Ägg"sallad"
Vet inte riktigt vad man ska kalla detta, äggröra går ju inte då det är en helt annan rätt.
fyra hårdkokta ägg, riv, hacka eller stampa med potatisstöt till små bitar.
lökpulver, eller finhackad valfri lök, mängd efter smak.
ett par matskedar majonnäs
en näve finhackad dill
Den icke jättestrikte kan ta i lite kaviar.
Salt
Chili efter smak,antingen färsk hackad eller torkad, eller valfri peppar.
Blanda allt.
Jättegott pålägg eller tillbehör till allt möjligt.
Det lät jättegott alltid bra med nya tips att variera med.
Ja, det där ska jag prova redan i kväll! Ibland behöver nån annan tänka åt en, fast det är enkla grejer… Tack, Petronella.
Väl bekomme! Jag tycker det är jättegott, mamma gjorde det "förr i tiden" men nu var det min syrra som livade upp minnet på mig genom att servera det och jag fattar inte själv hur jag kunnat glömma det, så enkelt och så gott!
Om man inte är förtjust i majonnäsmaken går det förstås bra med CF.
Tackar för tipset. Ja, det är ju inte bra med bara salad här på sommaren, men så är det nog inte. Om det blir salad på kvällen då är det lite gurka, tomat, isberg och kanske lite feta I. Sälden en avocado.
Nu begrep jag inte vad du menade?
Nej jag får förklara. Det var egentlig en kommentar på att det är bra med något annat mat, som i denna helg blev en del salad, och kanske jag tänkte väl högt, att jag glömmar att det finns annat man kan göra på ägg änn att koka dom enbart och äta dom.
Men det stod ju inte i min kommentar i # 5🤫
Det var att jag kallade den för äggsallad som gjorde att jag trodde du menade att det inte var så bra med den men sen kom det där med alla grönsakerna som förvirrade mig 😃
oj, bestämt är den bra ägg salladen, ja, jag ursäktar, huvudet var inte hellt klart i dag, men jag fick inte skrivit att äggsalladen ochså vara mycket popular hos oss då jag var barn, hade nog curry i den ochså.
Har satt på en ny laddning ägg, har MASSOR med dill, köpte en jättebunt i går så det är bäst att smida medan järnet är varmt!
Åhh det är så gott med kokta mosade ägg. Bara att mosa ihop med en klick smör är smarrigt! Eller med majonnäs. Det recept du skriver ovanför måste prövas. Mums!
Jag har alltid kallat det för äggmosa eftersom, precis som du säger, namnet äggröra är upptaget.
I "mitt recept" ska det dock inte mosas samman utan det ska bli ungefär som äggen i en äggsås! En lite grynig historia!
Eller ska och ska… vill man mosa får man hahaha men det blir faktiskt inte mosat av potatistöten vilket man skulle kunna tro, om man slutar i tid vill säga!
#12 Jag mosar med en gaffel så då blir det lite stora bitar….😃