Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

kanGI ätare också äta all LCHF utan att "äta fel"

2013-08-11 03:53 #0 av: Arnell

Hej!
Har efter en hård vlcd kur tappat mina kilo och nu vill jag gå över till någon hhållbar livsstisförändring. Läst mycket om GI kontra VV och känner att GI passar mig bäst. Min fråga är om även all LCHF mat och bakverk är okej om man är GI ätare? det känns ju som att de ligger nära varandra i matupplägg förutom att det ingår mer kolhydrater i GI. Går jag ex upp i vikt av att äta gi till frukost och lunch men en fetare lchf middag på kvällen. Ligger kolhydraterna kvar sedan lunchen och lagrar min lchf middag till fett i stället.

Anmäl
2013-08-11 08:42 #1 av: Mooniq

Mja, fett är energi för kroppen, kolhydrater är engergi för kroppen. Äter du mycket av båda så kommer du att gå upp i vikt. Det blir som att tanka bilen två gånger - med skillnaden att kroppen supersparar på överskottet.

Att äta GI betyder att man tillåter långsamma kolhydrater, tex fullkornspasta, fullkornsris och fullkornsbröd.

Om du har tappat vikt så betyder det att du varit överviktig från början. Vad fick dig att gå upp i vikt? Kolhydrater? snabba kolhydrater som i chips, dricka, godis, kakor?

Att äta nån enstaka kaka, tårtbit till kalas är ju helt ok, eftersom det händer sällan. gäller både GI och LCHF.

GI har mycket bra mat, bra fetter men de ligger lägre i fettintag än LCHF.

Läs på lite till så ser du snart skillnaderna.

lycka till Sol

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-08-11 08:49 #2 av: MimLan

Allt handlar om hur din kropp fungerar, som #1 säger, hur hamnade du i övervikten?

Det enda jag skulle gissa är att du kommer att gå upp i vikt oavsett, eftersom du ätit vlcd, det kostar på kroppen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.