Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Någon som provat?

2013-07-29 00:48 #0 av: Heidi

Har ingen aning om detta funkar så tänkte fråga om någon provat.

Äggmjölk, kan man dricka den kall? I så fall borde man väl kunna göra en nyttigare smoothie genom att mixa med lite bär. Tanken bara slog mig och ska väl antagligen prova om det blir gott.


//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl
2013-07-29 07:29 #1 av: savonit

Har hört att det går och blir gott men aldrig testat själv.

Anmäl
2013-07-29 07:52 #2 av: kaisakavat

Jag provade dricka ren äggmjölk kall. Och avstår gärna i fortsättningen..  Nåt med kall och den konsistensen.. Lipar ..men i smoothie har jag inte provat. Kanske går det bättre.


Anmäl
2013-07-29 09:34 #3 av: SpurtAnne


Jag har aldrig provat äggmjölk men efter träning gör jag så här:

2 ägg
en halv dl vispgrädde
en halv tsk kakao
lite stevia ibland
Kör i mixern 30 sek, drick!

I den kan man ju blanda i bär eller vad man nu vill ha istället för kakao.

Anmäl
2013-07-29 11:24 #4 av: Seglarina

Hur är det med rå äggvita? Har för mig att jag läst/hört att det inte ska vara nyttigt. Jag gjorde äggmjölk ett tag för att ha i kaffe, men då jag hörde detta slutade jag för det blev så krångligt tyckte jag. Fast man kan ju kyla den eftertåt förstås.

Anmäl
2013-07-29 15:12 #5 av: kaisakavat

#4 'Den berömda Avidin-Biotin-tråden' - en av KIFs absoluta trådstoltheter! Behandlar ämnet. Skrattar

Alltså.. Råa äggvitor hindrar upptaget av vissa b-vitamin. Inte bra. Alltså ska äggmjölk upp i temp för att inte få skadlig effekt. Jag brukar göra äggmjölken så att jag smälter smöret (50 g) och kokar upp det tillsammans med vattnet/vätskan 1 dl i kastrull på spisen. Ibland har jag förvärmt äggen (3 st) i varmast möjliga kranvatten en stund innan jag tar en skål, knäcker äggen och slänger två av vitorna (har i smaksättning) och slår sen över det kokande smörvattnet medan jag mixar med mixerstav. På så vis kommer jag upp i temp nog mkt.


Anmäl
2013-07-29 15:24 #6 av: Mooniq

jag lägger sötmandel i vatten på kvällen, ca 30 gram. det mjukar upp dem. morgonen efter så häller jag bort vattnet.

sen blandar jag:

1 - 2 dl bär 

sötmandeln, ev delar med kniv några gånger.

1 äggula 

2 dl kallt vatten (eller mjölk/grädde för den som klarar mejerier). 

Om jag inte blandar i bär så tar jag 2 tsk kakao och 1 tsk sukring.

mixar.och dricker.

(Jag klarar inte längre av äggmjölk, tycker att det får en metallisk smak i kaffet)

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl