Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Matnojja

2013-07-30 17:29 #0 av: stepside88

Hej!


Hängt här ett tag sedan jag började för drygt ett år sedan.

Känner mig färdig med viktminskning men fått ett problem.

Är oftare mer hungrig nu än i början. Tänker på mat hela tiden.

Funderar på om det är det som kallas "triggas" vet inte vad det är som startar det.

I början kanske man åt frukost på e.m. vid 14-tiden men det skulle aldrig gå nu. Även prövat mycket fett för att bli mättare men tycker inte att det hjälper. Saknar den där känslan att inte tänka på mat.

Tränar lite styrka men slutat med löpning för att spara muskler och att jag blev enormt hungrig av det :-)

Frukost ex. 4-6 ägg + ca 50g smör och det känns  löjligt lite

i magen efter det.

Någon som känner igen sig Lr har några funderingar?


//Tommy

Anmäl
2013-07-30 19:52 #1 av: Ary

Men hur lång är du och vad väger du? Vad är din aktivitetsnivå?

4 ägg och 50g smör blir 666 kcal på dumbbell vilket är ungefär vad jag äter till brunch. Du kanske behöver mer?

Anmäl
2013-07-30 20:34 #2 av: kaisakavat

Vad och vilka mängder äter du resten av dygnet?

Anmäl
2013-07-30 22:53 #3 av: stepside88

#1 Jag är hela 170 cm lång o väger 66-68 kg ber på dagsform :-)

Tränar varannan dag 1 - 1 1/2h.


#2 Ja sen är man ju lite småsugen så de kan bli lite ost kanske mer ägg o är det riktigt illa 300 g färs av något slag.

Annars mycket fläskkare (stavn) och gärna 3 normalstora skivor. för att senare på kvällen stå och tugga på den överblivna.

Men kan behovet ökas eftersom? Jag menar att det blivit mer påtagligt på senare tid. Kanske pga styrketräning och att mer muskler behöver mer energi? När jag startade så stod ja mig nästan hela dagen på 2-3 ägg och ett paket bacon.


//Tommy


Anmäl
2013-07-30 23:12 #4 av: Ary

Är man hungrig mest hela tiden men inte äter mycket kolisar så behöver man antagligen mer mat.... Protein verkar det ju som att du får så du kanske behöver fetta till det lite mer.

Anmäl
2013-07-31 10:08 #5 av: Lilltilda

Jag har upplevt nåt liknande. Har gått ner till normalvikt och är mån om att hålla mig där men har på sista tiden upplevt att jag oftare är hungrig, att min vanliga mat inte riktigt mättar som förr och att suget slår till på kvällarna. Jag tror att det beror på att jag börjat träna löpning. Även om det inte handlar om någon extrem satsning (5-7 km varannan dag) så är det en annan sorts träning än kroppen är van. Jag litar på min kropps signaler och äter mer mat på dagtid och har på det viset sluppit kvällssuget. Vikten håller sig fortfarande stabil så det blev nog helt rätt att göra så. Det jobbiga är att vissa varma sommardagar så är jag inte hungrig men är noga med att äta ändå. Kroppen behöver sin näring även då det är varmt tänker jag. Speciellt då jag tränar.

Anmäl
2013-07-31 21:15 #6 av: stepside88

#5

Tror det är liknande för mig.

Suget på kvällen känner jag igen :-)

Vikten är nog inga problem om inte suget ökar.

Stått still sedan årsskiftet. Märkte oxå en minskning på 2 kg

när jag höll upp med träningen 3-4 veckor. Är det muskler som

försvinner så snabbt?


//Tommy

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.