Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Vilka värden?

2013-07-28 14:06 #0 av: Trippelmormor

Tänker mig en hälsoundersökning under hösten inför min pensionering . Vilka värden är intressanta att "lägga på minnet"? LDL och HDL förstås, men vilka fler?
Frisk som en nötkärna f.ö. efter ca 5 månader med LCHF ☀☀☀

Anmäl
2013-07-28 18:53 #1 av: Margareta

Triglyceriderna brukar vara anmärkningsvärt låga på en LCHF-are. TRIG tillhör kolesterolvärdena.

Fasteblodsocker och HbA1c är också värden som brukar visa vilken kost man äter.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2013-07-28 19:22 #2 av: Zepp

APO-kvot, D-vitamin, Leverprover, Homocystein, Folsyra, C-peptid och inflamationsmarkörer.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-07-29 06:24 #3 av: Trippelmormor

Tack Margareta, tack Zepp 😄, jag gör en lista och tar med mig. Har en fantastisk läkare som jag har fullständigt förtroende för så jag bara FÖRUTSÄTTER att hon är positiv till LCHF också.....!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.