Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som vill gå ner i vikt

Olika siffror

2013-08-05 15:50 #0 av: azmeh

Hej! Jag är ganska ny på detta med LCHF, har idag kört 1 vecka.

I lördags då det hade gått 5 dagar vägde jag mig och hade gått ner 1,5kg. Men idag, 2 dagar senare så visade vågen ingen förändring jämfört med invägningsvikten för 1 vecka sedan.

Hur kan det komma sig att i lördags hade jag gått ner 1,5kg och idag, 2 dagar senare är det ingen skillnad? Kan det vara vätska? Hur ofta föreslår ni att man väger sig? Jag har inte ätit mer än jag brukar under helgen.  

 

Tack på förhand. Är lite nervös.

 


 

Anmäl
2013-08-05 16:04 #1 av: Zureel

Det kan definitivt vara vätska jag kan variera mer än 2kg under ett och samma dygn. Hur ofta man bör väga sig är individuellt allt ifrån aldrig (mät istället) till varje dag fungerar, det viktigaste är att det inte känns negativt och att man kan hantera både ned och uppgång på ett bra sätt, vikten brukar inte gå spikrakt neråt den fluktuerar upp och ner men förhoppningsvis mer ned än upp ifall man satsar på det.


Anmäl
2013-08-05 17:09 #2 av: ninor

Kan även bero på NÄR du vägt dig. Det är meningslöst att väga sig på morgonen ena gången, och på kvällen andra gången. Man väger ju som minst direkt på morgonen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.