Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Frysa LCHF-bröd

2013-07-11 13:03 #0 av: cherra


Jag har hittat många andra bröd än Oopsies men det blir så mycket av dem. Kan man frysa LCHF-bröd? Det känns onödigt att baka och sedan går det inte åt...

Anmäl
2013-07-11 13:38 #1 av: OlgaMaria

Det går jättebra att frysa in! Om man gjort limpor brukar jag först skiva upp och sen frysa in, så att man kan ta ut precis det som går åt.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-07-11 15:09 #2 av: ScarletMajesty

oftast behöver man frysa lchf bröd eftersom de inte har så lång hållbarhet (brukar hålla någon dag för mig utanför frysen)

Anmäl
2013-07-11 16:52 #3 av: cherra


Tack! Så bra, nu är det bara att baka loss :-)

 

Anmäl
2013-07-11 17:09 #4 av: ScarletMajesty

Ha så roligt i köket!

Anmäl
2013-07-11 17:20 #5 av: Mozzarellan

Nyfiken, du får gärna foto brödet du gör och kommentera hur det blir.
Har ännu aldrig provat baka lchfbröd, men kollar alla foto o allas smakupplevelser.

Jo, jag gjorde nåt på en tallrik i micron som blev som fladdriga oätliga freesbee med mandelmjöl,

Anmäl
2013-07-12 18:45 #6 av: cherra


Nu har jag bakat frukostbullar enligt Anna Halléns recept i LCHF för kvinnor. De luktar ljuvligt men är ännu inte avsmakade.

Mozarellan, om du gillar typ fullkornsbröd har Anna ett underbart fröbröd i LCHF Husmanskost. Det har jag inte behövt frysa för det har hittills gått åt väldigt snabbt.

Anmäl
2013-07-12 19:19 #7 av: Mozzarellan

Dom ser jättegoda ut.
Har tyvärr inte hennes bok/ böcker. :(

Anmäl
2013-07-12 21:05 #8 av: Lchfman

#6

Ser kalas ut, är det verkligen lchf?
Recept och smakutlåtande?

Anmäl
2013-07-12 21:07 #9 av: OlgaMaria

Kan varmt rekommendera mina "feta mackor". Jättegoda och väldigt feta mackor.

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1564

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-07-13 07:48 #10 av: Lchfman

#9
Dom ser goda ut, får jag tag på kokosmjöl idag skall jag nog baka lite :)

Anmäl
2013-07-13 08:02 #11 av: OlgaMaria

#9 Rätt sort brukar finnas på hälsokost! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-07-13 11:43 #12 av: Lchfman

#11

Nej du, idag har jag varit hos/ringt 4 olika hälsokostbutiker, ingen hade rätt sort, men några hade den med 17% kh. :)
Skumt.

Blir till att beställa online.
Jag som var så sugen på en pizza, med en pizza deg som mariannelcf hade recept på.

Anmäl
2013-07-13 11:44 #13 av: Lchfman

#11

Nej du, idag har jag varit hos/ringt 4 olika hälsokostbutiker, ingen hade rätt sort, men några hade den med 17% kh. :)
Skumt.

Blir till att beställa online.
Jag som var så sugen på en pizza, med en pizza deg som mariannelcf hade recept på.

Anmäl
2013-07-13 12:14 #14 av: [Petronella Pip]

Aman Prana är rätt sort, har dom inte det? Men jag har hört att de har ändrat khinnehållet på det också, men det är iallafall det som t.ex. Mariann använder.

Anmäl
2013-07-13 12:21 #15 av: Lchfman

Jo det är det dom har, men med dubbelt så mycket kh eller mer.
Det smakar ju mer kokos då med tydligen, och det är ju kanske inte alltid man vill ha kokossmaken.

Anmäl
2013-07-13 13:13 #16 av: [Petronella Pip]

Fast Aman Prana har nog inte ändrat på sitt mjöl, det är bara beräkningen som ändrats, den ska inte smaka så mycket kokos. (det finns nog inget som smakar mindre iallafall)  Sen väger det inte så mycket så den halva eller hela dl som oftast används har inte så mycket kh.

Anmäl
2013-07-13 13:27 #17 av: Lchfman

Det verkar finnas två versioner. En med 4g kh, samt en med 8,9g kh

http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosfiber_kokosmjol-eko_fairtrade-1000-g

http://www.lchfbutiken.se/15/kokosnotsmjol-eko

Tydligen ganska markant skillnader dessa två när det kommer till smak och egenskaper i bakningen enligt mariannlchfs recept.

Anmäl
2013-07-13 13:58 #18 av: [Petronella Pip]

Det är väl kanske inte två versioner, det står batch och det betyder parti, eller sats. Vilket innebär att de mäter för varje omgång de tillverkar, föredömligt! När den tillverkningsomgången är slut kan det bli andra siffror. Om jag förstått det hela rätt! Detta beror i sin tur på vilka kokosnötter de tillverkar omgången av, khinnehållet varierar med hur förhållanden under tillväxten varit (regn sol etc.) samt sort.

Anmäl
2013-07-13 16:07 #19 av: Lchfman

Ja jag har också läst det där med olika partier.
Tolkade det inte som att det blev den kh det blev, utan att det var medvetet olika kh i dom olika partierna

Menmen, det kan mycket väl vara så som du tror med.

Jag vill hitta den med 4g kh i alla fall. :)

Anmäl
2013-07-15 08:34 #20 av: cherra


Mer om mina bullar. De smakade mycket bra! Ungefär som när jag bakar små "vanliga" brytbröd fast lite mer åt mandelhållet. Dock ingen likhet med luftiga "köpebullar". De blev väldigt små men jag förstod varför, de mättar mycket mer än en motsvarande "vanlig" bulle.

Här är receptet:

Blir 12 små frallor.

1½ dl mandelmjöl, 2 msk sesamfrö, 2 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, ½tsk salt, 2 ägg, 1 dl creme fraiche, 2 msk smält kokosfett.

Blanda allt det torra. Tillsätt ägg, creme fraiche och kokosfett och rör om. Låt svälla minst fem minuter. Forma 12 små runda bullar och sätt ut på plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmofrö om du vill. Grädda i 2000 i ca 15 minuter och sedan svalna på galler.

Anmäl
2013-07-15 19:22 #21 av: Lchfman

#20

Jag provade att baka dessa, fantastiskt goda. Känns som man kan överäta dessa :)

Jag tror jag skall göra dom dubbelt så stora, dvs. 6 st istället nästa gång för dom blev för små tycker jag. Men det borde väl inte äventyra tiden i ugnen osv?

Fantastiskt gott och väldigt enkelt att slänga ihop.
Tack för tipset.
Nu skall jag bara räkna ut vad bullarna innehåller så jag kan mata in det i min "hålla reda på kalorier-app"

Anmäl
2013-07-15 19:42 #22 av: [Petronella Pip]

Större bullar = längre tid. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.