Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Vispad kokogrädde

2013-07-16 07:20 #0 av: Trippelmormor

Vill ha vispad kokogrädde, är det möjligt? Har någon lyckats? Märke i så fall? Tänkte servera den till jordgubbssmulpaj😄!

Anmäl
2013-07-16 07:43 #1 av: patriknn1

Vanliga röda burkarna från Santa Maria. Skopa ur det översta tjocka lagret och ställ kallt ett par timmar. Sen går det utmärkt att vispa.

Anmäl
2013-07-16 07:45 #2 av: MimLan

Blanda i riven kokos från fast kokoskaka/block i grädde? Ställ burk/tetra kokosmjölk i kylen och skrapa av "det tjocka"?

Kokosmjölk går inte att vispa som grädde. De tjockare varianterna innehåller mindre vatten bara.

Anmäl
2013-07-16 08:46 #3 av: Sindri

För många år sedan gjorde jag kokosmjölk genom att försiktigt sjuda kokosrasp i mjölk, låta stå över natten och sedan sila av. Men grädden kanske inte går att vispa om man hettar upp den?

Någon annan kanske kan svara på det?

Annars skulle jag köra kokosrasp i matberedare och blanda i vispad grädde. Alternativ, om du får tag på det, är kokosessens, gjord på äkta sätt. (Ex.vis från Essencefabriken i Stockholm)

Anmäl
2013-07-16 08:50 #4 av: [förgätmigej]

Det går utmärkt att vispaGlad Ta en halvliters Santa Maria och ställ i frysboxen 1½ timma. Sätt en rostfri bunke och elvisparna i kylskåpet under tiden(allt måste vara riktigt kallt för att det ska lyckas).

Ta sedan kokosmjölken och skumma av det tjocka längst upp i paketet och vispa det i rostfria bunken. Smakar mycket gottGalen. Jag smaksätter med vaniljpulver. Jag testade också med kardemumma, det föll mig inte i smaken.

Nästa försök ska bli att göra glass.

Anmäl
2013-07-16 09:36 #5 av: nilu

Bara en tanke, har inte en aning om det funkar, men hur blir det om man tar lite gelatin i? Den där danska kvinnliga konditorn som brukar vara på TV ibland har gelatin i mycket, bara för att få en viss konsistens. Har för mig att jag såg ett recept på hur man skulle kunna vispa Oatley´s iMat-grädde och jag tror det gelatin i det. Kanske värt ett försök.

Anmäl
2013-07-16 09:37 #6 av: [Petronella Pip]

Klart det funkar, om man menar att det stelnar, som pannacotta, men som vispad grädde blir det ju inte. Kanske om man vispar lite i den när det stelnat att det kan blir mer som det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.