Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Magbesvär

2013-07-24 08:29 #0 av: knoddis


Hejsan!

Jag och min make har nu ätit LCHF i 3-5 månader och vi har mått bra hela tiden.

Min make hade tidigare problem med magen, har haft magkattar till och från länge. han hade ofta (halsbränna, bubblig mage och brännande värk) när han började med lchf så blev magen mycket ättre tills nu.

Nu har han börjat fått ont igen och vi tänkte att det kunnde vara för att vi fuskat, ja det har hänt att vi ätit klyfft potatis någon gång när vi varit hos vänner och grillat. Och för 2 veckor sedan så åt vi pizza, hamburgare och bröd, mm.

Vi bestämde oss för att köra igång igen med LCHF och vi har nu inte ätit några kolhydrater på över 1 vecka, men hans mage är inte alls bra.

Kan det vara för att vi åt kolhydrater förut ?

Har ni några råd att ge då det gäller LCHF och hans mage?

Anmäl
2013-07-24 09:17 #1 av: Mooniq

kör lite anteckningar på vad ni äter och hur ni mår. Då kanske ni ser ett mönster. Några får känningar av mejerier när de hållt på med lchf ett tag, kanske prova låglaktos eller laktosfritt.. 

Hoppas ni hittar problemet och att ni slipper problemen GladSol

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-07-24 11:08 #2 av: Robb


Ett råd jag har läst här tidigare är att man utesluter allt utom kokt fisk med smör. Det tål de allra flesta. Sen kan man lägga till saker allt eftersom och se om det är något som magen inte tål. Jag gjorde så när jag hade magproblem, funkade bra. När det var som värst tålde jag i princip bara fisk, smör, yoghurt och banan.

Anmäl
2013-07-25 08:50 #3 av: anitalindvall

Försök att ta bort smör. Det gjorde jag och magen blev bra. MEN istället för smör så har jag GHEE till allting. 

Det är smör som man tillagar på ett speciellt sätt. Slå på GHEE och ni får förklaring på hur man gör det . Fantastiskt!


Glad

Anmäl
2013-07-25 11:15 #4 av: Beate

Tror inte potatisen var problemet utan snarare gluten som ni fick i er via pizza och hamburgare. Det tar tid att läka tarmludd och även om han blev bättre i magen tidigare så var det kanske inte helt läkt och så kom ett bakslag när ni gjorde avsteg. Fortsätt med lchf så blir det nog bättre om några veckor. Och ska ni göra nåt avsteg så välj nåt glutenfritt. Stärk de goda bakterierna i magen med syrade grönsaker, surkål, fil/youghurt etc.

Anmäl
2013-07-27 00:30 #5 av: Bivax

Tror som Beate att det är gluten som har ställt till det. Gluten kan förstöra för magen/tarmarna en lång tid efter att man har ätit det.

Smör däremot gör underverk med min förr rätt trassliga mage. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.