i tråden. Jag önskar ochså kaisakavat och andra trådare god jul och gott nytår. Det blir avsteg med choklad och lite jul godis men annars ett nytår på lchf igen. för 3. År. Är i Östersund och omnejd i helgen. Vacker stad ved Storsjön. Jul i Småland. Härlig julsemester till alla.

Anmäl
2013-12-28 13:27 #175 av: Efva

Hej! Tittat in efter en lång period 'under isen' då jag inte ens orkat surfa... Önskar er alla en god fortsättning, ett gott slut på det gamla året och ett gott nytt!

Hoppas att allt är bra med dig Kaisakavat, även om det är tyst härinne. Kram!

Anmäl
2014-01-01 17:02 #176 av: Emea67


Gott Nytt År på er allihopa!

Har/är höstdeprimerad och inte haft ork att vara inne och läsa någonstans =( Men nu tar jag tag i saken med både LCHF ätandet och läsandet!

Anmäl
2014-01-01 17:05 #177 av: Effie

Gott Nytt År från mig också! 
Har också haft en stor svacka i höst, men nu börjar det ljusna. Men läst här har jag gjort.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2014-01-09 18:47 #178 av: pamina

Hallå!?

Jag hoppas att du har fullt upp med roligheter och det är därför som du inte har tid att skriva. Och så önskar jag god fortsättning på året!

Anmäl
2014-01-09 21:11 #179 av: kaisakavat

Hej och Hallå alla!

Jag tittar in och ser era hälsningar, men har inte ork/vett att skriva.

Tack för era Gott Nytt hälsningar. God fortsättning på det nya året till er ALLA!

* *

Sanningen om mig, är välan sammanfattningsvis att jag har haft ganska så fullt upp. Det är hm... *** ..att en 26-årig dotter som inneboende här - och dessutom, som jag skrev förut, så är vi båda pyssliga av oss och därav en särdeles grad av kaos här..

Det har gått bra. Samtidigt liksom går det inte.. egentligen.. och samtidigt igen, trots allt, så har vi jättekul. Dottern - som får flytta in i sin egna lägenhet om typ 2,5 veckor - tycker jag ska se tillbaka på den här tiden med stolthet. "Tiden då jag förbarmade mig över en hemlös.." ..och hon säger till alla att hon ju faktiskt har eget rum hos mig - mellan pianot och skrivbordet och att hon gjort 'ett klipp' som tvingat sig på mig. Med mycket humor. Haha! Och emellanåt surar vi..  

Innebär då att jag har inte kunnat vila som jag behöver. Den sortens vila då det är dödstyst och man typ vet att INGET kommer hända och batterierna sålunda inte dräneras, kanske laddas, jo, laddas.

Jobbträningen tär den åxå. Senaste tiden har jag inte haft rum, helt å hållet är jag i närarkivet, alltså VARMT DAMMIGT och monotont nåt förskräckligt. Ledsen

Det är fortfarande kul att vara där - och kul jobb. Men just de arbetsuppgifterna i just det rummet är INTE bra för mig. Annat kommer sen, men det är då - det hela är en följd av kaoset på stället med rumsbrist efter omorganisation.

Så nä - jag mår inte alls bra. Känns som att det gått i trappsteg neråt med mitt mående. Ont överallt, men särskilt.. överallt och huvudet uppvisar mysko saker - häromdagen kunde jag plötsligt inte säga det jag skulle säga - kopplingen mellan hjärnans uppmaning till fysiken att tala, hakade upp sig. En MYCKET weird upplevelse - som jag inte varit med om förut.

Och nu drar det ihop sig. Vad händer nu, efter januari? AF, jag och jobbet ska träffas snart - och jag måste boka tid hos doktorn. 

Själv vet jag varken ut eller in. Gissar jag egentligen borde ge f*n i arbetsträningen, åtminstone tillsvidare. Ta några månaders vila och sen se..  Men bränner man broar då? Vad kommer FK säga? Är inte sugen på sjukersättning och nyhavererad ekonomi..

Det är som TYSAN att det dåliga måendet också gör en så orkeslös i tanken. Så otroligt svårt att komma fram till BESLUT.

Tja.. 

Roligare än så är det inte med mig.

Eller jo, lite roligt är det emellanåt. Med mig.. YrarPartajar

Anmäl
2014-01-09 21:29 #180 av: kaisakavat

Äsch, jag fortsätter.

Man kan förstås undra hur stor andel av mitt dåliga mående som beror på fotbollsabstinens. Juluppehåll, nyårspaus och nu cuper överallt istället för ligaspel, på kanaler jag inte har.

ARGH!!! 

* *

Julmat och fester och lyx. Jag ökade chokladintaget under jul och nyår och har 'fuskat' med lite frukt och annat. Min vanliga deal med mig själv om en pava lightjulmust gick fint även i år. Lagom leds efter nån vecka. Samma med chokladen - lagom leds efter nån vecka. Faktiskt.

Skulle tro jag vissa dagar käkat uppåt 50 g kh per dag - vilket inte stör mig ett smack. Bara ett par dumheter - dottern bakade helt ljuvliga saffransbiscotti.. och hoppsan var jag där och nallade. Nu står här en burk Nyåkers pepparkakor och glor på mig, men håller mig till en eller två per dag. Och det går fint begränsa - bara det är målet ju är BORT med allt SKIT-SPANNMÅL. Slippa ha ont i magen.

* *

Häromdagen fick jag en attack lust efter Australiensk kokoskaka - recept finns här på KIF - och kastade mig mot köksskåpet. Ingen kokos. Nu är kokos inhandlat men istället orkar jag bara inte. Avvaktar utan kokoskaka då. J*vla pepparkaksh*lv*t*n!!!!! SLUTA GLO!!! Arg

Anmäl
2014-01-09 21:51 #181 av: Kajak11

Bra back in town.:-)Julen har gjort mycket galet vid oss på LCHF. Frukt..choklad och eller annat men det blir bättre igen på bra mat...du har haft stressig period med ingen eget tid och rum. Hoppas det blir normala förhållande snabbt. Men arkiv dimma kan hellt klart förklara ditt konstiga reaktion. Ingen ventilation eller bra luft gör det ju hellt tokigt.

Anmäl
2014-01-10 18:16 #182 av: kaisakavat

..och där slank just en pepparkaka med tjockt lager ädelost ner..

Tack Kajak.

Är allt ok med dig? 

* *

Det blev en kokoskaka. Igår kväll när jag pignade till lite. 

Och i kylen finns ett stort fat med riktigt lyxig chark.. italiensk antipaso-grunx. MUMS!!! Köpte på halva priset, kort datum (inte utgånget, bara kort).

Har också små köttfärsbiffar som pimpats med bla a finskuren bacon, ädelost och lök.

Anmäl
2014-01-10 23:39 #183 av: Kajak11

Hej Kaisakavat. Det var bra att du gav livstecken från dig:-)

Ja, här har det bara varit datorn som strulade, eller serveren, eller leverantören till våran utbyder. Det var lättare att sätta ut en dova till att flyga posten fram änn skicka majl! Hmm. Annara tuff hel vecka på jobbet. Det gick. Det later bra med din mat och just pepperkaka med ädelost har jag fastnat vid ochså. Inte ätit något "fel" sedan nyttår, så vätskekilon försvann:-) Hoppas nu att förtsätte. Inget vin och dumma sakor resten af månaden...hoppas jag.  Inte handlat något annat än i dag: en kop kaffe latte på helmjölk då vi hade mote. Dom andra åt goda sandwiches. Alltså bra fyll inte brödet. Har inget nyttårsförtsät men tänkar att i år vill jag handla mer medvetet:-) Inte något jag inte behövar verkligen.....eller hur.

Skall på styrelsesmöte i morgon i Köpenhamn. Trevlig kväll.

Anmäl
2014-01-17 22:55 #184 av: kaisakavat

Kajak - Det låter ju som bra tankar inför nya året. Att handla medvetet. Jag försöker och kanske lyckas jag periodvis.

Mina vätskekilon - eller vad det var för kilon - är också borta. Och då har jag ändå fortsatt att fuska med nån pepparkaka här och där och inte alls varit särskilt strikt. Magen är turligt nog också lite bättre, inte ont längre. Jag väger drygt 78 nu. På nya vågen. Så tendensen är definitivt inte längre uppåt. Kanske tom neråt, återstår att se på längre sikt.

Vi ska sköta oss väl under detta året - eller hur!? Tummen upp

Anmäl
2014-01-17 23:16 #185 av: kaisakavat

Saker händer..

Min dotter har så smått börjat packa ihop och dra.. lite i taget. Det är otroligt skönt.. Pustar .. Glad

Och jobbet.. 

Mer eller mindre är jag lovad anställning på min arbetsträningsplats, med delvis lönebidrag och på låg procents tjänst. Jag droppade till chefen för ett par veckor sen, att AF kommer trycka på i frågan, och det verkar som om chefen faktiskt hade tänkt till och förberett inför mötet vi hade igår, för han var tydlig. Han är inte heller den som hintar slarvigt, utan är snarare försiktig och säger för lite. Men har säger att det finns 'goda möjligheter' och att han kommer återkomma med mer bestämda uppgifter garanterat inom en månad.

Men here I am alltså - troligen snart anställd, igen! 

Det är typ ofattbart.. Yrar

Och alldeles.. alldeles.. underbart. GalenPartajarSkrattar 

Det ska rekryteras en heltid till våren, men det vore nog överkurs att söka den (chefen uppmanade mig faktiskt), ställer till det för både arbetsgivaren som ifall de skulle anställa mig tvingas rekrytera vikarie direkt på 3/4 av tjänsten (vilket inte iofs är mitt problem). Men sen skulle det riskera att stressa mig.. rejält. Så jag får nog nöja mig med den lilla specialaren de uppfinner för mig. Gott känns det, att de trots allt VILL HA IN MIG och är beredda att låta det kosta ändå lite grann. Jag har faktiskt ett värde. News, to me.. 

Och som en följd av detta: Väldigt mysigt på jobbet. Många ler som små och större solar mot mig, då ryktet går om att jag blir kvar. Just nu har jag eget rum igen provisoriskt, mitt ibland bygglovshandläggarna, och de tittar in då och då och kollar läget, frågar om vad jag gör och säger åt mig att gå och äta!!! Haha.. jag har inte sagt nåt om att jag är sån som glömmer, men de har sett det. Iallafall får de mig att känna mig som en i gänget. Mer än adm-tjejerna faktiskt, men de är goa också.

Jag har ONT i kroppen. Sömnen fungerar bara halvbra. Men jag vägrar låta det stå i vägen!!! Jag är inte kaisakavat för intet!! Häschka it kröjmas it (Pitemål för 'här ska inte gnällas/kännas efter så mycket')!! Ska inhandla bra arbetsskor, använda dämpande specialsulor i andra skor och använda stödstrumpor när jag gör ståjobb. För det är benen och fötterna som är värst - i övrigt uthärdar jag.

Efter beskedet var det som om en spärr släppte. Upp bubblade arbetslust, idéerna som farit genom huvudet under gångna månader. Jag blev autonom, att kunna säga bu och bä när bu och bä finns att säga. Lönebidraget garanterar mig också en särskild rätt till flexibilitet. 

Najs.. Skrattar

Och så det ekonomiska. 1/4 lön + 3/4 sjukpenning = BRA! Hoppas få fortsätta på just sjukpenning på övriga delen ett tag till. Vet inte vilken lön som kommer sättas på mig, men det har varit kommunens policy under senare år att döpa tjänsterna till Administrativ handläggare. För att kunna rekrytera folk med universitetsutbildning. Vilket jag ju har.. Så jag hoppas. Det kan ge några tusen extra räknat på heltid och alltså en fjärdedel då till mig. Den lättnaden.. 

I praktiken kommer jag få ut i kronor nästan samma i lön som från FK, trots den jättelika skillnaden i %. Förklaras av låga ersättningsnivåer och mycket högre skattesats på det från FK.

Tja.. 

I övrigt. Bokat Stockholm för helgen mitt i februari, för mingel, släkten och symässa. Ska upprätta en särskild budget för den där mässan.. Nästa lördag ska jag på kurs och lära mig kroka vantar och helgen därpå blir det Skellefteå för att skåda Jesus Christ Superstar med Ola Salo och gänget som åker runt i Sverige med hela uppsättningen.

Det skulle jag tro blir helt underbart det också.

Så mycket är på g. Jag har ett liv. Tänker ibland på hur det var för ett år sen.. när jag våndades inför pension.. Kontrast.

Tjoff!!!

Anmäl
2014-01-18 12:42 #186 av: Kajak11

Har tänkt mycket på dig. Vad glad jag blir pä ditt nya liv! Kort frånstugan där det inte går att skriva från telefonen på bloggen. Nu skidåkning pä längden hoppas vi.

Anmäl
2014-01-18 12:56 #187 av: pamina

Hej! Så himla mycket roligt på gång, det är uppåt: Grattis Kaisa! Bra skor är superviktigt. Och med bra inlägg, de kan göra susen. Hejja!

 

Anmäl
2014-01-18 18:33 #188 av: kaisakavat

Hej!! Kul att ni visar er. Glad

Hoppas allt är bra!

Jag drog på stan, kollade runt på stödstrumpor och sulor. På apoteket fanns strumpor i bomull som hade rätt förhållande för mig gällande vadmått och ankelmått kontra fotstorlek. Lyckträff, trodde det skulle bli svårt för mina fötter är normala medan vaderna är onormala.. 

Sen hittade jag för klart rimligt pris på Eurosko, en gel-aktig iläggsmojj till under hälen i skorna, som kändes helt underbar när jag provgick. Köpte den och en tunnare helsula med lite dämpning. Genast kunde jag gå utan att lida. 

Kom hem och tog på mig strumporna. Genast försvann värken. Eller tja.. kanske inte det, men mycket mycket bättre. Så skönt. Nog vet man att det är jobbigt att ha ont, men HUR jobbigt fattar man nog inte förrnsch det släpper. Tror jag aldrig tar av mig dem igen.. HyscharSkämtar

I övrigt.. Mina byxor har blivit större. Mysko. Vägde 78 blankt i morse..

Anmäl
2014-01-18 20:28 #189 av: obstitant

Hitta stödstrumpor är inte det lättaste, nej. Jag försökte på apoteket en gång och fick hjälp av en vänlig person som mätte mina vader och glatt meddelade att jag skulle ha storlek typ 43 (ok, jag kanske överdriver, men inte så mycket). Jag undrade stillsamt om de inte skulle bli lite långa i fötterna då med tanke på att jag har storlek 37? Det blev inget köp där och då.

Till slut hittade jag några som är perfekta i storleken hos min massör, det är karlstödstrumpor för oss stadiga muskulösa varelser (antar jag) som ändå kan behöva lite stöd i tillvaron. Bomull hade dock varit trevligt, mina är i syntet och tenderar att orsaka svampproblem vid långflygningar. Särskilt om den långa flygningen följs av strumpstödda promenader i varma klimat.

Så, hålla tummarna för dig då! Men du, vore det inte väldigt praktiskt om du kunde få en heltidstjänst att sen bli sjukskriven från? Med alla knasiga svängar gissar jag att din sjukpenning halkat ner en smula och kan behöva en uppfräschning? Eller så tänker jag så bara för att det är min egen dröm som utförsäkrad, att komma in i systemet och kunna bli sjukskriven igen. I nuläget ser jag snarare ut att bli arbetslös 1 mars, men vi får väl se!

Anmäl
2014-01-18 20:30 #190 av: Kajak11

Låter ju hellt härligt alltsammans. Ja vi är här inne eller är runt hörnat så snart man är ledig...inte på jobb eller förening och nu sittar vi i den sydliga stugan:-) kort tur i längden bra men lite för lite snö.

Anmäl
2014-01-18 21:14 #191 av: kaisakavat

#190 Jo, det kunde få komma lite mer snö. Glad

#189 Ja, min sjukpenning har halkat ner.. det går utför när man har dåligt fäste..  Och jo, visst vore det ljuvligt med en heltid i botten, men vill de ge den till mig? Vet inte om de 'måste' iom att jag om jag söker kommer ha den mest urperfekta, fantastiska mest välanpassade merituppsättningen för just det jobbet? Hade ju typ den tjänsten för ett antal år sen, kan redan 80 % av jobbet. Har adm. assistentutbildning längst ner i meritttraven (förutom vanliga skolan då) - och har en fil kand plus en hel del mer universistetsstudier i ämnet 'hur samhällen administreras' längre upp i traven. Förutom att jag har arbetstränat där i 8 månader och är störst bäst och vackrast i övrigt då.. Pustar

Någon mer genialisk kan ju söka, men kanske inte.. Men jag är ju sjukskriven, inte frisk. De tcker kanske det blir jättestruligt med mig - och jag vill inte göra mig omöjlig liksom.. Kanske går det sondera terrängen närmsta månaderna och se..

Vet inte riktigt hur jag ska tänka här. Som vanligt.

Stödstrumpor. Förstår precis vad du menar, har kollat på såna förut och alltid stått inför valet mellan alldeles för stor fot eller ohälsosamt stryp- snäva över vaderna. Nu fanns det för mig som har 38-39or med tillräcklig vidd - äntligen. Ser på förpackningen att för fotstorlek 36-38 finns storlek Small, där minsta ankelmått ska vara mellan 17 och 20 cm och vadens bredaste omfång mellan 27 och 33 cm. Skulle det kunna gå? Låter smalt..

Men just det - vet du vad?? På Kronans Droghandel-apoteket fanns en sorts strumpor som gjordes i slim och regular (tror jag det hette). Allstå så att du kan välja fotstorlek först och sen välja mellan slim och regular. Men jag minns inte om de var syntet eller bomull.. och vet ju inte hur vida regular är.. skulle kunna vara väldigt.. regular..

Hoppas du ramlar över nåt fungerande. Jag är häpen över den goda effekten.

Anmäl
2014-01-18 21:19 #192 av: kaisakavat

Försök till bild.. 


Anmäl
2014-01-18 21:37 #193 av: kaisakavat

Obstitant - Men alltså.. Hur kommer det sig att du blir arbetslös?? Drar de ner på arbetsstyrkan? Hade du vikariat e dyl?

Det låter inte så bra förstås, som jag fattat det så gillar du jobbet och det har funkat någorlunda trots dina hälso-knasigheter.

Ledsen

Anmäl
2014-01-18 23:34 #194 av: obstitant

Jag vill inte prata så mycket om var jag jobbar här, men hela stället kanske läggs ner och jag har bara visstidsanställning. FInns jobbet kvar får jag nog behålla det!

Anmäl
2014-01-19 00:12 #195 av: kaisakavat

Då håller vi tummarna.. 

Anmäl
2014-01-24 19:11 #196 av: obstitant

Nu har jag tagit mått för att använda tabellen i #192. Vristen är 23cm på smalaste stället (förvisso lite svullen just idag efter rännande på stan), vaden på bredaste stället är 45cm (när jag säger att jag har fotbollsvader så menar jag inte att jag har muskler som en fotbollsspelare utan som en fotboll), och foten är storlek 37.

Nån som kan säga vilken strumpa jag ska köpa...?

Anmäl
2014-01-24 19:28 #197 av: kaisakavat

Svar, tyvärrr: Troligen ingen av dem. De med två olika vidder att välja på, på Kronans, hette ju slim och regular. Regular låter inte som 'fotbolls..' skriver jag, men utan att veta. 

Fast vristen..? Det är inte vristen du ska mäta, utan smalbenet på smalaste stället. Förutom tjockaste stället alltså. Kanske du bara skrev fel, men mätte rätt.. :)

Jag upptäckte att mina strumpor ju är storlek 40-42 i foten.. inte 39 som damen på Apoteket sa. Inte underligt jag tyckte de var väääl rymliga för en 39:a. Skit. Betyder de troligen kommer fortsätta vara lite väl rymliga under sin livstid. 

Om det går göra slim och regular, så går det ju göra 'fotbolls', tycker jag. Det är knappast bara du och jag som behöver fotbollsvidden heller.. Så shame on them. 

Men ramlar jag över ett alternativ, så meddelar jag.

Anmäl
2014-01-24 19:35 #198 av: obstitant

Hmm, var går gränsen mellan vristen och smalbenet? Jag mätte som på bilden, ungefär, men ok, lite längre upp så blir det 25 cm. Men foten och tjockvaden hamnar fortfarande i varsin ände av tabellen!

Anmäl
2014-01-24 19:36 #199 av: obstitant

Och det var såklart med avslappad vadmuskel. Spänner jag dem ser jag helt missbildad ut! Funderar Eller när jag vaknar med vadkramp mitt i natten, vilket tack och lov händer väldigt sällan numera. Jag har mycket vad att krampa med!

Anmäl
2014-01-24 19:47 #200 av: Orakletidelfi

Vristen är övre delen av ovansidan på foten, benet längst ner är fotleden.

Anmäl
2014-01-24 19:55 #201 av: obstitant

Jaja, ok, jag mätte nedre delen av smalbenet då!

Anmäl
2014-01-24 20:07 #202 av: kaisakavat

Ja, problemet är ju förhållandet mellan fotstorlek och vadtjocklek. Sällan är problemet ankeln. 

(Vristen mäts ju runt själva foten - över den och runt under fotsulan - medan ankeln.. då har man passerat häl och fotknölar å grejs -> typ smalbenets smalaste ställe. Var iallafall där hon mätte på mig på Apoteket.)

Expertrådet i dessa lägen är ju att man ska välja strumpa efter vaden, inte efter foten, för de FÅR INTE vara för snäva runt benen. Och det fattar man ju. Men vem f*n vill ha strumpor i fotstorlek 45 när man har 37or? De borde verkligen erbjuda en variant för folk med tjockare vader - vi är ju många. Och strumporna är inte precis gratis - kläm på ett par kronor på priset dårå.. ifall det nu är så himla svårt!! Arg 

Anmäl
2014-01-24 23:27 #203 av: kaisakavat

Jag behöver verkligen en förmyndare. 

Lyckades ju styra upp käkandet förut, sluta småäta och sluta äta svammel. Jaha. Bra. Men sen jul har jag typ slutat äta.. alls.. Ok, jag överdriver.. underdriver, men jag äter rätt lite. Blir hungrig, men ofta nödäter jag bara. Alldeles för små portioner och dessutom glest mellan. 

Samtidigt är jag sjukligt trött, i omgångar, dygnet är huller om buller. Kanske kroppen inte fattar vad som är natt och dag och den VÄGRAR lyda när jag talar om det för den. Och mina ben och fötter krånglar. Det gör ont och de är 'trötta'. 

Jag behöver äta bättre, för det skulle hjälpa till. Helt säkert.

Väger visserligen trevligt mindre, men det här är inte rätt sätt ändå. Och jag tror inte jag skulle väga mer även om jag åt mer. Faktiskt.

Men hur i fanken sätter man igång och hurtigt handlar och hurtigt lagar god mat (diskar) och äter upp den när man är så trött?? Ja, skit samma - det måste ju helt sonika bara gå. Och nu har jag ju fått 'lönen' för denna gång, så det finns inga såna ursäkter heller. 

Åtgärdspaket:

 1. Sätta mig med några kokböcker och mina samlade favoritrecept, och skaffa inspiration. Göra en rejäl inköpslista. 
 2. Handla mat. 
 3. Äta.
 4. Äta
 5. Äta
 6. Äta
 7. Äta
 8. Repeat fr 2.

Anmäl
2014-01-25 06:07 #204 av: Torparmor

Jag tror sömnen har med vädret att göra. Verkar som om det här att den riktiga vintern kom alldeles för sent. Kroppen kan inte hantera det.  Jag och alla runt omkring mig har samma problem med sömnen. Trodde att det skulle bli bättre när fullmånen var över, men det gick bra en natt, sen tillbaka igen.

Jag vill inte handla men har som tur är vatten i kran och en massa i frysen. Kram på dig. Hjärta Du har ju fått så mycket att funka fast oddsen varit små. Du fixar det här också! Ta en dag i sänder. BlommaPokal

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2014-01-25 09:09 #205 av: kaisakavat

Säsongen spökar. Det är ju mörkt än, även om det är klart ljusare än för en månad sen. Fullmånen verkar min kropp strunta i, mörkret stör nog värre. Men många har problem med den, senast häromdagen på jobbet kom det upp. Och min kompis granne har gett upp för många år sen - går bara inte sova till fullmånen enligt honom. 

Vatten i kran är inte så dumt. Det har jag också. Frysen tom och kylskåpet ekar.. Så det kan bli!LerFörskräcktSkämtar

Jag har sovit inatt. Halvdant, men på rätt sida av dygnet. Riktigt skönt.

Strax bär det av till by 1,5 mil utanför stan, ska på kurs i rundkrokning av vantar som arrangeras i garnaffär där. Hålla hårt i bankkortet..Vädrar pengarVantarna krokas i Lovikkagarn, går snabbt och blir jättesnyggt. Om jag nu lyckas lära mig bra. Känner mig som en unge på julafton!! Sitta med andra garn-nördar och pjotta ihop användbara fina saker. Och det pågår i 6 timmar, så jag håller just på och laddar in käk rejält, för att hålla orken hela vägen. För att 'stoppa', som man säger i mina hemtrakter, inte 'krokna' på krokningskursen. Skrattar

Lär bli kaffe o fika där. Borde avstå fikat förstås, vi får se hur det går.

Såå.. Ätit, borstat upp mig, samt packat det Lovikka jag har på lager. Strax redo!

Önskar er alla en inspirerande dag! 

Anmäl
2014-01-25 12:47 #206 av: Kajak11

Aj det låter skoj med vanterne:-) härligt syslande. Hade hoppades på trevlig dag men sambons fixande med tvättmaskin som gick sönder i magra januari strular.. Der är lockande rea i närheten i dag men vi får se om jag drar undan att frestas. .40-70 pct. Rea..hmm... annars lite datorgrejor. Har ochså sovit j....dårligt i veckan. Vaknet var annan timma på natten. Men sov bra natten mellan torsdag och fredag. Hoppas att ni har rätt...att det är januari störningar. Fick gå och köpa vinterjacke då jag har frusit var dag på jobbet och uta. Den gamla jacken var inte varm länger. Det hjälpte. Var lugn i går:-) trevlig helg i förtsättningen. Känns det mycket kallt i Nordsverige nu?

Anmäl
2014-01-26 09:12 #207 av: kaisakavat

Vädret är odramatiskt - minus 12, molnigt, vindstilla. Skönt att värsta kylan har släppt. Igår när jag åkte till vantkrokningen var det minus 16 här hemma - och i byn där kursen var, var det minus 25. Stor skillnad på bara 1,5 mil norrut.. men den byn är ett känt 'kallhål'. Sen blev det mildare under dagen.

Vägde mig efter uppstigning. 77.1 kg. Det betyder typ 75,5 på gamla vågen och så lite har jag inte vägt på kanske 4 år. Märker på alla kläder att jag har krympt lite, dessutom har tuttarna krympt (yeyh!), samt underhudsfettet i ansiktet (yeyh!). Alltså såna ställen där det inte alls behövdes. Tack för det, livets ironi.  

Det är förstås trevligt att närma mig mitt bottenrekord på lchf, som är typ 70, men jag måste inte ner dit. Det är viktigare att må bra. Att orka med livet.

Äter ju för lite. Nuförtiden kollapsar jag inte som förut. Då blev jag svimfärdig, genomsvettig och grymt illamående - nu blir jag 'bara' orkeslös och typ dum i huvudet. Så idag måste det ätas. Ordentligen. Handlade ganska seriöst med käk igår, men måste handla mer så det finns mycket på lager. Inga ursäkter!!

* *

Vantkrokningen var riktigt kul. På flera sätt. Käkade en mazarin till kaffet och det gick alldeles utmärkt.. Vantarna.. jag är grymt O-NÖJD med ihoptagningarna, men de blev vädigt fina i övrigt. Tjocka fluffiga sköna. Ska göra om.. 

Anmäl
2014-01-26 10:07 #208 av: Kajak11

Aj dom är snygga. Ville gärna köpa någon ut av dig om du säljar;:)? Men ja hör blpst...- 5 och känns med chillfaktor som - 20 sägar dom. Inget sol...saknar att se den. Det var bra med din vikt men förstås ha mat här i kylan! Här har vikten ochså klivit ner sedan nytår. Nästen bästa vikt på länga men får se. Äter smör i kaffet till frukost i vardagen och annars lunch och kvällsmat men har lagt mejerior lite ner. Mer ost och nötter på helgen men inte ost i vardagen eller joghurt. Kanske grädde i matlagningen. Min efterrätt i helgen..LCHF ris a la malta..bra och enkel. Men jag träner mer nu. Lite roddmaskin och motionscykel några gångar i veckan Och enstaka löprundar om det inte är för kallt. Det har inte blivit så mycket i januari av löpning. Har sovit mycket i natt och 1,5 timna i går sent på eftermiddagen till kvällen. Trött:-)

Anmäl
2014-01-26 10:45 #209 av: Lena69

Hallå i tråden! Härligt att se att du är ute på roligheter,  Kaisakavat! Det behöver man för att få in lite positiv energi. Nu väger du och jag lika, skönt för dig, att det går neråt...jag går uppåt! Fullständigt hopplöst med maten just nu. Sen tror jag att du är längre än mig, jag är 161 cm kort...men nu får det vara nog, måste äta bra frukost, slarvar gärna på helgen. Det går inte...äter jag sen för lite lunch blir det katastrof framåt kvällen. Konstigt att man vet, men ändå inte gör rätt.

Här i Småland är det bara 5 minus, men blåser iskallt...längtar efter våren och trädgården. Dessutom har PSG inte varit bra denna veckan. Nya tag from nu!

Anmäl
2014-01-26 11:08 #210 av: kaisakavat

kajak - Man kan ju inte sälja ifall de inte är prefekta! Glad

Du är duktig och tränar. Blir lite avunds. Jag tar promenader, men orkar inte mer.. 

Gör du LCHF-ris-a-la-maltan på keso o grädde?

Jag gör det ibland - gott.

Jag minskar i vikt trots att jag äter rätt mkt kh. Lite godis, lite ris, lite 'fika'.. Vet inte om det beror på att jag äter för lite totalt sett, men förut har detta inte hjälpt, bara gjort mig jättedålig, men ingen viktnedgång. Så nånting har förändrats. Kanske är det d-vitaminet som reparerat nåt. 

Väntar på provsvar från skk-prover tagna för 1,5 vecka sen. Blir spännande att se dem efter snart ett års frånvaro av mediciner. Läkaren höll med om det, för övrigt, att det blir intressant. 

Ämnesbyte:

Min 'kära man'.. Skämtar..fyllde 34 igår. Har också jubilerat med sin 700:e match för Barca. Han kostar närmare en miljard svenska kronor (100 miljoner EURO, Barca vill uppenbarligen inte sälja honom..), så jag har inte råd att köpa honom riktigt än.. Men ska iallafall tuna in sändningarna från Barcelona ikväll (streaming, CSports) då han hyllas av klubben. Och spelar match. Underhållning på fiiiiin nivå. 

Anmäl
2014-01-26 11:13 #211 av: kaisakavat

Hej Lena!! 

Nej, PSG behöver sannerligen skärpa sig!!!! Slöfockar. 

And so do we.. SkämtarArg

Jag är 165 cm.. 

Hoppas du får ordning på viktkurvan du också. Det är trots allt deppigt när det går åt fel håll. Och vi behöver få slippa depp.

SÅ NU STYR VI UPP!!! Tummen upp

Jag städar. Det behövs. Garn och tyger dammar och skräpar och lägenheten är snart liksom helvadderad.. känns det som. Disken är iaf avklarad och köket allmänt uppstädat. (dessa jädra retursopor!!!) 

På nästa del!!

Anmäl
2014-01-26 11:58 #212 av: Lena69

Då är du ju jättelång...eller inte!Det mest irriterande är när kläderna blir trängre och trängre...

Duktigt med städning, man blir nöjd efteråt. Glöm inte att äta,klockan är lunch nu!

Anmäl
2014-01-26 13:22 #213 av: kaisakavat

Haha! Tack för påminnelse. Gapskrattar

Njae.. vi är nog typ underlånga båda två. Inte vikten det är nåt fel på.. höhö..

Slängde just in en form med färssmet i ugnen. Fläsk- och köttfärs, blandat med keso, smulad feta, en burk cf franska örter, olja, salt, peppar, lite mer örter, dijon, vitlök och en hackad gul lök.

Rationell matlagning. Kommer räcka ett tag - stor laddning.

Men jag behöver äta nåt nu.

Städningen går framåt. Inte längre 'vadderat' här - men inte heller klart.

Anmäl
2014-01-26 17:39 #214 av: Kajak11

Ja den gör jag på keso. Smaker bra. Ost sätter vikten upp för mig och kolhydrater gir magknip och för många nötter ochså så ibland får jag ha lite variation av gottar. Ost till frukost i helgen är ju bra. Ägg till frukost eller lunch ochså bra. Jag äter nog mindre nu men inte i helgen:-) Tack förkompliment om träning. Jag sovar bäst om jag tränar annars blir det i nte så bra sömn. ..

Anmäl
2014-01-27 13:31 #215 av: kaisakavat

Kors i taket.

Jag har fått brev från min VC med svar på min skk-provtagning den 16:e. Var beredd på att få ringa och fråga efter värdena, men min 'kära' doktor har skickat med ett utdrag - det är så man nästan blir rörd. StorgråterKärSkämtar

Efter ett år utan Liothyronin och typ 10 månader utan Levaxin:

 • TSH 2,71
 • FT4 15.1
 • FT3 4,2

Bättre än typ nånsin uppmätt. T4 har nästan hela tiden legat stabilt mitt i ok-spannet. TSH har vandrat, men låg över 4 ett tag. T3 - det viktiga aktiva hormonet, har när jag var som tröttast och mest dysfunktionell helt och hållet och mest i skallen legat under 2. Utan åtgärd från idio.. eh.. läkare. 

Och nu, efter många om och men (stavas troligen D-vitamin) så sköter min kropp omvandlingen från T4 till T3 på egen hand. Kanske inte helt optimalt - jag är inte frisk och det är ju oklart varför.. Men ändå.

Duktig kropp!! Tror den ska få extra go middag idag som tack! Partajar

* *

Det onda eländet i benen och fötterna har lindrats. Beror sannolikt på bättre skor, genom inköp av bra dämpande sulor. Samt vila.

Anmäl
2014-01-27 14:01 #216 av: Orakletidelfi

Härligt att få så goda värden! Hoppas det fortsätter uppåt, eller neråt beroende på vilket det är! Skämtar Bättre, helt enkelt!

Anmäl
2014-01-28 06:55 #217 av: kaisakavat

Tack. Bättre låter väldigt bra. Glad


Upp ett kilo till 78,1. Hehe..

Har även börjat dagen med att spilla ut kaffe i köket.. tralallallallaaaaaa..

Igår slocknade jag klockan 8 på kvällen. SLOCKNADE, typ innan jag hunnit konstatera att jag låg i sängen. Sovit utan uppehåll till 5, vaknade och somnade om till 6. Lördag kväll frågade jag polarna på fb om lov att få gå och lägga mig strax efter 9, jag var helt slut. Som tur var fick jag det. Skämtar 

Kanske läkningssover jag.. höstens strul. Kanske slappnar jag av på nytt sätt efter 'beskedet' om att FAKTISKT få det lilla deltidsjobbet, och 'tar igen'. Eller också är det 'vintern'. Men konstigt är det oavsett. 

På jobbet funkar det bra. Inte trött där.  

Min dotter har bott hos kompis senaste veckan och kompisen åkte till Schweiz i lördags, så dotter har alltså ett helt hus till förfogande för sig själv. Tur det, höll jag på att säga, för i söndags fick hon kräksjuka. Igår kväll var hon emellertid kapabel att äta lite igen och idag får hon SIN EGEN lägenhet!!! Så himla kul!! Hon har också kommit över en fin soffa för 400 kronor på fb-marknad. 

Så idag blir det köra lite grejjor - så långt vi orkar, om vi orkar - och läget i mitt förråd samt här inne kommer att börja ljusna. 

Hipp hipp!! Tummen upp

Anmäl
2014-01-28 07:27 #218 av: Orakletidelfi

Minns att KF när det begav sig hade en stor reklamskylt vid OBS Bäckebol i Gbg, där fanns också i samma köpcentrum varuhuset BRA, där det stod OBS bättre än BRA!!

Rätt fyndigt!

Anmäl
2014-01-28 07:31 #219 av: totten

Låter som om det hela ser klart ljusare ut!

Kram

Anmäl
2014-01-28 15:43 #220 av: kaisakavat

Tack för er respons! 

* *
Just nu har jag huvudvärk och mår illa.

"Är det inte det ena, så är det det andra.. sa flickan som blödde näsblod." Skrattar

Om det är samma flunsa som dottern vette 17, men sannolikt kommer jag överleva. Det kan också vara brist på mat. Alltså ämnar jag försöka äta trots att aptiten ligger på minus 40. Friskt vågat!

Gnäll, gnäll, gnäll, gnäll, gnäääääääää...äääääääää...äääääälll!


Anmäl
2014-01-31 11:13 #221 av: kaisakavat

Magen har trasslat tills igår, men illamåendet gick över rätt fort. Vad nu det var.. men jag misstänker faktiskt kh-källor. Vikten står på 78.

Käk o käkande: 

Igår kväll slängde jag in en bit bogfläsk i ugnen på lågtemp. Skivade sen köttet, gjorde gräddsky av stekskyn, och käkade med lite äppelchutney - mums. Så lätt - och SÅ GOTT. Gjorde också en tomatsalsa, med lök, vitlök, vinäger, olja, peppar, salt.. och kokade tills riktigt chunky-nice. Funkar till mycket.

Långsamt kommer jag igång med ätandet. Är lite som en som gjort GBP - det ryms inget i magen efter allt snålande. Får envisas så gott det går.

På G:

 • Ikväll: PSG spelar fotboll i Ligan - mot Bordeaux. Må de ha skärpt sig.
 • Imorgon 1: Barca spelar mot Valencia kl 16.00. Bra uppladdning inför:
 • Imorgon 2: Jesus Christ Superstar i Skellefteå. 
 • Söndag: IKEA i Haparanda för diverse inköp och strosande och andra 'dumheter'. Stopp hos mina parenteser på hemvägen för att lasta släpet med lite mer makapärer, samt äta middag. De bor bekvämt nära E4, bara ett litet 'vick' på ratten, så. 

Alltså rulla många mil i helgen. Jag menar.. Paris, Barcelona, Skellefteå, Haparanda och hem. Tjoflöjt.Skrattar

Nu kaffe - sen omväxlande sticka och annat. 

Ha en go helg, folket!! 

Anmäl
2014-01-31 17:03 #222 av: Kajak11

Det låter spännande och ha en trevlig helg..det samma:-)

Anmäl
2014-02-03 11:43 #223 av: kaisakavat

Arbetsvecka.

Eller.. jag är hemma idag, ont i fötter, ben och nacke-axlar (skrapande-krasande ljud när jag vrider på skallen) samt huvudvärk - en följd av många timmars bilkörning, IKEA-vandring och säkert spelar stickningen in litegrann på det.

Jesus Christ Superstar var läckert och show och härlig musik och glädje och djupt allvar. En blandning av reaktioner, djupa funderingar under hemvägens 8 mil i mörker och snöyra.. men djupa funderingar är inte precis nåt att vara rädd för. De gör nytta och känns rätt.. om än svårt stundom. 

Musikaliskt, teatraliskt - de sjöng och agerade 'häcken' av oss. Wow. Önskar bara jag hade suttit närmare scenen - lokalen var verkligen inte optimal (hockeystadion) - då hade jag säkerligen varit ännu mer 'skakis'.

*

Söndagen tillbringades på IKEA i Haparanda. Och jag fick köra en massa bil igen (typ 55 mil i helgen) den här gången en ännu trevligare bil, MadeBySweden. Volvo XVYZÅÄÖ Turbo med bling bling - dotters kompis jobbs leasingkärra. Jag gillar att köra bil - särskilt dessa - synd de kostar så jäddra mycket och skitar ner så infernaliskt!

Dotter flyttar ut och in till sig själv. Jag är lite avundsjuk.. tvåa på bottenplan för 4 300 i månaden. Med jättefin uteplats och snygg altan och PLATS. Och FUNGERANDE AVLOPP. Och förråd inne OCH ute. Och garage som ingår i hyran. Djup suck - men vad vore en bal på slottet..? Jag bor ännu mycket BILLIGARE!!! Hehe..

Annars.. tycker det går långsamt med hennes flytt. Hon tror hela tiden hon har 'tagit det mesta', medan jag ser allt som är kvar. Haha. Orutinerad dotter - rutinerad mamma. Skrattar Men.. tja.. jag laddar för att fixa till här hemma - 'bara för mig'. På IKEA handlade jag för typ 85 kronor.. plus mat 55 spänn.

* *

Just det. Mat. Äter lite mer än förut.  Jag har slut grädde - och inte just nån ork. Suck.. Får rycka upp mig och pallra mig iväg.. men inte än.. 

Anmäl
2014-02-03 11:56 #224 av: Effie

Låter som en trevlig helg, även om efterverkningarna blev tråkiga.
Djupa funderingar behövs ibland. Har inte skaffat biljetter till Jesus Christ Superstar när den kommer hit; kanske borde kolla på det.
Och kul att du gillar att köra Volvo - men har du kollat bränsleförbrukning etc på en modern Volvo? apropå att de skitar ner. Att de är dyra håller jag däremot fullkomligt med om. (och ja, jag jobbar där, på fabriken, så jag är definitivt jävig) :-)
Flyttar är jobbiga. Jag minns fortfarande min senaste flytt med rysningar. Visst tyckte jag att jag packat allt, bara lite småkrafs kvar som man kunde ta med bil, men det fanns ändå grejer kvar överallt, visade det sig. Det är väl vådan med att ha för mycket plats.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2014-02-03 12:23 #225 av: kaisakavat

Mycket trevlig helg. På olika sätt. Glad över det.

Funderingar. Och lite frustration - de flesta dagar tycker jag att mitt liv fungerar bra och är helt ok, men samtidigt fattas det lite 'dimensioner'. Jag är ännu ensam när det gäller just djupare, viktigare livsfunderingar.. känns som om det håller på att växa mossa över min förmåga till sånt, i brist på andra människor att utveckla, inveckla och avveckla-nyveckla med. 

Tänker att det ger sig - möter nya människor längs vägen, men lite trögt går det allt. 

Volvobilar. Min son hade en V70 förut. Fantastiskt. Jag kallade den 'bussen' - ruskigt praktisk, fin komfort, superbra på vägen. Men drar rätt mkt bensin. Igår körde jag en V70, men av betydligt nyare och mer bling-bling sort alltså. Knappstart och automatlåda, farthållare och en massa annat (som kanske andra är vana vid numera? men inte jag). Vet inte riktigt hur mkt den drog per mil (går även på etanol om man vill det), men.. tillräckligt och lite till. 

Den är förstås överdimensionerad för en sån som mig. Inte bara ekonomiskt. Men vilken trevlig bil!!! Och iofs.. med så stor bil kanske man kan bli nomad.. Får idé ..och skippa det där med hyra bostad överhuvudtaget! Snöbad och regnbad sannolikt effektivare än min nuvarande badrumssituation - kan knappt ha på kranen alls utan att det blir pool av alltsammans.

Najs att du jobbar på Volvo. Känns ruskigt tryggt! Tummen upp 

Anmäl
2014-02-03 12:29 #226 av: kaisakavat

Flyttar.. Ja, minns ju väl det du skrivit om din flytt. Det är verkligen ett projekt, på flera 'plan' även om det skulle röra sig om första våningen. ;-)

Ofta blir det lite känslomässigt. Saker som väcker minnen, platser som är förknippade med upplevelser. Gammalt och nytt.. Som tur är, ofta också positiv förväntan, när man tar nästa steg ut i livet.


Anmäl
2014-02-03 12:47 #227 av: Effie

Funderar på, som projekt, inspirerat av diskussioner om det där tv-programmet om hur många prylar man absolut måste ha, att gå igenom allt jag äger, och fundera över vad jag vill ha kvar. Visst finns det minnen i sakerna också, allt från schackpjäsen (kopia av vikingatida häst) jag köpte när jag var i London med min pappa för längesedan, till muggen med alla Ness (happy ness, och sick ness) som jag handlade i Skottland i somras. Men ibland blir det brôte liggande, som man inte orkar tänka igenom varför det ligger där.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2014-02-03 14:37 #228 av: kaisakavat

Jamen precis. 

Drömmen för mig, är ju att ha precis så lite grejor att jag liksom har grepp om dem. Vet precis vad jag har. Så länge man kan öppna ett skåp eller en låda och behöva lyfta på en himla massa ovidkommande för att hitta saker under, eller öppna och bli överraskad över innehållet, så är det alltså för mycket kvar. Glad


Anmäl
2014-02-03 14:59 #229 av: kaisakavat

Å jösses. Jag är inte klok!! Men vad gör man inte för 'saken'..?

Jag är med i en fb-grupp inom ämnet handarbete. Där händer det sju gånger i kvarten att folk kallar sina bar och barnbarn 'prinsar' och 'prinsessor' - relaterat till hur oerhört fina det är, särskilt i rosa spetsfluffiga klänningar.. mm - och jag vill stundtals mest bara spy. Skulle det hända enstaka gånger så gör det inget, men det blir ju bara FÖR MYCKET.

Så jag tänkte.. att jag gör ett litet experiment.. Tyst

Skrev en vänlig status om att saken berör mig och många andra illa och bad dem vänligen tänka efter vad orden egentligen står för, och om det möjligen finns lite för mycket 'bagage' kring dem, som vi egentligen inte vill ha med oss eller våra barn här i livet.

Haha.. Jädrar vilken fart det blev. Jag var helt beredd, med tanke på bakgrunden.. och läste kommentarer som besatt - för det är ju intressant (om än beklämmande) hur folk VERKLIGEN INTE har minsta lilla tillstymmelse till reflektion kring sånt. Menar INTE att de måste hålla med mig i min långtgående problematisering, men helt uppenbart finns det ju en samhällelig koppling, sociala, individuella, psykologiska och andra kopplingar att göra, när det gäller såna ord. 

Men "vad ÄR jag för en galning med helt vrickad inställning - vi tänker minsann kalla våra barn och barnbarn vad vi vill - det bestämmer verkligen inte nån annan!! Deras barn och barnbarn behöver inte min omtanke, så det så!! Barn svälter och blir kallade mycket värre saker, så jag ska bara hålla tratten och tagga ner och sluta tjafsa om i-landsproblem.." 

Där kontrade jag med att jo - det är sannerligen ett I-landsproblem att prinsar och prinsessor ännu existerar. Och ett U-landsproblem. 

Inget svar på det..Skrattar

Men jag fick medhåll också, av rätt många. Och några såg verkligen kopplingarna, även om de inte såg det såpass allvarligt som jag tycktes göra. Såna ger mig hopp, ändå. Och så var där några, som tyckte helt som jag. Höll ut ett tag. Skrev svar - TYDLIGA svar, där jag minsann inte taggade ner. Sen kom 'sajtansvarig' in i diskussionen, stöttade mig iofs i ämnet, men hävdade att det är off topic och emot reglerna att debattera sånt där. Vilket jag ju var beredd på.

Men alla dessa med deras 'prinsar' och 'prinsessor' - de får leva vidare, emotsagda ingenstans? Ny generation på väg att bli sabbad i huvet, möjligen..

Som sagt.. Vad är en bal på slottet? Gapskrattar

Anmäl
2014-02-05 17:58 #230 av: kaisakavat

Äsch då. Glömde radera ovanstående - det hörde ju hemma i annan tråd.. Yrar

* *

Jädra ont i kroppen typ överallt. Mina tankar har hittat på en ny inriktning.. börjat dyka upp 'bilder' av mig själv - i mitt huvud - i rullstol, med amputerade ben.. etc. Ja, alltså.. jag liksom 'drömmer om' olika sätt att slippa ha ont.. Hehe.. 

Igår hade jag plötsligt en bra dag mitt i allt. Idag är det överjävligt.

Mina känselbortfall/känselstörningar flyttar ut/runt. Nu är högra armen skum på riktigt, känselmässigt. Motoriken är inte helt kejk, som tur är. Vissa kläder på kroppen gör ont - som om nervsystemet triggas till vansinne, och detta ger nervvärk, ilande myrkrypningar, sömnlöshet. Som i sin tur förvärrar.. 

Humöret trots det bra. Bara stundvis uppgiven/i tårar/förbannad.. 

På jobbet. Det blev kaos i slutet av förra veckan när jag ånyo förlorade mitt rum, denna gången på rätt otrevligt sätt. En mellanchef som blev stressad och verkligen inte tänkte. Men jag löd - demonstrativt. Men detta fick följder - många som reagerade på idiotin och den inte så fina behandlingen av mig, och de har satt ner foten. Process startad för att bereda mig plats på riktigt, rum invid mina kommande närmsta kollegor. Vi fördjupar också samarbetet/arbetsupplägget lite allt eftersom. 

Det känns bra. Motiverande och skönt för själen.

* *
Äter gör jag. Lite skraltigt, men någorlunda. Har en laddning fläskfärs i kylen som jag inte begriper hur jag ska orka tillaga.. 

Djupt andetag. Just det.. tvättstugeskrället!!

Anmäl
2014-02-05 18:06 #231 av: bluegoose

Kort tips när man inte orkar laga till färsen... Lägg den som den är, okryddad, i en ugnsfast form. Platta ut och jämna till hjälpligt och stek i ugn (ca 175 grader) tills genomstekt. Låt svalna, dela i lämpliga bitar och frys in i lagom portionsstorlekar. Går utmärkt att ta fram och antingen bara värma/steka och krydda på som de är och äta med valfria tillbehör, eller använda som bas till t.ex. köttfärssås taco (utan tacos! Skämtar) Bara att steka och smula sönder i stekpannan allteftersom det värms och krydda upp.

Har jag tagit till ett antal gånger då jag stått med leverans av köttlåda, med köttfärs i 5-kilospaket och jag varit utmattad/desperat.

Anmäl
2014-02-05 18:54 #232 av: kaisakavat

Tack för tips! 

Sist jag tillagade färs gjorde jag nåt liknande, men ändå med kryddor och lök. Idag känns det för avancerat, hade tänkt göra biffar eller faktiskt fläskfärsbullar, anstränga mig lite.. Men nä. Hade inte tänkt på att man faktiskt bara kan köra den som den är.

Anmäl
2014-02-05 19:13 #233 av: Orakletidelfi

Jättebra tips! Ska göra det nån dag definitivt, toppen att ha såna bitar i frysen!

Anmäl
2014-02-06 12:00 #234 av: kaisakavat

Jag har just varit på cellprovstagning på VC. Passade på att fråga barnmorskan om hon kunde vägleda mig what to do med mina allt värre känselstörningar. Som handlar om allt från känselbortfall över allt värre smärta av olika sort, till extrem känselförvrängning som ibland är av graden tortyr.. och till exempel ser ut att helt omöjliggöra något för mig väldigt viktigt, som sex. Ens närhet, då beröring känns liksom.. weird, inte nödvändigtvis behagligt alls. Det sista varierar, det innan är under stadigt förvärrande (förvärrande, är det ett ord?). 

Eller att kunna gå. Alltså.. jag kan gå, men allt kortare streckor innan smärtan blir överjävlig - och tar allt längre tid på sig för återhämtning. Vägrar fundera närmare över hur ont jag kommer ha när jag knogar runt på Syfestivalen på mässan nästa helg..

Allt det där berättade jag, och att det blir allt värre.

Människan drog först en ramsa - den vanliga - om hur sex är viktigt för oss människor. Inget om de övriga problemen. Sen sa hon att jag skulle skaffa mig en samtalskontakt.

- Inget annat? frågade jag.

- Nej, jag tänker att om det vore jag själv, så skulle jag vilja ha en samtalskontakt, det blir ju så mycket bättre då.

- Förstår jag dig rätt - du menar att samtalskontakt skulle bita på dessa symtom.

- Ja..

- Jag har haft samtalskontakt i flera omgångar - hur kommer det sig att det hela bara fortsätter att bli värre?

- Blir de allt värre?

- Ja, jag sa ju det nyss. Två gånger.

- Nej. Ja... Alltså, det finns ju specialister, jag menar såna där specialdoktorer, men såna anställer inte landstingen och jag vet inte riktigt vad de gör. Och samtal hjälper verkligen mot mycket.

- Du vet inte om att det finns stora medicin-neurologimottagningar både här i stan och i Sunderbyn (länssjukhuset)?

- Gör det det?  

Och så vidare.. 

Jag har en teori - då landstinget har ont pengar och politikerna i landet vill hålla nere de hemska vårdkostnaderna, så skippar man vårdavdelningar för helt HJÄRNDÖDA människor i samhället. Istället får dessa bli anställda. Det finns många hjärndöda.. tycks det.

Här sitter jag med mitt mående.

Jävligt ointressant.

Anmäl
2014-02-06 22:31 #235 av: Kajak11

Oj så mycket jag inte har hunnit att läsa. Bra kämpat båda  med ena och annat kaisakavat och andra i tråden! Inte roligt med dom konstiga känselstörningar. Kan något ha med för lite mat att göra blanding med det andra?

Det sista med samtalsterapi!? Jag har ett yndlingsuttryck på svenska.....dom måste ha fått spader! Det är ju hellt tokigt hur det funkar.

Jag tyckar att samhället iblant uppför sig som tokigt men sedan är jag en sån som levar i gamla dagar:-) men var har allt sinna tagit vägen??

Jag skällar på människor som inte gör som dom skall på arbete var dag och sedan tittar dom bara konstigt. Ja, någon har ju inte vet.

Dom mest tokiga är cheferna sade dom på TEVE den annan dag. Var 4. psykopat. ...jag ville inte citereras men det undrar mig inte......

??

Näh. nu lyssnar jag på 80 tals musik. Det hjälper. "Forever Young" är bra att lyssna på..

Annars var det föredrag för 42 kvinnor tisdag kväll....om barnehem och utbildning för flickor och kvinnor och jämdställhet i Indien. Det är roligt. Det är liksom båda positivt och bär mot något bra..barnen.

#229 På tal om prinsessor och prinsor...ja det är ju en hellt bra sak. Inte för att det skal vara skilnad, eller hur?

Har därfor klippt mig kort...frisör använte barbermaskin i nacken..det har jag inte varit på länge......så är det. Lite revolte få det bli:-) Alltså lagom....men man star inte emot allt vad folk hittar på.

Godnatt 

Anmäl
2014-02-07 08:54 #236 av: Effie

Ja, samtal hjälper mot mycket, kaisa...när jag var på väg mot utbrändhet ville min chef hjälpa mig med förmånsbil, vilket skulle ha underlättat livet. Men vår personalman sade nej, det gick inte. "Men jag har något annat att erbjuda dig: de har bra människor att tala med på företagshälsovården!"

Nej,  s å  bra var de inte. Lipar

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2014-02-07 10:24 #237 av: kaisakavat

kajak - Musik är härligt. Orkar alldeles för sällan lyssna - mitt huvud behöver tystnad. Önskar jag orkade mycket mycket mer.

Tack för att du orkar skälla när folk inte gör sina jobb. Jag har gått i baklås - skället kommer sällan ut. Och det mår man dåligt av. Frustration och sorg.

Och MODIG är du, som låter klippa håret så kort! Tummen upp

Effie - Förmånsbil.. Ljuv musik i mina öron. Skrattar Med tanke på att mina ben strejkar bara av att jag går den lilla kilometer det innebär tor jobbet tre dar i veckan, plus det stående och gående själva jobbet innehåller - ibland mer, ibland mindre.. Att köra bil till och från jobbet känns kriminellt då det är så nära - och sjukt dyrt att alltid alltid starta och köra med kall motor.

Det var verkligen 'tur' att den personalmänniskan hade så god, konkret hjälp att erbjuda.. när nu din chef var så.. okonkret och flummig och dum.

Duuuuuuuuuh!!!!!   Arg

Du hade verkligen behövt bilen - och nä, riktigt SÅ bra är de inte, terapeuterna, så att de kan trolla. 

De kan vara ruskigt bra dock - när det gäller att hantera FÖLJDERNA AV sjukdom och den 'sitation' man är i. En positiv sak är att en psykoterapeut jag gått hos tidigare - som verkligen är superbra - ska börja jobba på min VC snart. Yepp! Jag ska fråga efter samtal hos henne. Hon är erfaren och klarsynt och allt möjligt bra. Inget gulle-gull-pjåsk med huvet på sned, utan verklig verklighetshjälp.

Men det är ju inte samma.

* *

Jag är just hemkommen från Volvo-verkstán. Min McBettan har fått nya bromsar bak (och nya torkarblad när vi nu ändå var igång.. kostade inte riktigt lika mycket som det andra). 

Under tiden skruv-proffsen skruvade så tog jag mig en kopp kaffe och gick på sightseeing i bilhallen. 

Vad tror ni om denna?? Jag menar, jag VILL HA den som Zlatan kör i reklamen - den är nog ännu mer pimpad än denna eller? gissar den är en XVYZÅÄÖ rymdskepp på riktigt - men VILL HA i kombination med att det ju är bra med konsumtion för svensk - och kinesisk - ekonomi, så finns det ju egentligen inga tveksamheter kvar. Eller hur!? Och den kostar bara 414 000 kronor.

Finns i olika färger och ratt följer med på köpet.

Anmäl
2014-02-07 10:30 #238 av: obstitant

Klart du förtjänar en fin bil! Och alla kan spara 414 000, dra ner på uteätandet, köp second hand-kläder och välj rätt elbolag så sparar du in tusentals kronor i månaden! Eller så kanske ett rejält stödsamtal kan lösa problemet?

Anmäl
2014-02-07 10:36 #239 av: kaisakavat

Ja, ett REJÄLT stödsamtal fixar biff.. bilen! OM nu inte de andra åtgärderna skulle räcka. Undrar.. brukar tankning av bil ingå i stödsamtalet? Jo, det borde det göra tycker jag. Logiskt.

Fast man behöver inte spara till sånt. Anne Wibble var det väl.. folkpartistgeniet som sa att ALLA har en årslön på banken. Och hon var ju finansminister - har jag för mig - så hon borde veta.

Och ALLA har ju en årslön på 414 000 kronor.

Så det löser sig hursomhelst. Det rejäla stödsamtalet får bli bonus, det som fixar så jag blir mindre lat bara - och orkar peta på gasen alldeles själv. 

Fast bilen har ju farthållare..


Anmäl
2014-02-07 10:42 #240 av: kaisakavat

Svårt skriva begripligt idag.. 

Anmäl
2014-02-07 10:45 #241 av: Orakletidelfi

Mja Anne Wibble sa inte att alla HAR en årslön på banken utan att alla BORDE ha en... tillräckligt provocerande...Anmäl
2014-02-07 10:46 #242 av: kaisakavat

Oj, sorry, jag övertolkade.. Ville så gärna ha en årslön på banken så jag bara köpte det rakt av. 

Anmäl
2014-02-07 10:47 #243 av: bluegoose

Anne Wibble var också den som påpekade att alla borde få välja själva om de ville lägga sina pengar på en pensionsförsäkring eller på en segelbåt.

Vad ska jag ta... vad ska jag ta... Funderar

Anmäl
2014-02-07 10:47 #244 av: Lena69

Vill med ha en sån bil...gärna med ratt och Zlatan så klart! Det är tråkigt att du mår dåligt, men skönt att du fixar jobbet. Det är så viktigt för psyket. De samtalen är bra, annars undrar jag vad ni har för vårdpersonal där uppe? Är de helt inkompetenta? min man fick en stroke i somras och vi harverkligen mött bra och trevlig personal. Det behöver man i den sitsen...hans symtom gick tillbaka snabbt men det satt ju kvar mycket rädsla i huvudet länge...

Anmäl
2014-02-07 10:50 #245 av: obstitant

Eller som när jag levde en bra bit under socialbidragsnivå och blev uppringd av en hurtig banksäljare som tyckte att jag skulle börja pensionsspara. Jag förklarade att jag inte hade några pengar att spara, och hon menade på att det räcker ju med att spara en hundring i månaden och det kan alla göra!

Men, sa jag, det är ju en hel veckas matbudget, ska jag avstå från mat i en vecka för att kunna spara den där hundringen eller hur tänker du?

Jag tror faktiskt inte att hon trodde mig.

Anmäl
2014-02-07 11:13 #246 av: Torparmor

Kajsa har du testat att äta Selen? Jag får ibland problem med känseln i ansiktet, minsta beröring smärtar. Jag käkar extra selen och efter ca en vecka fungerar huden som vanligt igen. Hjärta

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2014-02-07 11:18 #247 av: kaisakavat

Anne Wibble.. Nej, det var inte bara en gång grodan kvackade, nej.

När det gäller hur jag blir bemött av 'vården'..

Tror det har avgörande betydelse att mitt sjukdomsfall från början påstods vara depression. Fortfarande idag finns massor av formuleringar kvar i läkarintyg och utlåtanden, konstigt nog, bland annat står där att jag har svårt att hantera psykologiska utmaningar, problem, stress. Jävla bullshit - jag är ingen robot som klarar allt, men i jämförelse med väldigt många friska människor, så ligger jag tom bra till. Det enda som sänker mig, är när jag förlorar/riskerar förlora min försörjning. Där är jag sårbar. Men jag skulle vilja se en jämförelse mellan mig och samtliga läkare som skriver sånt.. hur de skulle hantera en sån ekonomisk situation.. Först det systematiska nedskrivande av inkomst som långtidssjukdom innebär, den s k sjukförsäkringen. Sen utförsäkring. Stackars doktor Fjant - hur skulle det gå sen - när man inte har nånting kvar - på 7000 i månaden, resten av livet..?  

Sen blir jag enormt nedpsykad av att bli illa bemött, pratad över huvudet på, ignorerad och idiotförklarad. Av idioter. Det vet jag har att göra med makten de har, och att det har varit SÅ MYCKET av sånt, i så många år.

Men hey - jag funkar. Jag klarar mig själv. Det går bra. Jag äter INGA mediciner och har inte gjort på väldigt många år - förutom Levaxin+Lio under en tid, som jag inte behöver längre. Hur går det ihop med nämnda svårigheter?

Jag tycker jag är skitduktig. Och stark. Även om jag känner mig jävligt ledsen och ensam ibland. 

Sen.. Mina kognitiva problem - sammafattat; jag blir totalt jävla dum i huvudet när jag är dålig - definieras som psykologiska-psykiatriska problem. Jag har frågat proffs i frågan flera gånger, om kognitiva problem per definition måste vara psykologiska haverier. Varje gång får jag ett bestämt nej till svar. De kan DEFINITIVT bero på annat. Den neuropsykolog jag så småningom träffade, som gjorde en omfattande utredning av just detta, hon skrev särskilt tydligt i utlåtandet att mina kognitiva problem INTE är en följd av eller del av en depressionsproblematik - och att det ju måste beaktas i min behandling. Det var för typ 5-6 år sen, har sen bekräftats-upprepats av annan neuropsykolog, men likafullt fortsätter läkarna skriva så. År efter år, intyg efter intyg. 

När man en gång fått en diagnos i den kategorin - depression, utmattningsdepression, felaktigt eller rätt - då verkar det vara 'kört'. Det går aldrig någonsin att tvätta bort och tas som en fribiljett - ingen lyssnar någonsin mer på dig - vare sig du kommer med brutet ben eller snuva eller är ledsen. Du är helt sonika inte-trovärdig. Vilket är förfärligt även för dem som verkligen har depressions- eller annan psykologisk problematik. INGEN mår bra av den sortens bemötande, icke-bemötande.

Inkompetens - ja. Utbrett.

Ovilja att lära sig, noll i engagemang - ja. Utbrett.

Vad mer?

Anmäl
2014-02-07 11:41 #248 av: kaisakavat

Mina nuvarande diagnoser: 

- Stressreaktion

- Neurodysfunktionellt smärtsyndrom

Den andra av dem är ju en sorts 'beskrivning' av läget - eller en bekräftelse av läget. Det är ingen förklaring, säger ingenting om vad som är fel, alls.

Den första - jag undrar upprepat, men får inget svar. Vilken stress?? Stress påverkar min måendekurva akut, men långsiktigt följer inte mitt mående stresskurvan. Det stämmer helt enkelt inte. Jag är inte STRESSAD till den grad att jag tappar känseln, luktsinnet, smaksinnet, mm.. Faktiskt.

Alltså.. Är 'Stressreaktion' bara ett diffust och fegt sätt  för läkare att ändå vidhålla depressionsdiagnosen, att slippa analysera andra hypoteser??

Anmäl
2014-02-07 13:10 #249 av: kaisakavat

Jag kom just på ett nytt och mer relevant namn för Sjukförsäkringen:

Utför-försäkringen. 

Anmäl
2014-02-07 13:45 #250 av: Lady Q. Longworth

Måste säga att jag log när jag läste om din dotters flytt.

När jag flyttade hemifrån för 25 år sen hade jag en stor ryggsäck på ryggen, en pjäxbag på pakethållaren, en lite ryggsäck och min kameraväska på styret, pappa satt cykeln på taget skjutsade mig till båten och sen var det klart (hämtade ju lite möbler sen så småningom när jag hade annat boende än först)

Nu är bohaget betydligt större Cool

Anmäl
2014-02-07 14:08 #251 av: kaisakavat

Ja, tiderna förändras - och bohagen därefter. Själv har jag downsize:at i flera omgångar, från 'klanföreståndare' - samboliv i ett hus med 4 sovrum och bohag därefter, till en pytteliten bostad för bara mig. 

Så här är processen sen ett antal år åt andra hållet, egentligen.

Och inte bara för mig. Till saken hör, att min dotter ju egentligen flyttade hemifrån när hon var ca 20. Då med bara en resväska och ett handbagage, iväg till Norge. Där har hon hållits, med lite införskaffat bohag förstås. När hon flyttade 'hem' - och tillfälligt har bott hos mig - så gjorde hon sig av med det allra mesta hon ägde. Det som var kvar rymdes i två omgångar mindre personbil utan släp. Inklusive bilens sommardäck.

Men jag har bara en liten etta. Därav kaoset. 

Något som är kännetecknande för yngre generationer är nog mängden kläder (även räknat i andel av hela bohaget) och framför allt - antalet par skor! Min hall verkar typ fyra gånger så stor plötsligt!Förskräckt

Anmäl
2014-02-08 11:13 #252 av: kaisakavat

Vet inte vad jag håller på med, men ser jag missade svara några av er här ovan. Yrar

#243 bluegoose - Har du också det problemet?? Jobbigt alltså.. Visserligen finns segelbåt redan till förfogande via pappa, men liknande dilemman finns ju, pensionsförsäkring vs. lägenhet i Spanien, t ex. Det är förfärligt hur jobbigt man har det med såna överväganden.. Funderar

#244 Lena69 - Om Zlatan följer med så köper jag definitivt bilen!! 

Så skönt att du och mannen fick rätt hjälp. Vilken skräck det måste vara när sådant händer. Får man inte rätt bemötande så blir det helt förvirrat och osäkert och rädslan ökar alltmer. 

Fint också förstås, att mannen började tillfriskna såpass fort. 

#246 Torparmor - Ett tag sen jag boostade mineraler, i höstas gjorde jag det ett tag, men fick ingen märkbar effekt. Ska fundera på Selen-boost.. Tack.

Anmäl
2014-02-08 11:23 #253 av: kaisakavat

Jag har faktiskt sovit ganska normalt - och vaknat normalt.

Senil är jag ju - inte bara när jag är som sämst som det kognitiva är påverkat. Kom just på att jag ju köpte stödstrumpor.. Drog på mig dem - och tja.. de hjälper mot endel av benvärken. 

Synd de är så jädra jobbiga att ta på. Det gör skitont i händer och armar när jag ska mecka dem över hälen och uppåt. Haha!! Tror det är detta moment som gjort att jag 'råkat' glömma bort dem några dagar. 

Hyschar

Mat.. 

Finns köttbullar i gräddsås, som ska ätas med lite krimskrams; broccoli+tomat och sånt. Köttbullarna gjorde jag igår och preppade med pesto bl a. Sen 'glömde' jag dem i pannan så de efterstekte för länge och blev torra. 

Köpte 2,5 kg innanlår för 50 kr kg igår, ät-snart-datum. Måste tillagas idag, kör gryta á lá rationelle.. 

Frukost: Kaffe, grädde och chokladpralin Tummen upp

Go helg till eder alla!

Anmäl
2014-02-08 19:38 #254 av: Orakletidelfi

härligt, snart en kavatologisk tråd numero 3 då!  Ser vi fram emot! Glad

Anmäl
2014-02-09 17:24 #255 av: kaisakavat

#254 Kanske.. Hittills så har jag ju fortsatt, trots allt. 

* *

De två stora bitar innanlår jag fyndade för 50 kr kilot häromdagen, skulle ju bli gryta á lá rationelle. Men det blev inte - ryggen är pajjad så jag kan inte stå och mecka i köket. 

Men kunde ju inte låta de gå till spillo!!

De fick istället bli stek á lá ännu mer rationelle.. Brynte köttbitarna i stekpanna och la i långpanna, hackade en massa vitlök ojämnt och slarvigt och hällde olja, salt, peppar över köttet, geggade runt med händerna, la på citronskivor och hivade sen in alltihopet i ugnen i 150, sen 125 grader i ett par tre timmar.. 72 grader tror jag det stannade på. Eftersom det ska skivas och frysas delvis, så ville jag inte ha dem för röda..

Vilade dem under folie. 

Extremt gott!!!  

Anmäl
2014-02-09 23:32 #256 av: Kajak11

Ser ut att du har hatt en bra helg. Följar tråden med stor intresse men har inte haft så mycket tid att skriva. Många ting på gång med mit ideella arbete och nog i vardagen. Strular ibland med candida..så blir nog lite humörpåverkad. Får kanske cutte ut min älskade ost men den blir mest använt i helgen:-)
Hoppas du står på kaisakavat med båda styrelser och annat ovettigt från diverse kontorer och läkare. Visst finns det något fel med rådgivning.. Och dom vet inte bättre än att säga halva sanninger. Det gamla begrep odmjukhet i vården. Var finns det?
Men du får börja ny tråd...vi kan inte vänta:-) Godnatt.

Anmäl
2014-02-10 08:29 #257 av: Orakletidelfi

(alltså jag skrev det på grund av det gröna meddelandet som dök upp, fattade du va? )

Anmäl
2014-02-12 10:41 #258 av: kaisakavat

Nuläge: Jag tar det mycket lugnt. Av nöd. Ryggen är DUM!!

Det brukar inte alls ta såhär lång tid att kurera ryggkänningar, de få gånger jag får dem. Misstänker att det blev extra illa denna gången, för jag var sliten redan innan. Den påtvingade vilan har nämligen gjort att jag börjat må bättre i övrigt. 

I det läget så vore det nästan 'våld mot själv' att åka till Staan imorgon. Jag är nästan helt inne på att stanna hemma. Deppigt dock, att missa både träff med trevligt folk, syrrans gäng - och Syfestivalen. Såmm jag hade behövt all den inspirationen!! 

Blääää!!!  Arg

* * 

Köttet jag fixade = mums. Hittade renkorv utan tillsatser i affären, till halva priset. Inte ens kort datum och den är supergod. LYX. Varvar med kokta ägg, för att inte skämma bort mig helt.

Om ryggen ville, så skulle jag göra bea-smör, men det där med att stå upp och jobba med armarna framför mig.. det vill den INTE, än, så jag minimerar..

* *

Funderar på annat jag kan göra, när det inte blir Stockholm. Pallra mig till Luleå Tekniska Universitet och snacka med examenshandläggarna t ex. Utbildningars upplägg har förändrats mycket sen min pluggtid och vill jag göra klar min magister så måste kandidaten vara registrerad. Sen tror jag möjligen det kan vara bra att ha examen och stiligt cv med sig til snacket som kommer om min blivande tjänst på kommunen. Och i lönesättningen. 

Och är man ändå är ute och kör åt det hållet: Svänga förbi Gammelstad och träffa symaskinsgurun som finns där. Ta med min maskin och ha ett seriöst snack med honom. Är den värd ett kärleksfullt expertingripande - eller har han bättre begagnat men nyare modell att sälja, som jag tänder på? Också viktigt att ta tag i, måste få tillbaka syglädjen vi hade ihop tidigare - maskinen och jag. 

INTE besöka tygaffären i Luleå då, vad jag än gör. Det skulle vara ett hån - kontrasten mot Syfestivalen. Bara detta: Luleå istället för Stockholm. Bläääääääääääääääää!!! LiparStorgråterArgLooser

Om jag nu ens får till Luleå..  *fniss* 

Anmäl
2014-02-12 13:02 #259 av: kaisakavat

Allvarligt. Jag är Joakimskan-von-Anka! Gjorde just en snabb uppskattning av vad jag 'sparat' genom att stanna hemma. Lite som tröst, men också för att det är bra. Lätt man blundar lite med flit.. 

 • Anslutning flygstation Luleå. Billigast/jobbigast, buss via Luleå centrum t.o.r ca 300 kr (flygtaxi, mer uthärdligt - 600 t.o.r. - blää!)
 • Anslutning Arlanda - City med buss - t.o.r. 200 kr
 • Laddning av SL-kort för kors-och-tvärs-åkande.. tja.. räcker 300 för en långhelg? Beror på vad jag orkar, kanske inte, men säger 300 kr
 • Inträde på mässan, 1 dag 130, två dagarsbiljett 200

Bara där går alltså minst en tusing som ska plusas på flygbiljetten. I vanliga fall kostar ju flyget mer än det dubbla jmf med denna gång - och med anslutningar och kors-och-tvärsandet i stan, bör man alltså se resandekostnaden som typ 2500 (eventuellt minus mässan). 

Om jag inte liftar med pappa - det sparar massor. Och han ska ner i vår.

Synd på 6-hundringen ändå. 

*klirr, klirr* Skämtar

Anmäl
2014-02-12 21:53 #260 av: KarinJ46

Hej Gumsan!

Inte för att jag skriver så ofta men jag läser nästan varje dag! För info så har SL nu börjat med nåt turisttjottankort igen. Betala xx kronor och åk så mycket du vill i xx dagar (har inte koll på vad som gäller men det står nog på SL's hemsida. Bra om man inte vet vilken station man ska på/av till exempel!

Kram!

Anmäl
2014-02-12 22:02 #261 av: Kajak11

Hoppas din rygg ordnar sig.?

? Kan du åkte med tåget till Lulea billigt?

Eller har jag inte fattat detta:-)

Bra med tur med din papa om det blir lite Joakimskan von Anka...he he. Det är bra att spara......vet inte hur man gör. Det blev I alla fald extra kostnad med taxa för min del efter föredrag. Hade inte fått körpengar från det ställe jag var ute hos. Det får aldrig hända igen. Då måste jag ju betala.

Det blir lite kort nu, det finns så mycket att hinna med och måste redan stiga in på jobbet I morgon kl. 7, så det blir väckeklocka kl. 5! Ja, när man åker tillsammans med sambon får man samma jobbetid...... Nej vi har en bil och det får bli så.

Godnatt, skrivas snart igen.

Anmäl
2014-02-13 21:23 #262 av: Kajak11

Hoppas ryggen mår bättre? Värför blir inte min länd bra när den inte får socker! Ja fel rörelse och så märks det ibland. Kiropraktor sade att jag hade en Scheuerman. Alltså en rak rygg..se till inte belasta för mycket. Hmm. Nu läggdax. Skall på job och på begravning i morgon.Och kanske kiropraktor innan begravning. Inte bra.

Anmäl
2014-02-14 10:52 #263 av: kaisakavat

Hej Karin!! Glad

Man måste inte läsa mitt trams, vet du.. Men du får gärna om du vill. Roligt se dig iallafall. Kram!

Det där SL-tjofset.. Kollade snabbt och hittade 7-dagarsbiljett för 300 kronor och en 3-dygnsbiljett för 230 kr. Ofta är jag i stan mer än tre dygn när jag väl tar mig ner och 7-dagarsbiljetten känns väl inte skruttbillig, men är nog ändå en rätt bra deal. Man vet iallafall helt vad man ska budgetera för och när man har den; är hä bar å åk. 

Bra!

kajak - Har du också ont i ryggen nu? Asch då!! 

Jag tänkte också på maten. Äta bra så läker det fort. Det tycks ryggskrället strunta i, för huggen och värken i rygg-höft sitter kvar. Bättre än i början förstås, men långt ifrån bra. 

Och nu vill inte min mage ha mer Pronaxen (antiinflammatorisk värkmedicin). Måste kanske kanske skaffa smärtstillande kräm att smörja utanpå istället för piller. Har du nåt sånt?? Liniment eller typ Voltaren-kräm?

Sköt om dig!

Det går inte att åka tåg til Luleå härifrån. Finns ingen persontrafik, bara godståg till- och från pappersmassaindustrierna här. Och nya kustjärnvägen som vi väntar på (har den kommit upp till Umeå än?) får inte de miljarder som behövs för nästa etapp av regeringen. Anders Borg skattesänker istället för nödvändiga investeringar och de pengar som finns till infrastruktur får...? Vet inte, men kanske Stockholm? Cool

Exempel på vanligt förekommande norrländsk vägskylt.. Skämtar

Anmäl
2014-02-14 11:28 #264 av: kaisakavat

Ryggskrället envisas med att inte bli bra. Nu ackompanjerad av en retsam förkylning. Gnällgnällgnällgnällgnäääääääälll... Men det är väl lika väl göra bort all skit på en gång. 

Och orkar/klarar man inget annat, så kanske man iaf klarar att virka eller sticka. Kan ju sitta rätt bra nu. Kolla lite OS och diverse intressanta dokumentärer på svt.play.Glad

Mat - Har käkat ihoprullade skivor av köttstek med majonnäs i till frukost. Det var gott! Jo, det var det!  Finns en massa ägg också. I övrigt ger jag attan det ämnet. Tillsvidare.

Anmäl
2014-02-15 19:27 #265 av: Kajak11

Oj förkylning med. Ryggsmärtor här grundet fel rörelse..bäckenet satte sig. Var hos kiropraktor och hade tur att försäkring via arbete täcker. Men dom envisas med att dom tyckar jag skall ha fysioterapeut övningar.Alltså nage och rygg träning. Att jag springar...tränar på roddmaskin och motionscyklen tyckar dom inte är träning..jag sade att jag gjorde plankan flera gångar i veckan. Så vi får se. Det var lite många ting med jobb och begravning och besök i går efter kiropraktor så var trätt i dag. Och humöret lågt. Hoppas du mår bättre kaisakavat. .härlig skylt...j...hela vägen:-) ja samhället är ett konstigt hälle..

Anmäl
2014-02-17 13:24 #266 av: kaisakavat

"Samhället är ett konstigt hälle."

Haha.. bra sagt! Glad

Jag mår bättre. Ryggen är nästan bra, trots att det är sjukt halt ute igen och mer blötsnö att skotta. Och trots att jag har hostat nåt rent infernaliskt i helgen.

Förkylningen går åt rätt håll den också, men jag är helt 'slut' i kroppen - tappade andan helt i trapporna på jobbet. Och krampaktig stumhet i benen efter bara ett par trappsteg.

Som tur är finns det hiss. Gäller komma ihåg den bara..

* *
Köttfärs i kylen, bra pris. Vad göra av den? Hm.. 

Anmäl
2014-02-17 16:12 #267 av: Kajak11

Hoppas det blir bättre med förkylning ochså..snabbt. ja köttfars med aubergin..ost...och grädde. Typ moussaka? Har gjort det mycket någon gång.

Anmäl
2014-02-17 16:22 #268 av: kaisakavat

Jamen det lät riktigt gott!!

Köpa aubergine då.. Glad

Anmäl
2014-02-17 22:09 #269 av: Kajak11

Bra! Du skärer ut aubergin i tynna skivar. Om du gör en liten låda är 1 aubergin tillräckligt. 15 min. i ugn v. 175 gr. ca. Dom blir da bra. Sedan steker du köttfarsen med lite kryddor och lite lök ochså bra, vitlök med. Sedan ordnar du tomat från burk eller fräscha i smeten. När du har fixat köttfarsen gör du en liten sås på ost och grädde. I bottnen av en tefalpanna eller liknande lägger du ett lag aubergin (skivorna) gömmar halvparten af dom og sedan lägger du ett lag af köttfarsen, och på köttfarsen har du på toppen ostsåsen. Til slut  den sista delen af auberginen och ett lag köttfars och så ostsåsen. Beror på ugnen men ca. 30-35 min. v. 200 gr. kolla på farven:-)

Det smaker mycket bra.

Tyvärr klarer inte sambon aubergin länger, så vi har inte hittat en ersättning än. Smaklig måltid.

Anmäl
2014-02-18 13:30 #270 av: kaisakavat

Tack för recept. Låter lite som lasagne utan pasta - gott.

Jag orkade inte sticka och köpa aubergine den här gången. Köttfärsen fick bli gratäng, men med tärnad feta, squash, purjo, tomat.. massor av ost på. Blev god - lite tråkig kanske men helt ok.

* *

Slutfasen på hostan nu. D v s jag hostar ibland bara, men när jag hostar lossnar klägget i luftrören äntligen. 

Idag fixade jag trapporna på jobbet också, myyyyyyycket bättre än igår.

* *

Imorgon kommer AF med lönebidragshandläggare och inspekterar mig och min arbetssituation. Det kommer bli intressant, hoppas jag. Borde sammanställa liten frågelista.

Anmäl
2014-02-19 16:44 #271 av: kaisakavat

Lönebidragshandläggaren var en förståndig och redig typ. Ingen weird feeling som med vanliga AF-mänskan - hon som man aldrig vet om hon är mentalt när- eller frånvarande men kan misstänka att hon är det senare - utan en sådär som det bara funkar att stämma av saker med. Utan fjant. En tråkmåns som gör det han ska. Yeyh! Partajar

Ett mindre krux är att min lilla 'tjänst' nog blir en 'Administratör', inte en 'Administrativ handläggare'. Har betydelse mest för lönesättningen, men förhoppningsvis inte så väldigt stor skillnad efter skatt. Administratör är dock i sig en vid sak till tjänstedefinition. Jag kan fortfarande -teoretskt- förhandla i viss mån, att jag bör hamna i en högre del av skala utifrån tidigare erfarenhet, utbildning (och studieskuld), jämfört med ifall jag inte skulle ha något av det med mig. 

Skulle mina arbetsuppgifter på sikt komma att handla mer om specifik handläggning, riktat mot t ex att avlasta mellanchefer, då kan man förhandla om det då.

Men allt i teorin än. Vi får se..

Annars.. tja.. Det ser ut att bli av, rumsfrågeproblematiken för hela förvaltningen är på väg att fixas - och så även för mig då. Men mycket mer vet jag inte.

Jobbat klart för i veckan.

* *

Nytt stickprojekt; väst. 

* *

Igår vann båda mina lag i Champions League. Barca-matchen mot Manchester City lite boring, men de vann med 2 mål mot 0. PSG och Zlatan mot Bayer Leverkusen.. Vad säger man? Bra match, PSG vann med 4 mot 0 och Zlatan gjorde två mål. Det bådar gott.. om än ju Leverkusen inte precis rankas högt, så vet man inte säkert hur PSG ska hålla utanför franska ligan.

* *

Käka köttfärsgratäng med massa ost och dricka gott kaffe.

Ägg käkar jag också. Kokta med majjo. Andra former av ägg går inte ner alls i dessa dagar..

Onsdags-Tjoff!

Anmäl
2014-02-19 21:45 #272 av: Kajak11

Oj men är det inte bra då med jobbat om inte annat tills vidare? Alltså du får fast anställning? Eller hur? Ja, om man klivar ett steg innanför då kanske det blir mer åt det hållet du önskar med tiden? handläggare..jag ser det för mig (kan inte lägga inte nörd smiley här?)

Samhälle eller bara hälle.

På tal om chefer.....

Usj .hörte om Östersund som fällde dom over chefer i Krokum kommun...hmm. tråkigt med den stackarn som tok sitt liv.....

Men bra med maten.

Vi åt köttfars med ost, paprika, vitlök, bacon, lite prinskorv och kokt spetskål till...smaskens....en handful nötter som dessert....eller blir det kanske lite mer nötter...

?

Natti natti snart.

Anmäl
2014-02-23 11:57 #273 av: kaisakavat

Nytt lägsta-rekord i vikt: 76,7 kg. 

Jag har gått ner 3-4 kg senaste månaderna. När jag skaffade nya vågen vägde jag typ 81. Förskräckt

Och detta trots att jag har blivit bättre på att äta, så det är inte fråga om svältkilon. Intressant. Återstå se hur det håller..

* *

Om jobbet - Jag vet inte än vad min anställningsform blir. Verkar luta mot en tillsvidare. Jag kommer ju knappt kosta nåt alls för kommunen, men är en klar förstärkning. De verkar tycka jag är 'ett kap'. Och det tycker ju jag också.. Förlägen Skrattar

Men vet inte än. Kanske vill de vara försiktiga och göra en provanställning. Det visar sig.

Lönebidragshandläggaren ska göra en bedömning, skriva in mina speciella förutsättningar i beslutet. Beslutet anger hur stor % av min lön kommunen kommer få i bidrag (en förhandshint är att det kommer landa på nånstans mellan 55 och 75 %). I den processen kommer han ha kontakt med min chef. Det borde inte ta så himla lång tid, kanske några veckor till, beroende på när chefen har tid att ta tag i saken. Upptagen mänscha.. och dessutom flera andra rekryteringar just nu.

* *

Jag stickar och virkar på både stora och små projekt. Vissa projekt påbörjas men skippas sen och garnet får bli nåt annat. Det är perfekt avkoppling..

Har allvarliga planer på att köpa ny symaskin. En seriös affär - för den är dyr. Men det ska bli, det är dags. Mest troligt denna:

Anmäl
2014-02-23 13:04 #274 av: Kajak11

Bra med nya vikt:-) och det verkar som att du mår bra för tiden? Kansje mibdra stress i kroppen och då går man ner i vikt om det finns något där:-) Visst är du ett kapp! Spännande...? Med jobbet..oj var det kort på symaskin? Ser den inte på nya mobilversionen här.härligt med stickande och bra kreativa sakor
du är duktig och jag har inte glömt dina fina vantar... Skall se till att få målat lite i dag om en stund. Ja jag får säga att vikten betyr en del för mig. Jag har inte bra vikt för tilfället.Den var bra för en månad sedan men... äter nog för mycket på kvällen. Svårt att lade bli nötter. Men bara grädde i maten och enstaka små skvätt i kaffet ibland. Annars smör och ägg och mayo. Ja tror det är övergångsåldern för jag är ochså mer trött. Och sedan känbar man ju vissa förandringar...Men ryggen mycket bättre nu... 3 kiropraktor behandlingar. ..och nu har jag börjat springa lite igen från i dag. Har gjort övelser och promenerad. Det är bra för humöret ochså:-) Är nästan ensam om jobbupggiftor i vardagen då kollega har semester. Det ger lite mer stress men får dra undan tänkandet på detta. Har stått en del på jobbet i veckan. Vi har häva- sänka borde...och det har ju varit mycket annorlunda att faktisk använda dom:-) Trevlig söndag.

Anmäl
2014-02-23 16:15 #275 av: kaisakavat

Så bra att du är bättre i ryggen. Jag brukade använda höj- och sänkbart bord förut. Har fortfarande ett sånt, men har haft så ont i benen och fötterna en period, så jag har suttit mest. Det är annars jättebra att kunna variera, som du skriver.

Nötter brukar jag inte ha hemma så ofta. För de ÄR svåra att låta bli när man väl börjat. Tugg-tugg-tugg..

Funderade nyss på om jag ska börja köra med äggmjölk igen.. Till frukost. Äggmjölk med kakao är inte så pjåkigt. Eller med kardemumma.

Kanske.

Anmäl
2014-02-23 18:39 #276 av: Kajak11

Oj nu så jag den nya symaskin. Yes du får ha en sån:-) ja höj och sänkbar hetar det förstås. Tackar. Och det är sant att man blir trött när man står upp. Kroppen får vänja sig... man brännar fler kalorier som en extra sak.
Äggmjölk bra...jag har ibland bara smör i kaffet eller en tesked grädde och står mig på detta till lunschen. Men det tar ju lite av aptiten. Om den inte är stor gennom dagen. Har vänjat mig vid två måltider om dagen. Men nötter blir två handful. .ibland..och det störar nog mer än man tror:-)

Anmäl
2014-02-25 21:04 #277 av: kaisakavat

Symaskinen och jag kommer 'få ihop det'.. Det är ju fråga om kärlek vid.. andra ögonkastet (första ögonkastet var ju den där 42tusenkronorsmaskinen - ungefär som att vara kär i en filmstjärna: Men den på bilden - den kommer att bli min en dag. Kär

Apropå förälskelser.. Röran på jobbet när det gäller vilket rum folk ska sitta i, gör att jag ideligen får nya rumsgrannar. Och igår!! Wow.. Skämtar..att det kan vara så trevligt med möten vid kopieringsmaskiner!

Kul att spana lite. Sen visar det sig ALLTID att de är upptagna. 

SKIT också! Lipar 

* *

Jag brukar aldrig ha sötsug. Men i eftermiddag och ikväll så nästan klättrar jag på väggarna. Och nu har jag ont i huvudet. Först fattade jag inte varför, men inser att jag igen av bara farten har dragit ner på kh ordentligt. Igår och idag. 

Så nu är väl frågan om jag ska dra i mig ett halvt äpple eller strunta i det.. Tror jag struntar i det. Borde vara över imorgon.

Mat

Kokar tjocka revbensspjäll i rejält kryddad buljong-fond. Ska in i ugnen strax för eftergrillning. Billigt idag, på coop.

Annars finns kyckling i dijon+dragongräddsås. Och så köpte jag fräsch gröna-blad-blandning idag för att inte äta för ensidigt. Ägg och majjo ibland.

Ännu ingen äggmjölk - vet inte vad som håller emot. Men det gör inte nåt när jag har massor av andra godsaker.

Ute är det flera grader varmt och SJÖAR överallt på grund av att snön (vi fick massor av blötsnö före och under helgen) smälter i extremfart. Jag har typ strandtomt.. 

Anmäl
2014-02-27 22:00 #278 av: kaisakavat

Min lilla viktminskning tycks bestå. Inget uppåt än efter flera dagar. 

Föräldrar på besök. Föräldrarna bara råååkade lämna lite pengar - som åker direkt in på symaskinssparkontot.

Klippte håret på mamma och fick en garnvinda + en nystningsgrej, ärvt efter min mormor. Här ska nystas entrådigt ullgarn, närmare bestämt nästan 4 km garn..

Hjälpte pappa leta info på internet. Han ska sy segel till allmogebåten han just byggt färdigt och behövde kolla Stensunds folkhögskolas hemsida, de har material och delar med sig rikt av kunskaper i ämnet. Vi var där för nåt år sen förresten. Vackert utanför Trosa. Länk här.. 

Till skolan länk här.

Lugn dag alltså. Nu virka lite till 'tonerna' av House of Cards. Sen SOVA.

* *

Käkar: Revbensspjäll, pimpad cf, broccoli+diversegrönsakssallad, ägg, kaffe m grädde och något för mycket choklad.. men jag hade lov till det av mig själv!

Helg. 

Sköt om er!


Anmäl
2014-02-27 23:07 #279 av: Kajak11

Låter mycket trevligt med dina foräldrar. Tur som har dom kvar😊 men bra att ni har ting och sakor att göra tillsammans om. Jätte trevligt! Garnet låter spännande...du får ta kort..Och bra med maten. Är det fortfarande blöt snö hos dig? Här mycket på gång och mycket skrivande. ..lagfarten var inte fixat. Fastighetsmäklare har nog klantat mycket i denna sak....så inte redo efter 2 månader.....😂 Var på utvecklingssamtal i dag på jobbet...och det blev inte förviklingssamtal....det finns fara för det ochså....ibland...kollega har semester nu så extra i vardagen. På kvällen timmar med datorn och fondsansökan...i sista minuten...för barnprojekter i Indien. Det blev lite sömn måndag natt. Får hoppas det blir bra resultat.Men nu blir det en veckas semester snart. Åker till fjällen med långfärdsskidorna.. eller blir det vattenskidorna?Men stugan i helgen. Har bara varit där en gång sedan nytår. Annars jobb och måsten i helgen sedan nytåret. Sambon börjar nytt arbete från april. Och så får vi se. Godnatt.

Anmäl
2014-03-04 07:50 #280 av: kaisakavat

Lagfarten på stugan i fjällen? Konstigt. Hoppas det har löst sig. 

Så bra du jobbar för barnen i Indien. Det verkar vara fullt upp för dig. Så mycket av både jobb och annat som händer. Glöm inte ta god hand om dig själv.

*

Jag har också jobb från april. Enligt AF+chefen på jobbet så blir jag anställd från 1 april. Det mesta sker utan min inblandning hittills, känns lite konstigt att folk har möten om mig utan att jag är med. Men det är nog sånt man får 'ta'. 

Chefen och jag ska träffas. Diskutera min tjänst.. vad jag ska göra, hur det blir. Jag vill veta mer om ditt och datt. Ska bli intressant. När jag skulle sova igår kväll drabbades jag av en ENORM självförtroendesvacka. Kände mig som en bluff. Vad ska de med mig till, jag är ju hopplös..!?! Ett vrak. Fegis. Korkad. Sen kom jag på att de ju redan har mig, att de själva tydligen inte tvekar att gänga fast mig, så vad svamlar jag om!?! 

Men jag gissar självförtroendet har hål som en schweitzerost fortfarande. Och att jag måste ge det hela - ge mig själv - lite tid.

* *
Garnet. Här är en bild på garnet.. Känns inte som att jag producerar så mycket färdiga grejer, men att hålla på med garn är rogivande för själen.

Stickar på en väst-aktig sak iallafall. Tunn tunn ulltråd - och tjocka stickor - att ha utanpå långtröjor.


Anmäl
2014-03-04 13:17 #281 av: kaisakavat

Sådärja. Haft möte med chefen och det gick ju försiktigt hyfsat ok..

Anställningen blir tidsbegränsad i 5 månader, med goda möjligheter till förlängning om inte facket klagar, t ex. Om eventuella förlängningar blir tidsbegränsade de också, vet jag inte. Ville inte pusha, för han var såpass tydlig ändå i att planen är en fortsättning. 

Lönesättning. Han har kontaktat personal för att få deras utlåtande kring lämplig lön. Jag framförde önskemål om medianlön för tjänstetypen, som minimum (baserat på välutbildad och tidigare jobb just precis där på stället). Men att de får ge mig mer om de vill. 

Återstår se resultatet. Tänk om det blir pinsamt.. Förskräckt

* *

Handla mat idag. Det ekar i kylen. Tror det får bli lite chark, lite vilt kanske. Ska också köpa kesella och valnötter och prova göra ett low-carb-bröd. Som man kan skiva, ha i frysen och tina ett par skivor åt gången. Bröd är inget jag vill ha varje dag.

Och idag åt jag en halv helt vanlig semla. De var riktigt riktigt bra, ingen fuskgrädde och smakade hembakad, från bästa stället i stan. Lämnade det mesta av mandelmassan, som var äckligt söt. Men annars så.. slurp.

Anmäl
2014-03-04 21:35 #282 av: Kajak11

Oj oj. så bra!! Först..vilka fina färgar på garnet. Jätte snyggt. Så flott och duktig du är.

Ja, spännande med jobbet....Det verkar ju rätt så bra Kaisakavat.

Och på tal om lön. Ufs. Det är inte lätt. Vi har ju närmast lönestopp.Provade att saga att vad om man faktisk har blivit duktigare dom senaste åren....?

Ja, svaret var, att jo men arbetet krävar mer nu...(?) Alltså känner man sig lurad.. och det blir mer och mer.

Men om det kan bli till någon tröst då kännar jag ochså den känslan att dom tar fel, jag är ursel och så vidare.....och före måndag vaknade jag av svettnad grundet att jag hade klantat i en fondsansökan...

Ja, får väl sköta om mig:-)

Tack för opmuntran. Ja, vi har ju mycket I den där ideella förening. Har kunstauktion om en månad. Har för tusen då ochså fått för mig att måla 2 akvareller til den...så det är ju relaxing grejor att sitta med.

Det har med perfektionism att göra... inte göra fel..och mina nattdrömmar ibland går på att jag bestandig måste gå upp til en examen för min lärareutbildning är fixat!

Tyckar det var bra med semlan. Och lågkarbo bröd. Har fixat en portion af "dina" LCHF tekakor til semester..

Jag har firat fettisdagen med 23 timmars faste. En test. Har ochså sprungit i lunchpausen...men var inte hungrig och då jag inte äter frukost i vardagen, så blev det så. Hade jätte mycket energi på eftermiddagen och i kväll.  Åt: fläskfilet, purjolök, kokosmjölk och lite lök i stekpannan. Gott. I morgon vanlig 16-8 dag. Vill ha tak i dom j...kilon som finns kvar..och lite bra hälsoeffekt. Min maga har strulit mycket på grädde och mejerior känns det som.

Oj det blev ju mycket.

Ser fram imot att se dina produktioner igen snart:-)

Natti natti.


Anmäl
2014-03-06 13:32 #283 av: kaisakavat

Jo, det blir nog bra med jobbet. Det öppnar för en framtid. Det här är så mycket bättre än förtidspension

Har det ordnat sig med stugan och lagfarten?

Du verkar så duktig med fastandet. 

Jag drömde också om plugg och examen, förra natten. Stress.. Inatt drömde jag om att jag inte orkade med jobbet och blev tvungen att sluta och att alla tyckte jag var helt misslyckad. Puh!! Man kunde ju drömma roligare drömmar.. 

Och samtidigt är det bra. 

Ibland - som omväxling till känslan av osäkerhet - så känner jag mig lite duktig. Jag var livrädd, men valde ännu en utförsäkring, trots att den info jag sen fick var delvis fel och därför mycket motstridig. Eller tja.. Jag var ju kanske mer livrädd för alternativet. 

Men kände att jag måste ta tag i saken själv. Jag MÅSTE ta kommandot över mitt liv. MÅSTE igenom den där jädra tunneln och kanske hitta utgången på andra sidan. Och.. Jag hittade utgången. Förskräckt

I mångas ögon är det kanske ett löjligt resultat jag har uppnått. Vad är det - att komma över en 25 % lönebidragstjänst i kommunförvaltningen..?! Men inte för mig, inte med min utgångspunkt. För några år sen orkade jag knappt leva. Nu är jag MED. Det finns öppningar inför framtiden. Det är skillnad.

Det som knuffade igång mig var faktiskt min kompis på Hawaii, som började babbla om att importera mig och anställa mig i sin skola där, som lärare och skolledare. Även om det inte alls var säkert det skulle bli av, så försåg det mig med en vision om något annat, jag kunde börja sätta upp delmål när jag fick en riktning klar för mig. 

Anmäl
2014-03-06 13:37 #284 av: kaisakavat

Om brödet jag bakade. 

Det blev fantastiskt bra - inte som andra lowcarb-bröd jag gjort. Receptet hittade jag via länk i denna KIF-tråd, #4 - heter Valnötsbröd, men jag bytte ut valnötter mot hasselnötter.

Sen klantade jag mig otroligt mycket, som vanligt. Gjorde smeten, hade över i ugnsform, ställde in i ugnen. Upptäckte först inte att säkringen till spisen hade gått. Upptäckte det efter 45 minuter, men vred av tempen i ugnen medan jag gick och bytte den (idiotiskt, tänkte inte och fattar inte varför jag gjorde det) för när jag hade bytt säkringen glömde jag förstås dra upp tempen, så brödet stod i ugnen 45 minuter till i typ 40-50 grader. 

Upptäckte det och fick lust att ge mig själv stryk. Inte klokt. Trodde det var förstört (helt ogräddat), men chansade och gräddade som det skulle gräddas - 2x45 minuter i 150 grader. Och det funkade!! Otroligt. 

Rekommenderar receptet. Det är tydligen fullkomligt IDIOTSÄKERT! Skrattar

Anmäl
2014-03-06 19:04 #285 av: Kajak11

Oj vad fint bröd! Tackar. Fastandet gått bra tisdsg och i dag. Har ni ätit lite ost och mandlar men 24 timmars fasta nära. Hade bara två teskeder grädde i kaffet i eftermiddags. Sprang på lunch pausen. Det gick bra båda tisdag och torsdsg med fasta och löp:-). Mosleys bok intressant. Köpte den på rea i Willys.Tror jag provar igen efter skidsemestern. Gir mycket energi ochså..
ja det är häftigt med din jobbsituation. Det är dååååååå såååå bra! Tror din kompis på Hawaii är bra för dig....och inte skall man sitta och vänta på andras uppfattningar men positiva vibrationer är bara bra.
Lagfart? Tack för frågan. Den är inleverad och mottagare i Lantmäteriet har bekräftat att dom har fått den. Vi tror inte Fastighetsmäklaren hade skickat den i december.....men....men...vi är inte imponerad av honom. Han har klantat i stort sett allt...så han är inte duktig Kaisakavat.
Inte som oss två:-) ja och vi har ju själva ordnat lagfart på stugan i Småland. ..fixat köpebrev och köoekontrakt och lagfart.
Och det gick bra. Nog är vi tokiga kanske.
Vi tittar på Lantmäteriet.
Åh drömmar.....ja dom är båda bra och inte...

