Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Krossade linfrön igen!

2013-08-10 01:28 #0 av: Sindri

Har förstått att man inte skall förvara krossade linfrön, men hur är det om man bakat med dem? Måste man äta upp brödet inom en viss tid?

Anmäl
2013-08-10 08:37 #1 av: perjoh

Kan du förklara vad du menar med att man inte ska förvara krossade linfrön?
Jag har aldrig hört talas om det.

Anmäl
2013-08-10 08:56 #2 av: savonit

Däremot skall man väll inte förtära krossade linfrön utan att upphetta dessa?

Anmäl
2013-08-10 08:56 #3 av: Orakletidelfi

Krossade linfrön oxiderar snabbt och det lär inte vara nyttigt. Men tillagade bör det inte vara någon fara. Alltså om man bakar med nykrossade linfrön.

Anmäl
2013-08-10 09:02 #4 av: perjoh

Jag har inga krossade linfrön i skafferiet, bara hela, men ni som har, står det något om hur länge de kan förvaras på förpackningen?

Anmäl
2013-08-10 09:25 #5 av: Orakletidelfi

De skriver nog inget om det, men oxideringen börjar nog ganska direkt. 

Jag googlade och det visade sig finnas en tråd om det härinne: http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d714225b9cb462227057e0c-krossade-linfron-farliga

Anmäl
2013-08-10 09:34 #6 av: Sindri

Tack för svar. Jo, det är bog den tråden och andra om linfrönas giftighet som jag har läst. Att baka i 200 grader måste väl vara likställt med att koka.

Nej, jag köper inte krossade linfrön, men jag bakar en del med hela, men tänkte prova att krossa innan bak för att få ett mer mjöligt bröd.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.