Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Äter du mediciner?

2013-08-17 21:09 #0 av: [Big-Ben]

Jag vill inte skryta men jag behöver inga medeciner och jag är 52 år och i nuläget väldigt överviktig. BMI 37. Jag känner mig helt frisk!

Äter du medeciner? Vilken sort och varför? Litar du på din läkare?

Tror du att du kan sluta äta dom medeciner du nu äter genom att äta mindre Kolhydrater? Svara som du känner för...

Anmäl
2013-08-18 12:08 #1 av: Lisabet

Jag tar Levaxin pga hypotyreos, och har gjort sen över 20 år. Det har inte blivit bättre med lågkolhydratkost, jag har ökat dosen något, men säger därmed inget om orsaken.

Tar en del vitaminer och mineraler, men inga andra mediciner. Är 60+.

Anmäl
2013-08-18 13:52 #2 av: ninor

Tar inga mediciner. 

Anmäl
2013-08-18 13:56 #3 av: Halvdansken

Snart 52 och tar inga mediciner. Har aldrig gjort heller.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-08-18 14:00 #4 av: Effie

Jag äter medicin mot högt blodtryck. Jag har minskat en del sedan jag började med LCHF, men vill bli av med dem helt. Men jag tillhör ju dem som har svårt att gå ner i vikt också - jag letar fortfarande efter min väg neråt, och hittar jag den hoppas jag att blodtrycksmedicinerna inte behövs längre.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-08-18 15:07 #5 av: cherra


Jag är 56 år och behöver lyckligtvis inte ta några mediciner men det var nära ögat... Jag har i nuläget ett BMI på 38

Sökte läkare för stor trötthet i våras efter ett MYCKET jobbigt arbetsår och trodde att jag skulle få beskedet att jag var utbränd men fick istället veta att jag hade för högt blodsocker (på gränsen, men dock).

Körde igång med LCHF och har nu ett "friskt" sockervärde och behöver inga mediciner.

Hade du frågat  mig när jag var 52 hade du fått till svar att jag inte åt mediciner och mådde kanon med ett BMI på 36. Att somliga helt enkelt är skapta att vara feta Skämtarmen nu, fyra år senare vet jag att jag hade fel den gången.

Hade jag visst vad jag vet i dag om kolhydrater och insulin hade jag lagt om kosten redan då.

Anmäl
2013-08-18 15:23 #6 av: [mia323]

Åt 2 sorters blodtrycksmedicin men har fått trappa ner till en sort. Jag är heller inte överviktig men trycket ligger lite för högt. Tänkte testa 5:2  metoden för att se om det har någon verkan. Är inte superstrikt med kolhydraterna men undviker, bröd, ris, pasta och potatis. Min mage är i alla fall mycket bättre efter kostomläggningen.

Anmäl
2013-08-18 15:58 #7 av: Trippelmormor

Inga mediciner , ett tiotal kg för mycket, LCHF sedan i februari. Jag blev av med artrosvärk i händerna efter ungefär 6 veckor, känns helt otroligt! Vikten har inte rört sig men å andra sidan har jag jojobantat 35 kg upp/ner i hela mitt liv sen tonåren. Äter strikt LCHF, under 20 kh.

Anmäl
2013-08-18 17:00 #8 av: Zepp

#5

Man märker som sagt sällan vad det handlar om innan det är försent.

Man kan gå med hyperinsulinemi i 20-30 år innan kroppen når sitt genetiska tak för vad den tål.

För hyperinsulinemin ökar så sakta år för år och det enda som märks är att man sakta går upp i vikt.

Så jag skulle vilja att man som standard vid screeningar kollar C-peptid och HBA1c!

Då skulle man kunna stoppa förloppet långt tidigare.

Och insatta personer menar att av alla som är diagnostiserade med diabetes så finns lika många som ännu inte vet om det eller har fått sin diagnos!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-08-18 18:14 #9 av: Essaka

Jag äter levaxin för underfunktion i sköldkörteln. Jag tror det är högst individuellt med sjukdomar/mediciner och hur kosten kan "bota" en. Kan är förändrrad kost "bota" alla... nääää e mitt svar. 

Grattis 50 + och inte ett piller... men som sagt individuellt.    

Anmäl
2013-08-19 13:29 #10 av: [Big-Ben]

Tack och interessant med era svar.

Tack #5 skrivet av cherra ... Dåliga livsvanor ger skador förr eller senare. Hoppas allt blir bra med dig snart och det du skrev var starkt och gjorde intryck! Kroppen gör allt för man ska må bra osså misshandlar vi den med osunda vanor... känner att det är min tur att ge/betala tillbaka!

Tack #8 skrivet av Zepp ... Vet inte riktigt vad du sa, skulle kunna Googla det. men det vore trevligare med ett svar från dig. Vad är hyperinsulinemi?

#9 skrivet av Essaka ... Jag har fått ett intryck av att ett lågt intag av kolhydrater i många andra fall ändå gör oss mindre beroende av medeciner. Jag är inte insatt varför just du inte blir bättre av sådan. Så klart finns det andra orsaker än för mycket socker som kan ge besvär och sjukdom. Men att hålla dett ämne stången är jag helt övertygad om ger en bättre hälsa. Kan bara hoppas att det blir bättre för dig!
 

Anmäl
2013-08-19 15:24 #11 av: Lilltilda

37 år och numer normalviktig, inga mediciner och har aldrig behövt några heller. Mina föräldrar som är 57-60år är båda rejält överviktiga med div småkrämpor som nog har med vikt och livsstil att göra, men ingen av dem behöver ta några mediciner. Tänker med min livsstil förebygga och försöka förhindra att jag själv i framtiden får de småkrämpor som mina föräldrar har idag.

Anmäl
2013-08-19 18:39 #12 av: Zepp

#10

Hyper betyder för mycket.. Hypo betyder för lite!

Hyperinsulinemi.. betyder att man har kroniskt förhöjda insulinnivåer.. det börjar så smått och ökar allt eftersom åren går.. man märker inte så mycket, bara att man går upp i vikt.. men sen, efter 20-30 år så står man där med diagnosen diabetes typ2!

Vanlig insulinutsöndring efter en måltid är inget problem, tvärt om utan det så har du typ1 eller värre!

Det som händer är att man når bukspottkörtelns förmåga att utsöndra tillräckligt med insulin för att sänka ett toxiskt högt blodsocker!

Har man tur upptäcks det i tid och man kan lägga om kosten alternativt ta Metformin.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-08-19 18:49 #13 av: OlgaMaria

Jag äter betablockad och vätskedrivande och kan tyvärr inte vara utan dessa. Har försökt. Har en genetisk hjärtsjukdom som säkert blir mycket bättre av LCHF-kosten, men den kan inte botas.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.