Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Äta lchf utan viktnedgång, bara må bra!

2013-07-31 19:21 #0 av: julia61


Har funderingar om att äta lchf bara för att må bra, kan man vara lite mer moderat med kolhydraterna då.

Inte vräka i sig en  massa då men kanske äta mer rotsaker o lite mer kolisar.

Jag tror inte jag kan gå ned, har för mycket i kroppen som ställer till det. Men vill må bra.

Anmäl
2013-07-31 19:25 #1 av: Zepp

Ja, det kallas inte för något särskildt.. kanske, "riktig mat för hälsa och välmående"!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-07-31 19:29 #2 av: kaisakavat

Låter som ett rent ljuvligt upplägg. Lågkolhydratkost där man äter varierat men undviker de värsta hälsofällorna, t ex dåliga fetter, kemikalier och spannmål, men kan njuta av mängder av god riktig mat. Mums! 

Anmäl
2013-07-31 19:31 #3 av: julia61


nja jag undrar vad du menar lite nu Zepp? Jag vill gärna ha svar från någon som inte äter lchf för att gå ned i vikt, bara äta riktigt som du säger.

Ja, veta lite hur mycket per kolhydrater per dag utan att i alla fall gå upp i vikt :)

Anmäl
2013-07-31 19:44 #4 av: kaisakavat

Jag åt under en tid ca 50 g kh/dygn. D v s la till kosten mer grönsaker, lite frukt och rotfrukter, fröer och nötter, kunde äta lite mer av efterrätter mm. Matiga sallader blev en storfavorit.

Så länge man inte tar till spannmål och större mängder rotfrukter eller börjar sockra galet, så ryms rätt mkt sorts mat inom 50 g. 

Tror det här kan funka jättebra för många människor. Personligen för mig blev det lite mindre bra, för jag är ju o-frisk och måste bekämpa inflammationer allt vad jag bara kan. Behöver långt ifrån alla.

Anmäl
2013-07-31 19:44 #5 av: julia61


Ja så ungefärligt menar jag, Kaisakavat. Inte dra iväg med chips, potatis, ris, pasta o så. Men ha lite mer kolisar o må bra. :)

 

Anmäl
2013-07-31 19:52 #6 av: Zepp

Jag går inte längre ner i vikt.. och jag menade som föregående, man har ytterligare livsmedel att välja på, som kan vara hälsosamma fasten de har högre kolhydrathalt än vad man normalt äter på LCHF!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.