Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - tidningar/hemsidor

Fett hjälper mot GLUT1-brist

2013-07-20 22:29 #0 av: MimLan

"Fields Taylor, 3, från Leicestershire i Storbritannien lider av en obotlig och genetisk sjukdom som gör att hon har GLUT1-brist.

Sjukdomen påverkar hennes talförmåga och hon har aldrig sagt ett enda ord, rapporterar brittiska The Mirror.

..

Sjukdomen gör att kroppen inte kan transportera tillräckligt med glukos, vilket orsakar en brist på energi i hjärnan. Läkarna har satt henne på en diet med hög fetthalt."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17165103.ab

Vi får hoppas att de lär sig laga mat också, så tösen slipper dricka olja och äta Philadelphiaost dagarna i ända.

Anmäl
2013-07-21 09:38 #1 av: Anders-S

Antagligen är oljan MCT eller kokosolja.

När det inte fungerar med glukos kan hjärnan använda ketoner som energi.   Det finns flera sätt att stimulera ökad produktion av ketoner.

  1. Svält
  2. Gastric bypass ==> svält
  3. Strikt lågkolhydratkost
  4. Tillskott av MCT eller kokosolja

Kombinationen 3 & 4 är självklart bäst.

Det finns en mycket större grupp i samhället som borde äta tillskott av kokosolja och dra ner på kolhydraterna och det är alla äldre med demens.  Många med AD-symtom blir mycket bättre med tillskott av kokosolja.  Borde vara självklart i äldrevården och hemvården.

Anmäl
2013-07-21 10:01 #2 av: MimLan

Det tråkiga är att det såklart inte finns journalistik som lyckas ta reda på basfakta.

För hur kan hjärnan funka på fett hos henne, och hur kan hon inte gå upp i vikt? Men då hade det väl varit jätterubriker med "MIRAKEL" överallt..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.