Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Off topic - (OT)

Kalorisnålt godis?

2013-08-18 21:51 #0 av: Inkanyezi

Kalorisnåla, mjölk- och glutenfria sägs dom vara. Första ingrediensen i listan är socker. Jag antar att de inte har väldigt mycket med LCHF att göra, men de gav mig i alla fall en våldsam skrattattack när jag var på Willys idag.

Anmäl
2013-08-18 22:47 #1 av: Orakletidelfi

Tja, det är ju mest luft... och har faktiskt lite kalorier jämfört med annat fikabröd. Ca 60. Ungefär hälften mot en kanelbulle.

.

edit: nej en femtedel om det är en  ca 100-gramsbulle

Anmäl
2013-08-18 23:54 #2 av: RobinEH

Vad är det roliga? Att det nu är möjligt för glutenallergiker och mjölkproteinallergiker/laktosintoleranta att konsumera dem eller att socker är deklarerat först på innehållsförteckningen?

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2013-08-19 03:11 #3 av: sappho

Nog inte det värsta man kan äta trots att sockret står först på innehålsdeklarationen. .

Anmäl
2013-08-19 08:29 #4 av: Inkanyezi

Det var liksom hela paketet jag skrattade åt.

  • Godis, med i huvudsak socker som ingrediens, och lanserat som "kalorisnålt".
  • "Gammaldags" med recept från 1945. Jag är riktigt gammal då? 
  • Och så det där med "fritt från", som man faktiskt inte får göra reklam med i de allra flesta fall enligt lagen.
  • Och i receptet från för längesen fanns ett kex i botten på "chokladbollen", vilket man måste ha tagit bort för att få den glutenfri, eller ersatt med någon annan sorts kex som inte är gjort av vete. Det kan ju inte vara samma recept.

Men det som egentligen utlöser skrattattacken är samma som att det liknar dietgodiset man kan köpa, Allevo och allt vad det heter. Mest socker men mycket måttligt med bränsle för aktivitet.

Det är bara så himla tydligt att tillverkarna av rent skräp rider på vågen som skapades av Ancel Keys för länge sedan, och som SLV och deras vapendragare pressar på oss dagligen sedan jag vet inte hur länge.

Ibland funderar jag över varför man egentligen äter, när man förutsätter att maten man köper och sätter i sig ska ha mindre näring, mindre energi. När matfettet kan säljas dyrare utblandat med nära hälften vatten, då är det ju någonting som är riktigt riktigt sjukt. Och kokosbollarna och mumsmumsen är symptom.

Anmäl
2013-08-19 08:57 #5 av: savonit

Kalori snålt är kanske lite mera associerat till light, eller osötat.
Dock inget måste.
Men det kanske snarare är en kalorikonpakt, eller kolorieffektiv bakelse.
Men eg är det inget fel på marknadsföringen, i jämförelse är den kalorisnål, inte kaloribegränsad.

Anmäl
2013-08-19 09:26 #6 av: Orakletidelfi

Det har väl "alltid" funnits två varianter, en sort med kex och en sort utan. Iallafall de ca femtio år som jag kan minnas.

Men det är ju bra för dig att du är så lättroad. Ett gott skratt förlänger ju livet. 

Men det ger lite sektvarning som vi inte önskar. Hoppas inga "normala", lättlurade människor läser denna tråd.


Den är i princip fettfri (utom chokladen) vilket gör den kalorisnål. 

Anmäl
2013-08-19 09:43 #7 av: Inkanyezi

#5 Jag antar att det är därför de säljs i askar med sex stycken? För att man kan äta så många utan att bli tjock?

Anmäl
2013-08-19 09:49 #8 av: Orakletidelfi

Har för mig att den gammeldags säljs i 20-pack. Man kan ha dem i frysen och ta fram EN åt gången. Har köpte dem MASSOR med gånger. 

Och jag anser att de är oändligt mycket bättre kaffebröd än det mesta. Mindre sockermängd totalt sett och alltså mindre mängd kolhydrater. OCH inget mjöl. Jag äter dem givetvis inte längre men bjuder mycket gärna kolhydratsätare på dem.

Anmäl
2013-08-19 10:28 #9 av: Lilltilda


Ja kalorisnåla är dem trots sin sötma. Inget för lchfare men definitivt ett perfekt godis för en kaloriräknare som gärna vill unna sig något gott men slippa få i sig onödiga kalorier.
Under min kaloriräknar-tid så var olika varianter av kokosbollar och mums-mums något som var mitt standardfika om jag gick på café med vänner. Jämför kaloriinnehållet i EN kokosboll med kalorimängden i en "Grodbakelse".
Att de ofta säljs i storpack är perfekt eftersom att de är lätta att frysa och ta ut en och en. Har fortfarande såna i frysen för spontangäster och tycker att det är toppen. Eftersom att de är så fettfattiga härsknar de inte vid lång frysförvaring heller.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.