Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Redix eller guarnkärnemjöl?

2013-08-06 11:33 #0 av: therese.b

Ja som rubriken lyder, vilket är bättre/godare till redning?
Har tidigare använt tex cf att reda med och även att låta såsen reducera men tycker att det ofta blir så otroligt salt om det får reducera.


 

Anmäl
2013-08-06 11:54 #1 av: [Petronella Pip]

Har bara erfarenhet av guarkärnmjöl, och om det tycker jag inte. Det blir inte tjockt utan det blir, som jag upplever det, en tunn sås med små runda geleklumpar i. Smaken är ok dock. 

Anmäl
2013-08-06 12:49 #2 av: therese.b

Aha det lät ju inte trevligt. Gjorde misstaget första gången jag startade med lchf å använde fiberhusk. fy farao vad det var äckligt, som snor haha

 

Anmäl
2013-08-06 13:48 #3 av: [Petronella Pip]

jag tycker ju det fungerar ganska bra... så tja, smaken är som baken. LerMen man måste ta väldigt lite husk.

Anmäl
2013-08-06 15:30 #4 av: hemul

Men... det är väl bara att salta mindre? Skrattar


Anmäl
2013-08-06 18:13 #5 av: Marianns LCHF Mat & bak

Jag använder johannesbrödkärnmjöl till redning och det upplever jag blir bäst. använder oftast ca 0,5 tsk-1 tsk. 

Anmäl
2013-08-07 09:32 #6 av: perjoh

#5
Vad är ungefärliga proportioner vätska - mjöl?

Anmäl
2013-08-07 12:28 #7 av: therese.b

#4 om jag gör en "pastasås" med tex bacon, grädde och lök så saltar jag ingenting och låter jag det koka ihop lite för att tjockna så blir det sjukt salt.

Har nog iof blivit mycket mer saltkänslig än jag var innan så det kanske inte är så salt för andra.

Anmäl
2013-08-07 14:39 #8 av: Loria

Vi använder AArowrot, men vi reder inte såser så ofta...

Anmäl
2013-08-07 14:42 #9 av: hemul

#7 Men det enda saltet kommer ju från baconet där. Kan du äta bacon som det är då, det lär ju vara ännu saltare? Ta skinka eller färskt fläsk istället för bacon då.


Anmäl
2013-08-08 13:41 #10 av: therese.b

#9 ja eftersom såsen blir tjockare och mindre så att säga så är blir det ju mer salt från baconet till mindre vätska om man säger så. Jag vill ha bacon och mycket sås :)

Anmäl
2013-08-08 14:17 #11 av: Marianns LCHF Mat & bak

#6 skulle tro att det kan handla om ca 5 dl den blir alltså ordentligt tjock med 1 tsk. 

Anmäl
2013-08-08 14:19 #12 av: Mooniq

jag reder med Philadephiaost. Det blir supergott och ju mer philla desto tjockare o krämigare sås.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-08-08 14:53 #13 av: therese.b

Får nog prova med philla innan jag beställer annat, har inte testat det.
Provade att reda med kokosmjöl igår och det rekommenderar jag verkligen inte ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.