Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Ska börja igen! Behöver råd :)

2013-07-26 12:46 #0 av: GeishaoChick

Hej! Jag är 20 år, kvinna och är ungefär 160 lång. Jag gick på LCHF förra sommaren och jag rasade i vikt på bara en månad. Men sen föll jag i diket igen och började äta pizza och sånt, allt för att jag åkte bort med min syster och kände att jag hade för mycket krav på att hon skulle köpa det och det till mig. LCHF ÄR ju dyrt!

Gick inte upp allt för mycket i vikt efter det. Hade ingen LCHF efter Augusti 2012.
Jag åkte bort i Februari i år till Australien och stannade där i 2 månader med min pojkvän som är Aussie. Han är ganska lat, är tjock och rör knappt på sig, så hans beteende smittade av sig hos mig. Märkte också att det fanns inte många hälsosamma alternativ såsom frukt och grönt. Jag levde med hans familj så jag kunde inte direkt bestämma och laga mat till mig själv så jag åt det som blev serverat. Sen år jag mycket mat från snabbmats kedjan KFC (Kentucky fried Chicken). Så ja, brist på motion+dålig mat = fet.
Kläder som passade innan Februari var för små när jag kom hem i April. Jag belv extremt besviken. Jag har försökt med LCHF hela tiden, men faller hela tiden i fällan med socker och läsk. Jag har inte vägt mig på ett halvår och vill heller inte se fanskapet. Antingen får jag motivation att gå ner i vikt, eller så kommer jag bli deprimerad..

Jag vet basics och sånt. Jag har bara en dålig vana att falla in i en svacka igen. Jag kommer hålla mig runt på detta forum och få inspiration.
Många av ingredienserna som kokosolja, mandelmjöl etc är ganska dyrt. Grönsaker och så, behöver dom vara färska eller kan jag använda frysta?
Frukt?
Hur är det med frukost.. jag har inte ofta ork att laga ihop en smoothie klockan 7 på morgonen eller steka en massa ägg och bacon (som man blir extremt trött på efter ett tag...)

Jag behöver gå ner i vikt, jag känner mig inte bekväm. Jag får lätt ont i ryggen och benen, tappar fort andan, och känner mig seg och eländig. Så jag undrar om jag ska börja ta tag i detta igen!

Problem som jag känner dock är:
Pengar, tid, hur mycket per portion, motivation, hälsoproblem...

Anmäl
2013-07-26 13:25 #1 av: Vegge

Jobbigt låter det men dyrt?! Har ätit LCHF i snart en månad och det blir nog inte så dyrt.pizza godis o läsk är ju inte gratis precis.

Anmäl
2013-07-26 13:34 #2 av: Zureel

Självklart går frysta grönsaker bra, själv dricker jag bara te med kokosolja i till frukost om jag bara använder den till det räcker en ekologisk burk 400 gr 52 kr i c:a en månad inte så farligt tycker jag om jag ska använda till mat också blir det nog 2 burkar i månaden inte så farligt det heller sen så använder jag smör och annan olja också. Mandelmjöl och sånt kan vara dyrt i inköp när man ska börja köpte säkert in 7-8 nya olika produkter i samband med att jag gick över till LCHF men sen kostar det inte så mycket när man ska fylla på förrådet pö om pö.


Anmäl
2013-07-26 14:22 #3 av: MimLan

Du behöver vare sig kokosolja eller mandelmjöl. Det senare är väl snarare till snask etc.

Gå till rätt avdelningar i en affär (chark/deli/grönsak/frys) och plocka något billigt. Laga det och ät grönsaker till som du vill.

Du behöver inte äta frukost om du inte vill det, annars är det neklaste att äta rester från gårdagen eller ha färdigkokta ägg i kylen. Eller ta en burk makrill eller tonfisk och äta med majo/kryddning.

Anmäl
2013-07-26 15:30 #4 av: GeishaoChick

Angående pengar och att det är dyrt, ja, det är dyrt för mig som bara har 6000 i månaden. Bor hos min far.

Men tack för tipsen iallafall! Hoppas på att få mer.

Anmäl
2013-07-26 17:40 #5 av: Zepp

Då har du definitivt inte råd med pizza, snask o läsk, bara riktig mat!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-07-26 18:29 #6 av: Siggebus

Sedan jag la av med pizza + annan "ute"-mat, hel och halvfabrikat, läsk, saft, kakor, godis, chips, massor av bröd med tillhörande pålägg etc så har jag absolut fått mer pengar kvar i plånboken.

Jag lagar all min mat själv, köper på mig det dyra som t ex kött när de säljer billigt även om jag inte behöver just då- fryser in det.

Om jag sköter mig och inte snaskar i mig felaktiga kolhydrater så håller jag mig mätt och belåten på två mål mat om dagen. Obs - äter inte för lite men det räcker med de två gångerna.

Jag har roat mig med att spara alla kvitton hela månaden (har gjort så flera månader på rad) och när det är ny lön på ingång så räknar jag ihop ENDAST det som är mat (inkl kryddor, kaffe etc) och min matbudget ligger på ca 1200 kr i månaden.
Anmäl
2013-07-27 14:59 #7 av: GeishaoChick

Kul att bli påhoppad att jag bara köper pizza snask och läsk :)

Anmäl
2013-07-27 15:00 #8 av: GeishaoChick

Anmäl
2013-07-27 16:03 #9 av: perjoh

LCHF-mat behöver inte vara dyrt så länge man håller sig borta från bakning, sötning och en massa onödiga produkter med diverse LCHF-märkningar. Det gäller att äta mat utan en massa dyra extratillbehör.
Det jag saknar när folk säger att LCHF är dyrt är exempel på inköps- och matlistor.

Anmäl
2013-07-27 18:05 #10 av: Siggebus

#7

Jag hoppas du inte uppfattade mitt inlägg som ett påhopp? Glad
Det var i alla fall inte meningen utan jag ville bara visa att lchf i sig inte behöver vara dyrt eftersom det ju är meningen att man ska strunta i allt det där andra som man förr vräkte i sig och att det totala saldot i plånboken därmed blir större.

Anmäl
2013-07-27 22:53 #11 av: lisaflisan

Jag äter LCHF, har samma inkomst som dig och bor hemma hos pappa för tillfället. Jag tycker LCHF blir rätt dyrt, men jag antar att det är för att jag tidigare köpte mycket skitmat (som faktiskt är billigare). En stor påse med snabbmakaroner och ketchup som tillbehör är billigare kycklingfilé eller köttfärs.

Jag brukar tänka "förut åt jag godis för MINST 50 spänn om dagen, så det här är inte så dyrt om man jämför".


Håll utkik efter extrapriserna, ät mycket ägg!
Och tänk, att dom extra slantarna resulterar i god hälsa och bästa bonusen - viktnedgång.

Lycka till!!

Anmäl
2013-07-28 01:07 #12 av: Bivax

Här är mina bästa budgettips:
Vitkål. Billigt, nyttigt och gott. Jag brukar ofta göra coleslaw och det gillar många. Alltså lätt att bjuda på.

Sedan gillar jag biffar av kött/fläskfärs också, och det är billigt. Samma med lever.

Thaigrytor med kyckling, grönsaker och kokosmjölk. Räcker länge.

Frukost hoppar jag oftast över på vardagarna eftersom jag är mätt sedan middagen och dessutom morgontrött, men om jag äter sen frukost på helgen blir det stekt ägg och varm chèvre (märke Wernerssons, inte dyrt) som håller mig mätt länge. Håller med dig om att bacon kan bli tröttsamt om man äter det ofta.

Jaha, det var mina tips, hoppas du hittar något du gillar och har råd med!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.