Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Glass i stora lass!

2013-07-13 21:16 #0 av: Lchfman

Har vi någon här som gör egen lchf-glass i glassmaskin?

Jag köpte mig en glassmaskin idag och provade att göra lite glass.

Jag gjorde så här:

Grädde 4,5dl ca
Äggula 3 st
Vaniljpulver, en bra hög
Stevia 3/4 dels kaffemått typ
(hade ICAs stevia hemma, men har aldrig använt den innan, så jag ville testa, det stod att 1dl socker=1dl stevia)
Använde detta recept typ:
http://jimpslchf.blogspot.se/2012/03/lchf-glass.html

Jag missade att man skulle blanda ägg och det andra för sig, och grädden för sig. (väldigt svårt recept tydligen)
Körde ihop allt och vispade tills det blev en trög smet och hystade i det i maskinen.
15-20min gjorde det till mjukglass typ.

Men. Det smakade inge vidare faktiskt. Som mäktig kall alldeles för söt grädde.
Lite antiklimax.

Så vad säger ni kära lchf-vänner? Hur gör ni?

Anmäl
2013-07-13 21:29 #1 av: [Petronella Pip]

Alltså, om du med stevia menar ren stevia så tar man det i knivsuddar, eller kryddmått! 


Eller menade du Steviaströ? För sockeravvanda är det för mycket att ta lika som socker. Tre msk kanske till den satsen. Då borde inte 3/4 kaffemått (som är en msk) bli jättesött så jag vet inte...

Anmäl
2013-07-13 21:33 #2 av: Lchfman

Japp, ICAs steviaströ är det.
Ja ok, för mig var det för mycket ens med det knappa kaffemåttet.
Kommer nog köra utan nästa gång.

Anmäl
2013-07-13 21:37 #3 av: Zureel

Vad för sorts vaniljpulver använde du? det är också sött.

Anmäl
2013-07-13 21:41 #4 av: [Petronella Pip]

mja pulvret är ju inte så sött precis? Visste inte det fanns fler sorter förresten?!

Anmäl
2013-07-13 21:42 #5 av: Lchfman

Vaniljpulver i en liten burk från bakavdelningen i affären, inget med socker i.
Men rent vanlijpulver kanske också blir lite sött?

Anmäl
2013-07-13 21:46 #6 av: Zureel

Om man skulle smaka från burken är det nog inte sött men jag upplever grädde smaksatt med vaniljpulver som sötare än grädde utan.

Anmäl
2013-07-13 21:54 #7 av: Zepp

Ja tyvär.. du har ätit LCHF för länge helt enkelt och den sötma som andra anser vara normal är för oss äkligt sött helt enkelt!

Testa en tiondel av vad vanliga sockerjunkies anser vara lagom!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-07-13 22:13 #8 av: Sindri

Jag tar 1 dl grädde till varje äggula o ibland en extra gula.

Men sötning har du alldeles för mycket. Tro inte på påsens utsaga om att 1 dl = 1 dl - det är galet sött även för icke socker-avvanda.

Jag gör utan glassmaskin och det blir jättegott tycker även icke LCHF-are.

Anmäl
2013-07-13 22:20 #9 av: Lchfman

#7
Haha, vad bra.
Det är ju sockret man är glad att slippa, ändå är man osäker på om man klarar sig utan det vid sådana här tillfällen :)

Man lär väl sig :)

#8

Ja ok, det var ju en bra tumregel.
Skall skippa sötning framöver.

Anmäl
2013-07-14 08:06 #10 av: patriknn1

Till 3 ägg och 3 dl grädde, smaksatt med vanilj, räcker nog 1-1/2 msk av ICAs steviaströ. Kanske äter du den tom naturell. Vill du bjuda så bör du ha lite sötning i.
Om du däremot smaksätter med kakao så vill du nog ha ca 2 1/2-3 msk, om du ska bjuda, lägg till en matsked extra.

Anmäl
2013-07-14 09:45 #11 av: [Petronella Pip]

Mina ungar tycker det blir äckligt om jag tar mindre än tre till en sådan sats, men jag kan klara mig utan så ja, det är mycket individuellt, visste inte att TS var så sockeravvand! 

Anmäl
2013-07-14 09:46 #12 av: Suzanne56


3 äggulor, 3 dl grädde, lite vaniljpulver och 1 1/2 tsk lakritspulver och kanske liite steviaströ om jag kommer ihåg. Vispa alltihopa och så i glassmaskinen. Jättetoppensmarrigt! I midsomras gjorde jag kokosglass efter ett jättekomplicerat recept men tog bort sockret dom tyckte att man skulle ha i (1 1/2 dl). Det blev lika gott utan:-)

Anmäl
2013-07-14 10:07 #13 av: largun

Har en fråga om det här med Ica:s Stevia strö.Jag kan ha fattat fel men är det inte så att det innehåller 50/50 alltså hälften är vanligt socker och då borde man väl inte använda det.Utan det man kan ha är äkta Stevia ??

Anmäl
2013-07-14 10:25 #14 av: [Petronella Pip]

Det är inte icas steviaströ som har socker i sig, det är dansukkers märkliga blandning. Minns inte vad den heter nu. Steviaströ består av mestadels erytritol och pyttelite stevia.

Steviaströ heter förresten Sötströ numera då de inte får skriva stevia utan steviaglucosider. Fast jag såg nån troligen ny dricka i en tråd här som det stod stevia på så det är tydligen helsnurrigt på fronten! 

Anmäl
2013-07-14 11:05 #15 av: Lchfman

#12
Det lät ju bra, har funderat på att köpa lakritspulver.
Älskade lakritsglass förr, gärna med en gnutta chilli i :)

Kanske kan man få till denna smak själv.

En annan sak som slagit mig är att kanske är det inte glass, eller choklad, eller lakrits tex, man tror man saknar utan sockret, som sen associeras med dom olika smakerna.

Det lutar snarare åt detta, vanan och eller beroendet till sockerkicken är större och starkare ön man tror, för det fysiska försvinner fort, men det psykiska sitter i undermedvetet. Säkert för alltid.

Sen har jag alltid trott att summan av alla laster är konstant.

Dvs slutar jag med socker hittar något annat platsen.
I mitt fall har jag börjat slarva med att snusa mer och mer igen. Och jag låter mig göra det eftersom jag är så förbannat nyttig med allt annat.
Kommer nog inte börja igen, men tendenserna är något oroväckande tycker jag.

Jaja, jag vill skämma bort mig under semestern utan att släppa de större sakerna, då kan man väl unna sig lite snus när man fiskar eller efter en god middag.

Men man skall ju inte lura sig själv att beslutet är helt mitt och under full kontroll.
Nikotin är en våldsamt beroendeframkallande drog.

:)

Anmäl
2013-07-14 11:07 #16 av: Lchfman

#11

Nej jag vet inte heller hur avvand jag är, men det blev väl sött i alla fall.

#14

Där ser man, mest erytritol alltså. Kollade inte så noga. Där ser man.

Anmäl
2013-07-15 21:15 #17 av: Lchfman

Glassen jag pratade om i första inlägget blev godare efter att varit i frysen ett dygn konstigt nog.
:)

Anmäl
2013-07-16 07:42 #18 av: Pile


Passa dig för snusningen.

När jag drog i gång 2007 med LCHF så hade jag hållit uppe med snus i nästan 6 månader(efter 13 års snusande). men det dröjde inte länge innan jag var tillbaka som snusare(kunde dock hålla upp under graviditeter och amning) men nu är det kört igen. )

Så summan av lasterna är nog konstant. Men än så länge mår jag bättre som snusare än som sockerberoende så, så får det bli.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.