Annons:
Etikettmat-recept-på-bröd-och-brödbaserade-rätter
Läst 3830 ggr
Sindri
2013-08-10 01:28

Krossade linfrön igen!

Har förstått att man inte skall förvara krossade linfrön, men hur är det om man bakat med dem? Måste man äta upp brödet inom en viss tid?

Annons:
perjoh
2013-08-10 08:37
#1

Kan du förklara vad du menar med att man inte ska förvara krossade linfrön? Jag har aldrig hört talas om det.

 /\/\
>'x'<
 (\ /)~~

savonit
2013-08-10 08:56
#2

Däremot skall man väll inte förtära krossade linfrön utan att upphetta dessa?

Orakletidelfi
2013-08-10 08:56
#3

Krossade linfrön oxiderar snabbt och det lär inte vara nyttigt. Men tillagade bör det inte vara någon fara. Alltså om man bakar med nykrossade linfrön.

perjoh
2013-08-10 09:02
#4

Jag har inga krossade linfrön i skafferiet, bara hela, men ni som har, står det något om hur länge de kan förvaras på förpackningen?

 /\/\
>'x'<
 (\ /)~~

Orakletidelfi
2013-08-10 09:25
#5

De skriver nog inget om det, men oxideringen börjar nog ganska direkt. 

Jag googlade och det visade sig finnas en tråd om det härinne: http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d714225b9cb462227057e0c-krossade-linfron-farliga

Sindri
2013-08-10 09:34
#6

Tack för svar. Jo, det är bog den tråden och andra om linfrönas giftighet som jag har läst. Att baka i 200 grader måste väl vara likställt med att koka.

Nej, jag köper inte krossade linfrön, men jag bakar en del med hela, men tänkte prova att krossa innan bak för att få ett mer mjöligt bröd.

Annons:
Orakletidelfi
2013-08-10 10:03
#7

Jag brukar mala dem (eller mixa) ihop med sesamfrö t.ex. Har faktiskt förvarat det malt någon gång också, vilket ju är mindre bra. 🤐

Upp till toppen
Annons: