Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Göra om cheesecake-recept

2013-07-14 10:36 #0 av: Stephanie

Blev lite inspirerad av glass-tråden och började tänka på cheesecaken jag brukar göra ibland. Den är så himla god, och sen jag fick en glassmaskin har jag även gjort den som glass - nästan bättre ändå! Skrattar Men den är ju inte så himla LCHF med allt det där sockret, så därför undrar jag hur ni skulle ändra det där receptet? Steviaströ istället för socker eller? Vaniljpulver istället för vaniljsocker? Digestivekexen kan jag nog ta däremot.

Kan vara bra att ta med länken också Lipar

Cheesecake

Anmäl
2013-07-14 10:50 #1 av: kaisakavat

Mumsigt med cheesecake! Skrattar

Ett alternativ till digestive och ditt recept, kan vara ett pajdegsrecept på mandelmjöl, sesamfrön och lite husk (med mera) som jag brukar använda. Har även gjort cheesecake på det och jag tyckte det blev bra.

Finns på mandelmjölsguiden - här. Det första som kommer upp när man scrollar ner.

Anmäl
2013-07-14 10:50 #2 av: [Petronella Pip]

Det stora problemet är ju just digestivekexen, finns inte på en LCHF-karta alls!  Ett enda kex har väl runt tio gram kolisar.


edit ja till TS alltså som tyckte hon kunde "ta" digestivekexen

Anmäl
2013-07-14 10:59 #3 av: Stephanie

Haha, så ni påpekar det enda jag sa att jag kunde ta Lipar Inga åsikter ang det rena sockret? 

Anmäl
2013-07-14 11:03 #4 av: [Petronella Pip]

Jo självklart men det hade du ju själv idéer om att byta ut, så det kändes inte som att det behövdes sägas nåt om det, det är så självklart och det är lätt att byta, det kniviga att hitta ersättning för är ju just kexen.

Anmäl
2013-07-14 11:12 #5 av: kaisakavat

Eftersom det här är en lowcarbsajt.. och tråden kommer läsas av folk som vill göra lowcarb-cheesecake.. så gav jag ett sånt alternativ.

Men det var slarvigt att inte svara på din fråga. Sorry..

När det gäller socker och sötning, så har jag sedan länge nästan helt slutat använda sockerersättningar. Om jag vill ha en liten sötma, så tar jag en liten dos vanligt socker - nån tsk eller msk beroende på smetens mängd - utslaget på portion blir det inte mkt.

Vaniljpulver eller vaniljsocker blir då ett fritt val. Använder jag vaniljsocker behövs kanske inte ngn övrig sötning. 

Anmäl
2013-07-14 22:51 #6 av: Minorca

Jag brukar göra en mandelbotten på mina cheescake. Smakar inte riktigt lika som med digestive men jag tycker att den är helt ok.

Jag skållar 100g mandlar och tar av skalet, kör det i matberedaren tills det blir mjölaktigt sedan har jag i 50g smör, och kör tills det blir deg. Trycker fast degen i springform och gräddas i 200g ca 5 minuter tills det gyllenbrunt. Om man vill ha den sötare kan man ta i sukrin innan gräddning. 

Anmäl
2013-12-08 16:02 #7 av: L123

Ta det sockret du tycker bäst om. Jag har gjort glass på en blandning av Xylitol/björksocker och stevia (flytande) och det funkar jättebra. Så det passar säkert jättebra till frozen cheesecake. Funderar på att testa själv för jag tror att det kommer bli jätte gott!

Anmäl
2013-12-08 18:39 #8 av: Lilltilda

http://56kilo.se/cheesecake-i-glas/

Jag tar mandelcrunchet från ovanstående istället för digestivekex och lägger som botten. Gör sedan enligt detta recept: http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=866

Anmäl
2013-12-08 20:33 #9 av: Sindri

Vi har också gjort cheesecake med mandelbotten. Det blev jättegott. 1,5 dl socker ersätts med 0,75 dl sukrin. Vaniljstång eller vaniljpulver som smaksättare.

Anmäl
2013-12-09 08:52 #10 av: Marianns LCHF Mat & bak

#0 varför uppfinna hjulet två gånger? BlinkarTystad

Här finns ju nästan exakt vad du söker. Uteslut pepparkakskryddorna bara om du vill ha mer neutral botten.

Frozen Cheesecake med pepparkaksbotten
http://mariannslchf.se/frozen-cheesecake-med-pepparkaksbotten/

Anmäl
2013-12-11 13:02 #11 av: L123

Jag gjorde cheesecaken igår enligt receptet fast med Xylitol och stevia istället och det blev jätte bra.

Anmäl
2014-10-03 08:51 #12 av: Sindri

Jaha, och nu kom det en nötallergiker in i bilden! Vad gör jag botten på då?

Vanlig pajdeg med kokosmjöl blir lite trist.

Anmäl
2014-10-04 14:04 #13 av: ChoKos

http://www.jillsmat.se/recipe/frozen-chocolate-peanut-cheesecake/

Godaste lchf cheesecake som finns!! 

Anmäl
2014-10-05 00:04 #14 av: Sindri

Jordnötter till en nötallergiker?

Anmäl
2014-10-05 01:09 #15 av: Stephanie

#14 Jag tror inte att #13 var ett svar riktat till dig :)

Anmäl
2014-10-05 08:03 #16 av: Sammet1

#14 Ja, eftersom jordnöten inte är en nöt, utan en baljväxt, så är det ganska vanligt att man kan tåla den även om man inte tål nötter. Men sedan finns det förstås korsallergier där man är känslig mot båda.

Och sedan är ju frågan om det är äkta allergi eller bara överkänslighet? När du säger "kom in i bilden" låter det som att du först helt nyligen lärt känna den här personen, och då kanske du bör du kolla lite noggrannare vad hen menar. Jag känner folk som är känsliga mot flera sorters nötter, men som tål just sötmandel. Det är också vanligt att råa nötter ger symtom, men att man klarar rostade, och då fixar man kanske en botten med mandelmjöl som har gräddats?

Ett tips om inte varken nötter eller jordnötter funkar är väl att kolla på något fröknäcke- eller frökexrecept, och göra om det till cheesecakebotten. Kokosflingor kan nog också fungera.

Anmäl
2014-10-05 12:14 #17 av: Sindri

Jag vet att inga nötter eller mandlar kan komma ifråga och jordnötter allra minst.

Har varit inne på kokos och tror jag testar det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.