Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Ostchips

2013-07-30 09:13 #0 av: [majatengdelius]

Vill bara tipsa om något som jag tycker är väldans gott. Många av er har säkert redan smakat/hört om det. Men vill vara säker på att ingen går miste om det! :D

 

Plocka fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Ta fram ost (brukar använda färdigriven ost från affren, min favorit är Gouda!) och lägg i små högar på bakplåtspapperet. När alla högar är upplagda så kan man fixa till dem lite, så att det inte är fullt med ostsmulor runt om, då smälter inte allt ihop lika bra.

 

Strö på lite oregano, peppar och salt (brukar använda mig av vitlökssalt) och skjuts in i ugnen.

 

Du kan göra dem antingen lite segare eller knapriga, det beror lite på hur länge du låter dem stå inne.

 

Riktigt gott, och perfekt att ta ett par stycken som 'mellanmål' eller 'frukostfika' på jobbet :D

Anmäl
2013-07-30 09:32 #1 av: Lchfman

Låter gott.
Har funderat på att ha dessa som typ nachochips när man gör taco.

Anmäl
2013-07-30 09:41 #2 av: kaffemoster

Tack för tipset. Har ju läst många gånger om ostchips, men aldrig kommit mig för att prova. Ska nog göra det nu, det låter gott! Vilken temperatur gräddar du i och ungefär hur länge?

Anmäl
2013-07-30 09:51 #3 av: [majatengdelius]

I ungefär 175 grader, annars går det för fort och jag hinner inte med, haha!

Ja, det borde ju faktiskt fungera med tacokrydda också... Hm. Det ska jag nog ta och prova till helgen, som lite fredagslyx! :D

Anmäl
2013-07-30 09:56 #4 av: Jojomaja

Det är jättegott med ostsnacks men jag vill höja ett varningens pekfinger för många sorters färdigriven ost i butik. Den prepareras med potatisstärkelse för att förebygga att osten klumpar ihop sig i påsen. Det höjer kolhydratsvärdet rejält. T.ex. Wernerssons Pizzamix Gouda har 14 gram kolhydrater per 100 gram. Se bild. 

Det är nog bättre att köpa en bra ost och riva själv. 

Anmäl
2013-07-30 10:04 #5 av: Zureel

Brukar fungera bra med hyvlade ostskivor också använder det jag har hemma helt enkelt, jag kollar alltid kolhydrat innehållet på osten jag köper försöker hitta 0 men om jag är ute efter en viss typ av ost som inte finns med noll brukar jag acceptera upp mot 3,5 kh per 100 gr.

Anmäl
2013-07-30 10:15 #6 av: [majatengdelius]

Oj. Hade inte en aning om att de använde potatisstärkelse :O

Tack för tipset! Kanske ska ta och köpa mig en hel ost istället och göra som du säger; hyvla eller riva själv :)

Anmäl
2013-07-30 11:09 #7 av: crikarlshamn

Rekommenderar "parmesan kakor", orginalet kom säkerligen fràn Italien...

Biscuits au parmesan

Parmesan kakor    

Pour 16 galettes : 40 g de parmesan râpé frais, poivre

Till 16 kakor: 40g nyriven parmesan, peppar 

- Préchauffez le four th. (200°)

- Ugn 200°


- Mélangez le parmesan et le poivre. Sur une plaque à four recouverte d'une feuille de cuisson, répartir 16 petits tas. 

- Blanda den rivna parmesanen med pepparn, klicka ut 16 smà högar pà ett silikon blad eller bakplàspapper.


- Mettre au four pendant 8 mn et laissez refroidir avant de déguster.

- Grädda i 8min och làt svalna


 

Anmäl
2013-07-30 11:22 #8 av: perjoh

Jag brukar emellanåt köpa färdigriven ost för att det är bekvämt. Det blir Arla Köket texmex, men bara 200 g påsen för 500 g påsen behöver tydligen mer klumpförebyggande medel och kolhydratshalten skiljer sig,
0.1 g mot 2.5

Anmäl
2013-07-30 11:33 #9 av: [Petronella Pip]

De kan ändra sig också och komma på att det krävs mindre potatismjöl! Tidigare hade västerbottenosten gôrmôe kolisar men nu har den 2,5 om jag inte missminner mig! (vilket iofs är mycket nog)

Anmäl
2013-10-18 12:12 #10 av: Amrit


Brukar köpa en stor förpackning med färdigskivad Gouda, dela varje bit i fyra och strö över olika kryddor. Blir perfekta chips och är utan onödigt potatismjöl eller klumpförebyggande. C:a 5min på 200grader.

Anmäl
2013-10-18 13:40 #11 av: Halvdansken

Ska prova. De enda chipsaktiga jag gillar är ostbågar, och det saknar jag enormt. Så då kan detta kanske bli en bra ersättare.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.