Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Off topic - (OT)

Intressant tv-program

2013-08-07 20:36 #0 av: Pussgurkan

Kollar just nu på kanal 5 ett program som heter "fat & back". Intressant att se hur hans personlighet och inställning förändras i tackt med att hans vikt går upp tillsammans med all skräpmat han äter.
Kommer att tills på play också för att verkligen SE vad som händer med honom.

Anmäl
2013-08-07 20:45 #1 av: Lusthan

Visst är det intressant. Ser det också. Misstänker att man antagligen skulle bli ganska förändrad själv om man går ner. Jag känner igen mig i hans bortförklaringar just nu.

Tycker att jag äter bra men går knappt ner och ofta upp några hekto. Men det är klart att det finns sånt jag skulle behöva sluta med som jag ursäktar mig med också.

Anmäl
2013-08-07 22:14 #2 av: Pussgurkan

Tycker det var synd att de inte la mer vikt vid hur han mentalt förändrades och hur skräpkosten påverkade honom.
Tex då han fuskade med pizza, inte orkade mer än 2 minuter på bandet - inte orkade mentalt. Inte hade kraft att motivera sig.

Tyvärr lades mycket vikt på kilona och jag är övertygad om att en tränad kropp som på kort tid hår upp massor i vikt har ganska lätt att gå ner igen. Kroppen har liksom ett minne. Dessutom har han kunskapen om HUR han ska äta och träna. Och troligen har han en personlighet som får honom att tävla och puscha sig själv.

Jag hade velat se lite mer av det som liksom inte visades.

Anmäl
2013-08-08 07:46 #3 av: Lusthan

Jag kände samma sak. Det är inte samma för mig som aldrig varit vältränad att gå ner i vikt och bli vältränad som för han.

Håller med om att det var mycket fokus på vikt som du säger. Men intressant ändå.

Jag har cirka 45 kilo att gå ner, har gått ner 7 kilo på ett år som mest 9 men gått upp två kilo igen. Vet att jag har fuskat och kanske äter lite väl liberal lchf men 40 kilo känns ändå för mig ganska orealistiskt på så kort tid som 6 månader... Men det är klart, jobba på gym, träna som en tok och äta rätt så borde det väl gå. Speciellt med hans antagligen rätt rejäla ämnesomsättning och tävlingsinstinkt.

Anmäl
2013-08-08 09:20 #4 av: Lchfman

Dom kunde gjort programmet väldigt mycket bättre om dom visade hur  han lade kosten osv.

Om man inte visste bättre kan man trop att massa styrketräning räcker för att tappa 40kg fett på 6 mån.
Mat diskuterades nästan inte.
lite synd.

Riktigt intressant hur vek han blev och och vilket självbedrägeri som uppstod när sockermonstret var på toppen och han skulle sluta äta skitmat.

Underbar scen när dom hittar honom i köket frossandes på en pizza. och hans bortförklaringar och rättfärdigande, då vet han ändå att han är med i en dokumentär och har ordentligt med karaktär jämfört med gemene man som inte är van vid träning och dieter..Anmäl
2013-08-08 09:35 #5 av: PeggyD

Tack för tipset ! Det var intressant :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.