Anmäl
2014-03-07 12:11 #286 av: kaisakavat

Hehe.. Nej, alla är inte så duktiga som vi! Skrattar

* *

Jag går på antiinflammatoriskt. Ryggen blev plötsligt dålig i förrgår. Inte som för några veckor sen, men hotande nära.

Magisk känsla - antiinflammatoriskt tycks bita bra på hela mitt 'tillstånd'. Mår rätt bra, jämföreslevis.

Käkar fläskstek och... low carb mackor med ost och fläskstek.. 

* *

Kolla vad jag just gjorde. Stolt som en.. höna.. 

Anmäl
2014-03-07 16:07 #287 av: Kajak11

Fina....hoppas din rygg blir bra snabbt.

Anmäl
2014-03-07 18:34 #288 av: Torparmor

Åh,  så härligt - och precis mina färger. Hur har du gjort avsluten mot handled, fingrar och mellan mudd hand? Är mudden stickad på rundsticka längs med armen?  Blomma

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2014-03-07 18:52 #289 av: kaisakavat

Hej Torparmor!! 

Mudden är stickad på tvären, ett rakt 'band' i vanlig rätstickning med en dekorkant av lyfta maskor på ena sidan. Sys sen ihop till en tunnel = 'mudd', plockas upp maskor efter den inte-dekorerade kanten, sticka ett varv med varannan maska färg 1 och varannan i färg 2. Sen en s k lettisk fläta. 

Mycket lättstickad, efter helt suverän beskrivning. Flätorna är lite pilliga med min taskiga motorik, men kan jag så kan vem som helst..

HÄR finns gratis mönster. :D :D :D

HÄR finns en youtubevideo - där de visar hur man gör flätan. I filmen är garnet mycket grövre än mitt, men det är samma teknik. 

Mitt garn är Ullcentrums tvåtrådiga (Öland, beställt på nätet) och ett gammalt nystan Sandnes Alpakka. De är rätt olika men det funkar ändå att kombinera i sånt projekt, perfekta för överblivet garn. Varje vante väger mindre än 25 gram färdig och mudden typ 7-8 gram. Jag vägde för att veta till nästa vantpar.

Gör du åxå vettja! :D

Anmäl
2014-03-07 21:08 #290 av: Torparmor

Tack snälla Kajsa! Har fått beställning av barnbarn, men vill ha själv oxå. Ska kolla direkt på mönstret och räkna om utifrån de restgarnet jag har.

Hoppas ditt mående fortsätter att bli bättre och ha en trevlig helg! Ballong

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2014-03-07 23:20 #291 av: kaisakavat

Kul! Skrattar Ballong

Du får ju gärna posta bild sen.. om du vill. *nyfiken*

* *
Jag har stickat en disktrasa ikväll. Verkligen irrationellt - har massor annat att göra. Men det funkade bra till Chicago på TV, slippa tänka på vad man gör liksom..

Och plötsligt - i en reklampaus - mindes jag min glassmaskin. Så det blev lågkh chokladglass med rätt mkt kakao och vanilj. Liiite vanligt socker, liten skvätt sukrin och några droppar sukrin. Lättsockrat totalt sett och VÄLDIGT GOTT.

Här är en härligt trudelutt. Cell block tango ur Chicago:

http://www.youtube.com/watch?v=KA6R1DMb-Z8

Anmäl
2014-03-18 14:42 #292 av: kaisakavat

Kom just hem från jobbet och blev glad för jag har städat och det är ganska fint här. Roligt komma hem då.

Dagarna knogar iväg - och så gör vi alla. På jobbet har vi delats in i lag, med stegräknare och protokollföring av diverse aktiviteter. S k friskvård. För mig kan det bli det motsatta tyvärr, då träning gör ONT, ONDARE, ONDAST ju mer jag gör. Vi tävlar mellan lagen om en Paris-resa. DEN vill jag gärna vinna!! Kollade just min räknare och jag har gått hittills 4518 steg idag. Det blir endel knatande i korridorer och arkiv  - kanske inte så konstigt jag får ont.. Återstår att se hur jag håller.

Det går sjukt långsamt framåt om min anställning.. tycker jag.. Har lämnat in en CV på chefens och personalkontorets begäran, de ska komma med ett lönebud inom kort. Lämnade ett anspråk förut.. 

Vår.. var det. Nu är det SVINKALLT på nätterna - kallare än på hela vintern tror jag. Det blir varmare under dagen men blåser. Urk. Kylan biter ilsket då. Och samtidigt är det skönt att slippa vara varm. 

Hm.. 

Vad mer?

Väntar på VVS-are som FÖRHOPPNINGSVIS ska fixa mitt duschavlopp. OM det inte fixas nu (de har försökt förr utan att lyckas) så får jag fnatt! Såhär kan jag inte ha det - hinner ju inte skura upp mig själv innan det är full översvämning.. och med balsamtvätt av hår så krävs skölj. Tar en evighet, typ..

LCHF var det ja..

Gjorde supergoda grispippibiffar häromdagen. Och kom över jättefin rökt skinka på Coop och som de sålde billigt för de stängde manuella charken och den var överbliven. Supergod. Rökt på riktigt och med perfekt sälta.

Mixade ihop kryddsmör.. en slarvvariant med lök och dragon och citron, peppar och flingsalt. Och kokade en chunky tomatsås med lök, vitlök, olja, vinäger, basilika, svartpeppar och salt. Goa tillbehör till allt. 

Käkar även gröna blad. Spenat och ruccola och mangold å sånt.

En hel kyckling på upptinande. Ska steka i ugn och vad jag då gör med den sen..

Förresten är jag hungrig. Äta!

Anmäl
2014-03-18 15:23 #293 av: kaisakavat

Dags avrunda tråden. Kommenterar väl punkterna i TS så ser det ut som om jag vet vad jag håller på med för en liten stund.. Cool

Måendet - Kort sagt: Åt fanders. Det står helt klart att jag blir sämre av att jobba, på alla de sätt som jag förknippar med mitt 'ohälsotillstånd'. Mitt ohälsotillstånd är inte samma som mina diagnoser. Jag är mycket tröttare - en utmattningströtthet som gör mig gråtfärdig ibland. Vissa dagar är jag nära att ge upp, det känns som att jag omöjligen skulle kunna vila mig i form till nästa arbetsdag. Det gör ONT i kroppen. Stumhet och sprängande, krypande, ilande värk - framför allt i benen men också ibland i armarna. Och jag har typ NOLL tolerans mot att bli varm. Hastigheten med vilken - och sättet på vilket - jag blir sämre vid värme skrämmer mig ibland. Ganska ofta. Något är allvarligt fel.

Mentalt-psykiskt mår jag lite varierat. Jag är förstörd när det gäller grundtrygghet, livrädd att det ska hända skit som kostar ocheller att min inkomst ska kapas. Jag 'vet' att jag får jobb med lön från nästa månad, men å andra sidan har jag INGEN SOM HELST ANING om vad FK hittar på härnäst. 

Att inte veta..

Maten - Småätandet har upphört, i princip. Antingen äter jag måltider eller också tenderar jag att inte äta alls. LCHF, o-strikt, under 30 kh/dag skulle jag tro. Ibland mindre, aldrig mer.

Ja, ekonomi.. Det går ju ok så länge inte FK pensionerar mig.. BIlskrället har kostat lite i vinter. Blä. Men hon e fin gamla McBettan. Oändligen glad jag har henne de dagar jag knappt orkar röra mig.

Förtroendekrisen gällande Fjant består. Den är nog dessvärre icke-reparerbar. Ska väl i kontakt med honom om rätt %:s läkarintyg här framöver. Han får väl vara min sjukskrivningssekreterare, i total avsaknad av andra initiativ. Trots att han gnällde förut om 'alla intyg' han skrivit för mig. Pucko.

Ögonen på bollen - har jag lyckats med att hålla. 

Trots mitt kassa mående så J*VLAR innan jag ger upp. Jag SKA jobba. Jag MÅSTE förbättra mitt ekonomiska grundläge och jag ser det inte bara som en nödvändighet utan också som ett ansvar jag har, för mig själv. Då jag inte längre kan räkna med full support från försäkringssystemet. Och jag VILL. Jobbet må vara slitsamt men det är också intressant och ibland tom kul. Och inom kort kommer jag börja dela andra arbetsuppgifter med kollegorna, mm.

Och inte nog med allt annat, så spelar PSG riktigt fin fotboll. Jag är nyfiken på hur det ska gå i ChL - och njuter av Zlatans brillians. Han spelar över nästan hela planen, speluppbyggnadsgeni som lika mycket passar fram andra till avslut som han själv tar avslut. En spindel i nätet och ett utropstecken samtidigt.

Han har också ögonen på bollen.. 

Liksom Xavi, min man.. 

Vaddå!?! Man FÅR inbilla sig saker.. så länge man vet att man inbillar sig.. Yrar

Anmäl
2014-03-18 20:59 #294 av: Kajak11

Det är inte lätt och du får stå på, och det gör du Kaisakavat:-) Go for it. Hoppas du ochså sovar bra?? Ögon på bollen, bra uttryck.

Det måste och det går....hellt säckert. Och visst finns det bra dagar och dåliga dagar.....ja, jeg vet, det inte bara lätt.

Vi hade bra semester, men min mage kranglade en del. Kanske någon bakterie, I alla fald börjar jag nu probiotica för att se om det hjälper....tror inte det var fusk mat, då den inte hann att komma inn innan magen strulade. Det var bra snö men svårt åkt. Mycket is och slush ice.....snö.

Men annars: Jo vi besökte den gamla stugan norrpå, det var roligt...på vilodag från skidorna. Vackert ljus inom dom gamla fönstre i marts ljuset.

Men i dag kom ett brev.....nej lagfarten avvisad tills vidare.

Fastighetsmäklaren har klantat i detta, hellt aldeles...igenom. Det skall sökas om jordförvärvstillstånd och måste sökas inom rätt tid. Det fick vi inte att veta från fastighetsmäklaren. Trode liksom det var ett torp vi köpte, men den har benämning som jordbruksfastighet. Det stod inte I papprene eller på hemsidan. 

Hade annars en trevlig dag då jag har sovat hela natten sedan semester...något aldeles nytt, och det är ju bra när man skall jobba mellom 8-16:-)

Lycka till och ny tråd med visa ord, Kaisakavat:-)

Anmäl
2014-03-21 19:36 #295 av: kaisakavat

Kajak - Kloka ord.. njae.. 

Den där mäklaren.. vad ÄR det för STOLPSKOTT!? Inte för jag vet hur överlåtelser av fastigheter ska gå till, men det här verkar ju konstigt. Inkompetent. Och stökigt för er. Synd det. Blir det kostnader ni inte har räknat med? (min obligatoriska noja - pengar)

Å andra sidan - nu är ni 'Hemmansägare'. Är det rikssvenska eller säger man bara så häruppe?? Typ storbonde/bonde. Vara självförsörjande ifall det blir kristider. Odla och kunna ha djur. Om ni vill. Och om det följde med mark - minns inte exakt vad du har skrivit om det förut men visst var det lite mark..? 

Hoppas det blir bra. Inte mer krångel.

Hoppas du sover bra fortfarande (eller ja, inte dygnet runt, men på nätterna). Och att solen skiner på dig. Här har det gått från svinkallt och sol, över svinkallt och bitande blåst och mulnande långsamt varmare, bra väder några timmar men nu slask-blås-skitväder. Tung tung blöt snö och grådismulet. Bläää!!

Å andra sidan: Mitt badrum ska bli - åtminstone delvis - renoverat. Nytt golv och ÄNTLIGEN nytt avlopp. De fick borra upp golvbrunnen med våld för att få upp proppen - så nu MÅSTE de göra om. Under tiden måste de fixa 'annat boende' till mig, de tog upp det själva. Blir spännande att se vad det blir. Litegrann hoppas jag det blir inkvartering i deras (hyr av Golfklubben) lägenhetsmotell.. Fräsch och fullt möjligt praktiskt, bekvämt och inte långt bort alls. Men vet ju inte. 

Och äntligen - det kommer att gå bättre att bo här när det är gjort!! Partajar Ballong

Och jobbet - det är helt klart nu. Provanställning i 5 månader först, och muntlig 'tydlig ambition' om att sen förlänga. De får 60 % bidrag för min lön + ett sorts handledarstöd.. eh..? För vad? Men ok, kommunen blir väl mer välvillig då.. Lönen har tyvärr satts LÅGT, enligt både mig, mitt fack centralt per tel och AF. AF har skickat det hela på remiss till facket - det är rutin - för yttrande. Återstår se vad facket kommer säga officiellt i remissvaret. Men det skulle kunna innebära att kommunen får pisk och order om 'gör om-gör rätt'. Oavsett hur det går känns det som bomull runt hjärtat med sådant oväntat stöd. BallongPartajar 

Min nya AF-snubbe - WOW vilken skillnad jämfört med hon 'döingen' jag haft tidigare. Henne slipper jag förresten nu, jag kommer skrivas ut ur rehab-projektet.. Vilket kan leda till att FK slår till med tvångspension på 75 %. Jag hoppas kunna förhala det, genom att hänvisa till att min anställning är en provanställning. Det kan bli fråga om fler eller färre eller inga timmar alls efter augusti. Men det är SÅ SKÖNT att nya AF:aren är mycket mer flexibel och engagerad än 'döingen'. En sån som bara hajjar - inget dillande om oväsentligheter. Stöd istället för hot och förnedring.

Lite rörd av det faktiskt.

Oj, vad jag skrabblar.. Shit. Skulle ju bara avsluta tråd och starta ny. Lipar

God och bra mat. Återkommer till ämnet i TS nästa tråd.

Och en 'friskvårdstävling' på jobbet. Vi går med stegräknare - indelade i olika lag. Lagen tävlar sinsemellan om en resa till Paris. Och efter första veckan leder MITT LAG! BallongPartajarTummen upp

Jag har döpt om det till 'Vanvårdstävling'.. och tänker föreslå att mina poäng ska tiodubblas för att jag är handikappad. Hehe.. 

Till Paris - förhoppningsvis!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.