Annons:
Etikettmat-recept-på-efterrätter-och-sötsaker
Läst 3193 ggr
Perkele
7/21/13, 9:40 PM

Socker man kan använda?

Är det här ett socker man kan använda när man bakar?

4 gånger sötare än vanligt socker och ett glykemiskt index på 0.

http://www.superfruit.com/stevia-c-201-1.aspx

Annons:
OlgaMaria
7/21/13, 9:49 PM
#1

Ja!

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

hemul
7/22/13, 1:12 AM
#2

Fast det är betydligt mer än 4 ggr så sött… 😃

kaisakavat
7/22/13, 7:29 AM
#3

Jag tror också på att hålla nere doseringen. Stevian är ju i det här fallet blandad med erytritol - typ sukrin - men det brukar upplevas väldigt sött om man doserar som paketet anger. 

Man kan prova sig fram till vad man själv gillar.

MimLan
7/22/13, 7:32 AM
#4

Bör nämnas att det fungerar som sötning, inte som socker när sockers andra egenskaper krävs.

Zepp
7/22/13, 11:08 AM
#5

Köp ICAs Sötströ i stället, samma produkt, till ett betydligt rimligare pris!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

[Petronella Pip]
7/22/13, 11:14 AM
#6

Inte all samma för icas sötströ har mycket mindre stevia och anger att det är ungefär samma sötma som socker!

Annons:
OlgaMaria
7/22/13, 11:18 AM
#7

Ja, så det blir större åtgång på Sötströ. Vet inte vad som är mest prisvärt.

Däremot tror jag Icas Sötströ är godare. Har iaf läst många goda omdömen om den. Själv har jag denna som länkades till och tycker att det blir en liten bismak. Men funkar helt ok när man tar små mängder.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

[Petronella Pip]
7/22/13, 11:55 AM
#8

Det är det som är idén, att ta små mängder så att bådas bismaker blir mindre framträdande, tror Mariannsocker är mer likt det i länken, hon brukar iaf säga att det är för lite stevia i sötströ för att uppnå detta!

Upp till toppen
Annons: