Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Findus fiskgratäng

2013-08-18 15:31 #0 av: Saga12

Jag hittade en Findus Fiskgratäng i frysen och tänkte att den kan jag ju inte äta, det är ju massa potatismos. Men då jag tittade på innehållsförteckningen så står det att den innehåller 2,5g kolhydrater bara. 

När jag körde Gi metoden för något år sedan så sas det då att man skulle frysa potatisen och sedan då man tinade upp den så gick det bra att äta. Blir det såpass mycket lägre kolhydrater av att frysa och sedan tina upp?

Isf skulle ju alla som äter LCHF kunna unna sig potatis och potatismos.

Anmäl
2013-08-18 15:36 #1 av: RobinEH

Vilken sort är det? De jag öglade på hade runt 10g och i den med dill så var 2,5g sockerarter. Är du säker på att det är 2,5g kolhydrater och inte 2,5g sockerarter?

Vad gäller frågan om GI på potatis så är svaret nej. Dessutom är GI ett rätt värdelöst mått överhuvudtaget och säger ingenting om kolhydratmängden. Kolhydrater försvinner inte av uppvärmning och nedfrysning (såvida vi inte talar om riktigt rejäla temperaturer).

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2013-08-18 15:40 #2 av: MimLan

Nej, så funkar det inte. Det blir lägre GI, men inga fantasier.

Vad är det för gratäng? Det finns inga gratäner med potatismos som innehåller så lite kolhydrater. Du har kanske råkat tittat på "varav sockerarter"?

Anmäl
2013-08-18 15:43 #3 av: Saga12

#1

Du har rätt, 10g var det. Jaja, kan ju köra den någon dag ändå och ta bort moset kanske ;-)

Anmäl
2013-08-18 15:58 #4 av: savonit

Ärch tänk positivt det är mycket dolt hästprotein i den så det kompenserar säkert, släng p lite smör till.

Anmäl
2013-08-18 16:19 #5 av: Inkanyezi

Ja häst är väl okej så länge den inte är fångad i Östersjön?

Men skämt åsido; färdigrätter innehåller i stort sett alltid en del onyttiga grejer, och potatisen som ingår är troligen inte det värsta. Blunda med hela ögat när du läser innehållsförteckningen, sätt en klädnypa på näsan, ta ett djupt andetag, och så ät upp den om du inte har någonting bättre. Man dör inte av den. Åtmistone inte med en gång.

Kolhydrater fortsätter att vara kolhydrater genom alla tillagningar vi ger dem, så potatisen är fortfarande potatis, och om den inte triggar ett sug efter att äta mer och mer, och om man inte är riktigt nitisk på att precis allt man äter ska vara så lite kolhydrater i som möjligt, så kan man gott pilla i sig den.

Om det är något att vara misstänksam emot är det nog snarare såsen.

Men så länge det inte handlar om några större mängder är det inget att bråka om.

Anmäl
2013-08-18 16:50 #6 av: Zepp

Spara den i frysen till en dag då tycker dig har behov av lite extra kolhydrater.. eller att du helt enkelt inte orkar gå och handla!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.